Pääkalloennakko: A-nuorissa jälleen huipputasainen kärkikasti – löytyykö yllättäjä Hämeenlinnasta?

Viime kausi päättyi näihin mustavalkoisiin juhliin. Kuva: Salibandyliiga

Viime kausi päättyi näihin mustavalkoisiin juhliin. Kuva: Salibandyliiga

A-nuorten SM-sarja käynnistyy torstaina, ja perinteiseen tapaan Pääkallo.fi arvioi kaikki runkosarjan joukkueet alkavalle kaudelle.

A-pojissa vanhin pelaava ikäluokka on tällä kaudella 97-syntyneet.

Kuten aiemmat kaudet ovat osoittaneet, niin runkosarjasta on ennustettavissa jälleen äärimmäiseen tiukkaa. Sekä kärjessä, pudotuspeliviivan tuntumassa ja pohjilla käydään kauden mittaan kiivasta taistoa sijoituksista.

1. Classic

Tampereen Classic palasi viime kaudella A-poikien finaaleihin, mutta sai kokea pettymyksen. TPS juhli mestaruutta, eikä siihen tarvittu kolmea ottelua enempää. Ärsytetyn tamperelaisjoukkueen tähtäin ei voi olla enempää eikä vähempää kuin kullan tuominen Pirkanmaalle.

Käytössä oleva materiaali on jälleen kerran äärimmäisen laaja. Jo viime kaudella vahvasti esillä olleet Aaro Helin, Tino Lindstedt, Eemeli Akola ja Konsta Tykkyläinen ovat kantavia voimia. Sveitsistä Suomeen palannut Joona Rantala olisi todennäköisesti sarjan paras pelaaja, mutta hänen apuaan joukkue tuskin saa runkosarjan aikana liigavelvoitteiden vuoksi, vaikka edustuksen ja junioreiden välinen tie onkin toiminut hyvin. Miesten peleihin siirtyneen Albert Koskisen saappaat ovat suuret, mutta niillekin pitäisi laadukkaasta nipusta täyttäjä löytyä.

Vuodesta toiseen laadukasta työtä tekevä tamperelaisseura on jälleen sarjan suurimpia suosikkeja. Runkosarjan lopullisia sijoituksia on aina haastava ennustaa, mutta suuri ihme täytyy tapahtua, jos Classic ei ole kärkikolmikossa.

Paras pelaaja: Oskari Heikkilä
Päävalmentaja: Simo Ruuskanen

2. TPS

Turun odotus palkittiin vihdoin viime keväänä, kun Palloseura nosti A-junioreiden mestaruuskannua ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Ennen kaikkea se oli palkinto pitkäjänteisestä ja laadukkaasta juoniorityöstä. Joukkue on muuttunut täksi kaudeksi, mutta ei niin paljon, että se tippuisi mitalispekulaatioista.

96-ikäluokan mukana joukkueen jättivät kevään johtohahmot Olli Laine ja Tatu Kanervisto. Katseet kääntyvätkin alakerrassa Heikki Hirvisuohon, Toni Salmiseen ja Atte Lahteen. Hyökkäyksessä muun muassa maaliahne Matias Kallio otti merkittäviä kehitysaskelia viime kauden aikana. Hänen lisäkseen Jussi Töyrylä, Nikolas Laaksonen ja Veikko Sainio pystyvät takomaan kovia pistelukemia. Katseet kannattaa myös kiinnittää tarkasti huippulupaavaan Jasper Juutiin. Olli Kuisma pitää huolen siitä, että TPS:llä riittää laatua myös maalipuiden välissä.

Runkosarjan lopullisiin kärkisijoihin vaikuttaa suuresti joukkueiden saamat liiga-avut kovimmissa peleissä. Voittamaan tottunut ja taitava runko pitää TPS:n tälläkin kaudella vahvasti mukana mestaruustaistossa, vaikka se ei runkosarjaa voittaisikaan.

Paras pelaaja: Nikolas Laaksonen
Päävalmentaja: Lari Molkka

3. Oilers

Espoolaisseurassa on viime vuosina tehty yhä kovempaa työtä junioripuolella, ja se näkyy tuloksissa. Viime kaudella A-pojat tippuivat puolivälierissä, mutta B-junnujen SM-hopea on osoitus siitä, että Oilersissa pelaa hyviä nuorukaisia. Tätä on myös edes auttanut yhteistyö GrIFK:n kanssa.

Täksi kaudeksi Oilersin penkin taakse saapuu liigavalmennustiimissäkin työskennellyt Hannu Mattila. Kovimmat menetykset pelaajapuolella ovat yli-ikäisiksi tulleet Severi Korhonen, Eromon Agbomeirele ja Joona Salmi. Siitä huolimatta öljynuorilla on jalkeilla iskukykyinen ryhmä. Pisteitä voidaan odottaa erityisesti kolmikolta Niklas Laurila–Toni Rintala–Yannick Lindroos. Milleniumia edustavat Niko Laiti ja Eetu Manninen yrittävät murtautua kokoonpanoon yhä vahvemmin. Tulopuolen vahvistuksista ÅIF:stä saapunut Roope From on niin ikään laadukas pelaaja A-nuoriin. Tolppien välissä pelaavat Nemo Sipilä ja Severi Hopsu lukeutuvat sarjan parhaimpiin torjujiin.

Tulivoimainen Oilers pelannee tälläkin kaudella isomaalisia otteluita, ja pistehirmujen lähtö avaa mahdollisuuksia uusille nuoremmille vastuunkantajille. Kolmen kärki on täysin saavutettavissa, ja sen myötä kotietu siintää vahvasti joukkueen kiikarissa. Keväällä se saanee todellisen huippujoukkueen kasaan Alexander Nymanin, Riku Holopaisen ja Christian Remeksen myötä.

Paras pelaaja: Riku Holopainen
Päävalmentaja: Hannu Mattila

Viime kausi oli EräViikingeille paha pettymys. Nyt odotettavissa on parempaa. Kuva: Esa Takalo

4. EräViikingit

Viikinkien ja Tapanilan Erän fuusiosta syntynyt EräViikingit lähti viime sesonkiin todella kovin odotuksin, mutta tuloksena oli kenties koko sarjan suurin yllätys. Helsinkiläiset jäivät tylysti ulos pudotuspeleistä. Vaikeuksia tuotti erityisesti pelaajiston kierrätys Divarin ja A-junioreiden välillä.

Täksi kaudeksi ongelmiin on kiinnitetty seuran mukaan huomiota, ja EräViikingit on halunnut kasata leveämmän materiaalin, jolla se pystyisi pyörittämään sekä A:n että Akatemian toimintaa riittävän tehokkaasti. Puolustusosastolta löytyy kovia nimiä, kuten kärkipakeiksi kaavailtavat Oskari Savolainen, Kaius Karhulahti ja B-junioreista tullut Juho Mäkelä. Hyökkäyksessä kannattaa seurata tuoreimpaan nuorten maajoukkueeseenkin valittuja Lauri Lainetta ja Markus Salmea. Mika Majalahti ja Joonatan Lindholm kantavat pelatessaan suurimman vastuun pistetehtailusta.

EräViikinkien yllä leijuu edelleen kysymysmerkkejä, eikä niitä ole vähentänyt miesten liigajoukkueen hieman kapeaksi osoittautunut pelaajisto, jonka myötä muun muassa Majalahti ja Savolainen matkustelevat paljon ympäri Suomen. A-nuoret voivat kiilata aivan sarjan kärjen tuntumaan, mutta myös jäädä kamppailemaan kotiedusta.

Paras pelaaja: Mika Majalahti
Päävalmentaja: Tomi Rastas

5. OLS

Pohjoisen pojat kokivat paljon viime kaudella, kun iso joukko pelaajia tuli yli-ikäisiksi ja myös valmennus vaihtui. Siitäkin huolimatta kauden aikana peliään paljon kehittänyt Luistinseura taisteli tiensä aina pronssiotteluun, jossa Indians oli lopulta parempi.

Muutoksia on tullut myös tämän kauden joukkueeseen. Oululaisjoukkueesta ei erotu suoranaisia tähtipelaajia, mutta mukana on paljon hyviä A-junioreita. Eetu Ijäs on huipputärkeä vahvistus aina liigakentiltä junnuihin päästessään, kun taas Matias Hurskainen, Aleksi Kvist, Mika Hirsikorpi ja Petri Viittanen ovat kaikki kaikessa pitkän kauden aikana. B-junioreissa kammotehoja mättänyt Samuli Rousti kannattaa ottaa seurantaan. Vinski Kivilompolo on huippuveskari A-junioreihin, mutta liigakutsujen myötä Elias Mäkisen ja Jani Alasirniön pitää ottaa vastuuta maalilla runkosarjan aikana.

Päävalmentajan pestin ottavan Timo Kukkosen taidot mitataan tasaisessa SM-sarjassa toden teolla. Onnistuessaan OLS on kuuden parhaan joukossa. Tulevana keväänä liigavahvistusten määrä saattaa kuitenkin olla aiempaa pienempi, joten neljän parhaan joukkoon eteneminen olisi jo jonkin sortin yllätys.

Paras pelaaja: Vinski Kivilompolo
Päävalmentaja: Timo Kukkonen

6. Rangers

Koko viime kauden yllättävin yksittäinen menestystarina A-junioreista oli Kirkkonummelta tuleva Rangers. Ennakkoluuloton ja äärettömän yhtenäinen joukkue pelasi upean runkosarjan sijoittuen kolmanneksi. Pudotuspeleissä tie nousi pystyyn puolivälierävaiheessa, mutta kausi oli joukkueelle positiivinen.

Yhtenäisen pelitavan voimaa koetellaan tosissaan, sillä ryhmästä lähti vanhentuneen ikäluokan myötä useampi kova tekijä. Heistä nimekkäimpänä mainittakoon Samuli Alaluusua, Atte Silvennoinen, Emil Vehanen ja Aleksi Markkola. Kirkkonummen onneksi ykköspelaaja Teppo Salolla on vielä vuosi aikaa kantaa joukkuetta. Taustalla suurempaa roolia odottavat Rami Kallio, Samu Andersson ja Nicholas Rajala. Pontus Koivisto saa kantaa ykköstorjujan vastuuta. Jo viime kaudella Rangers operoi tasaisesti kolmella kentällisellä, joten leveyttä siltä edelleen löytyy menetyksistä huolimatta.

Pommisuojan taian pitäisi kantaa joukkue pudotuspeleihin, mutta tasaisen sarjan myötä kahdeksan parhaan ulkopuolellekin jäänti on mahdollista. Rangers ei varmastikaan ole heittopussi, ja Kirkkonummi on vaikea paikka vieraille tälläkin kaudella.

Paras pelaaja: Teppo Salo
Päävalmentaja: Markus Leppänen

Hirvi rytkii pudotuspeleihin tällä kaudella. Kuva: Esa Takalo

7. Happee

Jyväskyläläiset eivät viime kaudella kuuluneet ennakossa pudotuspelijoukkueeksi, mutta Happee raapi kuin raapikin tarvittavat pisteet, jotka oikeuttivat seitsemänteen sijaan. Classic oli puolivälierissä liian kova vastus.

Juniorituotanto osoittaa pientä elpymistä Happeessa, vaikka menestystä voidaankin odottaa mahdollisesti vasta myöhemmin. Laaja materiaali takaa Happeelle kuitenkin kohtalaiset asetelmat kauteen. Selkeästi pahin menetys on Eino Heinosen poistuminen joukkueesta. Oscar Salminen kehittyi viime kaudella, ja sen odotetaan jatkuvan maalintekijällä myös tällä sesongilla. Saku Liikka, Eppu Suhanto ja lupaava B-juniori Kaapo Siekkinen tekevätkin hyökkäyksestä hirvien kovimman aseen. Viime hetkillä hyökkäys vahvistui vielä kakkosdivisioonassa Sastamolossa aiemmin pelanneella Jesse Hirvosella. Maalivahti Miko Hassinen oli viime kaudella paikoin erinomainen, ja häneltä joukkue tarvitsee venymistä illasta toiseen.

A-nuorten viimeiset kuusi joukkuetta on lähtökohtaisesti ennustaa, ja varsinkin viimeisestä pudotuspelipaikasta tullaan käymään kova taisto. Viime kaudella itsensä takaisin pleijareihin tyrkännyt hirviryhmä on kuitenkin vahvoilla siinä taistossa tasaisen materiaalinsa ja muutaman johtavan yksilön myötä.

Paras pelaaja: Eppu Suhanto
Päävalmentaja: Pasi Kotilainen

8. Steelers

Hämeenlinnalaisseura taisteli väkisin tiensä nuorten SM-sarjaan viime kaudella, kun se tiputti karsinnoissa Tikkurilan Tiikerit. Projektissa apuna olivat toki liigapelaajat, mutta myös tähän kauteen Steelers lähtee yllätysvalmiilla joukkueella.

Steelers saa aina mahdollisuuksien mukaan käyttöönsä liiga-apuja, jotka ovat kaikki laadukkaita nuorukaisia juniorisarjassa. Puolustuksen johtavia pelaaja ovat Olli Jaakonsaari, Samuli Grönfors ja Valtteri Niemi, joka viihtyy myös hyökkäyksessä. LASBista Hämeenlinnaan vaihtanut Elmeri Saukkonen on tärkeä vahvike maalintekosektorille. Lisäksi 00-ikäluokan huippulupaus Jose Takala heiluttanee verkkoa tiheästi alkavalla kaudella. FoSusta saapuneet pelaajat vahvistavat entisestään runkoa.

SM-paikka on Steelersille merkittävä asia, ja se otetaan tosissaan. Mitalisijat kannattaa unohtaa, mutta tasainen sarja on osoittanut, että yllätyksiä nähdään jokaisella kaudella. Tällä kertaa isojen kiusaaja saattaa nimenomaan olla Steelers.

Paras pelaaja: Olli Jaakonsaari
Päävalmentaja: Petri Torni

Heikki Iiskola on aina A-nuorissa pelatessaan kaikki kaikessa heikentyneelle Indiansille.

9. Indians

Viime kaudella Espoon toinen joukkue osoitti jälleen mahtinsa juniorityön saralla. Runkosarjassa se nappasi varmaotteisesti viidennen sijan. Liigavahvistusten voimalla ”Heimo” eteni aina pronssimitaleille asti. Nyt luvassa on kuitenkin haastava vuosi.

Lahjakkaan 96-ikäluokan lähdön myötä Indiansin A-juniorit ovat kenties sarjan suurin häviäjä pelaajapuolella. Poistuneiden joukossaan olivat muun muassa Tuomas Harjula, Eetu Nykänen, Lauri Näränen, Otto Lehkosuo, Kaarlo Mahlberg ja luotettava torjuja Tuukka Vesa. Olli Arkkilan rooli hyökkäyspään johtajana tulee kasvamaan entisestään alkavalla kaudella. Saappaat saattavat olla jopa liian isot, koska tulitukea on vähän. Heikki Iiskolan apu liigajoukkueesta jäänee jälleen muutamaan otteluun. Eetu Kotilainen ja Matias Juuranto ovat Arkkilan tapaan tärkeitä joukkueelleen. Jaakko Kariniemen ja Niklas Haapasen kyvyt maalissa pääsevät toden teolla testiin.

Indians on aiempien kausien mittaan osoittanut, että se pystyy kehittämään pelaamistaan runkosarjan aikana. Nyt haaste on kuitenkin massiivinen, sillä lähtijäpuoli on nimekäs. Rutiinitaso riittää taistelemaan viimeisistä pudotuspelisijoista.

Paras pelaaja: Olli Arkkila
Päävalmentaja: Tuomas Laakkonen

10. M-Team

Helsinkiläinen M-Team on toinen tämän kauden sarjanousijoista. Joukkue vei nimiinsä viime kaudella A-junioreiden 1. divisioonan. Seura onkin päättänyt rakentaa toimintaansa toimivan juniorityön pohjalle. Vaikka SM-paikasta halutaan pitää kynsin ja hampain kiinni, edessä on haastava vuosi.

Useampi joukkueen pelaajista kulkee vakituisesti miesten edustusjoukkueen kanssa pelaten Divaria. Kahden kovan sarjan yhdistäminen osoittautui jo EräViikingeille viime kaudella haastavaksi, eikä M-Teamin materiaali ole sarjan laajimpia. Puolustuksen tärkein ja samalla joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluu Aki Mäkinen, joka pääsi viime kaudella luutimaan liigajoukkueen alakerrassa. Rungon muut tärkeimmät yksilöt ovat pääosin joko M-Teamissa aiemmin pelanneita tai viime kauden jälkeen Tikkurilan Tiikereistä saapuneita pelaajia. Mikko Levänen kantaa suurta tulosvastuuta hyökkäyksessä. Simo Metsikkö on puolestaan joukkueen selkäranka tolppien välissä.

Pitkä ja raskas kausi tulee varmasti näkymään kauden mittaan M-Teamin otteissa, ja odotettavissa on ailahtelua. Parhaat pelaajat saadessaan joukkue pystyy laittamaan kampoihin keskikastin joukkueille.

Paras pelaaja: Simo Paulaharju
Päävalmentaja: Sakari Tervo

11. Koovee

Toissa kauden SM-nelonen koki viime sesongilla vielä kovemman romahduksen. Runkosarjan jälkeen Koovee löysi itsensä karsinnoista, jotka se kuitenkin selvitti kunniakkaasti. Tulevasta kaudesta on kuitenkin vaikea odottaa yhtään helpompaa.

Kooveen ongelmaksi saattaa muodostua se, että myös liigajoukkue pelaa erittäin nuorella ryhmällä. Näin ollen Jaakko Nieminen, Samuli Segerman, Topi Koskinen, Matias Lintula ja Kim Hyrkönen eivät millään pääse jokaiseen nuorten SM-sarjan otteluun. Pelatessaan he ovat selkeitä vahvistuksia joukkueelle. Nuorten rungon yksi tärkeimmistä pelaajista on puolustuksen Topias Lammensalo. Toni Tuomi saa jälleen rehkiä maalinsuulla hurjia torjuntamääriä.

Tamperelaiset saivat uuden päävalmentajan, kun Iivo Pantzar otti tehtävän haltuunsa. Pudotuspeleihin yltäminen vaatii kuitenkin tasaisessa kastissa todellista venymistä, eikä siihen Kooveen rahkeet taida tällä kaudella riittää. Karsintapaikka vaikuttaa tällä hetkellä realistisemmalta.

Paras pelaaja: Samuli Segerman
Päävalmentaja: Iivo Pantzar

12. SPV

Seinäjokiset luotti viime kaudellakin aiemmin hyväksi havaittuun pelitapaan. Vähämaalisista otteluista onkin tullut jo sen tunnusmerkki A-nuorissa, sillä SPV pelaa lähtökohtaisesti puolustus edellä. Se toimi jälleen tarpeeksi, ja joukkue eteni puolivälieriin, joissa se pisti TPS:n yllättävänkin tiukille. Matka kuitenkin tyssäsi turkulaisten viedessä sarjan neljässä ottelussa.

Tällä kaudella pudotuspeleihin yltäminen vaatisi ihmettä. Joukkue on kokenut jälleen ison läjän menetyksiä, jopa vielä merkittävämpiä kuin edelliskaudella. Tärkein pelaaja Janne Autio siirtyi liigakentille ja pääsee harvakseltaan A-junnujen mukaan. Jussi Lassila sekä Jaakko Laakso yli-ikääntyivät. Pistevastuu lepää hyvin pitkälti Juuso Keskisen harteilla.

Entisestään kaventunut ja heikentynyt pelaajisto tekee Peliveljien lähtökohdista äärimmäisen haastavat. Aiemmin muutaman kärkiyksilön kantaman joukkueen suurin uhka onkin jäädä kokonaan pahnan pohjimmaiseksi.

Paras pelaaja: Juuso Keskinen
Päävalmentaja: Ville Manner

Juttua päivitetty 28.9. klo 12.55

48 comments

  1. Asiahan ei juttuun liity millään tavalla, mutta osaisiko joku kertoa mikä on Tero Tiitun tilanne tällä hetkellä? Onko lopettanut vaiko loukissa??

  2. Tölli ja Klemetti ovat 96 ikäluokkaa, eli tuskin näkyy hirveästi ASM ;D

  3. Eikös Ervin Klemetti ja Tölli ole -96 ikäluokkaa joten jo yli-ikäisiä a-junnuihi?

  4. Missä Mynämenlahja nuortensmsarjalle? Eemeli Mustamäki kuulemma on valmis doiminoimaan TPS paidassa?

  5. Virhe havaittu, tunnustettu ja korjattu. Hävetkäämme.

  6. Tommi Taimisto pelaa Happeessa
    tässä paras pelaaja

  7. Taimisto yksi sarjan kovimmista tähdistä!!!!!

  8. Kommentoijat kertokaas M-teamin mahdollisuuksista pudotuspeleihin

  9. Onko Arkkila tosiaan Iiskolaa parempi pelaaja? ”Iiskola harvoin pelaa” ei tietenkään ole mikään vastaus, varsinkin kun Oilersin parhaaksi on nimetty Holopainen, joka on tässä alkukaudella pelaillut edustuksen mukana, vaikka varsinkin YV:llä on tehot jääneetkin aika olemattomiksi.

  10. Takala tulee olemaan spv:ssä sniperin roolissa. Yv:n oikea laita tulee painamaan paunoja kuten Fazer suklaata. Näin ollen spv:n pelaajat voivat alkaa jo nyt kasvattamaan harvoja playoff viiksiään.

  11. Ensimmäisen kierroksen jälkeen osataan jo vähän paremmin sanoa noista m-teamin mahdollisuuksista pleijareihin. Aika tuntemattomia nimiä on kyllä verrattuna sarjan muihin joukkueisiin Divarissa pelaavien jälkeen.

  12. Iiskolaa ei nähdä aan mukana kaudella ollenkaan niin iso rooli miehissä ei voida riskeerata mitään ja siksi Arkkila merkattu parhaimmaksi sillä hän sitä on Iiskolan jälkeen selvästi. Indianssin ongelma aassa on se ettå nyt arkkilakin alkaa ottamaan tietynlaista vakkari paikkaa miesten edustuksessa ja ei millään ole niin monessa pelissä kun viimakaudella.. indianssille sii odotettavissa vaikeahko runkosarja nuorella ja kokemattomalla joukkueella.

  13. Sanokaapa asiantuntijat, että kuinka todennäköistä on, että Riku Holopainen tulee pelaamaan huomattavasti enemmän PASM:ssä otteluita kuin Heikki Iiskola alkavalla kaudella? Ja mihin mahdollisen merkittävän eron perustatte?

    Yritän tässä siis ymmärtää sitä, miksi Holopainen on Oilersin paras, mutta Iiskola ei ole Indiansin paras tämän jutun kirjoittajan mielestä.

  14. On sullakin murheet, varmastikkin kirjoittajalla tullut vaan pieni ajatuskatkos. Holopaisesta kuitenkin mainitaan että vasta keväällä mahdollisesti käytössä. Kiva kun näitä ennakoita jaksetaan tehdä myös junnuista muiden kiireiden ohella. Ei haittaa itseäni ainakaan jos sattuu joku pieni hassu virhe tulemaan.

  15. Ois ollu kiva jos ois saanu laajempaa näkemystä, esim. käydä joukkuettain parhaat pelaajat pelipaikoilta. Myös tutustuminen kokoonpanoon ois ollu jees… Varmaan yli puolet mainituista pelaajista ei tuu pelaan asm juuri ollenkaan.

  16. Toinen vaihtoehto olisi tietysti listata paras edustuskelpoinen pelaaja ja paras joukkueessa vakituisesti pelaava.

  17. eipä ole kovin erikoinen asiantuntija kun väittää Hernekosken olevan classicin päävalmentaja. kattoo ny uusiks ja lasien kanssa

  18. Kyllä Taimisto divarinäyttöjen perusteella on Happeen ja lähes koko sarjan paras pelaaja.

  19. Olikos kukaan seuraamassa kauden avausta Helsingissä? Miltäs teamin peli näytti kun taululla noinkin pienet lukemat? Ilmeisesti oli katsoijiakin mikäli tulospalvelua on uskominen?

  20. Taimistolla näköjään enemmän faneja Loviisasta kuin Jyväskylästä. Happeen viime kauden rungosta lähti pois valtaosa etenkin puolustuspäädystä, mutta muutaman hyvän lisäyksen kautta he voivat pärjätä hyvin tällä kaudella mikäli puolustuspääty hoituu. Kotilainen on kyllä peluuttaanut pelaajia viimeiset kaudet päin hel*****ä eri pelipaikoilla joka kolmas peli ja se saattaa ratkaista muutamia otteluita kauden aikana.
    Rangers tuskin tulee pärjäämään kun Ala-Luusua ja Silvennoinen tekivät uskomattoman määrän pisteitä viime kaudella. Veikkaan heidän joutuvan jopa putoamistaistoihin. Muuten ihan hyvältä vaikuttava ennakko.

  21. Ihan sama mitä puhutaa pelaajista, mutta sarjan paras maalivahti tullaan näkemään Hämeenlinnan tolppien välissä selässään kantaen nimeä Kanerva!

  22. Classic voittaa mestaruuden tuolla nipulla ja pelillä…? Tais mennä väärinpäin happee sekä classic ennakossa 🙂

  23. Kanerva on oiva maalivahti ja varmasti aliarvostetuin koko sarajassa mutta ei tule kovin kivaa olemaan tuon tasoisen puolustuksen takana,palloa saa selän takaa varmasti kaivaa.

  24. KV saa liigasta pelaajia lähes joka peliin niin halutessaan. Liigan penkkimiehet pääsee aina, jos ei ole poissaoloja ja muutenkin ohjelma on rakennettu siten että päällekkäisiä Liiga / A pelejä ei ole juurikaan. Näin ollen Koovee sarjan top4 joukkue, potentiaalia voittaa koko sarja, jos liigan playoff ei häiritse. Ainoa Koovee A:n heikkokohta on sentteriosasto eikä liigasta sinne ole apuja tulossa.

  25. Kertokaas joku paikalla olleista (kun Classicin kaikki videomateriaali on pohjois-korean tason suojauksen takana) miten on mahdollista, että Happee vei matsin? Siellähän on puoli PU19 joukkuetta rosterissa, vääriä valintoja?

  26. Tampereella nähtiin tiukka ja viihdyttävä matsi! Ensin täytyy sanoa että Happeen maalivahti Miko Hassinen piti joukkuetta pystyssä todenteolla, että ilman Hassisen koppeja olisi Clasu vienyt matsin, mutta näin kävi. Kannattaa seurata Hassisen otteita jatkossakin! Happee laittoi ratkaisevilla hetkillä pallon verkkoon ja puollusti lopussa tiukasti jonka takia vei matsin. Työvoitto hirville! Clasu ei ollut ehkä pelissä terävimmillään.. Ja kooste olisi kyllä mukava saada pelistä, kun hienoja maaleja tuli puolin ja toisin.

  27. ketäs siellä kooveessa on niin hyviä että pääsee edes pleijareihin. Sama rinki kun viimekaudella ja sijoitus karsinnoissa XDD jos tippuja ei löydy koovee m team kaksikosta on tapahtunut ihme

  28. Millä perusteella m-team putoaa sarjasta?

  29. Jos ja kun Koovee saa lähes kaikkin peleihin – arvaus kun pelit menee sopivasti liigan kanssa eri päiviin – niin onhan siinä nyt hyvä ketju A junnuhin. Sitten on 98/99 syntyneitä entisiä perusjätkiä joita ei kukaan tunne, mutta ne on vaan niin saakelin hyviä että kohta tunnette. Uskokaa pois. Huomenna kaatuu Oilers 2- 11.

  30. M team putoaa sarjasta koska sen pelaaja materiaali on ylivoimasesti heikoin. M team heikentyi viime kaudesta lähtiänä laakso ja holopainen ja tuliana putoaja tiikereistä levänen ja puolikuntoinen rekilä. Laakso ja holopainen käytänössä kantoivat m teamin sarjaan ja ilman heitä on joukkue tehoton ja heikko. Sumputtamisella voi tarttua pari tiukkaa voitta ja pari tiukkaa häviötä mutta ei sillä pitkälle pötkitä. Ja ne jotka rupeavat kertomaan että kyllä erviä vastaan pärjättiin voi vat hiukan miettiä sitä että ervi oli viimekaudella sarjan 9 ja tälle kaudelle joukkue on on vielä heikompi surakan ja alion lähtiessä. ervi taistelee viimeisistä pp paikoista ja m team putoamista vastaan. Top 3 joukkueet ovat tps oilers ja classic vaikka tänään happeelle hävisikin.

  31. Tepsi tuskin mitallikarkeloissa mukana tälläkaudella. Veikkaan että Fälden ottaa ykkösmaalivahdinroolin, paljon monipuolisempi pelaaja kuin Kuisma.

  32. Koovee mestariksi taitaa olla joukkueen toimihenkilö kun yrittää vakuutella että homma hoituu liigapelureilla. Näitä liigapelureita on kyllä muillakin joten sen varaan en laskisi. Perusjätkistä emme todella ole kuulleet mutta osa taisi olla aika pienessä roolissa viime vuoden b:ssa. Mielenkiintoisinta Kooveen kokoonpanossa on ehkä nuorempien sisääntulo joukkueeseen. 00 ikäluokkaa on kehuttu kuitenkin Kooveen parhaaksi.

  33. Nimimerkki Classic -Happee: ”Ja kooste olisi kyllä mukava saada pelistä, kun hienoja maaleja tuli puolin ja toisin.”

    Ja nimimerkki ”Koovee mestariksi” varmaan epähuomiossa kirjoitti A-poikien osioon kun mitä ilmeisimmin viittasi viestillään A-tyttöjä.

    – maalikooste on ollut netissä jo eilisillasta lähtien.

  34. Onhan se sanomattakin selvää jos classic ei pysty kotonaan voittamaan happeeta ja ollut melkein koko pelin ajan huonompi, happee on kova luu tässä sarjassa ja on menossa pitkälle.

  35. Tps kärkikolmikossa tolla pelillä ja nipulla…? Tais mennä steelers ja tps väärinpäin ennakossa 🙂

  36. Tepsi oli kyllä luvattoman köykäinen tänään Hämeenlinnassa. Nuorisokaarti on kyllä taitavaa, mutta epäonnekseen pienikokoista, eikä taida oikein fysiikkatreeni kiinnostaa/tarttua. Ilman painetta nuoriso pelasi ihan hienosti (ylivoima, läpiajot yms), mutta paineistettuna ovat melko lapasia vielä. Paljon mainostettu Juuti veti pakin paikalta kaksi-kolme kertaa ensimmäiseen kaveriin ja vastarista aina omissa soi. Eniten pisti kyllä silmään par-kolme ”hyvälihaista” peluria turkulaisten riveissä. Täytyy todella olla pelaajat vähissä, kun tuollaisia antiurheilijoita pidetään ASM mukana. Mihin on kadonnut Tepsin hyvä juniorityö, nakkikioskillekko?

  37. Oliko joku katsomassa Hämeenlinnassa peliä? Ketä nostaisitte pelin parhaimpiin pelaajiin molemmilta ja miksi? itse en valitettavasti päässyt katsomaan

  38. Steelersiltä ehdottomasti maalivahti Kanerva ja kakkos kenttä takala, koppanen, kainulainen. Toki pelasivat paljon tepsin 2 ja 3 vitjaa vastaan jotka olivat suoraasanottuna luokattomia. Tps onnistujia varmaankin Lahti sekä nuori Juvonen. Muuten vaisu esitys ja varsinkin Kallio ja Töyrylä kaksikolta olisi voinut odottaa enemmän.

  39. Steelerssin kokoonpanosta noin 50% Fosun kasvatteja?

  40. Koppanen, Kainulainen, Mertanen, Kulmala, Kanerva, Vahtera, Kylä-Heiko, Turunen, Kurkikangas ja Riu on Fosusta siirtyneitä, Kurkikangasta lukuunottamatta muut pelas vielä viime kaudella Forssassa. Eli pari hassua 🙂

  41. Ja Tepsin eilisen pelin ylivoimaisesti paras pelaaja Lahti myös Fosusta. Jos olisi valinnut tuon ottelun viisi parasta pelaajaa, niin kaikki ex-forssalaisia.

  42. Teppo Salo koko sarjan kovin hyökkääjä, indiansia vastaan teki lähes mitä halusi. Muutenkin rangersin peli positiivinen yllätys, peli pyöri hienosti ja mielikuvituksellisempaa peliä saa etsiä.. Indians köykänen ilman liigavahvistuksia. Oilers-koovee pelissä tuomari otti ainakin tampereelaisten näkökulmasta turhan paljon roolia,muuten tosi tasasta vääntöä. Oilersilta erinomaisesti onnistui kapteeni Lindroos ja Sipilä otti muutaman makeen kopin. Oilers vahvoilla sarjassa, varsinkin jos liigasta saa vielä eliitin mukaan!

  43. On se kumma kun susirajan ulkopuolisista pelaajasiirroista joukkueiden välillä tehdään aina isompi asia kuin se on. Jos alueella useampia hyvätasoisia joukkueita on siirtymiset vuosittaisia sinne tänne. Nyt Kanta-Hämeeseen tuli ASM joukkue ja sattumoisin kun vielä Parolan inttipaikka muutaman kilsan päässä hallilta ,niin ei liene kovin ihmeellinen laskuoivallus että joukkue imenyt alueen intti-ikäiset junnut. Joukkueessa viis ketjullista kenttäpelaajia otteluohjelman mukaisesti , eikä tainnu olla listassa yhtään liigapelaajan nimeä, niin taitaa nyt kuitenkin olla muitakin vosulaisia… eikös Arolakin ole Lahdesta, ja Horttanainen susirajan sisäpuolelta ym? Ottelu oli katsomisen arvoista, ja vosulaiset oli ihan hyviä. Mutta oli moni muukin. Tepsiläiset ei ihan vakuuttaneet.

  44. Wou, Kooveen uusi halli korkattu teräsmiesten toimesta! Voiton arvoa nostaa KVn rosterin liigavahvuus.

Comments are closed.