Divarit

Pääkalloennakko: Kakkosdivari käynnistyy – tässä ovat lohkojen ennakkosuosikit

14.09.
2017
42 Kommenttia
10
Divarit

VehVe ja Pisaba ovat haastajan roolissa Savo-Karjalan lohkossa. Kuva: Jari Turunen.

Kakkosdivari alkaa monen lohkon osalta vasta ensi viikolla, mutta Länsirannikko starttaa jo perjantaina 15.9. Pääkallo.fi arvioi kolmanneksi korkeimman sarjatasomme ennakkosuosikit.

Kuudessa kakkosdivarilohkossa pelataan runkosarjan jälkeen neljän joukkueen kesken pudotuspelit, joiden voittaja pääsee kamppailemaan Divari-noususta. Etelä-Suomen lohkojen osalta pudotuspelit pelataan kummankin lohkon kahden parhaan joukkueen kesken. Lohkojen ykköset kohtaavat lohkojen kakkoset ja voittajat etenevät Divari-karsintoihin.

Pääkallo.fi ennakoi lohkojen voimasuhteita seuraavasti:

Lohko 1 – Etelä-Suomi 1

Etelä-Suomen ykköslohkossa AC HaKi on mielenkiintoinen joukkue tulevalla kaudella. Jo ennestäänkin liigakokemusta sisältänyt joukkue sai kesän aikana kaksi SM-hopeamitalistia Tom Strömstenin ja Tommi Rosendahlin siirryttyä joukkueeseen EräViikingeistä. Näillä nimillä HaKi on jo heittämällä mahdollisia kärkijoukkueita sarjassa.

Kirkkonummi Rangers on useimmiten keikkunut sarjan kärkipäässä ja tehnee niin nytkin. Runko on vahva ja jatkumoa junioreiden puoleltakin löytyy. SBS Bluesilla on niin ikään kova joukkue tällä sesongilla, mutta riittääkö tahto taistella aivan sarjan kärkisijoista, on toinen juttu. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, etteivätkö HIFK:sta jo kesken viime kauden siirtyneet Marko Vaitio ja Ville Räkköläinen, sekä kauden jälkeen tulleet Tuomas Nylander ja Arttu Hakala, olisi Etelän kakkosdivariin kovia nimiä.

VKTP tuskin kärkikahinoihin yltää, mutta saattaa hyvinkin kiusata kärkipään joukkuetta yksittäisissä peleissä. Myös Indians II ja Itä-Helsingin Salibandy saattavat olla joukkueita, joilla on sanansa sanottavana kärjen alla.


Etelä-Suomen lohkojen sisäisiin playoffeihin: Rangers, AC HaKi

Punapaitaisen Markus Olkkosen Loiske Kings pelaa Etelä-Suomen kakkoslohkossa. Kuva: Iiro Karesniemi.

Lohko 2 – Etelä-Suomi 2

Etelä-Suomen kakkoslohkon kärkipäähän voitaneen rankata porvoolainen PSS, sekä Blackbirds United. Muutama vuosi sitten vielä Divarissa pelanneista joukkueista löytyy rutiinia kovemmista peleistä niin kokeneempien kuin nuorempienkin pelaajien kohdalla.

Lähtökohtaisesti kovatasoisemmassa kakkoslohkossa kärki on kuitenkin ykköslohkoa leveämpi. SB Vantaa on tottunut menestymään ja kärjen alla Loiske Kings (entinen SBS Kings) Olkkosen veljesten johdolla on vaarallinen joukkue niin ikään.

M-Teamin kakkosjoukkue, Grani Agents ja SC Hyvinkää ovat lähtökohtaisesti lohkon keskikastin joukkueita. Mielenkiintoista on nähdä mihin tulokas SC Hawksin rahkeet riittävät.

Etelä-Suomen lohkojen sisäisiin playoffeihin: PSS, Blackbirds
Divari-karsintoihin: AC HaKi, PSS

SBS Wirmo joutuu iskemään kärjen takaa. Kuva: Jarmo Jokila.

Lohko 3 – Länsirannikko

Länsirannikon kakkosdivarissa nähdään kauden aikana tasaisia vääntöjä. Ennakkosuosikeiksi voitaneen nostaa viime kaudellakin menestyneet Paimion Ruoska ja salolainen IBK Meda. Molemmat operoivat suhteellisen pienin muutoksin viime kauteen nähden.

Tänä vuonna länsirannikon lohkossa nähtävä FoSu on jo pelkästään Teemu Aaltosen hankinnalla kärkikahinoissa mukana. Saa nähdä, millaista jälkeä Aaltonen tekee takavuosien tutkaparinsa Juha Laitilan kanssa. Lisäksi forssalaisten juniorityö näyttää tällä hetkellä varsin hyvältä. B-juniorit ovat useampana vuotena jo pelanneet valtakunnallisissa sarjoissa ja vastuu kasvanee myös miesten tasolla.

Mahdollisia ”bubbling under” -joukkueita ovat muun muassa SBS Wirmo, sekä Janne Hulmin johdattama Karhukopla Säkylästä. Mielenkiintoista on nähdä myös se, millaista jälkeä saa aikaan tukun entisaikojen turkulaislupauksia yhteen kerännyt nousijajoukkue TVV. Kapteenina häärii muuan liigatasollakin pitkän uran tehnyt Jere Jokinen.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: FoSu, Ruoska, IBK Meda, SBS Wirmo
Divari-karsintoihin: FoSu

Lohko 4 – Sisä Suomi

Sisä-Suomen lohkon kärjestä tuli entistä mielenkiintoisempi O2-Jyväskylän noustua ja FoSun siirryttyä Länsirannikon lohkoon. Varsinaisia supersuosikkeja ei ole, mutta Pirkkalan Pirkat lienee parhaimpia ehdokkaita kärkipäähän. Joukkueesta löytyy kokemusta aina liigatasolta saakka, mutta myös nuoremman kaartin myötä jatkumoa.

Happee Steamers on varmasti vahva, sillä se hyötynee Happeen leveästä rosterista farmisopimuksen myötä. Soittorasia on raastavalla pelityylillään osoittanut viime vuosina olevan kova pala purtavaksi tässä lohkossa.

Kokenut Ilves on totta kai vaarallinen, mutta nälkää aivan kärkeen ei kokeneilla kehäketuilla liene. Tommi Merto valitsi Nokian KrP Akatemian ja jo pelkästään tämä lisäsi joukkueen iskuvalmiutta jonkin verran. RSS Panthers haastanee kärkeä myös etenkin kotikentällään, vaikka menetti kesällä muutaman tärkeän pelaajan.

Lohkon sisäisin playoffeihin: Pirkat, Happee Steamers, Soittorasia, RSS Panthers
Divari-karsintoihin: Pirkat

Viime kauden PHSB, tällä sesongilla Pelicans, on Kaakkois-Suomen suosikki. Kuva: Salibandyliiga.

Lohko 5 – Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen lohkosta löytyvät tutut ennakkosuosikit, kun viittaa asetellaan mieluusti vielä viime kaudella Päijät-Hämeen Salibandyna esiintyneelle Pelicans SB:lle, sekä lappeenrantalaiselle Pontuksen Nousevalle Voimalle. Lahdessa kiekkobrändin alle siirtyneiden ”pelsujen” kausi venyi viime keväänäkin pitkälle ylöspäin karsinnoissa ja PoNoVo puolestaan sai jälleen kerran hyviä hankintoja etenkin kaupungin ykkösseura NST:n riveistä.

Mikkelin Hatsina ilmoittanee itsensä niin ikään mukaan karkeloihin, mutta se ei varmasti haasta edellä mainittua duoa sarjan voitosta yhtä kovasti kuin Imatran Voima. Tapio Kinnusella ja Simo Kettusella vahvistunut Voima on selvästi iskukykyisempi kuin muutamalla aiemmalla kaudella.

Yllätyksiä voivat aiheuttaa SB Heinola, sekä Kosken Dynamo, mutta lähtökohtaisesti playoff-nelikosta ei liene suuria epäilyksiä.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: Pelicans SB, PoNoVo, Hatsina, Voima
Divari-karsintoihin: Pelicans SB

Punapaitainen Apassit meni viime keväänä pitkälle. Kuva: Jari Turunen.

Lohko 6 – Savo-Karjala

Savo-Karjalan kakkosdivarilohkosta Apassit ylsi viime kaudella aina Divari-karsintojen viimeiselle kierrokselle. Kokeneita konkareita vilisevä joukkue joutui kuitenkin taipumaan O2-Jyväskylälle, joka nousi Divariin. Apasseja voi kuitenkin olettaa myös tällä kaudella lohkon kärkijoukkueiden kastiin.

Kontiolahden LeBa tippui viime kaudella puolestaan sarjaporrasta ylempää ja se on varmasti varteenotettava joukkue haastamaan Apassit sarjan voitosta. LeBan riveissä muun muassa Petri Väänänen on etenkin kakkosdivaritasolle kovaa valuuttaa.

Josba on harjoitellut tapansa mukaan Divarissa isolla ringillä, joten paljon nuoria, edustuksen mukana vetäneitä pelaajia haluaa näytönpaikkoja Josba Akatemian riveissä. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten SB Welhot Akatemia onnistuu tällä tasolla. Pisaba ja VehVe ovat aiempina vuosina pystyneet myös pelaamaan nousukarsintojen arvoisesti.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: Apassit, LeBa, Josba Akatemia, VehVe
Divari-karsintoihin: LeBa

Oranssipaitainen SB Paapat operoi kovalla ryhmällä tällä kaudella – kunhan saa kaikki paikalle. Kuva: Jari Turunen.

Lohko 7 – Pohjanmaa

Pohjanmaan lohkon kaksi merkittävintä uudistusta ovat Ilmajoen Salibandyn palaaminen kakkosdivarikartalle vuoden tauon jälkeen Team Atrian kanssa tapahtuneen yhdistymisen kautta, sekä SB Vaasan kakkosjoukkueen irtautuminen emoseurasta SB Paapat -nimellä. Nuo kaksi joukkuetta ovatkin kovimmat suosikit haastamaan viime kaudella karsinnoissa pitkälle menneen Nibacoksen, sekä Mailattomat Seinäjoelta. ISB:ssä riittää tälle tasolle kokemusta ja joukkue teki muutaman hyvän hankinnan kauden alla. Paapat puolestaan vahvistui muun muassa SB Vaasan ja Blue Foxin edustusjoukkueista. Enää mietityttää vain se, saako joukkue peleihin jalkeille riittävän usein ykköskokoonpanonsa.

Nibacos heikentyi viime kaudesta menetettyään pelaajia Blue Foxiin ja MLT puolestaan vahvistui saatuaan pelaajia Nurmon Jymystä. Pohjanmaan lohko lienee tälläkin sesongilla melko kaksijakoinen, eikä kärkinelikkoa haasta kuin SB Vaasa Young Boys ja SPV:n kakkosjoukkue yksittäisissä peleissä. Kyseiset joukkueet eivät kuitenkaan voi lähteä karsimaan vaikka menestyisivätkin.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: SB Paapat, Nibacos, MLT, ISB/Team Atria
Divari-karsintoihin: MLT

Lohko 8 – Pohjois-Suomi

Pohjois-Suomen lohkon Merikoski SBT tippui viime kevään karsinnoissa Divari-nousua lopulta juhlineelle Tikkurilan Tiikereille. Merikoski on kesän operoinut isolla ringillä ja siitä riittänee laatua taistelemaan tänäkin vuonna sarjan kärkisijoista.

Viime vuonna lohkon runkosarjan voittanut Napapiirin Salibandyn ja RSB-Teamin fuusioryhmä Santas United on varmasti vahva tälläkin sesongilla, samoin kuin pitkään hyvin samanlaisella rosterilla pelannut Sastamolo.

Ennakkoon ajateltuna voimasuhteet ovat muuttuneet pohjoisessa hyvin vähän ja SBT Suolaa voi olettaa niin ikään playoff-joukkueiden rykelmään. Papasin ryhmällä tuskin liito kantaa sinne asti, etenkin kun Tuomas Rautiainen lähti tekemään liigaläpimurtoa Kuopion SB Welhojen paitaan.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: Merikoski SBT, Santas United, Sastamolo SBT Suola
Divari-karsintoihin: Santas United

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Rauno
14/09/2017
Koska D1varista tulee ennakkoa!?
Stadi
14/09/2017
Etelän lohkojen voittajat helposti Rangers ja Blackbirds. Haki liikaa yhden kentän varassa.
MA
14/09/2017
Aika osuva ennakointi Etelä-Suomen ykköslohkon osalta. Rangers ollut vakuuttava koko harjoituskauden ja tunnettu kestomenestyjä. HaKi vahvistunut huomattavasti ja saanut myös pätevän valmentajan jo ennestään vahvaan valmennukseensa. Lohkon haastajia kärkikaksikolle ovat sitten SBS Blues, IHS sekä FBC Raseborg. Mielenkiintoinen kausi tulossa.
Erno
14/09/2017
Hienoa että pääkallo on ottanut myös 2. Divarin huomioon. Näitä lisää ?
Joulupukki
14/09/2017
Santasit karsimassa D1variin?!? En henk.koht. usko, että kyseinen jengi taistelee edes play-off-paikasta :D
Gandalf
14/09/2017
Länsirannikko melko oikein varmasti arvattu. Fosulta tosin lähti kaikki A-junnut steelerssin alle ja SB Naantalia ei pidä unohtaa koska vahvistui aika paljon kesän aikana. Ruoska ei pääse playoffeihin.
E-suomi kakkoslohko
14/09/2017
Millähän perusteella toimitus rankkaa Sch:n kakkoslohkon keskikastiin? Joukkue menetti hyökkäyksestä erittäin kovia nimiä (Laurila, Tiilola, Kalteva, Vallinkoski) ja paikkaajat aladivareista. Lisäksi rosteri on auttamattoman kapea. Ihan maksimissaan alemman keskikastin jengi ja siihenkin vaaditaan venymistä.
Lohko 4
14/09/2017
Pure mun höyryy! Kyllä happeen nakkimakkarat menee tällä sesongilla pitkälle, voi jopa divari karsintoihin asti. Mutta siihen loppuu makkarat kärrystä!
Bemo
14/09/2017
Pss ei mihkään.. Joukkueen hidalgo brandt ja sainio vaihtanut maisemaa
Nimi mieleen
14/09/2017
Muuta en tiedä , mutta Leiskun Eetu Pitkänen sarjan parhaalla kantilla tulee laittamaan 2div. Maaliennätykset uusille lukemille!
katsoja
14/09/2017
Fosulta lähti kaikki 99-97 syntyneet Hämeenlinnaan Steelerssii pelaa A-sm nii Forssassa saattaa tulla vaikee kausi, sillä onhan ne jätkät taitavia ja nopeita. Fosu sai käytännössä hitautta, mutta taito säilyy. Nykyiset b-junnut eivät ole mielestäni niinkään kovia kuin edelliset, joten sieltä päin niin kovaa apua ei ole tulossa, harmi :(
MAC
14/09/2017
2 lohkon kärkikahinoihin tunkee kyllä FBC Raseporikin mukaan, kovia paluumuuttajia taas mukana rosterissa muutamalla uudella tulijalla höystettynä, yllätysvalmis joukkue.
Länsirannikko
14/09/2017
IBK Medan nippuhan on vahvistunut aika lailla tälle kaudelle. Mukaan tullut
Juuso Forsman (TPS A-SM), Antti Nurminen (TPS), Joni Kallioniemi (SalBa), Ali Pekkala (Harstad IBK Norja) ja myös joskus liigassa pelannut Ville Forsman.
Tapsa
14/09/2017
Kosken dynamo tulee yllättämään ainakin yhden pelaajan osalta. Näyttävästä spin o rama harhatuksesta ja näyttävästä suojauksesta tunnettu vilppu latvanne yllättää vielä monen joukkueen pakit taidoillaa.
jari
14/09/2017
kosken dynamosta löytyy myös kuljetusliike konsta lehtonen joka saattaa pilata dynamon paketin
Nibacos
14/09/2017
Tänä vuonna tulee nousu! Jukka Kinnunen hoitaa siniset divariin!!! Saatiin vellihousutkin lähtemään bluefoxiin!
Sählysankari
14/09/2017
Etelä-Suomen kakkoslohkon yllätysjoukkue tulee kyliltä! Rangers M2 yllätti kapealla kokoonpanolla ja loistavalla pelillä Sb Vantaan Suomen Cupissa viime viikonloppuna. Joukkue muutenkin saalistanut edarista muutaman ison kalan mm. Muhonen, Hakala jne..
koutsi
14/09/2017
Etelän lohkoissa ennakkosuosikit, lohko 1 Rangers ja SBS Blues, lohko 2 Blackbirds ja SB Vantaa
Jari Mustonen
14/09/2017
Nyt meni metsään SC Hyvinkään veikkaus. Tuolla rosterilla kolmosdivari taitaa kutsua
JT
14/09/2017
Olet
Täällä
14/09/2017
On aina kaikilla korkki auki, mutta missä on rödä korkki auki? Tällä kaudella mennään suoraa liigaan, mikä viime kaudella vääryydellä ei onnistunut. Jokerit taasen joutuu tyytymään vain divariin.
Juhis
14/09/2017
Jokereilla oli ilmoituksensa mukaan välivuosi viime kaudella. Mitähän tällä kaudella mahtaa tapahtua? Putoaminen kolmoseen. viime kauden päätteeksi ja sieltä takaisin kakkoseen sarjapaikkaa vaihtamalla oli kyllä aikamoinen jokeri-temppu. En varmaankaan ennusta pahasti pieleen jos veikkaan että Jokerit ja HIFK taistelevat suoran putoajan paikasta kauden päätteeksi
Reikäpallo
14/09/2017
BEMO on oikeassa. PSS:llä ei mahdollisuuksia; kentällinen vaihtoi maisemaa. Se kentällinen teki kumminkin 70% tehoista, Miro Anttilalle jäi loput ;-)
Khtio
14/09/2017
Rangersilla on kakkosdivariin tarjolla kaksi kilpailukykyistä joukkuetta. Edustusjoukkue vahvistui nimimiehillä kuten liigastakin tutulla V.Alkilla, joka saapui takaisin kotikonnuille ulkomailta sekä E.Heleniuksella, joka niin ikään palasi vanhaan seuraansa. Jengi on jo pitkään kolkutellut Divarin portteja ja tämä jos mikä on se kausi, jolloin nousun on toteuduttava. M2 taas sai rinkiinsä useita laadukkaita pelaajia edustuksesta, kuten ylempänä jo mainittiinkin. Tulee olemaan varteenotettava vaihtoehto, kun punnitaan lohkon kärkeä hämmentäviä joukkueita. Preseason on ollut erittäin lupaava molemmilla jengeillä.
Jokru
15/09/2017
Jokeripakka löylytti eilen SC Hawksin 7-3 hyvällä esityksellä. Taitaa HIFK ihan yksinään kamppailla suorasta tippumisesta.
Lajiniilo
15/09/2017
Etelästä suurimmat nousijasuosikit Rangers ja viime kaudesta huimasti vahvistunut SB Vantaa. Liigakentiltä on siirtynyt Vantaalle lukuisia kovan luokan pelimiehiä ja löytyyhän joukkueesta jo kakkosen hyökkäävin puolustaja Samuli Raumanni, jolta voi odottaa jälleen todellista huippukautta, ainakin pisteiden valossa.
Porvoo
15/09/2017
Ei tuu pss pärjäämään. Eriksson ja Anttila ainoat pelurit... Loput enemmän ja vähemmän turisteja
Porvoo
15/09/2017
Ei tuu pss pärjäämään. Eriksson ja Anttila ainoat pelurit... Loput enemmän ja vähemmän turisteja
Kouluvalvoja
15/09/2017
Hatsina tulee olemaan kova tällä kaudella. Joukkeen johtohahmo Teemu Kärkkäinen tulee pelaamaan entistä hyökkäävämmässä roolissa ja tulee taistelemaan lohkon piste- ja maalipörssin kärkisijoista.
Smurffitoimisto
15/09/2017
Kiva pikku artikkeli, mutta M-Teamin kakkosjoukkueeksi luonnehdittu lippulaiva tunnetaan paremmin nimellä Smurffit.
Ylläri!
16/09/2017
Kakkoslohkosta kajahtaa, kun Rangersin M2 voittaa oman lohkonsa häviämättä peliäkään. 2. divarin ylivoimaisesti paras maalivahti E-P Weurlander tilkitsee ne aukot, jotka timantin kovilta puolustajilta aukeaa. Joukkueella on leveyttä lyödä jokaiseen ketjuun 1. divaritason pelureita. Ja kirsikana kakun päällä on se, että seuran kaikki paineet kohdistuvat edariin, joten M2 voi jatkaa rennolla asenteella ottelun jälkeisistä kaljoissaan nauttien...
Ylläri!
16/09/2017
Kakkoslohkosta kajahtaa, kun Rangersin M2 voittaa oman lohkonsa häviämättä peliäkään. 2. divarin ylivoimaisesti paras maalivahti E-P Weurlander tilkitsee ne aukot, jotka timantin kovilta puolustajilta aukeaa. Joukkueella on leveyttä lyödä jokaiseen ketjuun 1. divaritason pelureita. Ja kirsikana kakun päällä on se, että seuran kaikki paineet kohdistuvat edariin, joten M2 voi jatkaa rennolla asenteella ottelun jälkeisistä kaljoissaan nauttien....
Lol
16/09/2017
Veikkauksia kuka nousee Divariin?
Sepi
18/09/2017
Rangers vahva nousija ehdokas divariin. Edustusjoukkue saanut kovia paluumuuttajia ja taitavat nuoret pelaajat vahvistavat joukkueen runkoa.
Hämeenlinnasta
19/09/2017
Lohko 4 Eiköhän Steelers II saa myös ykkösjoukkueen laajasta materiaalista apuja. Peliaikaa varmaan hakevat Ruokolainen, Grönhoml, Saukkonen, Blumbahs, Kankaanpää, Cedercreutz, Viitala, Aarnio ja sokerina pohjalla Megyaszai 11+7 liigassa viimekaudella. Lisätään vielä Kinnunen luultavasti keskittyy kakkosen ja a-peleihin Voitti viime kaudella pistepörssi kakkosessa
Junnu#8
19/09/2017
Ja viimekaudella muutaman pelin kakkosta pelasi. Herra nimeltä Nico Joneson. Toki keskittyy Steelersin miesten liigan peleihin.
Hämeenlinnasta
19/09/2017
Junnu#8 Niin taisi nico pelata muutaman pelin viime kaudella. Nyt taitaa pelailla joka ottelussa kentällinen liigatason miehiä. Aarnio, Grönholm, Viitala ja Megyaszai ei iän puolesta mahdu a-junnuihin. Sekä siihen vielä Blumbahs ja Cedercreutz niin jopa Lasbissa olisivat kovia vahvistuksia keski-ikä heillä taitaa olla 22v . Antti Aarnio teki Inkkareissa ihan hyvät tehot ja kauden sekä Daniel Megyaszai Steelersissä: Harmi jos joutuvat tahkoamaan koko kauden kakkosdivaria.
Campon kolli
21/09/2017
Olenko kauhean väärässä jos totean, että ensi viikon perjantaina Campon ottelussa AC HaKi-SBS Blues kohtaa kaksi joukkuetta, joista toinen karsii keväällä noususta divariin? Tällainen päätelmä ihan vaan pelaajalistoja selattuani.
Vanda
22/09/2017
Hyvin mahdollista. Rangers tulee viemään lohkon toisen karsijan paikan, mutta Haki ja Blues ennakkoon kyllä kovimpia ryhmiä 1. lohkossa Kirkkonummen ohella. Hakilla paljon liigakokemusta ja voiko jopa olla ykkösenä, kun sarja päättyy.
Mestari
11/11/2017
Melko epätasainen tuo etelän 1.lohko
Nuari koutsi
18/03/2018
Aika osuvia veikkauksia! jokaisen lohkon voittajaa veikatessa on hyvä huomioida myös mahdolliset kauden aikaiset vahvistukset jotka eivät välttämättä pelaa enään loppukaudesta joukkueessa, kuten Fosun Aaltonen ja Happee steamerssin liiga avut. Sitten on kovaa venymistä ja suonenvetoa ala kosken dynamo, Divariin mahdollisesti Pantterit, Rangers, Rastaat tai Apassit.
Koululiikuntalaji
31/07/2018
Tulossa mielenkiintoinen kausi 2018 - 2019. Spekulointipalstaa ei löytynyt niin olisi mielenkiintoista kuulla näin syksyn kynnyksellä jo kuulumisia eri lohkoista.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.