Liigat

Pääkalloennakko: Karsintaputki kääntymässä pudotuspeliputkeen Nokialla

14.09.
2017
10 Kommenttia
4
Liigat

Nokialla on syntynyt myös fanitoimintaa, kun KrP Supporters on kannustanut joukkuetta innokkaasti myös vieraskentillä. Kuva: Juhani Järvenpää

Nokian KrP esiintyi viime kaudella vahvasti ja varmisti pudotuspelipaikan runkosarjan seitsemänneltä sijalta. Jatkopeleissä se nappasi oman pudotuspelihistoriansa ensimmäisen voiton shokeeramalla EräViikinkejä vieraskentällä. Voitto jäi kuitenkin ainoaksi ja tie päättyi puolivälieriin.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
KrP:ta useamman vuoden valmentanut Heikki Luukkonen siirtyi Esport Oilersin peräsimeen ja Jarmo Härmä otti hänen tonttinsa, joten KrP on yksi niistä joukkueista joilla on uusi päävalmentaja ensi kaudella. Uusi pelaajia ovat puolustajat Mikko Repo (Koovee) ja Vertti Wigren (Classic) sekä hyökkääjät Mikko Laakso (M-Team) ja Emil Eklund (TPS). Nokialla ajetaan myös yhä vahvemmin omia lahjakkaita nuoria pelaavaan kokoonpanoon.

Lähtijöistä monikäyttöinen Kalle Keskitalo (Sveitsi) on ollut KrP:n tärkeimpiä pelaajia viime kausina. Lauri Lavonen palasi Happeeseen ja Antti Naskalin ura ei ilmeisesti jatku. Vielä aivan kauden alla ilmoitettiin, että Tommi Merto siirtyy KrP Akatemiaan, jonka kanssa liigajoukkueella on farmisopimus, joten taituri saatetaan vielä hyvinkin nähdä edustusjoukkueessa. Kaiken kaikkiaan KrP ehkä hivenen heikentyi materiaaliltaan, mutta toisaalta nuoret pelaajat voivat tuoda kokoonpanoon paljonkin uutta.

KrP on pelannut suhteellisen monta ottelua harjoituskaudella ja tulokset ovat olleet pääosin hyviä. Suomessa SalBa kaatui (13-3), Classic (4-2) ja LASB kerran (5-2). Suomessa tappiot tulivat LASBia (5-4 ja.) ja SalBaa vastaan (7-6). Latvian Openissa Rubene kaatui 7-4, UHC Uster 5-1 ja Latvian maajoukkue 7-6 ja. Storvreta (12-5) ja Classic (7-6) olivat liian kovia paloja purtaviksi.

Maalivahdit:
Santtu Pohjonen on ollut viime kausien varrella yksi sarjan parhaista torjujista ja on pitänyt KrP:ta pystyssä pahoissa paikoissa. Pohjosen varamaalivahtina häärii Antti Kortetmaa, joka on melko kokematon liigakentillä, eikä ainakaan viime kaudella maaliin päästessään yltänyt kovin lähelle Pohjosen tasoa.

Puolustajat:
Puolustus on ollut ajoittain nokialaisten murheenkryyni ja selkeitä repsahduksia on nähty viime kausina. Härmä pyrkii varmasti tekemään parannusta juuri tuolla saralla. Viimeisten vuosien runkopuolustajista Matti Koskela on ollut selkeä ykköspakki. Morics Krumins on esiintynyt sangen hyvin kaudesta toiseen. Classicista siirtynyt Wigren ei ole pallollisesti maaginen, mutta hyvä puolustava puolustaja, joita KrP:n riveissä ei ole liikaa vilissyt. Nuori ja taitava Jere Mattila väläytteli jo viime vuonna ja saattaa tehdä läpimurron tulevalla kaudella.

Hyökkääjät:
Nokialta löytyy edelleen sarjan kyvykkäin hyökkääjä mestarillisen Henri Johanssonin muodossa. Johanssonin merkitys joukkueelle on suuri niin hyvässä kuin pahassakin. Viime kauden menestystä avitti pelillinen moottori Joni Henttonen, joka on onnistunut erinomaisesti sentterin tontilla. Myös Jere Oksanen sopi tehoketjuun sangen hyvin. Hyökkäyksessä on melko monta potentiaalista pelaajaa, mutta viime kaudella M-Teamissa onnistunut Mikko Laakso sekä jääkiekon lopullisesti salibandyyn vaihtanut Valtteri Viitakoski ovat mielenkiintoisia seurattavia ensi kaudella.

Plussat ja miinukset:
+ Henri Johansson ja tehokas ykkösvitja
+ Laaja rinki, jossa on paljon potentiaalisia lahjakkuuksia
– Puolustus
– Nokialla on tullut viime kausina pitkähköjä suvantovaiheita ja niihin ei ole tulevalla kaudella varaa

Paras pelaaja: Henri Johansson, hyökkääjä
Nouseva tähti: Valtteri Viitakoski, hyökkääjä
Päävalmentaja: Jarmo Härmä

Arvio sijoituksesta: 7

Perustelu sijoitukselle:
Parhaimmillaan nokialaisten peli oli viime kaudella sujuvaa ja kaunista, mutta toisessa ääripäässä oli havaittavissa merkkejä vanhasta KrP:sta. Tästä hyvä esimerkki on se, että omissa soi viime kaudella 6,4 kertaa ottelua kohden. Nykyjoukkue on pysynyt pitkälti samana ja kehitystä on tullut. KrP:n parhaat pelaajat ovat maan huippua, mutta toisaalta joukkueen sisällä erot ovat suuria. KrP:lle pitää nostaa hattua siinä mielessä, että nokialla on uskallettu nostaa paljon omia nuoria kokoonpanoon ja miksipä ei toisaalta, kun nuoret ovat tonttinsa täyttäneet.

Härmälle edellinen kausi M-Teamissa oli hankala, mutta Nokialla hän sai käsiinsä hyvin erilaisen kokoonpanon. Härmä pystynee saamaan nuorista pelaajista irti, kuten aiemminkin ja sitä KrP tarvitsee, jos se mielii samaan suoritukseen kuin viime kaudella. KrP:n pelaajistossa on edelleen pelaajistoa, joiden taso saattaa ailahdella paljonkin, joten se on puolustuksen ohella asia, johon valmennuksen kannattaa kiinnittää huomiota. KrP:lle voi povata jatkopelejä, mutta keskikasti ja osin häntäpääkin tulee olemaan sen verran tasainen, että nokialaisilla ei ole varaa pitkiin suvantovaiheisiin.

Veikkauksen mestaruuskerroin Nokian KrP:lle: 50

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
Nokian KrP:n ensi kauden ryhmä julki – kaksinkertainen Suomen mestari puolustukseen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tarkkana
14/09/2017
SalBa voitti toisen harjoitusottelun 7-6
Arto Kilponen
14/09/2017
Minä laitan KrP:n sijalle kahdeksan, koska uskon Steelersillä olevan paremmat valmiudet jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. SalBa taakse, koska näytöt voittaa pelejä ennakkosuosikkina puuttuvat vielä.

Erityismaininta Nokian sarjan parhaalle hallille seurata pelejä varsinkin tietyiltä paikoilta. Siihen missä kunnossa halli muuten on en ota kantaa.
+puolella
14/09/2017
Eiköhän krp jäänyt +puolelle. Sillä wigren korvaa keskitalon repo lavosen ja laakso reilusti naskalin ja muitakin tuli kuten eklund ja viitakoski
Teurastamo 5
14/09/2017
Tässä vaiheessa analyysi vaikuttaa pätevältä. Tuskin KrP:n materiaali on kuitenkaan heikentynyt. Puolustuksessa Wigren ja Repo ovat kovempia kuin Keskitalo ja Lavonen. Viime kaudella Näädillä oli vahva kärkiketju, mutta muut olivat kolmos- tai nelosketjun tasoa. Ehkä Salo-Eklund-Viitakoski -kolmikko, plus omat junnut, tuovat hyökkäykseen lisää leveyttä. Isoin ongelma KrP:llä on kuitenkin ailahtelevaisuus. Ikinä ei tiedä etukäteen, mitä pelaamisesta tulee.
Ei ei
14/09/2017
Krp heikentyi siirtomarkkinoilla?

Ei sinne päinkään.

Keskitalo oli toki menetys, mutta muut joukkueesta poistuneet olivat sen tason suhareita, että uudet pelaajat paikkaavat heidät helposti. Mertokin tullaan luultavasti näkemään ihan Krp:n paidassa useampankin kertaan.

Jos palaset loksahtavat kohdilleen, niin Krp voi olla suhteellisen korkealla sarjataulukossa.
Kovempi
14/09/2017
Veikkaan KrP:n löytyvän sarjataulukosta kuudennelta sijalta. Kasassa on todennäköisesti kovin nippu mitä nokialla on nähty, ei missään tapauksessa heikentynyt viime kaudesta.
Fani
15/09/2017
Edellisestä kommentista johtuen mieleen tuli sami savolainen. Kaveri johtaa joukkuetta kapteeninnauha kädessään ja saa joukkueen hyvään hurmokseen. Savolainen on hyvä sentteri mutta savolaisen potentiaali loistaa suurimmin laidalla. Voi pelata molempia laitoja kovalla tuloksella. Teki c1 ja viime kaudella b-junnuissa kovat tehot hyvällä keskiarvolla. Parhaat puolet selvästi hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä heikkoudet tulevat esille. Tulee olemaan krp:lle lähivuosina tärkeä palanen.
Noni
15/09/2017
Junkkarit tuli länkyttään ittestään. Teot pojat ensin niin ehkä teistäkin löytyy juttua pääkallossa tulevaisuudessa.
Sampsa
15/09/2017
00-syntyneistä ainoastaan Mattila on pelimies. Rothin ja Savolaisen aika liigassa on ehkä seuraavalla vuosikymmenellä. Viitakosken varalle on myöskin kasattu liikaa odotuksia taustansa vuoksi. Kokonaisvaltaisuus ja salbandyn ymmärrys on sitä luokkaa, että kakkosdivari on liukkaalle maalintekijälle oikea sarjataso.
JANIINPÄ
16/09/2017
KrPn parasta ovat hyvä mv ja yksi hyvä hyökkäysketju.
Se ei ole kovin paljon. Harjoitusmatseissa KooÄrPee pelasi ihan mukavasti.
Mutta. Hieman aprikoin, kun paras osa lähti. Koutsi.
Uusi on aina uutta ja saas kattoo miten varttuneemmat mailanpuristajat azian kokevat.
Alkukausi erittäin merkittävä, kertoo kilvataanko sarjan paremmalla puoliskolla, vai kiukutellaan peräpäässä. Siispä rohkeasti keskikastiin. Verrokit TeePeeÄssä, Oilers (!), Inkkarit ja jopa Speve ja Hirvilauma. Se pepään kasti pitää voittaa joka kotiottelussa ja pari kertaa vieraissakin. 6-10

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.