Pääkalloennakko: Pääkaupunkiseudun joukkueet vahvoilla C1-poikien SM-sarjassa

EräViikingit oli viime vuonna hopealla C1-poikien SM-sarjassa. Hyvää sijoitusta voidaan uumoilla myös tulevalla kaudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilersin joukkue juhli kauden alla Mestareiden Cup-turnauksen voittoa ja lähtee SM-sarjaan ennakkosuosikkina. Kuva: Oilersin Instagram-tili

C1-poikien eli 2002-syntyneiden SM-sarja käynnistyy tulevana lauantaina. Sarja pelataan 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana eli kierroksia runkosarjassa kertyy 22.

Kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet karsivat playoffeihin pääsystä yhdessä divarin ja aluesarjojen parhaiden kanssa. Pelimatkat sarjassa eivät veny kovin pitkiksi, koska Pohjois- ja Itä-Suomen sekä Pohjanmaan joukkueet eivät SM-sarjaan selvinneet. Viime kaudella tämän ikäluokan Suomen mestaruuden nappasi EräViikingit, hopeaa TPS ja pronssia Nokian KrP.

1. Esport Oilers

Öljymiesten 02-pojat sijoittui viime kauden C2-ikäluokan SM-sarjassa lopulta kirvelevästi neljänneksi. Espoolaiset veivät nimiinsä juuri ennen SM-sarjan alkua pelatun Mestareiden Cupin. Oilersin valmennus on tehnyt hyvää ja pitkäjänteistä työtä, ja espoolaisten pelaaminen on kehittynyt vauhdilla. Joukkue on urheilullinen ja se pelaa aktiivisesti molempiin suuntiin. Lisäksi pelaajamateriaalista löytyy sekä kärkeä että leveyttä. Oilers pelaa pääsääntöisesti aktiivisella miesvartioinnilla, joten on mielenkiintoista nähdä kykeneekö ryhmä muuntautumaan, jos vastustaja löytää keinot sen purkamiseen. Taistelee vahvasti Suomen mestaruudesta.

Paras pelaaja: Justus Mustonen
Päävalmentaja: Sami Koskinen

2. EräViikingit

Viime kauden C2-poikien Suomen mestarit lähtevät tähänkin kauteen varsin kovalla joukkueella. Tänäkin kesänä joukkue vahvistui muutamalla lähiseuran pelaajalla. Helsinkiläisten pelaajamateriaali on todella leveä ja laadukas. SM-sarjatason pelaajia löytyy neljän kentällisen verran. Joukkue on kuitenkin kärsinyt jo viime keväästä lähtien useamman avainpelaajan loukkaantumisista. ErVi pelaa Oilersin tapaan todella aktiivista puolustuspeliä ja useimmiten miesvartioinnilla, joten myös heidän kohdallaan tullaan joukkueen reagointikykyä mahdollisesti mittaamaan. Finaalipaikka on jälleen lähellä.

Paras pelaaja: Jakob Kerola
Päävalmentaja: Jaakko Jokinen

3. TPS

Turun ylpeys on kuulunut tämän ikäluokan terävimpään kärkeen jo pikkujunnuista lähtien. Viime kausi C2-pojissa päättyi niukkaan finaalitappioon ja hopeamitaleihin. TPS on erityisesti kärkipelaajien osalta koko sarjan taitavin ja hyökkäysvoimaisin joukkue. Turkulaisten ottelut ovatkin usein melko runsasmaalisia. Myös maalivahtipelaaminen on sarjan eliittiä. Joukkueen pelikuri ailahtelee nykyään melko usein ja puolustuspelaaminen voi koitua ongelmaksi mestaruudesta kamppailtaessa. TPS on kuitenkin vahva mitaliehdokas.

Paras pelaaja: Waltteri Vesterinen
Päävalmentaja: Jani Juusti

4. GrIFK

”Grani” oli viime keväänä C2-poikien puolivälierissä lähellä jymypaukkua, kun se pakotti ErVin kolmanteen otteluun. Kesän aikana joukkueeseen on liittynyt noin viisikollinen laadukkaita pelaajia muista pääkaupunkiseudun joukkueista. Joukkue pelaa liikkuvaa ja nopeaa pallollista peliä ja taitavia pelaajia riittää vielä kolmanteenkin viisikkoon. Kaksinkamppailupelaaminen ei kuulu joukkueen vahvuuksiin, joten kamppailuvoimaisempia joukkueita vastaan ”Grani” on usein vaikeuksissa. GrIFK:lla on tällä kaudella erinomainen mahdollisuus nousta taistelemaan mitaleista.

Paras pelaaja: Tuomas Markkula
Päävalmentaja: Raine Salo

5. Nokian KrP

Nokian 02-pojat nappasivat keväällä seuran ensimmäisen mitalin. KrP menetti kesällä pari pelaajaa, mutta joukkueen kokoonpano on erityisesti hyökkääjien ja maalivahtien osalta edelleen laadukas. Nokialaiset pelaavat suoraviivaisesti hyökkäyssuuntaan ja maalintekovoimaa löytyy reilusti. Joukkueen puolustuspelaaminen on useimmiten passiivista. Tämän lisäksi useimpien KrP:n puolustajien vahvuuksiin ei kuulu pallollinen pelaaminen, joten tämä saattaa myös aiheuttaa ongelmia. KrP on edelleen vahva ehdokas etenemään puolivälieriin.

Paras pelaaja: Roope Wikström
Päävalmentaja: Aki Nurmikolu

6. Koovee

Tamperelaisjoukkue venyi viime kaudella ehkä jopa hieman yllättäenkin puolivälieriin asti O2-ikäluokassa. SM-karsinnassa joukkueen pelaaminen vielä yskähteli. Koovee on saanut miehistöönsä lisää leveyttä ja maalintekovoimaa. Koovee pelaa hyvää viisikkopeliä molempiin suuntiin ja erityisesti puolustajat ovat sarjan kärkikastia. Joukkueella on melko vähän kokemusta kovista peleistä kärkeen rankattuihin joukkueisiin verrattuna. Lisäksi maalivahtiosasto on pieni kysymysmerkki. Tällä kaudella tamperelaisten playoff-paikka tässä ikäluokassa ei olisi enää kovin suuri yllätys.

Paras pelaaja: Mikko Palojärvi
Päävalmentaja: Jukka Laurila

Kuva: Anssi Koskinen

7. Karhut

Karhut jäi kaudella 2016-17 kahden pisteen erolla ulos playoff-peleistä C2-pojissa. Joukkueen pitkään koossa ollut runko ei kokenut nytkään merkittäviä muutoksia. Porilaisjoukkue on nöyrä ja sitoutunut vahvasti pelaamaan joukkueelle. Karhulauma on myös fyysisesti yksi sarjan parhaista joukkueista. Joukkueen pelaajamateriaali on kuitenkin erityisesti lajitaitojen osalta kärkijoukkueisiin nähden auttamattoman kapea. Ratkaisuvastuu lepää muutaman kärkiyksilön harteilla. Porilaiset taistelevat tiukasti viimeisistä playoff-paikoista.

Paras pelaaja: Daniel Levola
Päävalmentaja: Kimmo Harja

8. ÅIF

Sipoolaiset jäivät menneellä kaudella äärimmäisen niukasti ulos puolivälieristä 02-pojissa. ÅIF on pystynyt tässä ikäluokassa GrIFK:n tapaan säilyttämään asemansa mainiosti pääkaupunkiseudun perinteisten suurten menestysseurojen puristuksissa. Joukkue on henkisesti vahva, mikä näkyi erinomaisesti SM-karsinnassa. Kärkiyksilö Oliver Sillanpään ympäriltä löytyy myös muutama muu hyvän tason ratkaisija, kuten Jasper Auvinen. Maalivahtiosasto ja viisikkopuolustaminen eivät ole kuitenkaan sarjan kärkijoukkueiden tasolla. ÅIF:lla on hyvät mahdollisuudet pelata itsensä puolivälieriin, mutta tuskin kuitenkaan sen pidemmälle.

Paras pelaaja: Oliver Sillanpää
Päävalmentaja: Ville Welling

9. Steelers

Hämeenlinnan teräsmiesten 02-ikäluokan poikien kausi loppui viime kaudella jo SM-runkosarjaan. Steelersillä on kasassa kaksinkamppailuvoimainen ja isokokoinen joukkue, joka on parhaimmillaan nopeassa kääntöpelaamisessa. Puolustussuuntaan Steelers pelaa melko passiivisesti ja matalalta. Lajitaitojen osalta hämeenlinnalaiset antavat muille etumatkaa ja joukkueen hyökkäyspelaaminen onkin liian riippuvainen Pyry Kauppisesta onnistumisesta. Playoff-paikan kanssa tekee myös tällä kaudella tiukkaa.

Paras pelaaja: Pyry Kauppinen
Päävalmentaja: Arto Hiltunen

10. Tiikerit

Tikkurilan Tiikerit sijoittui menneellä kaudella C2-poikien SM-sarjan A-lohkossa kuudenneksi ja paikka puolivälierissä jäi haaveeksi. Joukkue menetti pari tehokasta hyökkäyspään ratkaisijaa naapuriseuroihin. Tiikereiden 02-joukkue on taisteleva ja kaksinkamppailuvoimainen. Maalivahtiosasto kuuluu myös joukkueen vahvuuksiin. Tiikereiden ongelmana on materiaalin tasapaksuus. Ratkaisijoita hyökkäyssuuntaan ei löydy riittävästi ja puolivälieräpaikka saattaa tälläkin kaudella jäädä haaveeksi.

Paras pelaaja: Juuso Jokisalo
Päävalmentaja: Risto Lehtelä

EräViikingit oli viime vuonna hopealla C1-poikien SM-sarjassa ja mestari C2-pojissa. Hyvää sijoitusta voidaan uumoilla myös tulevalla kaudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

11. O2

Jyväskyläläiset eivät selvinneet viime kaudella C2-ikäluokan SM-sarjaan. Tälle kaudelle joukkue sai selkeitä vahvistuksia Happeen riveistä. Joukkue pelasikin erinomaiset SM-karsinnat ja selvisi SM-sarjaan suoraan ensimmäisestä vaiheesta. Isokokoinen O2 pelaa pallottomana vahvasti ja hyökkäyssuuntaan joukkueen vahvin ase on nopea ja tehokas vastahyökkäyspelaaminen. Ongelmaksi saattaa muodostua puolustajien keskinkertainen pallollinen osaaminen. Lisäksi joukkueella on varsin vähän kokemusta SM-tason 60 minuutin peleistä. O2 on vaikea pala kenelle vaan erityisesti kotikentällään, mutta playoff-peleihin ei potku taida ihan riittää.

Paras pelaaja: Matti Minkkinen
Päävalmentaja: Antti Karjalainen

12. SB Heinola

SB Heinola viritti SM-karsintojen isoimman pommin etenemällä SM-sarjaan. Matkalla kaatui esimerkiksi OLS. Heinolalaisten aseet ovat tiivis viisikkopuolustaminen ja ennen kaikkea ykköshyökkääjät Roope Nikki, Eemeli Björninen ja Mikkelin Hatsinasta viime hetkillä siiirtynyt Simo Vironen. Joukkueen tehot lepäävät kuitenkin liikaa kyseisen kolmikon harteilla ja pelaajamateriaali on muutenkin taidollisesti ja fyysisesti erittäin kapea ja kevyt SM-sarjaan. SB Heinola tulee varmasti järjestämään pari yksittäistä yllätystä, mutta sarjan jumbosija näyttää kuitenkin todennäköiseltä.

Paras pelaaja: Roope Nikki
Päävalmentaja: Juho Sillantaus

TPS ei voittanut viime vuonna C1-poikien SM-pronssia, vaan EräViikingit Blue. Aivopieru korjattu 21.9. klo 19.55.

Sarjan esittely
Tulospalvelusivu

TIEDOTE:
Junioreiden muista kuin SM-sarjoista ei ole tulossa ennakoita. SM-sarjojenkin suhteen on tarpeeksi haasteita. Käykää katsomassa milloin kukin sarja alkaa ennen kuin kommentoitte.

273 comments

  1. Missä on maininta tiikereiden otto ronkaisesta jolla on lsarjan parhaat syötöt ja sarjan kaunein nenä?

  2. Kärkeen sijoitetuista jengeistä ainakin Oilersilla ja Granilla on kapeahko rosteri, muutama paha loukkaantuminen niin nippu on todella kapea 60 min peleihin. Ervillä on mukana useampi pienempi kokoinen peluri, toki taitoa riittää, riittääkö fysiikka?

    Krp tuskin on noin ylhäällä, hyvä jos pääsevät 8 joukkoon, nippu liian kapea 60 min peleihin ja ei se mainostettu mv pelaaminenkaan ole niin hyvä, sarjan pienimmät maalivahdit.

    Kooveella yllätyssaumaa, riippuen toki paljon yksittäisten pelien tuomarilinjasta. Tiukalla linjalla tulee paljon jäähyjä, sallivalla linjalla pelaa jokaisen pelin voitosta mikäli asenne on kohdallaan.

    Karhuilla ja Åifilla myös terävä kärki, mutta muuten kapeat rosterit, kisaavat toki viimeisistä play off paikoista.

    Steelersillä on Lehmusto palannut taas treeneihin mukaan, maalissa sarjan kovin mv Kontulainen eli kaikki on sielläkin mahdollista mikäli pysyvät pois jäähyboksista.

  3. Sen verran Karhulaumasta kuulleena, kuten annettiin oikein yhteenvedossa ymmärtää, niin hieman kaponen on porukka. Tietenkin jos puolustavista Suomen mestareista sanotaan, että kärsii loukkaantumisista ja omaa neljä Sm tason kenttää, niin tämä hieman särähtää korvaan (mutta kaikki kunnia Erville, jonka ovat ansainneet esityksillään). Karhuilla on ollut 3-5 kahden kärkikentän kaveria poissa pitkään mm. viime kauden lopusta, mc-stä ja Sm-karsinnoistakin. Luulisi sen vaikuttavan hieman enemmän heidän rosterissaan, kun Ervin… mutta hyvin joukkue on tästäkin huolimatta taistellut, katsotaan mihin riittää… ymmärrän kyllä, ettei pikkuseuroista ole niin tarkkoja tietoja, kuin menestyneistä ja isommista seuroista. Keskustelu avattu…

  4. Steelers ja O2 omissa papereissa Åif:iä ja Karhuja ylempänä.

  5. Jossain näin toimituksen kommentin, että tänä vuonna ei junnudivareista ennakoita ole tulossa. Sääli sinänsä, sillä ainakin viimekauden b-divari oli ihan tasokas sarja. Bsm-ennakkoa odotellessa…

  6. Uosukainen on ehdottamasti sarjan paras pelaaja kylmäpäinen soturi joka ei turhaan jäähyllä istu ja kädetkin ovat kun mummon kutomakädet

  7. Tuossa pari hyvää huomiota jo tullutkin. Krp rankattu aivan liian ylös, jos Heinolalle Nikki, Björninen ja Vironen eivät riitä tuomaan kuin jumbosijan (mikä on kyllä karu fakta) niin eivät A Nurmikolu, Wickström ja Tenho tuo myöskään Krp’lle noin korkeaa sijoitusta! Myöskin se veskariosaston hypetys voidaan lopettaa.

    O2 tulee yllättämään kaikki tulevalla kaudella, ja Jyväskylässä pelataan myös tässä ikäluokassa pleijjareita keväällä. Ainut tietysti että jos veskari loukkaantuu kauden aikana niin noutaja tulee…
    Steelers tulee nousemaan korkeammalle kuin viime kaudella, kiitos Kontulaiselle. Ja jos Pyry pysyy kunnossa koko kauden, on Hämeenlinnassakin ehkä tulossa pitkä kevät.
    ÅIF yllätti monet varmasti viime kaudella mutta tämä kausi ei tule olemaan samanlaista liitoa. Tai sitten Sillanpään ja kumppaneiden pitää mättää joka pelissä joukkueelle 10+ maalia, koska puolustus ja MV- peli vuotaa juuri sen verran.

  8. B-divarista pakko saada ennakkoa sen verran kovatasoinen kun karsinnoissa floppas mm. Tiikerit ja eräviikingit. Nyt pääkallon puolelta herätystä

  9. Eiköhän keväällää mitallisijoilla ole tps oilers ja ervi

  10. Välieriin: ErVi, Oilers, TPS ja GrIFK.
    Pulivälieriin: Koovee, Tiikerit, Steelers ja Karhut.

  11. Missä o2 patrik salmensaari. Dominoi viimekaudella jo miesten kolmosessa? Väittäisin että on joukkueen kovin peliukko

  12. Missä viipyy B-SM ennakko? Sarja alkaa jo huomenna.

  13. Hieman erimieltä arviosta. Muutama joukkue on selkeästi yliarvostettu ja muutama selkeästi kovempi kuin ennakossa.
    Oilers tulee olemaan kova, jos kärkiviisikko pysyy terveenä. Kärjen takana materiaali ei ole kummoinen.
    ErVi on vaikeuksissa fyysisten joukkueiden kanssa. Mestareiden cupissa jo nähtiin miten joukkue oli vaikeuksissa isoja ja liikkuvia jengejä vastaan.
    TPS tulee olemaan kova. Toki varmasti vaikeuksissa fyysisten jengien kanssa.
    Grani on tosi pahasti arvioitu yläkanttiin. Puolustuspelaamisessa isoja puutteita ja maalivahdit sarjan heikoimpia.
    KRP tulee jäämään pudotuspelien ulkopuolelle. Koko kautta ei voi pelata kahdella kentällä ja kolmatta kenttää valmennus ei uskalla päästää kentälle.
    KooVee on yksi sarjan aliarvostetuimmista joukkueista. Mitali ei mahdottomuus. Mestareiden cupissa vakuuttavia esityksiä. Päästi ensimmäisenä päivänä vain YHDEN!!!! maalin, vaikka vastassa oli Erviä, oilerssia, steelerssiä ja ifk:ta.
    ÅIF on yksi sarjan heikoimmista joukkueista. Ei pudotuspeleihin.
    Steelers selkeästi kovempi kuin ennakko antaa ymmärtää. Jos ovat oppineet voittamaan muitakin kuin sarjan kärki joukkueita niin saletisti pudotuspeleihin. Saanut ilmeisesti mielenkiintoisen vahvistuksen vielä ennen sarja-avausta.
    Tiikerit tulee yllättämään muutamissa yksittäisissä peleissä, mutta ei silti ihan riitä pudotuspeleihin.
    O2 selkeästi kovempi kuin ennakossa. Uskon, että pääsevät pudotuspeleihin.
    Heinola väärässä sarjassa. Yksi kentällinen ok pelaajia, muuten vaisua.

  14. Arto Kilponen
    Urbanssilla ei ole enää edes joukkuetta tässä ikäluokassa

  15. Pitäisikö ennakko ottaa vakavasti, kun kuvan yhteydessä on mainittu TPS:n ottaneen viime kaudella pronssia C1 sarjassa?
    Itse luulin kyseisen joukkueen pudonneen jo puolivälierissä Urbanssille.

  16. Steelers pelaajilla ei viimekaudelle kestänyt pää ollenkaan jo olivat tappiolla.

  17. Pelaako näissä joukkueissa yhtään 03 tai 04 pelaajia jotka pärjäävät?

  18. Kärkikolmikon osalta ervi perässä maalivahtipelissä ja yksilötaidossa

  19. Hä miten 02 noin alhaalla räyr

  20. Huhuja liikkunut keskisuomen alueella että Jimi Ahonen ja Arttu Pylväläinen olisivat siirtymässä o2 jengin mukaan? 🙂 o2 heti mitalli peleihin jos nämä kaksi kaveria vaihtaisi joukkuetta molemmat todella taitavia puolustajia ja Jimi voisi pelata myös hyökkääjänäkin Viime kauden Minkkisen tutkaparina kumminkin ollut 😉 mutta kyllähän kaverit kehittyvät bsm sarjassa paljon enemmän kuin c1 sm!! ken tietää mitä käy 😉

  21. ervin #71 Alex Vappula selkeästi sarjan paras pelaaja

  22. 6/5 niin birust mutta ei siitä sen enempää

  23. Varsinkin kun b-divarissa mielenkiintoisia joukkueita ja monia joukkoeita etelästä!

  24. Been divari on epätasainen sarja. 4-5 ok porukkaa ja loput sarjan täytettä. C1 sarjassa pelaa monessakin joukkueessa 03 pelaajia ja jopa pärjäävät. Esim. Kemppainen ja Koskinen Tepsissä.

  25. Onhan tässäkin sarjassa noita vuotta nuorempia, ja hyviä ovatkin.
    Edellä mainittu jo Valtteri Koskinen ja Lenni Kemppainen Tepsistä, lisäksi Olli Jokela Oilers, Henri Hokkanen ErVi, Klaus Vartiainen Grani, Veeti Kuronen KooVee, Veeti Hiltunen Steelers ja Niklas Huvinen Heinola ovat 03- ikäluokkaa.

  26. Uskon että Koovee on yllättäjä, sillä heidän valmennus on sarjan eliittiä.

  27. Mistään divareista ei tule ennakkoa, sm-sarjoista tulee jollain aikataululla, toivottavasti mahdollisimman pian.

  28. Huhujen mukaan åif olisi saamassa vahvistuksia joukkueeseensa seuraavien viikkojen aikana mahdollisesti maalivahti osastolle ja hyökkäykseen

  29. Huomiset pelit antavat hyvin kuvaa joukkoeitten tasoista

  30. kausi avattu tällä rintamalla
    nokia 6 oiffi 13

  31. Avauskierroksen perusteella ÅIF ja Heinola suurimmat mestarisuosikit?

  32. Älkää unohtako Karhuja, kaatoi tänään ervin.

  33. Eiköhän O2 ja varsinkin Heinola tänään osoittanut että ennakossa menty pahasti metsään. Nokia ei tänä vuonna pitkälle pääse.

  34. Oli kyllä todella hukassa Oilersin joukkue. Nyt voi rehellisesti sanoa, että vähemmän huono voitti. Minne Oilersin keskittyminen oli jäänyt?

  35. Kyllä Krp osoitti tänään kyvyttömyytensä tähän sarjaan. Tuo Nurmikolun, Wickströmin, Tenhon ja Ketolan nelikko ei koko joukkuetta voi kannatella. Oisko Nurmikolua lukuunottamatta vaan ajan kysymys millon nää nostaa kytkintä (koska tätä yhtä tuskin isi päästää)?
    Heinola osoitti sen mitä pystyi odottamaankin; jos niitä ei ota tosissaan niin kyllä sieltä ainakin Nikki tulee esiin nousemaan.
    Ja olipahan taas nautittavaa katsottavaa myös tuo ErVin konttaus 😀

  36. Tiikerit-SB Heinola pelin nähneenä kyseessä oli enemmän Tiikereiden vaatimaton esitys kuin Heinolan hyvä pelaaminen. Nähdyllä pelillä ei SM:ssä kuuluisi pelata.

  37. Grani on suomen parhaita joukkueita voitti tepsin 10 pelaajalla!! Tepsi todella heikko joukkue aivan yläkanttiin arvioitu.

  38. Kuinka pitkään ErVi uskaltaa pitää karvauspelinsä noin aktiivisena? Parin viikon sisään KooVee, Steelers, Hifk ja tänään Karhut on näyttänyt kuinka se revitään palasiksi. ÅIF taitaa olla ainoa yhtään kovempi joukkue, jonka ErVi on voittanut alkukauden aikana?

  39. Eiköhän tässä kannata ihan rauhassa katsella muutama kierros, että miten hommat lähtee rullaamaan ennenkuin ylistetään tai tuomitaan joku joukkue. Ketään ei kuitenkaan oikeasti kiinnosta missäpäin sarjataulukkoa sijoitus on yhden tai kahden kierroksen jälkeen.

  40. Grani arvioitu pahasti yläkanttiin. Aivan surkea joukkue. Aivan väärä sarja tälle joukkueelle.

  41. Osa joukkueista pelannut yhden, osa nolla (0) peliä ja jo tulee analyysia ketkä kuuluvat sarjaan. Amatöörit.

  42. Krp oli tänään aivan lapanen. Ei yhtään puolustajaa joka pystyy pallon kanssa avaamaan. Useamman kerran avaus suoraan Åif ensimmäiselle karvaajalle. Veskarit tänään kumpikin yhtä heikkoja, mutta silti pakko sanoa etten ymmärrä tuota maalivahti rulettia mitä pyörittivät. Ei ainakaan herättelynä toiminut. Ellei joukkue paranna paljon niin playoffeihinkin pääsy hankalaa. Ei yksinkertaisesti muutamalla kärkiäijällä pitkälle mennä. Toki kausi vasta alussa mutta todella paljon on tekemistä. Pelikirja aivan luokaton.

  43. Upeeta että mitalipeli nelikko on jo selvillä. Soitan liittoon, että vois siirtyä suoraan niihin. Oisko hyvä!

  44. Tiikereitten peli 2. erässä aivan surkeaa, myös 5 jäähyä josta jokaisesta maali vaikutti.

  45. Tps pelasi aivan järkyttävää peliä omaan tasoonsa nähden

  46. Pakko kyllä alkaa nostelemaan hattua Karhujen Junnutyölle. Hyvää työtä tekevät. Kiitos C1 Karhuille, sillä nautin Ervin tappiosta suunnattomasti.

  47. Ei se Jimi niitä Minkkisen maaleja syötellyt.

  48. Atte karonen tulee dominoimaan c1 sm sarjaa!!

  49. justus niemi on maajoukkuetason kassari!???

  50. Mitä mieltä kun steelers pesi kooveen selvin numeroin??

  51. Steelers tulee olemaan kova tällä kaudella. Valmennus mennyt eteenpäin, kun ukkoja penkin takana vaihtunut.

  52. Jeps:ille; en jaksa uskoa että pelkällä vastahyökkäyspelaamisella pitkälle tule menemään..

  53. O2 maalivahti oli todella hyvä lauantain pelissä. Pelasti ainakin kolme varmaa maalia…

  54. Tepsi oli ihmeellisen hengetön. Kärkimiehet hölmöilivät. Tyhmiä jäähyjä. Kuritonta. Yksin puskemista. Alaketjuissa olisi voinut olla potentiaalia.

  55. Onko steelers kopioinut åifin pelikirjan. Samanlainen bussi parkissa ja nopeat yksilöt käyvät rankaisemassa vastaiskuista

  56. Onko kellään tietoa siitä Missä viime kauden Lnm c1 poikien 02 kaverit pelaavat tällä kaudella?

  57. Kun Steelers voittaa mestaruuden, hoksaakohan joku siinä vaiheessa, että sarjan paras maalivahti on Ervistä täksi kaudeksi Hämeenlinnaan siirtynyt Kontulainen? Piti viime kaudella erviä pystyssä mestaruuteen asti.

  58. Liian moni tps stara pelaa vaan nimelle selässä ei logolle rinnassa. Töitä riittää

  59. Eiköhän tuolta Hiltusen ”työkalupakista” löydetä steelersille myös pikapuoliin aktiivisempaakin pelaamista. Omanpään pelaaminen laitellaan ensin kuntoon ja samalla otetaan muutamia maukkaita voittoja puolustamalla ja vastahyökkäyksillä.

  60. Lauantain pelien perusteella O2:n maalivahtipeli sarjan parhaimmistoa.

  61. Kehutaan kerrankin tuomareitakin. Tampereella KooVee – Steelers pelissä sai pelata kovaa ja REHDISTI ilman pelkoa jäähyistä! Mailan lyönnit otettiin pois, mutta kropalla sai ottaa kovaakin, jos otti puhtaasti. Oli mukava seurata hyvää vauhdikasta säbää kaksi erää, jossa kaksi isoa jengiä otti yhteen, kolmannessa erässä vauhti putosi, kun Steelers löi luukut kiinni ja KooVee puski sumppuun. Voi olla että näillä joukkueilla tulee ongelmia jäähyjen kanssa vähän pienempiä joukkueita vastaan. Toivottavasti molemmat jengit menevät pitkälle tällä kaudella.

  62. Ketkä ovat jokaisen joukkoeen parhaat pelaajat

  63. Onko tps ja ervi kriisissä vai miksi peli ei kulje

  64. Ihan positiivista, että ensimmäinen kierros hei haastoi ennakot. Osin varmaan asennetta, osin jännitystä ja yllätyksellisyyttä. Eiköhän tuossa hiljalleen ala voimasuhteet muovautumaan kun syksy etenee. Positiivista että sekä c- että b-junnut kiinnostaa kommenttitasollakin.

  65. Ylempään lisäisin myös Oilersin. Kyseessä mestarisuosikki ja maalin voitto joukkueesta joka ei ikinä ennen pelannut valtakunnallista peliä. Granilla ja Karhuilla _avauskierroksen_ perusteella hyvä kausi tiedossa.

  66. Tepsi tulee vielä, Ervillä huolestuttavampia merkkejä, kun jo MC meni pieleen

  67. ErVi tulee parantamaan suoritustaan kunhan oppivat pelaamaan ilman Kontulaisen tarjoamaa turvaa. Haastava paikka veskareille. Mutta tepsin tekemisessä on huolestuttavia piirteitä. Siellä ei taida olla joukkue ihan samalla sivulla. Jonkinlaista sisäistä skismaa taitaa olla. Jos valmennus saa joukot ojennukseen niin kaikki on mahdollista, niin paljon taitoa ryhmässä on.

  68. Jos steelers pitää Kontulaista maalissa ja Kauppinen on kunnossa niin kyllä kannu saattaa nousta. Kauppinen 3+3 kooveeta vastaan ja Kontulainen kuulemma teki melkosia paraativenytyksiä. Toki lisää voimaa maalintekoon tuo Lehmusto joka palannut ”kesätauolta”. Toivottavasti pääsen vielä joskus näitä kavereita livenä seuraamaan.

  69. Kuka on tämä steelerssin uusi ykkössentteri Matias Norrena josta ole koskaan kuullutkaan? MC:n perusteella mitä näin oli kohtuullisen kova kaveri eikä tuo kooveeta vastaan 0+2 ole myöskään huono.

  70. Åifin peli mennyt huomattavasti eteenpäin viimekaudesta ja parin hyväntason vahvistuksen myötä joukkue voi yllättää. Myös maalivahtipeli on parantunut vaikkakin pieni kassari siellä onkin. Puolustus kuitenkin täytyis sipoolaisilla saada kuntoon.

  71. Kuuluin, että O kakkonen on vissiin ihan uusi jengi. Kerätty monesta jengistä jyväskylän läheltä.

  72. Top 3 veskat; Kontulainen on ykkönen mielestäni selkeästi. Nikula ei Top kolmoseen kyllä mene millään jos on samalla tasolla kuin viimekaudella.

  73. Syystä etten jokaisen joukkueen pelejä ole nähnyt niin en lähde arvioimaan. Mutta Nikula ei kuitenkaan Top kolmoseen kuulu.

  74. Parhaat pakit
    Ervi hanhisalo,kerola
    Tps toivonen
    Karhut varjus
    Koovee palojärvi

  75. Top 3 on vaikea sanoa, mutta parhaimmistoon kuuluu joka tapauksessa Steelersin Kontulainen, Oilersin Förbom, Tìikereitten veskat, ErVin veskat ja TPS veskat.

  76. Sanoisin top 3 että kontulainen förbom ja jokisalo

  77. näillä jos pelaisi ni ei soisi omissa ja vastustaja joutuisi kaivamaan limppua rysästää:
    ervi kerola
    karhut varjus
    oilers ilmivalta
    steelers järvinen

  78. Jokohan kohta saataisiin poikien eka U16-joukkue kokoon? Tässä omat valinnat mikäli mukana on neljä ketjua ja kolme maalivahtia, kuten U16-tytöillä. Muutama valinta mennee valkkujen mieltymysten pohjalta, viimeisille paikoille on aina tunkua.

    Maalivahdit: Kontulainen, Karjalainen, Förbom (Ainola, Jokisalo)

    Puolustajat: J. Lahtinen, Varjus, Pylväläinen, Iso-Greggilä, Ahonen, Ilmivalta, Väre, Palojärvi (on tosin loukissa) (Kerola, Ruuska, Järvikangas)

    Hyökkääjät: Lämsä – Kilpi – Vikstedt, Kauppinen – Sillanpää – Mustonen, Helin – Laitila – Turunen, Suominen – Vesterinen – Levola (Minkkinen, Markkula, Rissanen, Rytkönen, V. Lahtinen, Silvonen, Nikki).

    Eiköhän rinki ole aika liki tuossa, vai onko 03-talentteja mukana?

  79. Ainahan listalla voi olla joku ’yllätyskortti’, suluissa potentiaalisia haastajia. Pitkä kausi on vasta aluillaan ja keväällä lienee uusi leiritys ja toivon mukaan pelejäkin, kauden aikana moni kehittyy ja antaa näyttöjä keväälle ja kokoonpano muuttunee ehkä jonkunverran.

  80. Aika hyvät listaus. Noissa ympyröissä monipuolisuus korostuu seurapelejä enemmän, joten yllättyisin jos listastasi Väre, Turunen, Suominen, Silvonen, Nikki mukana tai kauhean lähellä. V. Lahtinen, Järvikangas, Markkula, J. Niemelä tuohon tilalle.

  81. Miten pakkien listalta puuttuu sarjan kovimman viivaläissärin omaava Jere Rautasalo??

  82. O2 pakki Ville Jansa ehdottomasti sarjan parhaita puolustajia.

  83. Väreen vaihtaisin saman seuran toivoseen ja levolan markkulaan

  84. Koovee Steelers pelissä nähtiin hyvin molempien joukkueen vahvuudet steelersin nopeat vastahyökkäykset toivat heille voiton pari pelaaja haluaisin nostaa tästä pelistä esille Pyry Kauppisen ja Atte Lirkin Kauppinen teki 3+3 tähän peliin ja Lirkki kaksi tärkeää maalia steelersin kannalta. Katsomosta seurattuna Koovee pelasi huonoa peliä lukuunottamatta Tommi Turusta.

  85. Laittaisin Jokisalon Förbomin tilalle, huomattavasti parempi veska.

  86. Seuraajalle. Juurikin näin! Itse en ymmärrä miksi Turunen pelaa piikkiä. Olisi enemmän hyötyä toisella paikalla.

  87. Pelaako nämä C1 ikäiset vielä divareissa? Onko tietoa?

  88. Kuuleman mukaan U16 rinkiin valitaan lupaavia pelaajia pitkällä tähtäimellä koosta huolimatta – eikä siis aikaisin 190cm:ksi kasvaneita junioreja, jotka pärjäävät lähinnä ulottuvuudellaan SM-sarjassa.

    Eikä U16 edes pelaa arvopelejä maajoukkueena. He pelaavat ainoastaan keskenään leirillä. Mutta ihan hyvä asia U19:ta katselmoiden.

  89. Toivottavasti U16 pelaa pelejänsä myös B-joukkueita vastaan. Kyllähän nuo keskinäiset pelitkin on hyvätasoisia, mutta B-ikäisiä vastaan pitää nousta uudelle tasolle fyysisyydessä ja lisäksi pelit olisivat hieman totuudenmukaisempia.

  90. Katsoin tuota TPS-GrIFK peliä katsomosta. Granin Markkula pelasi kyllä todella hyvin tehden 4+2 ja teki vielä voittomaalin. Kuulemma viime kauden pakkina ollut Saarinen pelasi hyökkääjänä tehden tehot 2+2. Suominen yksilöi todella paljon, pallo ei lähtenyt kertaakaan lavasta joukkuetovereilleen. Vesterinen pelasi hyvin. Ylivoimaisesti Tepsin paras. Pelissä maalivahti peli ei ollut huippuluokkaa, yhteensä tehtiin maaleja 21. Ottelun perusteella U-16 maajoukkuueeseen nostaisin Vesterisen, Markkulan ja potentiaalisesti Saarisen. Vaikka Suominen teki 3+0 en nostaisi häntä U-16 maajoukkueeseen.

  91. Edellisen kommentin taisi kirjottaa itse markkula vesterinen tai saarinen tollaisen kommentin jälkeen.

  92. Ei tainnut pääkallon arvio krp:stä osua ihan kohdilleen?

    ”Menetti pari pelaajaa” = 7 pelaajaa lähti! Nykyinen rinki 13 kenttäpelaajaa ei voi riittää koko kaudeksi.

    ”Maalivahdit vahvuus” Viisi erää pelattuna ja 20 maalia omiin! Molemmat maalivahdit todella pieniä, eikä teknisestikään mitään huippuja. Ylipelaamista yms.

    Vaikea kausi tulossa

  93. U16 valintoja pohdiskellessa päätin itse kirjoittaa myös omat valintani.
    Maalivahdit: Karjalainen, Ainola ja Kontulainen
    Puolustajat: Ilmivalta, Pylväläinen, Ahonen, Varjus, Kuusela, V. Lahtinen, J. Lahtinen ja Ruuska
    Hyökkääjät: Lämsä, Kilpi, Sillanpää, Vikstedt, Laitila, Vesterinen, Mustonen, Markkula, Kauppinen, Helin, Wikström, Ahokas

  94. Kuka tämä Atte Lirkki on pelasi kohtuu hyvän pelin KooVeeta vastaan? Teki 2+0 ja yllätti minut striimistä omalla liikkeellään. Onko kenelläkään tietoa mistä hän on tullut?

  95. Missä ovat Lasbin rinne ja limingan savilaakso nykyään? Molemmat tekivät reilut 40 tehopistettä viime kauden c1 junioreiden sm sarjassa.

  96. Savilaakso ei niitä pisteitä ansainnut. Hannukselan ja lämsän ketjussa kun pelaa niin syöttöpisteitä saa kuka vain.

  97. Lirkki on vissiin pelannut steelerssissä jo monet vuodet ja näköjään kehittynut huimasti.

  98. heittäkääs lisää u16 joukkue valintoja tänne hauska lukea kun ite ei oikeen tunne ketään

  99. Maalivahdit: kontulainen förbom karjalainen
    Pakit: iso-grekkilä toivonen j.lahtinen pylväläinen varjus ruuska toivonen ilmivalta
    Hyökkäys helin-laitila-sillanpää kauppinen-vesterinen-lämsä kilpi-mustonen-markkula suominen-markkula-vikstedt

  100. Vahingossa toivonen kaksi kertaa, toisen tilalle j.lahtinen

  101. Oletan että tarkoitit toisella kommentillasi veeti lahtista koska joel oli jo listallasi

  102. Pistäsit sitten Lämsän oikeaan laitaan ja Kilven vasempaan??? Kumpikin sen verran kovia pelimiehiä, että varmaan pärjäävät noillakin paikoilla jos tarve tulee, mutta tuskin ihan parhaimpaansa noilta tonteilta venyvät. Kilpi talenttileirien allstarissa ekana vuonna pakkina, seuraavana sentterinä ja tänä vuonna taisi pelata oikeeta laitaa, mutta kyllä noi kätisyydetkin pitäisi jotenkin ottaa huomioon ketjuja muodostettaessa. Toisaalta Markkula on listassasi sekä oikeassa laidassa, että keskurina, joten ehkä uusi yritys paremmalla keskittymisellä?

  103. Mielenkiintoinen viikonloppu tulossa.
    Joko vihdoin O2 pystyy avata pistetilinsä sm sarjassa? Vai jatkaako nolla linjalla?
    Miten koovee, tuleeko taas selkään kunnolla? Pystyykö joukkue taas kolmannessa erässä nousemaan mukaan kamppailemaan ottelun voitosta? Vai nuijiiko Grani jälleen kaksinumeroiset luvut taululle?
    Onko steelersistä lyömään ensimmäisenä kapuloita Heinolan rattaisiin vai jatkuuko heinolalaisten hurja tappioton taival sm sarjassa?

  104. Onko kellään U16 ketju koostumuksista mitään ideoita olisi mielenkiintoista kuulla?

  105. Alla on listattu kaikkien joukkueiden parhaat maalivahdit sekä joukkueen tähtipelaajat. Joukkueet ovat myös paremmuus järjestyksessä. Häntäpään joukkueilla on luonnollisesti vähemmän huippupelaajia. Poikkeus tapahtuu Nokian KRP joukkueen kohdalla jossa pelaa viisi hyvinkin laadukasta pelaajaa mutta se ei riitä joukkueena voittamiseen.

    Oilers
    Mv: Förbom P: kuusela ja Ilmivalta H: Mustonen, larte ja Kirvesmäki
    Grifk
    Mv: Hippi P: Saarinen ja Salminen H: Markkula, Kuhanen Silvonen ja Haataja
    Tps
    Mv: Välimäki P: Toivonen, Väre ja Koskinen (03) H: Vesterinen, Kemppainen (03) ja Suominen
    ErVi
    Mv: Hiltunen P: Myöhänen, Kerola ja Hanhisalo H: Rytkönen, Järvinen, Mörö ja Rissanen
    Koovee
    Mv: Auvinen P: Palojärvi ja Laikko H: Ojanen, Turunen, Viteli ja Wiherkoski
    Steelers
    Mv: Kontulainen P: Janhunen H: Kauppinen, Veijola ja Hiltunen (03)
    Karhut
    Mv: Marjamäki P: Jokinen H: Levola
    02jkl
    Mv: Niemi H: Salmensaari ja Minkkinen
    Åif
    Mv: Salovaara P: Tiri H: Sillanpää ja Furu
    Tiikerit
    Mv: Jokisalo P: Uosukainen ja Ronkainen
    Krp
    Mv: Ahola P: Ylinen H: Wikström, Nurmikolu, Tenho ja Ketola
    Heinola
    Mv: Holkka H: Nikki ja Vironen

    Sarjan pistepörssin voittaa Sillanpää ja jäähypörssin nimiinsä vie Uosukainen

  106. Melkein samaa mieltä tietäjämiehen kanssa, mutta granista täysin erimieltä ja muutama pelaaja ei todellakaan kuulu tähtikategoriaan.

    Grani ei tule pääsemään edes välieriin, saati sitten finaaliin. Ei vaan riitä. Puolustaminen heikkoa ja liikaa parin yksilön varassa.

    Pelaajista muuttaisin :
    Oilers ok
    TPS ok
    ErVi Myöhänen ja Järvinen pois. Tilalle Fält
    KooVee Viteli ja Wiherkoski -> Kolho
    Steelers Veijo -> Lehmusto ja Järvinen
    Grifk Salminen, Saarinen ja Kuhanen -> Sjöblom
    Karhut Jokinen -> Varjosen
    O2 ok
    ÅIF Tiri ja Furu – Auvinen ja Söderblom
    Tiikerit ok
    KRP Ylinen pois
    Heinola Vironen -> Björninen

    Ja pistepörssin voittaa Mustonen tai Kauppinen

  107. Scoutille: meinaatko tiriä ja furua pois listasta? Tirissä vaikuttaisi ainakin olevan paljon potentiaalia, mitä nyt muutamia pelejä muistan nähneeni

  108. Joo ei tule Grani puolivälieriä pidemmälle pääsemään. Ei vaan 2 hyvää (Sjöblom,Beijar)puolustajaa riitä pidemmälle vaikka hyökkäys kunnossa onkin.

  109. Kyllä meinasin pois listalta, kun kyseessä oli TÄHTIpelaajat. Ja sinne ei mielestäni kummallakaan ole vielä asiaa. Toki potentiaalia on, varsinkin Tirin osalta, mutta niin on hirveän monella muullakin pojalla tässä sarjassa. Oma motivaatio ja päivittäiset valinnat ratkaisevat ketkä pojista ottavat sen viimeisen ratkaisevan stepin.

  110. voiko joku kertoa uudelle joka joukkueen parhaan pelaajan tai jonkun ketä kannattaa seurata sarjassa?

  111. Kyllä, mut krp pelissä näki että poika on saanut jalkaa lisää ja nakutti hyvät tehotkin siihen. Mut muuten åifin jengistä en lähe sanomaan muita ”tähtiä”. Mistä päin skoutti oot? Kenen pelejä seuraat eniten?

  112. Steelerssin Kauppinen, Åifin Sillanpää ja jos maalivahdeista kiinnostunut niin steelerssin kontulainen.

  113. Keskustelu on hyvin pysynyt juuri näissä ”tähtipelaajissa” ja toivottavasti pysyy jatkossakin. Pojat on vielä kovin nuoria ja moni heistä käy varmasti useasti lukemassa näitä kommentteja. Joku on ehkä pettynyt, kun ei ole löytänyt omaa nimeään teidän kommenteistanne. Ikävintä olisi, jos jotakuta pelaajaa kritisoitaisiin ihan nimellä.

    Totuus on joka tapauksessa se, että kenestä tahansa tässä sarjassa pelaavasta pojasta voi vielä kehittyä jopa maajoukkuepelaaja.

  114. Kapa51 eduatusjoukkueessa pelaava uskomaton nuori lupaus suosittelen scouttaamaan pojan

  115. Tepsin 03 koskinen varmasti sarjan kovimpia naisten miehiä

  116. Kapa51 eduatusjoukkueessa pelaava uskomaton nuori lupaus suosittelen scouttaamaan pojan

  117. Missä maininta O2:n eero luokkasesta? Yksi sarjan parhaita senttereitä.

  118. Täysin samaa mieltä: 14-15-vuotiaiden nuorten kritisoiminen nimellä julkisesti ei ole hyväksyttävää, ja voi olla vahingollista. Tämä kannattaa muistaa ja myös ylläpidon reagoida tarvittaessa.

  119. Huhujen mukaan Sillanpää Åiffista pelaisi tänään Miesten divaripelissä?

  120. Kuulotiedon mukaan tps:n ongelmana on joukkoehenki

  121. Kyseinen maalivahti ei C1 sarjaa tule pelaamaan vaan keskittyy Bn peleihin. Maalivahtiosasto silti sarjan toiseksi tai kolmanneksi paras.

  122. Mahdollisesti pelaa silti pari peliä ja play offsit jos pääsevät sinne.

  123. Ette tainnut ottaa yhtä seikkaa huomioon O2 joukkueesta. pelaajat ovat niin komeita että kotipeleihin tulee varmasti suuri lauma mimmejä jotka kannustavat O2:n voittoon joka ikinen kerta.

  124. Miika rinne u16 majuun? Mitä mieltä olette? Entä muita pelaajia joita ei olla vielä keskustelussa mainittu?

  125. Voisiko joku scoutata c1 divarin parhaat joukkueet ja niiden pelaajat?

  126. Koovee-GrIfk 7-5
    O2-Tiikerit 6-4
    Näin käy tänään.
    Mietteitä?

  127. Nimimerkillä ”Mies” sinulla ei ole selvästikkään kivekset laskeutuneet sillä Kauniaisten ylpeys tulee tänään nappaamaan makeat kaksi pistettä.

  128. Oilerssista kannattaa seurata taitavaa hyökkääjää Sameli Rantasta ja varmasti sarjan fyysisintä pelaajaa Joonatan Aktania

  129. Kyllä sanoisin että jokisalo U16 maajoukkueeseen kun pelasi tänään aivan loistavan pelin B junnuissa hawksia vastaan jopa 30 torjuntaa

  130. Onko kenelläkään tietoa 02 eetu salmisesta joka teki neljä maalia yhteen erään tiikerit pelissä

  131. Tiikerit pelillisesti edellä, mutta tekivät monta virhettä joista O2 rankaisi. Tiikereitten AV-YV pelissä suuria ongelmia.

  132. Tiikerit hävinny jo kahelle sarjan huonoimmalle joukkueelle:D.

  133. Kunhan ÅIFin ja KrPn voittavat ja kyseiset joukkueet seuraavalla kieroksella alkaa jo näyttää hyvältä.

  134. Jos Steelers ei lähde huomenna ylimielisesti matsiin voi Heinolalle tulla kylmää kyytiä

  135. KooVee-GrIFK pelin youtubesta seuraneena voin todeta tuomarien pelleilyn olleen aivan liikaa. Youtube videon ajassa 45:47 KooVee pelaaja taklaa GrIFK pelaajaa päähän. Pelaaja ei edes yrittänyt palloa kyseisessä tilanteessa ja tilanteesta tuli vain 5min jäähy. Ottelun muutamassa muussa kohdassa taklaillaan pelaajia yrittämättä edes palloa. Onko KooVee tuomareilla edes munaa antaa punaista korttia vai onko tampereella hieman ”sallivampi linja”? Pelin löytää youtubesta hakusanalla KooVee 02.

  136. Ko. tilannetta en nähnyt, mutta loppuvaiheessa oli varsin mielenkiintoinen ratkaisu merkitä peitossa olleen pakin jaloista suuntaa muuttanut veto omaksi maaliksi. Nuo päähän kohdistuvat pitäisi kyllä joukkueesta riippumatta palkita isoilla rangaistuksilla.

  137. Oma mielipide tilanteesta :
    KooVee karvasi ylhäältä ja Pakki oli ylhäällä .Granin laituri lähti pää alhaalla nostamaan hyökkäystä eikä huomannut edessä olevaa karvaajaa. Omasta mielestä selkeä vahinkotilanne. Ei ainakaan mikään tarkoituksellinen vahingoittaminen. Pakki itseasiassa riistää tilanteessa mailalla pallon. Ikävä yhteentörmäys joita välillä sattuu, kun vauhdit kasvaa.
    KooVee-Steelers pelissä kontaktit olivat huomattavasti kovempia kuin koovee-Grifk pelissä. Granin pelaajat vaan eivät ole tottuneet vastaavaan peliin kuin nuo kaksi joukkuetta niin tilanteet näyttävät hurjemmilta, kun toinen joukkue ei ole valmis koviin kontakteihin.
    Näyttäisi, että C1 sarjassa saa pelata selkeästi fyysisemmin kuin viime vuonna C2 sarjassa. Se saattaa hieman muuttaa voimasuhteita.

  138. Minä kun luulin, että Grani, KooVee ja Steelers ovat pelanneet ihan samoja sarjoja? Vai missä KooVee ja Steelers ovat totuttautuneet kovempaan peliin? Aika hyvinhän Grani sitten lopulta pärjäsi tässä fyysisessäkin pelissä vaikka taitaa olla enemmän taitojoukkue. Myös Steelers hävisi Granille Mestareiden Cupissa ja KooVee nyt jo toistamiseen. Tiukkojahan noi pelit ovat olleet, joten olisi toisinkin päin voinut hyvin käydä.

  139. On nää Granin pelit aikamoista maalikarkeloa. Hyvin on Grani pärjännyt Tepsiä ja KooVeeta vastaan. Graninhan piti olla ihan yläkanttiin arvioitu ja puolustuspelin piti olla erittäin heikkoa…

  140. Mielestäni ei ainakaan voida puhua kovin hyvästä puolustamisesta jos kahdessa pelissä omissa soinut 19 kertaa…

  141. Mutta toisaalta jos pelityyliinne kuuluu maalintekeminen puolustamisen kustannuksella nii mikäs minä olen tuomitsemaan…

  142. Eikö Grani kulkenut mestareiden cupissa täysin steelersin talutushihnassa siihen asti, kun yllättäen viisi minuuttia ennen loppua sai viiden minuutin ylivoiman keskialueen kamppailutilanteesta? Ennen kyseistä ulosajoa granilla ei tainnut olla yhtään kunnollista tekopaikkaa? Rankkarit sitten meni 1-0 granille.

  143. Granilla oli paljon paikkoja, mutta pallo ei uponnut sisään. Steelersin jäähy tuli kun steelers pelaaja taklasi granin pelaajan selästä.

  144. Steelers pelaaja ei taklannut selästä , vaan Granin pelaaja filmasi kun ei vauhti riittänyt jota tapahtui myös monessa muussa pelitilanteessa, kuten katsomoon lentäminen ilman että steelers pelaaja edes osui.

  145. Silvonen ei tilanteessa filmannut hänelle tuli lievä aivotärähdys tilanteesta. Grani ei ollut Steelerssiä vastaan niskan alla vaan ei uponnut pallo maalin, peli oli tasaista. Granilla ei taida tuo maalien päästely pelityyliin, kun ei valmentajat maalien päästelystä pidä. KooVeen pakit on laitettu C1 SM-sarjan parhaimmistoon ja päästää Grania vastaan 11 maalia ja Granin ”heikot” pakit eivät päästäneet, kuin 2 maalia, eli ei taida olla ihan ripuli puolustus. Tepsiä vastaan myös yksi maali enemmän. Maalikarkeloa nämä ekat pelit on ollut. Jos molemmat joukkueet päästelee näin paljon maaleja niin ei voi Granin puolustusta kyllä huonoksi luokitella, jos vastustajat päästelee enemmän maaleja…

  146. Näin siinä käy kun ei ota Heinolaa tosissaan.

  147. Ja yllättävät maalintekijät heinolalaisilla. Hieno voitto, mutta ei kolmella jätkällä jokasta peliä voi voittaa.

  148. Grani on noissa peleissä enemmän tehnyt paremman hyökkäyksensä takia.

  149. Olssin pienikokoiset Santeri Juustila ja limingan vanha pelaaja Joonas Leinonen molemmat kahteen peliin 7 pistettä

  150. Heinola onkin sitten heti kauden alkuun kerännyt ne pari ennakossa mainittua yllätystään eli nyt on siltä osin sitten kausi paketissa ja rennolla otteella loppukausi. Vai olisiko tuo suora paikka karsinnasta ollutkin ihan ansaittu? Yllätys toki, mutta nehän ovat kliseisesti sanottuna urheilun suola.

  151. Ols on paras! Olin katsomassa tänä viikonlonloppuna ja silmään pisti heidän #44 pikkuhookana! Oli kuuminta hottia:)Ols muutenkin määräsi tahdin heidän peleissään

  152. Onhan tietenkin Heinola parempi kuin ennakkoon oli luultu, mutta heidän Tiikereitä vastaisen peli voittivat Tiikereitten tyhmien jäähyjen ja erittäin huonon 2. erän takia. Steelers peliä en ole nähnyt.

  153. Heinolan piti olla heittopussi. Kaksi peliä, kaksi voittoa! Kyseessä on joukkue isolla j:llä! Varmasti kauden aikana tulee ehkä enemmän tappioita kuin voittoja, mutta tätä porukkaa ei voi aliarvioida. Hieno piristysruisku koko sarjalle!

  154. Ols on kova keväällä! Pikkuhookana kantava voima!

  155. Heinola-Steelers
    Pisteet ansaitusti Heinolalle. Oli ainoa joukkue, joka niitä tuosta pelistä halusi. Mitä sitten vaikka kolme kaveria tekee kaikki maalit. Hyvin taistelivat koko pelin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä selvemmäksi kävi, että peli tulee kääntymään Heinolalle.
    Ei voi muuta sanoa kuin nostaa hattua.

  156. Kellään lisätietoa Steelersin Atte lirkistä joka jäi eilen nollille eikä saanut yhtään laukausta maalia kohti?

  157. Mielenkiintoista lukea noita pelaajalistauksianne. Toivottavasti maajoukkuevalintoja ei tehdä noin, että valitaan hyökkääjiksi pelkästään parhaat maalintekijät. Siellä on joukossa sellaisia taikureita, että niitä tasapainottamaan tarvitaan myös ns. roolipelaajia kuten puolustavia hyökkääjiä ja peliä rakentavia pelaajia, jotta joukkue menestyisi.

  158. Kerro esimerkkejä tasapainottavista pelaajista

  159. Kolme maalintekijää on ihan riittävästi hoidella koko sarja. LaSB hoiteli viime kaudella B:n SM:n yhdellä Kainulaisella.

  160. Eiköhän Kainulainen ollut hieman eri tasoinen kuin nuo kolme yhteensä

  161. O2 ykkössentteri Eero Luokkanen rakentaa peliä erinomaisesti

  162. O kakkosen ykkössentteri Eero Luokkanen rakentaa peliä erinomaisesti

  163. En anna esimerkkejä, ettei taustani paljastuisi. Kiitos kuitenkin nimimerkkini anastamisesta.

  164. Hyvin on heinola aloittanut, mutta karu fakta on että parin yllätyksen jälkeen on tulossa kylmää kyytiä

  165. Heinola sm kultaa 2017-2018 <3 <3 <3

    Roope Nikki mvp 2017-2018 <3 <3 <3

  166. Sanoisin U16 kolmen sentterin olevan melko selvät: Kilpi, Sillanpää ja Laitila. Vesterinen ja Markkula kisaavat neljännestä paikasta. Kilpi ja Sillanpää voivat tietysti pelata laitureinakin, mutta uskoisin ainakin Kilven olevan sentterinä, koska on mielestäni selvästi monipuolisin näistä vaihtoehdoista ja erinomainen myös puolustuksessa. Laitilaa en ole nähnyt laiturina pelaavan ja itse pidän häntä ehdottomasti parhaana hyökkäyssuunnan keskurina. Puolustamisessa toki puutteita jo pienestä koostakin johtuen. U16 ei ole suora tie U19 majuun, joten sinne näkisin nyt valintojen ulkopuolelle jäävillä olevan yhtäläiset mahdollisuudet päästä, koska kyllä noita ikäluokkaseurantoja on vielä monta tässä välissä. Se pitää vielä todeta, että jos joku on hyvä seurajoukkueessaan, niin noilla ikäluokka- ja talenttileireillä sitten erotetaan jyvät akanoista. Se on vaan aika harva, joka pystyy omalla tekemisellään nostamaan myös ”ventovieraan” vierustoverin tasoa, oli siinä rinnalla sitten kuka hyvänsä.

  167. Omasta mielestäni SB Heinola blokkaa ja pelaa muutenkin Joukkueena parhaiten sarjasta. Siellä yleisestikin kovat tähdetkin blokkaa ja pelaa joukkueena eikä ole mitään erikoisoikeuksia.
    P.S Kuulun kyseiseen seuraan

  168. nyt osku et kerro meidän taktiikoita täällä, ettei vaan ens pelin ”yllätys” mee pieleen 🙂 #hanaa #koviipoikii #omankylänpojat #liiga #mökkitäyteen

  169. Ajatellen että olet pelkästään pelannut kahta joukkuetta vastaan sarjassa(joista kumpikaan ei vahvimmillaan), ei hirveästi kannata vielä ruveta tuosta spekuloimaan.

  170. Jos tarkoitit että pelaat toisessa ikäluokassa mutta olet katsonut. Pelannut->Nähnyt pelin

  171. Kahdessa seuraavassa pelissä mitataan heinolaa nyt kun yllätysmomentti on käytetty ja heitä ei enää voi aliarvioida

  172. U16 valinnat.

    Uskon, että joukkue tulee näyttämään jotakuinkin tältä:
    Lämsä – Laitila – Sillanpää
    J.Lahtinen – Iso-Grekkilä

    Kauppinen – Kilpi – Vikstedt
    Ruuska – Varjus

    Mustonen – Vesterinen – Markkula
    Ilmivalta – Pylväinen

    Karjalainen(Kontulainen)

    Siinä olisi omat valintani tällä hetkellä.

  173. Kovin on Skoutti katsonut pohjoisesta päin näitä pellaajia, kun viime vuoden mestaristakaan ei ketään ole mahtunut joukkueeseen. Skoutilta ilmiselvää aivopesua valitsijoita kohtaan, kun jatkuvasti näitä kokoonpanojaan tuo esille.

  174. Kuka on J.Lahtinen ja mistä seurasta? En ole kiinnittänyt huomiota ko. pelaajaan eikä ole ollut Talenttileirillä.

  175. FT.lle: Kontulainen on mahtunut näemmä Skoutin kokoonpanoon. Pelasi kyllä viime vuodenn mestaruusjoukkueessa. Keitä muita nostaisit noiden pelaajien ohi ErVistä? Loistava joukkue oli viime kaudella, mut vähän huippu yksilöitä.

    Late: J.Lahtinen lienee Joel Lahtinen Classicista. Ollut ainakin All.starsissaa.

  176. On siellä valinnoissani toinenkin viime vuoden Suomen Mestari.
    Nuo olisivat omat valintani. Hanhisalo oli Ervistä mukana omissa hahmotelmissani, mutta jäi silti listani ulkopuolelle.
    Noista listani kolmesta pohjoisen pelaajasta en usko kenenkään putoavan pois lopullisesta joukkueesta.
    Uskon, noiden pelaajien joukosta löytyy suurin osa U16 pelaajista.

  177. Kovin samoilla linjoilla Scoutin kanssa. Ei se että jossakin ison seuran joukkueessa on kolme vahvaa kenttää tarkoita että siellä on montaakaan ikäryhmän talenttia joukossa. Scoutin listalta on paha pudottaa ketään pois. Toki kentällisiä on varmaankin neljä Scoutin kolmen sijasta.

  178. J.Lahtinen muistaakseni voitti viime vuoden allstarsissa MVP:n. Pelaa laitilan kanssa samassa joukkueessa.

  179. Tosiaan ohan Skoutin listassa toinenkin Suomen mestari: Ruuska voitti Urbansin 01:ssä mestaruuden!

  180. Nyt kun verrataan esim nikkiä ja laitilaa niin nikki on paljon parempi. Isompi, fyysisempi, parempi laukaus, pelisilmääkin löytyy. Ei laitilasta mihinkään nikkiin verrattuna

  181. Siis oliko toi äskenen vitsi? Nikki ehkä isompikokoisempi, ei muuta.

  182. Onkohan kellään divaristi mahdollisuuksia nousta sm-playoffeihin?

  183. Onkohan kellään divaristi mahdollisuuksia nousta sm-playoffeihin?

  184. Laitila kyl kova. En aliarviois siinä nikkihuumas!

  185. Tässä tulee seurakohtaisesti U16. Eli seura ja kuinka monta pelaajaa siitä valitaan. Maalivahdit mukana (20+2 pelaajaa). Nimiä en rupea kirjoittamaan, vaan jokainen voi päätellä ne. Muutenkin kun nimimerkillä kirjoitetaan, niin kaikki negatiivinen rustailu pelaajan nimellä on kyseenalaista. Sitä valitettavasti on tälläkin foorumilla. Nämä pelaajat on kuitenkin vielä nuoria – ei aikuisia. Jos negatiivista kirjoittaa, niin silloin myös tekstit omalla nimellä.

    Katsotaan jälkeenpäin, onko listaus sinne päinkään… mutta, jos olisi vakiossa, niin 100 ecee lähtisi likoon 😉

    Classic 3
    Lnm 3
    GriFK 2
    Steelers 2
    TPS 2
    EräV 2
    Fosu 1
    Karhut 1
    KooVee 1
    Lasb 1
    Oilers 1
    OLS 1
    SCU 1
    ÅIF 1

  186. Veikkaus kiittää, perusvakio eli 3-4 väärin 🙂

  187. OLS tulee nousemaan C1-Divarista Playoff kahinoihin. joukkueessa potentiaalia vaikka mihin

  188. sille joka sanoo että lasb voitti viimekaudella yhdellä kainulaisella.. käyppä kattomassa runkosarjan pistepörssiä ja pelien tulospalvelua 🙂 Tolonen, Puolakka, Lavonen siinä kolme jotka hoiti aika isosti playoff paikan ja mestaruuden lasbille, kainulaisen rinnalla.

  189. Jos Olsilla on niin paljon potentiaalia niin miten ne hävii maalais kylän pojille (Heinolalle)

  190. Heinola liian ylivoimainen sm sarjaan!!!

  191. Odotan mielenkiinnolla miten steelers leirissä reagoidaan viikonlopun jäljiltä Tiikerit peliin… mennäänkö taas uusi kallis takki auki 20°C pakkasessa??

  192. Tiikereiden peruspelaamisen rakenne 5 vs. 5 pelissä on ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa parempaa kuin tulokset antavat ymmärtää. Toki siinäkin on petrattavaa, mutta joukkue on kaatunut kahdessa tappiopelissä lähinnä henkilökohtaisiin virheisiin ja luokattomaan erikoistilannepelaamiseen. Kahdessa pelissä on mennyt 6 maalia omiin alivoimalla ja ylivoimalla tehot ovat jääneet kiikaritasolle.

  193. Saapi nähdälle:
    Vielä on kesää jäljellä niin voi painaa ilman paitaa.
    Jos erikoistilanteet ovat olleet Tiikereiden murheena niin niin viikonlopun vastustajista steelersin yv/avulla on ollut huipputasolla ja ÅIFin erikoistilanteet ovat jättäneet hieman petrattavaa sillä pelin osa-alueella

  194. Kävin vilaisemassa tilastoja. Kainulainen pelasi 4 runkosarjapeliä – teki 14 maalia. Toi Puolakka teki runkosarjassa samat 14 maalia, mutta tarvi niihin 20 ottelua. Kyllä se Kainulainen tuon SM:n hoiti ihan yksinään – pleijareissa 6 matsissa tehot 17+12. No joo, Tolonen pääsi kyllä vähän yli puoleen tuosta määrästä hyvän kakkosena..
    Pointtina koko asiasssa oli se, että 3:n kärkiyksilön varassa toimiva joukkue voi päästä pitkälle SM sarjassa.
    M.O.T.

  195. Joojoo riittäiskö tää Sb heinolan hehkutus jo? Voittaneet kaksi peliä:D Mutta joo tulette voittamaan Sm-kultaa aivan varmasti, onnea!

  196. Kuten itse sanoit , Kainulainen pelasi vain 4 peliä runkosarjassa. Silti pääsi LaSB runkosarjassa viidenneksi, kyllä se oli hyvä juokkue ilman häntäkin.

  197. Mielenkiintoista lueskella asiantuntijoiden kommentteja mm. U16 maajoukkueeseen liittyen. Ymmärrettävästikin monet tuovat oman joukkueen pelaajia esille ja kuinka hyviä he ovat / montako pistettä kukin tekee. Mielestäni joku heitti erittäin hyvän kommentin tähän keskusteluun vähän aikaa sitten: Meidän pitäisi muistaa, että maajoukkueeseen valittujen pelaajien pitää pystyä siellä onnistumaan ja parantamaan oman ketjunsa pelaamista / tuomaan lisäarvoa joukkueelle. Tämä on aivan eri asia kun omassa joukkueessa tuttujen kaverien kanssa tekemät pisteet tai voitot (ei näistä mitään haittaa ole, päin vastoin). Mielestäni maajoukkueeseen ei voida valita pelkästään pistepörssin 12 parasta hyökkääjää ja 8 parasta pakkia yms. Vertauksena voi miettiä, ettei NHL allstars joukkue välttämättä voittaisi Pingviini laumaa… Tällaisissa tilanteissahan tulee niiden maajoukkuevalmentajien yksi tärkeimmistä tehtävistä esiin, mihin vedetään raja ja minkä tyylisiä pelaajia halutaan joukkueeseen hakea. Lisäksi mitkä ovat maajoukkueen tavoitteet… ehkä ne ovat tätä kautta pidemmällä. Ymmärtääkseni U16 on enemmänkin maajoukkue leiritystä ja mahdollisesti joitakin pelejä, arvokisathan ovat muutaman vuoden päästä. Hyviä keskusteluita ja jatkakaa samaan malliin.

  198. Jos minä olisin u16-joukkueen valitsija, ottaisin suoraan koko Heinolan joukkueen ja jättäisin muut rannalle. Moista pyöritystä ei olla SM-sarjoissa koskaan nähty. Yhtään heidän peliä en ole vielä nähnyt, mutta tuon tason dominoinnin tunnistaisi kuurosokea mummokin. #hanaa

  199. Suosittelen heinolan pojille lopettamaan itsensä ylistäminen täällä. Kyllä se vaan on niin ettei heinolalla tule riittämään pleijareihin, vaikka pari voittoa on saanut 😀

  200. Voisiko joku asiaan perehtynyt valaista miksi nuo täällä mainitut Limingan maajoukkueprospektit pelaavat Niittomiehissä eikä OLS:ssa? Onko Limingassa parempi valmennus tai fasiliteetit? Näin ulkopuolisesta tuntuu järjettömältä reissata ympäri maata pelaamassa b-junnujen divaria, kun OLSissa pelaisivat SM-mitaleista. Jos pelaisivat Olssissa, niin vähintään hopeaa tulisi Heinolan jälkeen, koska silloin oululaisjoukkueessa olisi enemmän maajoukkuemiehiä kuin Ervissä ja Oilersissa yhteensä. Kyllä sen pitäisi vähintään hopeaan riittää, jos Kainulainen voitti mestaruuden yksinään.

  201. Mahtaisko Limingan 02-syntyneet talentit mahtua OLSsin beehen kuitenkaan. Been divari on paljon kovempi sarja kuin C1SM. Kokemusta on molemmista. Ensi vuonna tuo joukkue pelaa BSM ja pärjääkin siellä. OLSsista en olisi niin varma.

  202. Siis kokevat olevansa niin hyviä, etteivät voi pelata oman ikäisissä ja ensi kauden menestys on tärkeämpää kuin tämän kauden?

  203. Tai haluavat pelata oman ”kylän” tasokkaassa joukkueessa, jonka pelaajat ovat pääosin vuoden vanhempia. Pystyvät treenaamaan lähempänä kotia tasokkaasti ja edullisemmin sekä mahdollisesti jopa kehittymään vanhempien pelaajien sarjan mukana paremmin.

    Ehkä on oivallettu, että menestys ei välttämättä ole junioreissa tärkeintä vaan kehittyminen?

  204. Ehkä noi limingan 02-talentit otettaisiin, jokaiseen b-juniori joukkueeseen vahvistukseksi – divari tai sm -, jos menisivät.
    Mut, jos poikaset noin hyvin pärjäävät ja kehittyvät, niin miksi kannattaisi vaihtaa seuraa…

  205. Lämsä, karjalainen ja savilaakso ovat käsittääkseni aina olleet niittomiesten pelaajia, mutta lahtinen siirtyi viime kaudella olssista. Joten todennäköisesti limingassa on jokin asia mikä viehättää olsia enemmän.

  206. Palle ja Nalle ovat asian ytimessä, kun taas Lenni on selvästi kiinnostunut jalometalleista. Ettet Lenni vaan ole kotoisin Talvivaaran nurkilta? Jospa joku vielä osaisi minut vakuuttaa noiden junnumitalien tärkeydestä, niitä kun saa ihan kolmos- ja neloskentän kaveritkin, vain kuulumalla joukkueeseen. Miksi siis pitäisi pelata omanikäisten sarjaa, kun rahkeet riittävät olemaan hyvä paljon kovemmassa sarjassa ja silti saavan valmennukselta vastuuta ja peliaikaa. Itse olen aina koettanut ajatella kuluvaa vuotta pidemmälle ja kehittymisen ehdoilla. Olisiko kuitenkin Limingankin pojilla taustalla treenaamisen mahdollisuus seuran edustuksessa ja varmasti kohta pääsevät jo peleillekkin pääsarjaporukan mukana. Pystyykö OLS tarjoamaan samaa? Kaikki tämä vielä kotinurkilla.

  207. Sitten kun isona ei pääsekään mihinkään liigajoukkueeseen tai tulee uran päättävä loukkaantuminen, niin muisteltavaksi jää vain se ”kehittyminen”. Mielenkiintoista olisi tehdä/nähdä tutkimus kuinka moni salibandymaajoukkueen pelaajista on C-E-junioreissa pelannut omaa ikäluokkaansa vanhemmissa. Onko katetta sille, ettei oman ikäisissä kehity ja sitä kehitysetumatkaa saada kiinni aikuisikään mennessä. Eräissä muissa lajeissa on todettu näiden varhaiskypsien junioreiden lopettamisasteen olevan muita korkeamman 17-20 vuoden iässä. Se nimittäin ottaa aikalailla psyykkeeseen, kun hitaammin kehittyvät saavat kiinni ja ehkä menevät vielä ohitse.

  208. Lenni on siis sitä mieltä, että yksi elämän kohokohdista voi olla mitalin saaminen junnusäbästä. Säälin niitä joille se sitä on, mutta toivon samalla kovasti ettei kenellekkään niin käy. En itse usko, että vanhemmissa pelaaminen on itseisarvo, vaan tärkeää on nimenomaan se kehittyminen. Väittäisin, että kehittymiselle on paremmat puitteet fyysisesti kovempien kaverien keskellä, kuin primadonnana omanikäisissään. Olemalla hyvä omanikäisissä kun ei kannusta kehittymään omaehtoisesti ja valmennuksestakin annetaan helposti erivapauksia. Vasta kun huomaat olevasi jäljessä voimassa, nopeudessa, vetojen kovuudessa/tarkkuudessa, niin tajuat että asialle voi tehdä jotain joukkueen treenivuorojen ulkopuolella. Vaikka olet kuinka taitava, niin vanhemmissa pelatessa oman vajavaisuuden huomaa nopeasti. Tuolla kun sinut tönäistään pallosta irti, takakarvataan kiinni ja vielä kulmissakin viedään peliväline vaikka kuinka katselet tuomaria silmiin. Omanikäisissään talentit pärjää kyllä ihan perustekemisellä, mutta kun C1 ikäisenä parhaat ovat jo aikuispelaamisen kynnyksellä tai sen yli. Siellä ei pärjää enää mitenkään perustekemisellä. Se tuleeko näistä mainostamistasi varhaiskypsistä koskaan A-maajoukkuepelaajia, ei ole se pointti. Pointti on se että pitääkö näiden varhaiskypsien jäädä ei niin varhaiskypsien pariin vain jotta kaikilla olisi kivaa? Loukkaantumiset ja säbäuran lopettamiset tulee kenelle tulee, mutta sinne liigaan suosittelisin etsiytymään kauan ennen A-ikäisyyden päättymistä, jos vain rahkeet riittää. Taitaa aika moni viime kauden ASM-mitalisteista pelata yli-ikäistymisen johdosta kakkosdivaria tai alasarjoja tällä kaudella. Itse uskon nykyisten C1-ikäisten parhaiden pelaavan liigaa jo ensi tai seuraavalla kaudella. Ei ehkä liigan TOP8 porukoissa, mutta kuitenkin.

  209. taas hakattiin palloa; oiffi 2 pojoa, tiikerit 0 pojoa. 7-6.

  210. Ennustetaan taas tulevaa viikonloppua.

    ÅIF ja tiikerit ottivat jo eilen varaslähdön viikonloppuun ja åif vei nimiinsä varsin mielenkiintoisia tuomariratkaisuja sisältäneen kamppailun.
    Raholassa kohtaa kaksi sarjan kapeimmalla rosterilla pelaavaa joukkuetta. Kumpi väsyy aikaisemmin? Veikkaan karhujen vievän, jos pitävät vauhtia yllä pelissä.
    Sarjan kärkikamppailu pelataan Sipoossa kahden huippuvireisen tappiottaman joukkueen välillä. Kumpi vie kamppailun Sillanpää vai Nikki?
    Joko tänään KooVee? Kalavelkoja Jyväskylän suuntaan? Joko Kooveen puolustus toimii vai juokseeko O2:kin Kooveen pakkien selustaan? Tänään kooveella kasvojen pesun paikka.
    Joko Grani on saanut vuotavan alapään kuriin vai paukuttaako oilers kaksinumeroiset Espoon paikallisessa? Saako joku oilerssin pelaaja 5min jäähyn jostain epämääräisestä tilanteesta?
    Kumpi steelers on huomenna paikalla? Se joka pelaa kärkijoukkueita vastaan vai se joka pelaa ennalta heikompaa joukkuetta vastaan? Joko tikrut on saaneet erikoistilanteet kuosiin? Steelerssiä vastaan ei ainakaan paljoa kannata jäähyillä.

  211. Hups. Edellinen lähti matkaan ennen kuin sain kirjoitettua kierroksen mielekiintoisimmasta ottelusta.

    Turussa kohtaavat alavireisesti kautensa aloittaneet viime kauden finalistit. Nyt ei pitäisi olla yhdelläkään staralla vaikeuksia syttyä kamppailuun? Taitaa kääntyä TPS:lle, jolla on enemmän nälkää? Jätetään kuitenkin pieni varaus, jos joitakin alkaa kiukututtamaan pelin aikana. Reagoiko Turkulaisten valmennus miten mahdollisiin ongelmiin? Materiaalin laajuudesta ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni!

  212. KrP-Karhut 5-9
    ÅIF-Heinola 6-8
    TPS-ErVi 3-5
    KooVee-O2 8-5
    Oilers-GrIFK 8-4

  213. KrP – Karhut 7-10
    TPS – ErVi 6-4
    ÅIF – Heinola 11-7
    KooVee – O2 7-4
    Oilers – GrIFK 9-6

  214. Tänään sipoon areenalla kahden ikäluokan timantin yhteenotto.
    Nikki vs sillanpää
    #HANAA

  215. Tiikereillä näytti YV-AV jo paremmalta. Peittäminen ja avaus ainakin viime pelissä hankalaa.

  216. Nokialle
    Aina välillä sarjassa tulee yllätyksiä. Nehän on urheilun suola. Tänään tuli tähän mennessä kauden suurin yllätys.
    Eteenpäin.
    Matka jatkuu…

  217. Jååå o ma virkan että heinolalla saattaa tulla fysiikkaongelma. Jalaka ei vuan riitä ja valitettavasti se näkyy etenkin tässä hehkutetussa kaverissa parhaiten.

  218. Kiitos oif! Nautin heinolan häviöstä suunnattomasti loppuisi sekin hehkuttelu heinolasta.

  219. Karhut ilman Varjusta, siinä lopputulos. Varjus mun papereissa sarjan tärkein pelaaja omalle joukkueelleen.

  220. Varsinaisesti yhdestäkään joukkueesta en yhtäkään pelaajaa pahemmin tunne tai ole seurannut erityisemmin, enkä tähän keskusteluun ole ennen törmännyt, mutta kysyn vaan että miksi täällä on jollain ihan omia sääntöjä siitä ketä saa hehkuttaa ja ketä ei? Tosi mautonta touhua – kaikki joukkueet tähän SM-sarjaan ovat varmasti syystä päätyneet joten eikö voitais vaan olla tyytyväisiä omien suosikkien pärjäämisestä? Jo sarjaan pääsy pitäisi olla saavutus.
    Sen verran salibandymaailmaa tunnen, että tiedän monia valmentajia ja ylipäätään joukkueita jotka ei elä toisten häviämisestä toisin kuin moni teistä täällä.

  221. Nikin 6+8 kolmeen peliin on aika kohtuullisesti, jos ei ole muitavahvuuksia?

  222. Kertokaas joku, että mitä tuossa Krp-Karhut pelissä tapahtui?

  223. Åifin valmennus oli tehnyt kotiläksynsä ja repi Heinolan pelikirjan palasiksi. Lisäksi pelin kulkuun varmasti vaikutti, että Heinola oli hieman ylimielisesti jättänyt ykkösmaalivahtinsa vaihtopenkille.

  224. Jokohan menee turhan henkilökohtasiin asioihin tämä kommentointi. Kenenkään taustoista ette tiedä pätkääkään ja suoriin haukkuihin pitäs olla munaa tehdä ne omalla nimellä. Vois ylläpitäjä vähän paremmin olla hollilla poistamassa asiattomia kommentteja,missä ei kritisoida vaan nettikiusataan.

  225. Täällä nimimerkkien takana dissaa lapsia,aikas noloa. Tervemenoa aikamies sarjoihin niin saadaan ruotia teidän ”pelitaitoja”

  226. Eikös heinolan ja O2:sen pitänytkin olla vain heittopusseja?

  227. Sitten on jos ovat sijoilla 4 ja 5.

  228. Voitaisiinko lopettaa jauhaminen Heinolasta ja Limingan 02:sista ja siirtyä johonkin oleelliseen. Heinolan hetken hurmos päättyi tänään. Ei tuossa liminkalaistenkaan spekuloinnissa ole mitään ideaa.

  229. Koska todellisuudessa ketään ei tollanen kiinnosta.

  230. Karhut oli omassa päässä aivan sekaisin ja tulos 17-3

  231. Heinola on sm yliarvostetuin joukkue ja myös ylivoimaisesti paskin!

  232. Ei taida olla esim. OLS:lla tai HIFK:lla vaikeuksia nousta pleijareihin divarista. Kaksi jengiä jotka mokasivat karsinnoissa. Jos jätkät eivät lähde takki auki peliin, niin pleijareissa voi käydä joillekin huonosti. SPV on myös varteenotettava vastus ja saattaa jopa yllättää. Oilers on omasta mielestäni tämän kauden ykkönen, mutta sen alla järjestys voi olla vaikka mitä.

  233. JAA A

    Eiköhän täällä jauheta Heinolasta ja Limingan 02:sta, niin kauan ennen kuin OLS leiri alkaa keskittymään nykyisyyteen.

    Heinola pääsi ihon alle pudottamalla OLS:n yllättäen karsinnoissa ja Liminka tuntuu imevän pohjoisen kärkitalentit itselleen.

    Seuraavaksi voidaan taas miettiä ketkä pääsevät divarista SM sarjan pudotuspeleihin ja kuinka hyvin voivat pärjätä siellä…

  234. ErVi on kaikessa hiljaisuudessa laittanut rivinsä kuntoon ja löylytti TPS:a (kuuleman mukaan) mennen tullen. Samalla kun muista tehdään ennakkosuosikkeja ja hehkutetaan Heinolaa tms, niin Tapanilassa nähtävästi treenataan. Keväällä pyyhitään pölyt kaapin reunalta ja laitetaan taas kannu paikalleen.

Comments are closed.