Liigat

Pääkalloennakko: Paljon melua Raumalta – olisiko nyt aika välttää liigakarsinnat?

13.09.
2017
6 Kommenttia
3
Liigat

Raumalla elätellään toiveita jopa pudotuspelipaikasta. Se vaatisi todellista nappisuoritusta. Kuva: Esa Takalo

Rauman SalBan jokainen liigakausi on päättynyt playout-peleihin tai varsinaisiin liigakarsintoihin. Viime kausi oli raumalaisittain joukkueen historian paras ja ryhmä luiskahti karsintoihin vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
Raumalla on pidetty melko paljon ääntä sen jälkeen, kun oma poika Janne Hyvönen (EräViikingit) palasi joukkueen vahvuuteen pääkaupunkiseudulta. Erik Härkönen (Sveitsi), Juho Miilunpalo (Sveitsi) ja Saku Lahtinen (Karhut) ovat uusia nimiä viime kauden nippuun nähden. Nämä pelaajat ovat vahvistuksia SalBassa, mutta Hyvöstä lukuunottamatta pitkälti keskitasoisia tai sitä kehnompia liigapelaajia.

Lähtijäpuolen olennaisin pelaaja on tietysti Miikka Sokka, joka on kuulunut viime vuosina SalBan ehdottomaan parhaimmistoon. Sokka viettää ensi kauden Sveitsissä.

SalBa pelasi kaikkiaan viisi harjoitusottelua ennen kautta. Koovee (11-4) ja Nokian KrP (7-6) kaatuivat kertaalleen, mutta joukkue myös hävisi tamperelaisille (7-6) ja nokialaisille (13-3). Oilers oli raumalaisia vahvempi luvuin 8-7. SalBan harjoituspeleissä päästiin siis nauttimaan ainakin maaleista.

Maalivahdit:
Teemu Kortelainen on oiva maalivahti Salibandyliigaan ja rehellisesti sanottuna SalBan tärkeimpiä pelaajia. Kortelainen oli viime kaudella isoimpia vaikuttajia siihen, että SalBa onnistui niinkin hyvin runkosarjassa. Varavahdit Jani Lahti ja Aleksei Kohtala ovat liigatasolle kokemattomia torjujia.

Puolustajat:
Joni Rokosa ja Niko Kaerla ovat myös osoittaneet viime kausien aikana, että ovat hyvätasoisia liigapelaajia. Muuten SalBan puolustus ei ole erityisen nimekäs tai tasoltaan laaja, mutta koirapaitojen pelillinen identiteetti onkin ollut enemmän repivä kuin rakentava, joten siihen sapluunaan miehistö lienee oikeanlainen.

Hyökkääjät:
SalBan hyökkäys on puolustusta vahvempi. Hyvönen on eittämättä koko joukkueen kruununjalokivi ja voi onnistumisellaan nostaa joukkueen kokonaistasoa melko paljonkin. Jani Lehtoniemi on onnistunut hyvin aiemmilla kausilla, mutta vieläkin parempaa uskaltaa odottaa. Härkönen on kokenut pelaaja Salibandyliigassa ja voi onnistuessaan saada paljonkin aikaiseksi. Lahtisen pärjääminen liigatasolla on mielenkiintoinen seuraamisen kohde ja Rami Prokin jatkosopimus varmisti sen, että hyökkäyksessä on leveyttäkin.

Plussat ja miinukset:
+ Sitkeä sakki, joka ei kuvia kumartele
+ Muutama todella hyvä yksilö ja mahdollisesti paras materiaali tähänastisella liigataipaleella
– Kuinka käy kun peliä pitäisi monipuolistaa?
– Edelleen melko kapea rosteri kärjen osalta
– Miten SalBa pärjää, kun ei ole enää altavastaaja jokaisessa pelissä?

Paras pelaaja: Janne Hyvönen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Saku Lahtinen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petri Seppinen

Arvio sijoituksesta: 11

Perustelu sijoitukselle:
SalBan kohdalla on puhuttu jo pudotuspelipaikasta pitkin kesää ja tällä haavaa voi sanoa, että nyt SalBalla on siihen liigahistoriansa paras mahdollisuus. Kuten jo aiemmissa ennakoissa todettua, niin sijoilla 7-13 tulee todennäköisesti olemaan tiukkaa ja kaikenlaiset yllätykset ovat mahdollisia. SalBan kohdalla pitää muistaa, että joukkue käytännössä ylisuoritti viime kaudella ja vaikka joukkue vahvistuikin, niin pudotuspelipaikka ei ole ainakaan lähtökohtaisesti SalBan heiniä.

Petri Seppisen joukkue on nyt sen tasoinen, että muutakin kuin ”koirasalibandya” olisi mahdollisuus pelata, mutta muutos ei ole yksinkertainen. SalBan toivoisi monipuolistuvan, mutta ei nippu toisaalta mikään salibandyn mozartien keskittymä ole, joten suuria muutoksia tuskin nähdään. Seppinen on hyvinkin SalBan näköinen käskijä ja viime kausi osoitti, että tulostakin saatiin vähän kehnommallakin nipulla. SalBa on ensi kaudella entistä harvemmin selkeä altavastaaja, joten sekin saattaa olla henkiseltä kantilta haasteellisempi lähtökohta.

Veikkauksen mestaruuskerroin SalBalle: 600

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
Kesähaastattelussa kovaotteinen koirapaita: ”Välillä kuulee kaikenlaista huutelua”
SalBa solmi kolme jatkosopimusta – kaikkiaan 24 kontrahtia kasassa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Turku
13/09/2017
Viime kauden lopuksi saapunut Henrik Rossi tuo pakistoon pallollista taitoa roppakaupalla. Saku Lahtinen on ollut pari viime kautta divarin paras kahden suunnan pelaaja, joten uskoisin hänenkin olevan vahvistus Salballe.

Vielä, kun keväällä saadaan taas tuttuun tapaan Joni Peltola TPS:stä, niin Salba on tällä kaudella välierissä (runkosarjassa 6.) ja Seppinen vuoden valmentaja yli lajikentän.
Turulle
13/09/2017
Herätys
Kauppiksen Kingit
13/09/2017
Salba voittaa suomen mestaruuden tällä kaudella.
Arto Kilponen
13/09/2017
Sanon, että SalBa missaa niukasti playoffit. SalBa on aiemmin ollut todella hyvä voittamaan pelit kun se on pelannut putoamista vastaan mutta käytännössä vain silloin kun se on pelannut putoamista vastaan. Tälläkin kaudella se tulee voittamaan jonkun kovan joukkueen, mutta kompastelee aivan liikaa vieraissa "helppoja" pelejä. Laitan SalBan sijalle 9.
Takapiru
13/09/2017
Lahtinen kuljeksi jalka kipsattuna. Eli pitkähkö koukku 6 vkoa??? ja jälleen kuntoon pääseminen vie aikaa.
Nyt mitataan seppisen kykyä ohjata joukkuetta joka ei pelkästään puolusta. Miten käy? Karsinnat kutsuu taas.
Takapirulle
13/09/2017
Ei kutsu karsinnat tänä vuonna!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.