Liigat

Pääkalloennakko: Variksen pojat haasteen edessä

13.09.
2017
12 Kommenttia
4
Liigat

Rasmus Kainulainen on LASBin pelillinen maestro. Kuva: Juhani Järvenpää

LASB aloitti liigataipaleensa vuosi sitten, ja tuolloin moni ennakoija odotti, että nousija tulee olemaan yksi kauden ”mustista hevosista”. Alkukausi näyttikin lupaavalta, mutta kevätpuoliskon pitkä tappiputki johti lopulta playout-peleihin, joista LASB selvisi kuivin jaloin.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
LASB sai riveihinsä kaksi kovaa tulevaisuuden pelimiestä, kun Tuure Ailio ja Joonatan Surakka saapuivat Lahteen Helsingin EräViikingeistä, jossa vastuu jäi hyvin pieneksi. Molemmilla on kuitenkin paljon potentiaalia kehittyä hyviksi liigapelaajiksi. Myös valmennuspuoli uusiutui, ja duo Teemu Varis-Ray Backman on hyvin mielenkiintoinen, sillä molemmilla on paljon tietotaitoa, mutta persoonallinen tyyli valmentaa.

LASB menetti harvinaisen monta pelaajaa paikallisvastustaja Steelersille. Pasi Järvinen lähti ykköstorjujan tontilta, puolustuksesta kaikkosi Jarno Mäkinen ja hyökkäyksestä vielä Julius Aaltonen, Elmeri Saukkonen ja Heikki Hätönen. Kokeneemman kaartin Mikael Järvi lopetti uransa ja Antti Sihlman ei ole tällä tietoa jatkamassa uraansa. Tämän perusteella voi sanoa, että LASB kuului siirtoikkunan häviäjiin.

Harjoituspeleistä LASB nappasi kaksi jatkoaikavoittoa (Koovee ja Nokian KrP). Se kuitenkin hävisi Steelersille kahdesti, TPS:lle kahdesti ja KrP:lle ensimmäisessä koitoksessa. Vaikka harjoitusotteluille ei voi asettaa liikaa painoarvoa, niin niiden suhteen tulokset eivät ole olleet erityisen hyviä.

Maalivahdit:
Maalivahtiosasto on sarjan heikoimmasta päästä. Kaapo Kettunen on varmuudella ykkösvahti ja Wili Hämäläinen sekä Verneri Weckman seuraavina torjuntavastuussa. Kettunen saanee olla ensi kaudella isossa roolissa, ja LASBin kannalta olisi tärkeää, että vire olisi hyvä ja mies pysyisi kunnossa.

Puolustajat:
LASBin puolustus ei ole erityisen kova ja isoin nimi on nuori ja lupaava Miikka Pentikäinen. Henri Vilen ja Matti Korhonen ovat kokeneempia ja perusvarmoja puolustajia, mutta eivät liigan mittareilla erityisiä profiilipelaajia. Pääosin joukkueen puolustus ei ole kovin kokenut liigatasolle.

Hyökkääjät:
Hyökkääjistö on LASBin selkein vahvuus, ja siltä saralta potentiaalia riittää yllin kyllin. Rasmus Kainulainen on hyökkäyksen ykköshahmo ja pikkuveli Justus Kainulainen on nouseva tähti, jolla on yksi sarjan kovimmista kehityspotentiaaleista. Ailio ja Surakka eivät ole vielä varsinaisesti breikanneet potentiaalinsa mukaisesti liigatasolla, mutta sitä voi odottaa tulevalla kaudella. Vili Näveri, Roope Kainulainen ja Tino Nivala ovat myös osoittaneet taitonsa liigatasolla.

Plussat ja miinukset:
+ Taitava ja erittäin potentiaalinen hyökkäyskalusto
+ Varis ja Backman ovat kokeneita valmentajia
– Puolustus- ja maalivahtiosasto
– Kokemattomuus
– Entä jos asiat eivät mene Variksen suunnitelman mukaisesti?

Paras pelaaja: Rasmus Kainulainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Elmo Lavonen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Teemu Varis

Arvio sijoituksesta: 13 (karsii sarjapaikastaan)

Perustelu sijoitukselle:
LASBin tarina on hyvin sympaattinen ja joukkueessa on melko paljon pelaajia, joilla voi olla edessään vielä erittäin hieno ura salibandyn parissa. Tällä hetkellä ryhmä on kuitenkin sangen kapea puolustuksen osalta. Tulevalla kaudella sijoilla 7-13 tulee olemaan mahdollisesti hyvinkin tasaista, ja LASBilla on edelleen potentiaalia yllättää vastustajia.

Vaikka valmennus on osaava taktisesti ja varsin määrätietoinen, niin parivaljakko voi toimia nuorelle porukalle niin sanotusti kaksiteräisenä miekkana. Varis on erittäin pedantti persoona, ja se ei välttämättä soinnu nuorempien pelaajien säveleen, joka saattaa aiheuttaa kauden aikana riitasointuja. Nähtäväksi jää minkälainen lopputulos on, ja laittaako Varis lopulta jauhot suuhun epäilijöille, kuten joskus aiemminkin on nähty.

Veikkauksen mestaruuskerroin LASBille: 600

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
LASB hankki kaksi nuorta hyökkääjää EräViikingeistä – joukkueessa 24 sopimuspelaajaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Arto Kilponen
13/09/2017
Minä laittaisin LASBin sarjajumboksi, yllätysmomentti on käytetty ja kevään tulokset puhuvat kyllä puolestaan. Siihen vielä pelaajapajatson tyhjeneminen, niin tulee todella vaikea kausi. Siinä missä uusien paikkojen nousijajoukkueet yleensä säilyvät, niin kakkoskaudella tuleekin sitten vaikeata. LASB tarvitsee kentällisen uusia vahvistuksia niin voidaan alkaa keskustelemaan potentiaalisesta karsintapaikan välttämisestä.
jarkko
13/09/2017
kilpone pidä turpas kiinni ku et mistää mitää tiiä.
juu
13/09/2017
Kilponen mee kommentoimee nii junnu pelejä
Junnu#8
13/09/2017
LASB voi vielä yllättää. Jos joukkue saa kääntöpelin toimimaan. Nopeutta joukkueessa ainakin riittää. Ailio ja Surakka hyvät vahvistukset.
Jules
13/09/2017
Haasteellinen kausi luvassa, mutta yllätysmahdollisuus silti melko suuri... Parhaan pelaajan paikasta on varmaan isompikin kisa luvassa. Nuoret on aina yllättäneet miten puolessa vuodessa pelaaminen kehittyy ja joukkueessa on ainakin 4 pelaajaa jotka on jo nuorten sarjoissa olleet avain pelaajia Erässä ja Lasb.ssa. Se varmasti auttaa asiaa...
onko tietoa
13/09/2017
onko kellään tietoa näkyykö salibandyliiga enää fanseatilta???
Aleksi
13/09/2017
Hyvä ennakko.

Lasbin kausi tullee olemaan vaikea. Vaikka hyökkäyksessä on taitoa ja potentiaalia, niin yksi loukkaantuminen voi sotkea koko homman (Mitä tapahtui esim viime kaudella kun Nivala loukkaantui)

Kettunen on hyvänä päivänä hyvä maalivahti mutta pystyykö pitämään tasonsa ja ottamaan niitä ns. isoja seivejä? Varsinkin kun edessä pelaava puolustus ei ole edes sarjan keskikastin tasolla.

Kyllä mä myötäilen myös tuota Pääkallon ennustusta ja uskon Lasbin pelaavan karsintapelejä kauden päätteeksi ja mitä todella tapahtuu jos ja kun joukkue ottaa viisi tai enemmän peliä putkeen pataansa - kestääkö pelaajien pääkoppa sitä ja pedanttia Varista?

Toivon silti Lasbin pysyvän liigakartalla, sen verran hyvää pöhinää tämä "Lammin" joukkue on liigaan tuonut.
jarmo kuronen
13/09/2017
Jos kutakuinkin kaikki parhaat pelimiehet tervehtyy/pysyy terveenä niin ei varmaan sarjassa säilyminen ole ongelma. Ainakin Welhot käytännössä kaikilla mittareilla selkeästi heikempi jengi. Ja tämän sanottua voin nollata edellisen lauseeni ja todeta että kaikilla on 0 pistettä vielä ja kausi näyttää.
Hämeestä
13/09/2017
Lasbia veikkaan Welhojen kanssa häntäpäähän. Lasbin kannattasi olla tarkkana Steelerssin pelaajien kanssa. Sieltä voisi löytyä yllättävän hyviäkin vahvistuksia, jos ei heille tule peliaikaa Steelersissä.
ALFRED fun boy
14/09/2017
mahtavaa kekstiä
Alfred
14/09/2017
Ps kommenttini kirjotettu ihan huumorilla että ei tarvi tosissaa ottaa:D
Peltomyyrä
16/09/2017
Jos joukkueen keski-ikä on. n.20 vuotta ja mielestäni harjoituspelien osalta pelikirja on paljon freesimpi kuin edellisillä kausilla, potentiaalia on ja jokainen pelaaja saa pelata vahvuuksillaan. Nyt kun ei ole Hätöstäkään tiuskimassa jokaista pallonmenetystä ketjukavereille. Sijoitus on karvan alle playoff viivan, onnistuessaan jopa yli! Alkukausi rämmitään mutta loppukaudesta urku kyl aukee! ja maaleja... johan niitä tulee. Lavonen ehdolla vuoden tulokkaaksi, vaikka viime kaudella jo esiintyikin liigassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.