Liigat

SPV nousi neljän maalin takaa tasoihin kolmessa minuutissa – Johansson ratkaisi KrP:n jatkoaikavoiton

19.09.
2017
23 Kommenttia
7
Liigat

Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja SPV mittasivat toisiaan tiistain ainoassa miesten Salibandyliigan ottelussa Tampereella. Nokian Krp vei lopulta ottelun voiton jatkoajalla maalein 8-7 ja.

KrP aloitti pelin vahvasti ja Joni Henttosen sekä Jere Oksasen maalit veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon ensimmäisen viiden minuutin aikana. Jere Mattila lisäsi johtoa erän loppuminuuteilla, mutta vieraiden Jari Hankkion osuma varmisti sen, että erätauolle mentiin luvuissa 3-1.

Toisessa erässä kotijoukkue lisäsi johtoa Aleksi Peltolan liigauran ensimmäisellä maalilla sekä Oksasen ottelun toisella rysällä. Tilanteessa 5-1 SPV päätti käyttää aikalisänsä ja tuolloin pelikello näytti 26.39.

Vieraiden kannalta se tuotti myös toivottua tulosta, sillä minuutin ja 23 sekuntia myöhemmin SPV oli kaventanut tilanteeksi 5-3 Matias Veikkolan ja Henri Urmaksen maaleilla. Tuossa vaiheessa myös KrP käytti oman aikalisänsä, joten molempien joukkueiden aikalisien väliin mahtui harvinaisen lyhyt ajanjakso. Toisessa erässä ei nähty sittemmin enää lisämaaleja.

Kolmatta erää oli kulunut noin kuusi minuuttia, kun SPV pääsi kokeilemaan kavennusosumaa ylivoimalla. KrP onnistui kuitenkin maalinteossa alivoimalla ja joukkue johti jälleen kolmella maalilla. Henri Johanssonin kauden avausmaali syntyi viimeisen kympin alussa ja tilanne oli jo 7-3.

Ville Kuusela kavensi tilannetta ajassa 55.18 ja kolme minuuttia ennen pelin loppua Mikko Kohonen toi vieraat kahden maalin päähän. Puoli minuuttia myöhemmin Hankkio iski illan toisensa Kohosen tarjoilusta ja tilanne oli muuttunnut muutamassa minuutissa lukemiksi 7-6.

SPV:n uskomaton kiri sai kruununsa ajassa 58.18, kun Urmas toi vieraat tasoihin. SPV nousi siis kolmessa minuutissa neljän maalin takaa tasoihin ja iski kolme viimeistä osumaa pelaamalla ilman maalivahtia. Varsinaisella peliajalla ei nähty lisämaaleja, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ehti vanheta ainoastaan 27 sekuntia, kun Johansson iski ottelun voittomaalin ja täysi pistepotti jäi Raholaan. Uusien sääntöjen myötä myös SPV sai yhden pisteen, koska ratkaisua ei nähty varsinaisella peliajalla.

Ottelun tehopelaajia olivat kotijoukkueen puolelta Johansson (2+1), Oksanen (2+1) ja Henttonen (1+2). Vieraiden kovimpia pistenikkareita olivat Kohonen (1+3) ja Sami Koski (0+3). Kohosen pistesaldo tarkoitti sitä, että konkari rikkoi ensimmäisenä liigapelaajana 800 pisteen rajapyykin Salibandyliigan runkosarjassa. Johanssonilla on kasassa kaikkiaan 799 pistettä liigan runkosarjan otteluissa.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat
Esa Takalon ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arto Kilponen
19/09/2017
Sarjataulukossa tasapelit, jota esim. SPV_ei_ tänään pelannut... Voitto + tappio = kolme pistettä. Arvasin, että tämäkin typerä uudistus saadaan munittua vielä pahemmin kuin äkkiseltään olisi luullut.
Hyvä peli
19/09/2017
Huikee peli oli kyllä.
1p
19/09/2017
Ihan hyvä uudistus toi 1p jatkoaika tappiosta. sillä tommosen nousun jälkeen 0p olisi kyllä aika karvas
Henkka
19/09/2017
Vois jo palata majuun, siihen Kailialan viereen, espoolaiset vilttiin ja vaikka Henttonen sen vanhuksen tilalle
My name is Ponteva, Veli Ponteva
19/09/2017
Hyvä Nokia/Rahola! Tämä matsi vahvisti, että seuraan paikallisista kolmesta seurasta (Koovee, Classic, KrP) jatkossa Nokia KrP:n ns. edesottamuksia.
Pistejako
19/09/2017
Mielestäni toi lisäpiste ja. tappiost on iha hyvä tosin, häiritsee miksi pitää tehä niin että eka 2p jaossa, sitten 3p? Pitäisin parempana joko vanhaa pistejakaumaa tai 3p voitost varsinaisella ajalla, 2p voitost varsinaisen ajan ulkopuolella, 1p tappiosta varsinaisen ajan ulkopuolella, 0p tappiosta -tyyliin niin kuin eurooppailaisessa lätkässä.
Fakta
19/09/2017
Henkka rikkoo urallaan 1000p rajan säbä liigas se o fakta
Stream
19/09/2017
Missä streamit viipyy? Rahaa olis, kun vaan joku ottais vastaan. Tämäkin peli olis ollut todella hienoa nähdä.
Joo
20/09/2017
Milloin tulee b sm ja A sma ennakkoa?
Esa Puranen
20/09/2017
Näyttää siltä, että salibandyväki on halunnut keksiä polkupyörän uudelleen sarjapisteissä. Muutenhan se on toki sama, miten pisteitä jaetaan, kunhan ottelun voittaja saa enemmän. Mutta jos jollain systeemillä saatetaan panna alulle ajatukset sopupeleistä, niin tässä on ihan ykkösavain siihen. Varsinkin kauden edetessä, kun kumpaisessakin päässä sarjataulukkoa pinnat ovat erityisen tärkeitä, houkutus voisi olla suuri, varsinkin jos pelit ovat veikkauslistoilla. Mutta on asia tietysti niin, että säbässä ei tietenkään voi kenellekään tulla edes pieneen mieleen, että pelattaisiin sopupelejä. Nehän kuuluvat tykkänään muihin palloilulajeihin, sellaiseen pikkupuuhasteluun kuin mölkyyn, karjalaiseen kyykkään jne.
Jahas
20/09/2017
mölkky kirjoitetaan kahdella koolla.
Iso kirjain
20/09/2017
Lause aloitetaan isolla kirjaimella.
Arto Kilponen
20/09/2017
No vaikka me lähdettäisiin siihen, että joku jotain älyä tästä systeemistä muuten vahingossa löytäisikin, niin minkä hiton takia sarjataulukoissa puhutaan edelleen tasapeleistä, jos niitä ei kukaan voi koskaan pelata?
Nykylle terveisiä
20/09/2017
Eilisen matsin perusteella Holopainen, Johansson ja Henttonen majuun heittämällä. Nih.
JKL
20/09/2017
Ainoa oikea tapa jakaa pisteitä nykysysteemissä olisi mielestäni ollut hyvittää varsinaisella peliajalla voittanutta joukkuetta 3 pisteellä, jatkoajalla voittanutta 2:lla ja jatkoajalla hävinnyttä 1:llä. Eli kyllä varsinaisella peliajalla hankittu voitto pitäisi olla "arvokkain" ja näkyä myös pistehyvityksessä. Ruotsissa jätettiin tässäkin turha kikkailu pois ja systeemi perustuu 3 pisteen voittoon varsinaisella peliajalla. Miksi sitten tällainen nahkapäätös? No oliko siihen muita perusteita kuin se, että tasoerot eivät näkyisi liian selvinä sarjataulukossa? Sehän ei näytä hyvältä.
Hyvä systeemi
20/09/2017
Nykysysteemi on parempi kuin 3p systeemi. Sillä erot häntäpään ja kärjen välillä nousisi todella isoiksi. Ja myös tuo hävitty jatkoaika piste on myös hyvä uudistus sillä nyt joukkueet uskaltavat pelata jatkoajalla.
Jos peli päättyy tasan varsinaisella peliajalla niin kyllähän siittä molemmat joukkueet ansaitsee vähintää yhen pisteen.
Ks
20/09/2017
Nhl:ssä toimii tänä systeemi vallanmainiosti niin miksi ei toimisi säbäliigassakin.
Mun mielestä hyvä systeemi mitä te oikein purnaatte?
Arto Kilponen
20/09/2017
Millä perusteella se toimii NHL:ssä?
Tasapeli
20/09/2017
Sarake muuten näyttää tyhjää silloinkin vaikka saa yhden pisteen :-). On kyllä sellainen älynväläys toi liiton tapa tilastoida, eli jos on 0 pojon ja 1 pojon häviöitä, kummatkin samassa sarakkeessa, että näin :-D
Quutis
20/09/2017
Kaks pojoo. Koitetaan parantaa mutta per matsi ei enempää irtoo.
Kilposelle
20/09/2017
Millä perusteella kahden pisteen systeemi ei toiminut? En juurikaan seurannut änäria viime kaudella.
Ks
20/09/2017
Änärissä menty jo vuosia tuolla systeemillä miksi he pelaisivat sillä jos ei toimisi???
Arto Kilponen
21/09/2017
Konkreettinen ja tuore esimerkki: ESPN kysyi 30 pelaajalta, minkä säännön he muuttaisivat. Taylor Hall vastasi, että tappiopiste pois. "You look at the standings and you're like, 'Oh, so-and-so is .500.' But they're really not. They're 13-13-6, but they're really 13-19."
Ja tämä siis vain tuoreena konkreettisena esimerkkinä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.