Maajoukkueet

Suomi-Ruotsi -ottelussa kaikkien aikojen maalijuhla – sinikeltaisille 12-6-kotivoitto

10.09.
2017
5 Kommenttia
5
Maajoukkueet

Aaro Astalan uran ensimmäinen maajoukkuemaali oli Ruotsi-ottelun harvoja valopilkkuja. Kuva: Jarmo Koskela

Suomi ja Ruotsi mittasivat toisiaan sunnuntaina Suomi-Ruotsi -maaottelun merkeissä Falunin Jalas-areenalla. Ottelussa nähtiin Suomen ja Ruotsin välisten pelien kaikkien aikojen maaliennätys, kun Ruotsi vei voiton lukemin 12-6.

Suomen ykkösvitja jatkoi siitä mihin jäi perjantaina. Nico Salo laukoi Suomen johtoon ajassa 2.23 ja syötön maaliin tarjoili Eemeli Salin. Upean esityön maaliin teki Krister Savonen. Ruotsi tuli tasoihin ajassa 8.52 Johannes Larssonin maalilla.

Salo ja Savonen kylvivät lisää tuhoa erän puolivälissä, kun viimeksi mainittu vei Suomen toistamiseen johtoon Salon loistopassista. Ruotsi tasoitti kaksi minuuttia myöhemmin Tobias Gustafssonin osumalla ja ajassa 14.17 Rasmus Enström vei Ruotsin johtoon ylivoimaosumalla. Maali ei jäänyt erän viimeiseksi, sillä Casper Pfitzner tasoitti ottelun ylivoimalla Mika Kohosen syötöstä ajassa 18.21.

Toista erää oli pelattu vajaa kolme minuuttia, kun Larsson iski päivän toisellaan Ruotsin takaisin johtoon. Ajassa 25.22 Kasper Hedlund lisäsi Ruotsin johtoa vapaalyönnistä. Tästä kului tasan minuutti, kun Jimmie Pettersson naulasi Ruotsin kolmen maalin johtoon. Ajassa 34.07 Suomi iski toistamiseen ylivoimalla, kun Miko Kailiala laukoi pallon maaliin Kohosen syötöstä. Kolmanteen erään mentiin Ruotsin 6-4-johdossa.

Seuraavasta maalista vastasi taas Ruotsi, kun Gustafsson vei Ruotsin takaisin kolmen maalin johtoon ajassa 41.31. Aikavälillä 46.07-47.56 Ruotsi osui kolmesti ja Suomi maalasi kerran Salinin toimesta, joten Ruotsi karkasi jo 10-5-johtoon.

Ruotsi-otteluissa maajoukkuedebyytin tehnyt Aaro Astala pääsi iskemään maajoukkueuransa avausmaalin ajassa 49.50 Ilari Talvitien syötöstä. Alexander Galante Carlströmin 11-6-maali tarkoitti sitä, että ottelussa oli isketty ennätysmäärä osumia Suomen ja Ruotsin välisissä peleissä. Samainen herra iski vielä ottelun viimeisen maalin.

Ruotsi vei voiton myös rankkareissa maalein 1-0. Täten Ruotsi voitti maaottelutapahtuman pistein 10-2.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
HIENOA AARO!
10/09/2017
Kiitokset PakVi96 juniorivalmennus!
Junnu#8
10/09/2017
IBF Falunin kaverit syttyivät pelille. Tutuissa ympyröissä.
Sir
10/09/2017
Miksi Kivilehtoa roikotetaan väkisin majussa? Aivan kujalla omassa päässä ja hyökkäyssuuntaan ei mitään annettavaa.
Niin
11/09/2017
En nähnyt peliä mutta ei voi voittaa ruotsia jos maalivahdin torjuntaprosentti on 50%.Fakta.Ruotsia vastaan maalivahdin on voitettava oma pelinsä,koska kentällä peli suht tasaista.Aina ei onnistu.Tsemiä peleihin Toriseva!! Ens kerralla menee paremmin.
Oli
11/09/2017
Se vähän niin, että kaikki meni. Hyviä vetoja osa, mutta joku ois pitäny saada. Muutenki heikko peli Suomelta, clasu kenttäkin jääty

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.