Liigat

Tätä on kysytty – salibandyn pääsarjojen ensi kauden televisiolähetykset selvillä

22.09.
2017
16 Kommenttia
3
Liigat

Kuva: Esa Takalo

Salibandyn netti- ja tv-lähetysten sabluuna kaudelle 2017–2018 on selvillä. Viime kauden tapaan lähetyksiä on tarjolla runsaasti.

Isoimman vastuun lähetyksistä kantaa Elisa, joka tarjoilee yhteensä muhkeat 100 peliä salibandya kauden aikana. Elisan lähetyskanavina toimivat Elisa Viihteen tv-kanavat sekä Fanseat. Lähetyksiä on luvassa miesten ja naisten Salibandyliigasta sekä muista salibandyn huippusarjoista.

– Solmittu yhteistyö Elisa Viihde Sportin ja Fanseatin kanssa on laajuudeltaan sellainen, jota ei salibandyssa ole ennen koettu. Olen erittäin tyytyväinen Elisan tahtotilaan olla rakentamassa yhteisöllistä konseptia, joka tukee salibandyn voimakasta kasvua. Uskon vahvasti, että Elisan laaja salibandytarjonta saavuttaa yhä suuremman yleisön, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

– Vauhdikas salibandy on erinomainen televisiolaji ja jokaisella kierroksella nähdään uskomattomia maaleja. Elisa Viihde Sport näyttää suomalaisia kiinnostavaa urheilua ja salibandy on merkittävä lisä tarjontaamme. Haluamme tukea lajia paikallisesti ja antaa sille näkyvyyttä valtakunnallisesti. Elisa Viihde Sport -kanavat ovat katsottavissa joka kodissa, sanoo Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-tv -liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Elisalle tulitukea salibandylähetyksissä antavat tällä kaudella ISTV sekä VeikkausTV. Kumpikin taho näyttää noin parikymmentä peliä.

Lähetykset pyörähtävät käyntiin heti tällä viikolla Elisan osalta. Luvassa on neljä miesten Salibandyliiga-lähetystä sekä yksi naisten Salibandyliiga-lähetys.

Perjantaina Elisa näyttää miesten Oilers–Classic-ottelun ja lauantaina Happee ja OLS:n sekä Welhojen ja Steelersin kohtaamiset. Sunnuntaina lähetys tulee Raumalta, kun EräViikingit saapuu SalBan vieraaksi. Naisten liigasta lähetys on tarjolla lauantain SB–Pro–Rankat Ankat-ottelusta.

Koko salibandykauden osalta tarkemmat lähetyslistat julkaistaan lähipäivinä lähetyssivulla.

Uusi toimija salibandylähetyksiin

Kauden avauksen viime viikonloppuna hoitanut YLE, Elisa, ISTV sekä VeikkausTV ovat salibandyn seuraajille tuttuja lähetyskanavia. Tällä kaudella mukaan hyppää myös uusi toimija, kun salibandyn seurajoukkueiden mestaruusturnauksesta Champions Cupista on luvassa lähetyksiä vapaalta tv-kanavalta. Lähetykset tarjoilee Discovery Networks Finland Oy:n tv-kanava Kutonen.

Salibandyn Champions Cup pelataan 6.–8. lokakuuta Seinäjoella. Lähetykset on luvassa yhdestä miesten puolivälierästä (SPV–Wiler–Ersigen), molemmista miesten välieristä sekä miesten ja naisten finaaleista.

– Salibandyn tapaan toimia kuuluu edelläkävijän asenne, sekä rohkeus tehdä asioita uudella tavalla. Yhteistyö Discoveryn kanssa on historiallista ja erinomaisen hienoa, että se tapahtuu Suomessa harvoin pelattavan kansainvälisen seurajoukkueiden mestaruusturnauksen yhteydessä. Upea juttu, että Discovery vahvistaa salibandyn yhteisöllisyyttä näyttämällä 5 peliä vapaalla TV-kanavalla, Kimmo Nurminen kommentoi.

– Salibandy on nousussa oleva laji. Champions Cup maailman tasokkaimpana seurajoukkueturnauksena tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta tehdä yhteistyötä meille uuden lajin kanssa. Kutosella päästään lokakuun alussa kokemaan kunnon salibandyhuumaa, kun otteluita osuu myös prime time -katseluaikaan, Discovery Networks Finland Oy:n urheilupäällikkö Antti Haajanen kommentoi.

Tämän viikon nettilähetykset (Elisa Viihde Sport / Fanseat)

Perjantai 22.09.
18.30 Oilers–Classic (miesten Salibandyliiga)

Lauantai 23.09.
14.00 Happee–OLS (miesten Salibandyliiga)
16.00 Welhot–Steelers (miesten Salibandyliiga)
18.00 SB-Pro–SSRA (naisten Salibandyliiga)

Sunnuntai 24.09.
17.00 SalBa–EräViikingit (miesten Salibandyliiga)

Champions Cupin lähetykset (Kutonen)

Perjantai 06.10.
19.10 miesten puolivälierä: SV Wiler-Ersigen (SUI) – SPV (FIN)

Lauantai 07.10.
15.30 miesten välierä: Classic (FIN) – Florbal Chodov (CZE)/UHC Sparkasse Weissenfels (GER)
18.30 miesten välierä: IBF Falun (SWE) – SV Wiler-Ersigen (SUI)/SPV (FIN)

Sunnuntai 08.10.
11.30 naisten loppuottelu
14.15 miesten loppuottelu

Huom! Tarkemmat lähetyslistat salibandykauden 2017–2018 osalta julkaistaan lähipäivinä.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Sählyäijä
22/09/2017
Näkyykö Fanseatilta ja Elisalta eri pelit eli pitää tilata kaksi eri tuotetta että näkee mahdollisimman paljon pelejä?
Sählyäijä
22/09/2017
Eikun samat pelithän sieltä näkyy oma moka
Espoo
22/09/2017
Tulihan se kaivattu info, hyvältä näyttää..
Liigan johto voisi jo nyt laittaa kalenteriin merkinnän että tv diilt on tehtävä ennen 2018 sarjan alkua.
Kalenteria voisi myös katsoa molempien espoolaisten liigaseurojen johto. Nyt ennsimmäinen koti-ottelu saamaan aikaan eli molemmat häviää ainakin yleisömäärässä.
Arto Kilponen
22/09/2017
Noniin, tänään on sitten ostettu Oilersin kausari ja tilattu Fanseat. Vähän tuli myöhään info, mutta ennen kauden alkua kuitenkin niin ihan ok minulle.
Arto Kilponen
22/09/2017
On noissa otteluohjelmissa näköjään aina huonompia hetkiä. Oilersillakin on suht jatkuvasti edustuksella ja NG A:lla päällekkäin kotipelit - ja suurempi osa NG A:n katsojista käy Oilersin edustuksen peleissä kuin Oilersin tai Indiansin katsojista toistensa peleissä.
Tää on hyvä!
22/09/2017
Hienoa, että yksi pääkanava ja muut antaa vaan tukea, eikä viime kautista usean kanavan sekasotkua. CC näyttäminen ilmaiskanavalta todella hyvä juttu. Hyvä että tapahtuma on Seinäjoella eikä Tampereella, koska passo ei hyväksy ilmaseksi antamista ;-)
Ylevero
22/09/2017
Hyvä näin, Elisa Viihde on joustavampi ja moderni kumppani.
Ylen taas vanhanaikainen ja ylimielinen salibandyä kohtaan.
:(
22/09/2017
Eikö Elisa näytä pelejä enää ilmaiseksi, vaan pitää tilata joku paketti?
touko
22/09/2017
Kerrankin osuu hyvin tämä tarjonta niille kanaville, jotka jo ennestään näkyy. Viime kaudella tuntui, että elisan lähetykset oli teknisesti parempia kuin ylellä.
Elisa viihteeltä näkyy "ilmaiseksi" kanavat sport 1-4, jos on ollut asiakkaana jos ennen päivää x, mutta uusilla asiakkailla nämä taisi olla vain lisämaksusta?
JP Ojanen
22/09/2017
Nämä urheilun maksukanavat ovat melkoinen sekamelska. Niitä on rakennettu niin villisti, että niistä toimiin ottaminen on varsin haasteellista. Jos haluaa katsoa, niin varaa rahaa riittävästi. Esim Elisa Viihde Sport vaatii ensin viihteen ja sitten sportin. Kai jos ymmärsin oikein. Jos viihteellä ei tee mitään, niin miksi ostaa viihteen jotta voi katsella sporttia. Yksi Yle riittää rahasta maan, nyt jokainen lähettämö rakentaa sekavan paketin joka ei sitten kiinnosta. Salibandy livenä on selkeää.
jepu
23/09/2017
Saahan tuon Elisa Viihde Sport paketin käsittääkseni ihan Elisan kaapeliverkossakin tilattua. Eli ei pitäisi tarvita Elisa Viihde palvelua.
jepulle
23/09/2017
Sitten varmaan pitäisi olla Elisan kaapeliverkossa, eikä esim Soneran (Telian)
Fanseat
23/09/2017
8€/kk ja se kyllä toimii! Ei tarvii mitään leffoja, kylkiäisinä korista ja jalkapalloa ja lätkää
Ruutu olis jo
23/09/2017
Harmi et on Fan seatillä kun kiekon takia jo tilattu Ruutu 15€/kk. Tohon hintaan fan seat kallis pelkästä sählystä
kuinka monta kanavaa
23/09/2017
Outoa että noin monta kanavaa, itse tekisin yhden kanavan kanssa. Nytkään ei osaa sanoa että mistä seuraava peli näkyy. Surullista näpertelyä...
Ellu
30/09/2017
Elisan Sport vaatii sen Elisa viihde digiboxin, pelkkää sporttia ei saa ilman sitä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.