Tehokas toinen erä johdatti Ruotsin naiset voittoon

Eliisa Alanko osui kahdesti Ruotsin verkkoon. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen ja Ruotsin naisten maajoukkueet kohtasivat sunnuntaina Suomi-Ruotsi -maaottelussa Falunissa. Ruotsi oli ottelussa parempi loppuluvuin 8-5.

Ruotsi sai otteluun vahvan lähdön, kun Ellen Rasmunsson vei kotijoukkuun johtoon vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Seuraavasta maalista vastasi Suomen Veera Kauppi, joka onnistui rankkarista. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toiseen erään Suomi sai paremman startin, kun Eliisa Alanko vei Suomen johtoon Nina Rantalan syötöstä. Amanda Delgado Johansson toi Ruotsin tasoihin ajassa 24.28 ja seuraavan kymmenen minuutin aikana Ruotsi iski kolme lisämaalia, joten kotijoukkue karkasi 5-2-johtoon.

Alanko kavensi ottelun toisella osumallallaan, mutta Ruotsi naulasi kahdesti vielä erän lopussa ja kolmanteen koitokseen lähdettiin lukemissa 7-3.

Kolmannessa My Kippilä iski maalin ylivoimalla ja rankkarista, joten Suomi sai kavennettua eron kahteen maaliin. Sara Steenin maali ajassa 46.09 jäi pelin viimeiseksi ja Ruotsi voitti pelin maalein 8-5.

Ottelun tehopelaajia olivat Alice Grandstedt (2+1) ja Sofia Joelsson (1+2) Suomalaisia tehoilijoita olivat Eliisa Alanko (2+0), Kippilä (2+0) ja Veera Kauppi (1+1).

Ruotsi voitti ottelun jälkeen lauotun rankkarikisan maalein 2-0 ja vei ottelusta täyden pistepotin. Ennen klo 16.10 alkavaa miesten ottelua Ruotsi johtaa maaottelupisteissä luvuin 7-2.