Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan läpimurrot

14.09.
2017
11 Kommenttia
3
Liigat

Valtteri Viitakosken kehityskäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo.fi arvioi miesten ja naisten Salibandyliigan pelaajat perinteisin TOP 5 -listoin ennen kauden alkua. Tässä viisi pelaajaa, jotka ”breikkaavat” tällä sesongilla.

Läpimurtoa voi olla ajoittain hankala määritellä, mutta perinteisesti listalle ovat nousseet pelaajat, joilla on suuri potentiaali ottaa seuraava merkittävä askel urallaan ja vakiinnuttaa paikkansa liigakentillä niin, että heidät varmasti huomataan jatkossa.

5. Valtteri Viitakoski, Nokian KrP
Vielä pari vuotta sitten ei välttämättä olisi uskonut, että Kanadan juniorimaajoukkueessa nuorten MM-kisoja pelannut Valtteri Viitakoski nousisi aina liigakentille asti. Juniorivuosina pääpaino oli ollut jääkiekossa, mutta niin vain salibandy painoi vaakakupissa lopulta enemmän. Entisen huippujääkiekkoilija Vesa Viitakosken poika on saanut harjoituskauden aikana paljon vastuuta KrP:ssä. Tekee rajusti töitä molempiin suuntiin ja hakeutuu hanakasti maalipaikkoihin.


4. Juha Rautiainen, SB Welhot

Welhojen Rautiaisista vanhempi kuului viime vuonna Divarin voittaneen joukkueen avainpelaajiin. Taitava ja juonikas Juha Rautiainen summasi runkosarjassa pisteet 16+17=33. Nyt tulosvastuu on jopa aiempaa suurempi, sillä kuopiolaisryhmä kärsi tuntuvia menetyksiä erityisesti hyökkäyspään osalta. Namusyöttöjä jakelevan sentterin pitäisi olla valmis ottamaan seuraava askel liigakentillä.

Juha Rautiainen on yksi SB Welhojen suurimmista vastuunkantajista hyökkäyspäässä. Kuva: Jari Turunen

3. Alexander Nyman, Oilers
Viime keväänä nuorten maailmanmestaruutta juhlinutta Alexander Nymania voidaan pitää jopa pienoisena yllätysvärväyksenä espoolaisjoukkue Oilersilta. 1998-ikäluokkaa edustava puolustaja on aiemmin esiintynyt Blue Foxin paidassa Divari-kentillä. Harjoituskausi on kuitenkin osoittanut, että nuorukainen on valmis taistelemaan itsensä neljän pelaavan puolustajan joukkoon öljymiehissä. Nyman on ikäisekseen poikkeuksellisen valmis fyysisesti ja myös pallo pysyy lavassa.

Kokoa ja pallollista varmuutta samassa paketissa. Näillä eväillä Alexander Nymanille (sininen #25) voidaan povata läpimurtoa. Kuva: Mika HIlska

2. Aaro Astala, Indians
Indians-kasvatti Aaro Astalan todellista läpimurtoa on odoteltu jo aiempina kausina. Nyt siihen pitäisi olla hyvä mahdollisuus päästessään pelaamaan Valtteri Kainulaisen kanssa samassa ketjussa. Indians on vakuuttanut harjoitusotteluissa, ja myös Astalan kehitys huomioitiin kutsulla miesten maajoukkueeseen. Pehmeäkätisen taitoniekan vahvuudet ovat selkeästi hyökkäyspäässä.

Aaro Astala sai juuri Salibandyliiga-kauden alla tililleen ensimmäiset miesten maaottelut. Kuva: Joni Winstén

1. Ville Lastikka, Steelers
Listan ykkösnimen lähtökohdat kauteen ovat hieman erikoiset: Ville Lastikka ei ole vielä urallaan pelannut ainuttakaan liigaottelua Suomessa, mutta hänestä odotetaan heti tähtipelaajaa. Viime kausi vierähti Sveitsin mahtiseura Wiler-Ersigenissä, jossa hän nousi heti joukkueen kantavaksi voimaksi. Lastikan peliäly on huippuluokkaa ja pienestä tilasta lähtevä kova laukaus on hänen vahvin aseensa. Fyysiset ominaisuudet ovat myös kehittyneet huimasti, eikä päätä huimaa kovissakaan otteluissa.

Hämeenlinnaan palanneesta Ville Lastikasta voidaan odottaa heti tähtihyökkääjää liigaan. Kuva: Anssi Koskinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Arto Kilponen
14/09/2017
Jokuhan täällä asiantuntevasti kommentoi muutama kuukausi sitten, että Nymanin taso ei riitä millään Oilersin. Olen hieman eri mieltä. Ensimmäisessä harjoituspelissä ehkä liigan koviten vahvistunutta joukkuetta vastaan 6-0 lukemat taululle ja Nyman jokaisen aikana kentällä. Ohjaa myös todella aktiivisesti peliä kahdella kielellä.

Niin kummalliselta kuin se vuosi sitten olisikin kuulostanut, minulla on vahva usko siihen, että Nyman korvaa heittämällä Töllikön jättämän aukon.
Jep
14/09/2017
Töllikköhän oli Oilersissa aika lapanen, joten Arto veikkaus osuu luultavasti enemmän kuin oikeaan.
Arto Kilponen
14/09/2017
Töllikkö oli tosiaan aivan karmea pettymys. Playoffeissa 0+0 ja -8 kertoo kaiken oleellisen miehen Oilers-urasta. Mikä sitten oli syynä tai olisiko toinen kausi ollut parempi ovat sitten hyviä kysymyksiä, mutta silti.
Astala
14/09/2017
Astala on Pakilan Visan kasvatti btw.
KAARTINEN
15/09/2017
Kaartinen tekee läpimurron liigan kautta majuun.Helppoja hommia maailman parhaalle pelaajalle
Climax 2013
15/09/2017
Missä on OLS:sta SPV:hen siirtynyt Joni-Arttu Sieppi? Lakeuksilta kantautuu hurjaa viestiä miehen tekemästä duunista kehityskohteidensa kanssa ja kun fysiikka on myös viimein liigatasoa, tekee Jonska todellisen läpilyöntinsä liigaeliittiin!
Jorma Vartio
15/09/2017
Mikä se sellainen Pakkalan Visa on ? Kyllä Astala on intiaani.
hh
15/09/2017
Pakilan visa Helsinki.Aikanaan kova 96 ikäluokka.Astala.Miska Mäkinen.Jaatela.Dahlström.Lehkosuo.Väyrynen.Harjula.Siis useita muitakin Indiansiin siirtyneitä.Ja Dahlström taisi pärjätä jalkapallossakin.
Mielensäpahoittaja
16/09/2017
No missäs SPV:n Janne Autio tai Juuso Keskinen? Tai OLS:n Antti Suomela?
Joensuu maailmankartalle
19/09/2017
Eetu Sorvali ehdottomasti tekemässä läpimurtoa ensimmäisellä liigakaudella nousee heikohkossa welhoissa isoon rooliin!
Joensuu Maailmankartalle:lle
25/10/2017
Heikohkossa welhoissa? Isoja jengejä vastaan loistavia pelejä jotka olisivat voineet voittaakkin Ervi 8-6, Oilers 4-3 , Ja sitten vielä Spevestä 6-5 voitto tätäpä juuri meinasinkin ota asioista selvää ennenkuin puhut ja kaikista eniten puhuu tämä 6 peliä 35 maalia ja jopa runkosarjassa ervin edellä näin asiat on että welhoille oikea sarja on liiga ja parin vuoden kokemuksen jälkeen varmasti kärkipään joukkue tämän kauden sijoitus tulee olemaan 5-8 ja piste!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.