Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan parhaat pelaajat

16.09.
2017
38 Kommenttia
2
Liigat

Jussi Piha on miesten Salibandyliigan ovelimpia pelaajia. Kuva: Salibandyliiga.

Perinteiseen tapaan Pääkallo.fi julkaisee uuden kauden kynnyksellä TOP 5 -listoja eri kategorioista. Tällä kertaa vuorossa ovat miesten Salibandyliigan parhaat pelaajat alkavalle kaudelle.

5. Jussi Piha, Classic

Piha on saanut urallaan oman osansa kritiikkiä, mutta viimeistään kausi osoitti, ettei tässä sarjassa ole montaa häntä parempaa pelaajaa. Upeasti syöttölinjat hahmottava ja ne todella tyylikkäästi käyttävä Piha on Classicille merkittävä pelaaja pelillisten ansioiden lisäksi myös joukkueen kapteenina. Hän nakutteli runkosarjassa 38 tehopistettä ja pudotuspeleissä yli kahden pisteen keskiarvolla 21 paunaa. On parhaimmillaan lähes pitelemätön, sillä hän on usein vastustajaa pelin hahmottamisessa vähintään pari askelta edellä.

Kuva: Salibandyliiga.

4. Miko Kailiala, EräViikingit

Runkosarja ja pudotuspelit yhteen laskettuna Kailiala paukutti viime kaudella 57 maalia, ja 82 tehopistettä ollen EräViikinkien kiintotähti alusta loppuun saakka. Joukkueensa hyökkäyskaluston aavistuksen heikennyttyä tälle maalinsylkijälle voi olla tarjolla jopa vielä tärkeämpää roolia sinipaitojen hyökkäyksessä. Todella vaarallinen laukaus lähtee niin seisovilta jaloilta, lyhyestä kantista kuin täydestä vauhdistakin. Se ei pelkästään lähde kuin siitä kuuluisasta tykin suusta, vaan on myös äärimmäisen tarkka. Kailiala on myös erinomainen haistelemaan maalipaikkoja. Hän on parantanut viime vuosina hurjasti myös puolustuspelaamistaan, minkä vuoksi hän Suomen parhaimmistoa ellei paras oikeana laiturina.

Kuva: Juha Käenmäki.

3. Peter Kotilainen, Happee

Tämä luonnonlapsi nauttii pelaamisesta, pisteiden tekemisestä ja voittamisesta. Viime kaudella runkosarjassa 68 tehopistettä, kauden aikana MM-kisoissa MVP-palkinto ja neljänteen sijaan päättyneiden pudotuspelien aikana kahdeksaan peliin 12 pistettä. Kotilainen on Happeen vahvan hyökkäyskaluston selkeä ykköstähti ja syömähammas. Elää pelissä todella tunteella mukana ja välillä räiskyy ylikin. Pystynyt tasapainottamaan pelaamistaan kuitenkin hieman viime vuosina. Sarjan kenties paras pelaaja yksi-vastaan-yksi -haastamisessa pallollisena.

Kuva: Juhani Järvenpää.

2. Henri Johansson, Nokian KrP

Juna meni jo, sanottiin. Henri Johanssonin vaarallisuutta on parilla kaudella aiemmin jo jossain määrin vähätelty, mutta viime sesongilla Nokian KrP -hyökkääjä löysi joidenkin mukaan uuden vaihteen peliinsä, toisten mielestä vanhan, kadotetun tasonsa. Oli miten oli, hän nakutteli hurjat 52 maalia ja 73 tehopistettä runkosarjassa voittaen sen selvästi. Tämä rightin puolen pelaaja tietää missä tulee olla, kun maaleja tehdään, pystyy rakentamaan itse itselleen tekopaikkoja ja ampuu todella vaarallisesti ja monipuolisesti. Johansson on parhaimmillaan omanlaisensa kombinaatio Kotilaisen ja Kailialan parhaista ominaisuuksista. Sen lisäksi hänellä on reippaasti enemmän kokemusta, eikä hänelle omasta joukkueesta löydy läheskään samalla tavalla tulitukea. Johansson on sarjan paras hyökkääjä.

Kuva: Salibandyliiga.

1. Krister Savonen, Classic

Tämä pallotaituri on Classicin tärkein puolustaja, mutta myös koko sarjan kokonaisvaltaisimmaksi viime vuosina kehittynyt pelaaja. Savonen on äärettömän taitava pallon kanssa, hyvä pelaamaan pienessä tilassa, pystyy haastamaan yksi-vastaan-yksi -tilanteissa, puolustaa kokonaisvaltaisesti hyvin, sijoittuu mainiosti, syöttövalikoima on laaja ja löytyypä takataskusta vielä laadukas laukauskin. Ylisanoja ja kehuja voisi jatkaa pitkäänkin. Vasta 22-vuotias puolustaja ei herkuttele pisteillä likikään aina, mutta on usein rakentamassa hyökkäyksiä, joiden päätteeksi niitä tehdään. Nico Salon lähdön jälkeen Savonen on Classicin pelillisiä kapellimestareita. Hän muodostaa liigan parhaan pakkiparin Janne Lammisen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Katsoja
16/09/2017
Hieman pisti tuo otsikko silmään, sillä pelaajiahan maalivahditkin ovat. Lieneekö heistä tulossa erillinen arvio, mutta siitä huolimatta pelaajia liigassa ovat. Olisiko parhaat kenttäpelaajat tässä parempi?
Läski-Salonen
16/09/2017
Kaikki maalivahdit ovat aivan turhakkeita. Kentän helpoin paikka pelata eikä tarvitse minkäänlaista fysiikkaa
Läski-Saloselle
16/09/2017
Läski-Salonen on selvästi kateellinen jollekin veskalle. Onko joku veska kävellyt sinun ihanteesi yli ja nyt sinua pännii. Sellaista se vaan on.
Läski-Salonen
16/09/2017
Ja ensimmäisellä kypäräpäällä meni sitten heti ihon alle.
Juu
16/09/2017
Lähdetäänkö pihalle kokeilemaan kenellä on fysiikkaa? T:veska
Katsojalle
16/09/2017
Salibandyliigassa ei vaan tällä hetkellä ole "Henri Toivosmaista" tähtimaalivahtia joka ansaitsisi paikan top-5 -listalta. Ei siellä mitään kiintiöpaikkaa kuitenkaan kuulu olla.
Veskalle
16/09/2017
Millaista fysiikkaa?

Liike-energiaa varmaan juu, kun massaa (lue: rasvaa) teillä tuntuu olevan. Liikkeelle pääsyyn sitten tarvitaankin jyrkkä alamäki. Onneksi se ei haittaa kentällä, kun voi röhnöttää polvien päällä Snorlaxina.
Kyllä
16/09/2017
Veskat istuu vaan, kuuma tulee ku turhat toppavaatteet päällä. Pelkkä pelipaita riittäis, ku ei sählypallo voi sattuu, pelaajatkin peittää ilman toppavaatteita.
Popkorni
16/09/2017
Kiitos pojat ja tytöt, näin kauden alla oli kiva saada nauruhermoja hiukan kutiteltua tyylikkäillä provoilla. Muistakaahan nyt vaan, että mielipide asioista ei kannata kiistellä, niin siitä kuka on paras pelaaja kuten ei myöskään siitä ovatko maalivahdit laiskoja ja ylipainoisia. Se on jokaisen katsojan oma päätelmä ja näkemys.
Bofon
16/09/2017
Veska on joukkueensa tärkein pelaaja. Jos muistelee Happeen ja Spven kulta-aikoja sekä Nst:n menestystä ja nyt vaikka Tepsiä niin kaikilla ollu / on huippuveskat.
Yksittäinen pakki tai hyökkääjä ei koskaan ole niin merkittävässä asemassa kuin se tolppien välissä löhöävä isokokoinen muuri.
Katsoja minäkin
16/09/2017
Kylläpä täällä nyt pistettiin kunnolla vitsiksi! Kuinka monella teistä hassuttelijoista kestäis pää olla yksin siellä maalin edessä? Uskotteko, että mustelmia tulee vaikka on toppavaatteet päällä? Sen lisäksi aika hurjaa nykyisin, kun hyökkääjät ajaa päälle ilman mitään seuraamuksia. Rupea veskaksi, jos on helppoa ja kivaa.
Terhi
16/09/2017
Totta ainakin toinen puoli tossa veskarihommassa. Kosonen kun lähti Ruåtsiin ja Nupi lopetti, niin aika kasvottamaksi keskinkertaisuuksiksi noi loput maalivahdit ovat jääneet.
Veska
16/09/2017
Fysiikkaa...voima=massa×kiihtyvyys.Repikää siitä mikkihiiret.
Täysi fassi!!!
16/09/2017
Kuka tänkin listan tehny johansson paljon parempi kuin savonen ja myös paljon tärkeämpi omalle joukkueellekin. Ps johannsonilla ei ole edes mikkään mj kaverit omassa kentässään ja jos oli hän tekisi varmasti yli 100 pinnaa kauteen
Terhi
16/09/2017
Hei veska,

Kiihtyvyys on myös =voima/massa. Massa on se helpoin korjattava tekijä tossa yhtälössä.
Nst ja menestys?
16/09/2017
Mikähän vitsi tää oli? Joo monthan on teijän jumala, mutta mitään menestystä oo koskaan ollu.
Ja veska
16/09/2017
Ei todellakaan tarvii kuin massaa, monthan on elävä todiste
alakatsomo
16/09/2017
Mitä pahaa toi johansson on tehnyt, kun ei majuun ole asiaa? Eihän se pelaa edes SPV:ssä..
Osku
16/09/2017
Mun mielestä veskarin puuttuminen listasta ei ole yhtään kummallista: johtuu siitä, että liigassa ei ole yhtään oikeasti maailmanluokan veskaria. Kosonen lähti, Ihme lopetti jne. Toriseva esim saanut mestaruutensa loistavan joukkueen takana, ei ole mitattu vielä hyvyyttä tiukassa finaalissa tai vastaavassa paikassa. Lisäksi Luukkoset, Kaltiaiset jne – viimeinen steppi ottamatta. Saa todistaa, että olen väärässä!
Osku
16/09/2017
Mun mielestä sun nimimerkin varastaminen ei ole yhtään kummallista, mutta ei myöskään hyväksyttävää.

Asiassa olen tosin samaa mieltä, mutta silti.
Eiturhaanpatsastamuurattu
17/09/2017
Miten pääkallon toimitus on saanut Jussi Pihan mahtumaan tälle listalle?!?! Toimitus ei tainnut katsoa World Geimsejä...
Juu
17/09/2017
Niin eli jos lihottaa itsensä 250kg ja menee maaliin niin on maailman paras.Ootte kyllä ihan pihalla maalivahdin hommasta.Käykääpä kokeilemassa niin tiedätte.Ainiin ja ilman suojia pitää olla ku kenttäpelaajatkin on. (joku kommentoi) .Laskekaa sitten vielä torjuntaprosentti.Pitää olla vähintään 80%.Helppoa.
KimmoQ
17/09/2017
Teoriassahan se on niin että jos on riittävän läski on täydellinen maalivahti. Järkeväähän se ei toki ole lihottaa itseään sairaalloisesti.
Toivon
17/09/2017
Ylläpidon puuttuvan keskusteluun, joka meni heti alussa ihan väärille raiteille. Maalivahtien painokeskustelu voitanee käydä jossain muulla, jos joku vielä näkee tarpeelliseksi jatkaa. Keskusteltaisiin mielummin miksi nämä/ joku muu kuuluisi listalle, :)
Kiukkuinen läski-Salonen
17/09/2017
Miksi ihmeessä tähän pitäisi puuttua? Painava keskustelu maalivahdeista on ihan tarpeen, vaikka siitä joku suojien taakse piiloutuva pullaposki saattaakin hermostua.

Ja mitä maalivahdin roolin haastavuuteen tulee, niin kyllä meillä ainakin pihapeleissä maaliin laitettiin se, joka ei kentällä pärjännyt. Näin se on aina mennyt joka lajissa.
Periodi-Sesonki
17/09/2017
Karseeta lukea näitä Pääkallojuttuja, missä kaudet ovat muuttuneet sesongeiksi ja pelien erät periodeiksi. Ei noille vakiintuneille sanoille ole pakko hakea synonyymejä koko ajan.
656
17/09/2017
Piha on listalla oikeutetusti.Kun tuolla joku viittasi world games peleihin niin sekin totta.Ei välttämättä maajoukkuetasoa mutta silti liigassa pärjää loistavasti.
faktat kuntoon
17/09/2017
näinkö perillä siellä pääkallon toimistolla ollaan että nico salokin pelaa vielä classicissa?? menee uskottavuus
Lihava maalivahti
17/09/2017
Se on kyllä ihan totta, mitä sanotaan valikoitumisesta maalivahdiksi. Minäkin siirryin aikanaan maaliin, kun en pysynyt muiden perässä ja eikä minulle ollut liioin suotu peliälyäkään. Mutta älkää välittäkö siitä tosiasiasta, pääasia että pääsee pelaamaan! Täytyy muistaa kuitenkin, että kaikista lahjattomimmat ryhtyy tuomareiksi.
Pääkallo.fi
17/09/2017
Nimimerkille "faktat kuntoon":
Voi turkasen tulimmaista, kun ollaan tuollainen informaatio ohitettu ihan kokonaan. Kiitos, että huomautit asiasta, että tämä erittäin tärkeä tieto siirrosta saatiin myös meidän korvien ulottuville. Vetäydymme häpeämään loppukaudeksi.
TUOMARI
17/09/2017
LIHAVA MAALIVAHTI! Nyt otti tunteisiin. tuo väittämäsi ei pidä missään muotoa paikkansa. Me tuomarit olemme peli suola (saltti på svenksa). Meistä jokainen käy fyysisissä testeissä, osa jopa performoituu (eli suomeksi menestöityy) ja näin ollen osaamme juosta kentällä. Osa meistä on jopa kehittänyt kyvyn, että osaamme juosta ja viheltää samaan aikaan. Liian ankrasti pelaajat vielä valittavat että vihellyksillä pitäisi olla joku peliin liittyvä tarkoitus. No, laji kehittyy ja tuokin saattaa tulla.

Mutta mutta. Lahjattomimmat eivät ryhdy tuomareiksi vaan valmentajiksi. Jos et osaa pelata ja sinulla on huono kunto, voit olla maalivahti. Mikäli et osaa tuotakaan, ole tuomari. jos sinusta ei ole mitään, edes teoreettista hyötyä, kentällä, niin ala valmentajaksi. Tuomarin pitää (edes teoriassa) osata säännöt. Vaatimustaso valmentajille on tököttää vaihtoaitiossa maha (tai joku muu ruuminosa) pystyssä, fläppitaulu kainalossa ja kommentoida erilaisia peliin liittyviä asioita. Tuomareilla ja pelaajilla on toimintaa ohjaavat säännöstä ja vaatteet. Valmenajat voivat pönöttää vaikka paljain jaloin havajipaita päällä. Eli jos pitää hakea salibandyn kesähessut, niin ne löytyvät kyllä valmentajista. Edes mitään lajitaustaa ei tarvita. Riittää että olet..... no, riittää että olet.

koska tulee liigan:
a. pelitapa-analyysi (miten joukkueet pelaavat). Ehdoton provokaatio Kotilaisen pasille, eli tee jotain, Pasi! Sun viiltävää analyysiä tarvitaan.
b. Liigan parhaat valmentajat. Opetaan vaikka top 3 lista jos top 5 on liian vaikea.
c. Liigan top 5 puolustajat
d. liigan top 5 pelinrakentajat (vai mikä laji tämä oli)
e. liigan top 5 kotihallit
g. liigan top 5 pukukoppipelaajat
Sivuhuomio
17/09/2017
Nämä kommenttiosiot kilpailevat pian Jatkoajan keskustelupalstan kanssa lapsellisuudessa mitattuna
Vaha
17/09/2017
Johan on alatyylin keskustelua ja sallitaan. Välillä taas vaativat todella asiallista kuten ohjeissa lukee. Onko moderointikirves hukas?
Back to USSR
17/09/2017
Mitä alatyyliä tässä nyt on? Kieli on ihan asiallista, vaikka et jostain syystä tykkääkään keskustelusta, kun se ei mene sinun mielesi mukaan.

Iskäää, pojat ei keskustele niin kuin mä haluun!!
YLIARVOSTETTU SAVONEN
18/09/2017
Tuntuu siltä että Krille Savonen on maailman yliarvostetuin pelaaja. Jos kuuntelee kaikkien kehuja ja hänen ylistystä niin luulisi Savosen napauttavan 100 pistettä per kausi. Mutta mielipiteeni muuttuu toki aina kun nään hänen pelaavan. Suorastaan maagista pelin rytmittämistä, loistavia päätöksiä hyökkäyspäässä ja hän on vielä kaiken lisäksi oikeasti erinomainen puolustamaan.
Noh
18/09/2017
Joku tossa jo sanoikin. Eikö Johanssonia vois vaikka kiusalla ottaa mj peleihin mukaan? Edes kokeiltais sopiiko joukkueeseen? Ilmeisesti ei. Herra on vuodesta toiseen liigan parhaita hyökkääjiä, mutta jopa reenipeleissä testataan aina mukana olleita pelureita. Ilmeisesti niitä testataan onko kenties jotain kehitystä tai muutosta tapahtunut. Ei ymmärrä. Mitähän se on tehny, että on saanu kokonaan mj ovet kiinni? Oudolta vaikuttaa.
Top5 pukukoppipelaajat
19/09/2017
Tän haluaisin nähdä, loistava juttuidis!
Nupi
21/09/2017
Hyvä toi Tuomarin teksti... Itse olin ensin maalivahti, sitten tuomari ja nyt valmentaja. Eli täys Kesähessu :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.