Divarit

Valmentajan avautumisesta tuomio – neljä ottelua kilpailukieltoa

27.09.
2017
37 Kommenttia
1
Divarit

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt Divarissa pelaavan Karhujen valmentajan Jani Kannoston kilpailukieltoon, joka kattaa joukkueen neljä seuraavaa Divarin ottelua.

Karhujen valmentaja Jani Kannosto esitti 24.9. pelatun Divarin ottelun Josba – Karhut jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kritiikkiä ottelun erotuomareista käyttämällä epäasiallista kieltä. Kannoston lausuma on kirjattu kokonaisuudessaan kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätökseen (linkki alla).

– Jani Kannoston ottelun erotuomareita kohtaan esittämä arvostelu ei antaisi aihetta toimenpiteisiin, jos Kannosto olisi pitäytynyt toteamaan, että erotuomarit olisivat toimineet hänen mielestään virheellisesti, tai että erotuomarit olisivat tehneet vääränsisältöisiä päätöksiä, kirjoittaa KKR päätöksessään.

– Asiallisen erotuomarien tekemien ratkaisujen arvostelemisen asemesta Jani Kannosto on kuitenkin syyttänyt erotuomareita puolueellisuudesta, antanut ymmärtää heidän olevan huonon fyysisen kunnon vuoksi sopimattomia tehtäväänsä ja lisäksi esittänyt väitteensä alatyylisesti ja loukkaavin ilmaisuin.

– Solvatessaan erotuomareita asiallisen kritiikin rajat ylittävällä tavalla Jani Kannosto on käyttäytynyt kilpailun johdosta tehtyjen päätösten takia epäurheilijamaisesti. KKR katsoo perustelluksi määrätä Jani Kannostolle kilpailusääntöjen 62 §:n 3-kohdan nojalla rangaistuksen.

Jani Kannostolle on määrätty määräaikainen kilpailukielto, joka käsittää sekä pelikiellon että toimitsijakiellon. Rangaistus on määräaikainen 23.10.2017 asti. Rangaistus käytännössä estää Kannoston toimimisen joukkueensa valmentajana neljässä seuraavassa Divarin ottelussa. Määräaikainen rangaistus on voimassa tänä aikana myös kaikissa muissa Salibandyliiton sarjoissa.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Divarin kurinpito-sivulla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
HAISTA
27/09/2017
Haistakaa. Täysin oikeutettua puhetta oli. Oli ne tuomarit ihan V*tusta. Rumaa kalastelua, josbalta. Sietää tippua.
Jani Kannun Nosto
27/09/2017
Andrew Lewis ei olisi saanut kuraa, sillä hän ei olisi ollut ajoissa Joensuussa.
Hyvä
27/09/2017
Sopiva penalti sanoisin. Lehdistötilaisuus kuuluu olennaisesti pelitapahtumaan, on hallin tiloissa, joten kilpailusäännöt ovat silloin voimassa. Hetki miettimisaikaa tekee hyvää. Ehkä oppii jotain, ehkä ei.
Juomari
27/09/2017
Ainoo laji missä tuomarit luulevat olevan kuninkaita!!naurettavaa
Hep
27/09/2017
Ottamatta sen kummemmin kantaa tähän ihmettelen vähän sitä että lyhyempiä pelikieltoja tulee pelaajille toisen vahingoittamisesta kentällä kun valmentajan sanoista pressissä.
Oikein meni
27/09/2017
Ihan oikea tuomio. Länä ei edes pysynyt asiassa, vaan käytti pari minuuttia viime kevään peleistä ja omasta valituksestaan puhumiseen sekä veti erotuomarijohdonkin mukaan.
Tuomareita, vastustajia, järjestysmíehiä, liittoa yms, saa kritisoida, mutta silloin pitää pysyä asiassa ja käyttää asiallista kieltä. Jos sipuli ei kestä ja tunnetila on päällä, voi varmaan lähettää kakkoskoutsin, jojon tms. haastatteluun. Mutta ehkä tästä on opiksi. Ja siitä, että seura saa selittää sponsoreille, sillä kuuleman mukaan tämä ei niitäkään miellyttänyt.
Lätkä
27/09/2017
Saikos tää mestis koutsi rankkua kun Kajaanissa arvosteli tuomareita kovin sanoin? Tosin lätkässä tuomareita kyl virheistä rangaistaan sen verran enempi siellö tuomariksi tulijoita.
Kattila Pori-C
27/09/2017
Josba se tästä
Jäätappelu
27/09/2017
Mitä väliä sillä nyt on, että saiko joku Mestiksen koutsi rangaistusta vai ei?

Ei liity asiaan millään tavalla.
Katsoja
27/09/2017
Lentopallon power cupissa joskus pelaajat olivat toisten joukkueiden toimitsijoina ja varmaan tuomareina. Sieltä muistan tapauksen missä vähän pistelaskussa tehtiin poikkeamia. Joukkue vain oli niin hyvä että voitti silti.
Kukkotappelu
27/09/2017
Nimimerkille oikein meni......kun olet kuullut että ei ollut sponsoritkaan tyytyväisiä niin olet varmaan osaltasi Porin Karhujen toimijoita.....mitäs niitä täällä itket???.....meneppäs jutteleen noita itkujasi Länälle suoraan ja näytät sitten myös kaikki isot sponssisopimukset sillekin.....rangaistus oli aivan järkevä mutta mitäs huutelet noita muita sisältöjä tänne....mee kyseisen kaverin juttusille.....t. Länän kaveri
Tsadi
27/09/2017
Pelejä kuvataan tosi paljon. Voisko tuomareita hyllyttää virheistä muutaman pelin pannaan. Loppuis tuomarit kesken.
Kohtuullista
27/09/2017
Vaikka mielipide ja kommentti kielisikin oikeasta asiasta, vääryydestä, tai siitä ettei tuomarit ole omalla tasollaan, on lehdistötilaisuus täysin väärä paikka asian esille tuomisessa. Näistä asioista voi tuohon tyyliin avautua sitten kabineteissa tai virkistyspäivillä, siellä ne päätökset kuitenkin tehdään. Tunnetta pitää olla, mutta rajansa kaikella. Neljä peliä tästä on hyvä linjaus.
länän kaverille
27/09/2017
Mahtaako täällä Kukaan seuratoimija sponsori asioista itkeä. Tuskin, joten höpö höpö. Nyt odotellaan mielenkiinnolla, että saako tämä Länä vielä Karhuilta muuta kakkua. Vai tyytyykö Karhut tähän liiton asettamaan penaltiin.
Videota kehiin
27/09/2017
Tuomareiden mollaamista huhujen perusteella? Saisko videota kehiin?
Sponsori
28/09/2017
Tyytymätön "sponsori" oli erään tuomarin vetämä firma. Ilmoitti tyytymättömyydestään tuomareiden tiedoituskanavissa ja sai varmasti fistpumpit Kuusmaalta yms "välijohtajilta" Kyseinen "sponsori" on surkea tuomari, mutta varmasti tasonnousu luvassa joukkueen nöyryytyksen jälkeen.
Sponsori
28/09/2017
Tyytymätön "sponsori" oli erään tuomarin vetämä firma. Ilmoitti tyytymättömyydestään tuomareiden tiedoituskanavissa ja sai varmasti fistpumpit Kuusmaalta yms "välijohtajilta" Kyseinen "sponsori" on surkea tuomari, mutta varmasti tasonnousu luvassa joukkueen nöyryytyksen jälkeen....
Träskelin
28/09/2017
Voisiko erotuomarii mennä tilaisuuteen ja nostaa punaiseenn kortiin? Antaisiin itse PR3?!
33
28/09/2017
Paljon Suomessa on näitä liiga tai divari tason tuomareita suunnilleen.Kun usein otetaan esille,että on hyviä ja vähemmän hyviä.Niin onko varaa valita.
33:lle
28/09/2017
No näiden Pääkallon kommenttiosaston "elämänkoululaisten" mielestä parempiakin on vaikka kuinka paljon. Ne vaan ei "käy katsomassa matseja oikeiden vaikuttajien kanssa", ja näinollen ei pääse peleihin :) LOL.

Mut tosissaan: pääsarjaryhmän kokoonpano löytyy salibandy.fi -sivustolta. Tämän lisäksi divaripeleissä käy tuomareina myös liittoryhmän tuomareita ns. tutustumisottelijoina.
Tuomari toiminta yleensä
28/09/2017
on varmasti asiallista, mutta kun luetaan lehdistä, että maalivahti mokasi, tai pakki ryssi, tai hyökkääjä ei saanut sisään, pistää miettimään, että eikö tuomari voi oikeasti mokata. Meidän kultuurissa ikävä kyllä tuomari nauttii niin fyysistä, kuin myöshenkistä koskemattomuutta, mikä on järjetöntä. Melkein laji kuin laji, niin erotuomari päälliköt ovat todellisia natseja sen suhteen, että heidän väkeä ei saa haukkua pelin jälkeen. Hitto, ne on ihmisiä siinä kuin pelaajatkin, tekevät virheitä.
Katsoja
28/09/2017
Jostain syystä keskustelu ajautuu tässä tuomaritoiminnan reposteluun, kun kyseessä oli valmentajan rikkomus kilpailusääntöjä vastaan. Kurinpidon ratkaisussakin sanotaan, että tuomaritoiminnan asiallinen kritisointi ei olisi johtanut seuraamuksiin, mutta alatyylinen ja solvaava kritiikki johti. Ja se on tässä se pointti. Aikuisen ihmisen pitäisi ymmärtää toimintansa rajat. Eiköhän tuomaritoimintaakin seurata mm. erotuomaritarkkailijoiden toimesta ja siitä käydään varmasti kriittisiäkin keskusteluja asianomaisissa piireissä. Muistamme viime vuotisen ulostulon kun tuomaripari hyllytettiin ja asianomaiset esittivät mediassa omia mielipiteitään. Ei siitä mitään positiivista seurannut, vaan se johti juurikin siihen hedelmättömään eipäs-juupas-, puolesta-vastaan-pörinään, mm. tällä keskustelupalstalla.
Junnu#8
28/09/2017
Ja sitten ihmetellään. Kun ei meinaa löytyä uusia tuomareita. Viimeinen homma missä voisi toimia. Harvoin saat kehuja tuomaroinnista.
Joretsu
28/09/2017
Ainakin karhujen jäähyt oli ihan syystä vihelletty...sikailivat ja saivat aiheesta tuomiot. Turha huudella tuonkaan kaljupään
Kysyjä
28/09/2017
Onhan Tämä asia mielenkiintoinen. Sen verran lähellä olen tapahtunutta että Tiedän taustoja. Miten erotuomarit on vastuussa virheistään? En tiedä tapahtuiko virhettä koska en ole nähnyt videota mutta loppu pelin aikana Josban puolustaja polvistui pallon eteen molemmat polvet maassa, tuomari ei tätä viheltänyt, vaikka siitä olisi pitänyt tulla ainakin 2 minuuttien. Sitä että tapahtuiko tätä, en tiedä mutta jos tapahtui niin miten erotuomarit voi saada vastuuseen asiasta pelin jälkeen? Onko heillä vastuuta? Ei vihellystä, ei rangaistusta ja asiaa oli siinä.
Vai pitääkö joukkueiden viedä klippejä erotuomaritarkkailijoille tutkittavaksi vai levitelläänkö käsiä pelin jälkeen ja ollaan pahoillaan?
Ex-et
28/09/2017
Erotuomarien vastuu konkretisoituu siinä, millaisia pelejä saa seuraavassa asettelussa, myöhemmin siinä, saako ns. arvo-otteluita, sekä suurimmillaan siinä, pysyykö ko. sarjan tuomarina vai nouseeko / laskeeko sarjataso. Ei se oikeastaan eroa pelaajasta tai joukkueesta: jos onnistut voit menestyä, jos onnistut jatkuvasti voit saavuttaa jotakin (play off -paikan, sarjanousun, mitalin, whatever), jos epäonnistut niin yksittäisestä epäonnistumisesta täytyy vaan nostaa pää ylös, mutta jos epäonnistut jatkuvasti et ehkä pääse playereihin vaan joudut karsintaan tai putoat.
Kyllä historia on täynnä huipulle nousseita ja sieltä pudonneita tuomareita - ihan niin kuin joukkueitakin. On myös niitä, jotka punnertaa putoamisen jälkeen uusiksi huipulle, samoin niitä jotka eivät hyväksy putoamistaan, katkeroituvat ja jauhavat sontaa muille alasarjoissa tai lopettavat (näitähän on kyllä pelaajissa ja valmentajissakin).
Ja vaikka tuomareilla on yksi pääsarjaryhmä, niin keskimäärin liigassa saa parempia tuomareita kuin divarissa, ihan sama kuin divarissa saa parempia, kuin kakkosessa jne. Tuomareiden kesken on ihan kova kilpailu, ei ehkä siellä alasajojen turnausmuotoisissa, mutta sanotaan nyt kakkosessa-liigassa.
Katsoja
28/09/2017
Juho Väisänen tosiaan molemmat polvet maassa oli peittämässä laukausta ja mielestäni tuomari lähellä tilanteessa. Tietysti Karhujen valmentaja varmaan oli varoittanut joukkuetta etukäteen tuomareista ja silti noin paljon jäähyjä heille on mielenkiintoista.
Kysyjä
28/09/2017
Mikäli näin kävi että Josba pelaaja torjui laukauksen molemmat polvet maassa niin vihellystä ei kuitenkaan kuulunut. Peli oli 6-5 ja takaa ajo kiivaimmillaan. Nyt tuomarit pääsevät hymyillen koppiin loppu vihellyksen jälkeen ja ehkä saavat huomautuksen.
Joukkue matkustaa 500-600 km suuntaan, ja maksaa aaika paljon, ja tuomarit poistuvat hymyillen että hyvä peli. Kyllä Tämä varmasti käy joukkueen johdon teemoihin rahastonhoitajaa myöten, mutta missä on se elin joka seuraa tai rankaisee tuomareita? Pelaajia rankaisee tuomarit ja valmentajia kurinpito ryhmä, mutta tässäkin mainittuja tuomareita ei kukaan kyseenalaista. En nyt väitä että Tässä tapauksessa olisi ollut rangaistavaa tuomarreitaista koska itse en kyseistä videota ole nähnyt mutta näitä asioita tapahtuu peleissä.
Kysyjä vaan ei ajattelija
28/09/2017
Lue nyt ensin tuo EX-ET:n kommentti ihan ajatuksen kanssa läpi...

Miten tuo joukkueen matkustaminen muuten liittyy asiaan, vai onko kotijoukkuetta koskevat kyseenalaiset tuomiot jotenkin helpommin hyväksyttävissä (unohtuu sillä lyhyellä kotimatkalla hallilta)?
Kysyjä
28/09/2017
Se matka lii5yy asiaan niin että ensin matkustetaan esim Porista Lprantaan, nukutaan hotellissa 20 hlöä, syödään ja ajetaan takaisin. Niiden kustannukset on n 2000_2500 euroa. Eli siihen nähden seura/joukkue tekee ison rahLlisen panostuksen, ja peli ehkä kaatuu yksittäisen tuomarin viheltämättömyyteen, joka ei asiasta saa mitään sanktioita. Eli yhä vaikka tuomari tekisi virheen, niin olankohautuksella se kuitataan,, vaikkakin Karhujen valmentaja ylireagoi asiasta, hän oli ehkä asiassa oikeassa. Kuka valvoo tuomareita. He saavat km-korvaukset, päivärahat ja tuomari palkkiot ottelusta.
Ja hän tällä asialla yleistä linjausta Näihin asioihin, en vain tähän yhteen Josba-Karhut peliin.
Katsoja
28/09/2017
Ex-ET toi ansiokkaasti esille tuomarien vastuun, epäonnistumiset/onnistumiset ja sitä kautta jatkouran nousut ja myös laskut. Pysähtykää nyt ihmeessä hetkeksi miettimään asioita älkääkä jankuttako jotain yhtä peliä ja tuomarien edesottamuksia siinä. Kaipa jokainen tajuaa, että tuomariasettelut tehdään hyvissä ajoin ja koko systeemin alasajo ja sekoittaminen ei ole mahdollista vaikkapa yhden vihkoon menneen tuomaroinnin vuoksi. Eikä se varmaan olisi kohtuullista, että tuomaria suorastaan rangaistaisiin (henkisellä)jalkapuulla, "pelirangaistuksella", häpeäpaalulla tms. yhden epäonnistumisen vuoksi. Seuraamukset tulevat pakostakin viiveellä, onnistumisista vastuu kasvaa ja päonnistumisista vastuu vähenee.
ghh
28/09/2017
Paljon hyvää keskustelua ja kommentteja.Tuomarin asema ei aina ole kadehdittava.Toisaalta tiukoissa tilanteissa suuri vastuu oikeudenmukaisuudesta eli viheltämiset tai viheltämättä jättämiset vaikuttaa paljon.Täytyy muistaa että vaikka virheet ovat ymmärrettäviä niin kun on vastuuta pitää uskaltaa myös kritisoida, mutta oikeissa paikoissa.Jos tärkeä peli,se on äkkiä väärän tuomion takia puoli hallillista tyytymättömiä ja hermostuneita pelaajia,katsojia,toimihenkilöitä ja muita keskustelijoita.Toisaalta myös tyytyväisiä se toinen puoli.
Ex-et
28/09/2017
Kysyjälle vielä: Jos liitto, eli siis suomeksi sen jäsenseurat, haluaisi, niin jokaisessa liiga- ja divariottelussa voisi olla otteluvalvoja erotuomareita tarkkailemassa, ja pelin jälkeen tuomarien kanssa keskustelemassa, sekä tekemässä toiminnasta kirjallisen palautteen erotuomarijohdolle. Seurat, siis liitto seurojen yhteenliittymänä, eivät ole nähneet tätä tarpeelliseksi. Tai ainakaan niin tärkeäksi, että siihen haluttaisiin kohdentaa sen vaatimia taloudellisia resursseja.
Se ei ole erotuomarien vika. Erotuomarit nimenomaan haluavat mahdollisimman paljon otteluvalvojia peleihin heitä kehittämään, valmentamaan ja arvioimaankin.
Urpo
28/09/2017
Miten erotuomareita voisi arvostella, jos asia olisi niin että he ovat toimineet puolueellisesti. Ei kuitenkaan olisi ensimmäinen kerta tässä maailmassa.
Katsoja
28/09/2017
Onkohan sillä mitään väliä jos erotuomari vastaava vaikka tuolta Kuopio Joensuu suunnalta mitä arvelen.
Kysyjä
28/09/2017
Ei Tässä sen enempää haeta syyllistä, vaan haluan tietää. Hyvä että vastata, koska nimimerkkiä antaa ymmärtää että olet asiantuntija. Uskoisin että seuratKin haluaisi lisää ottelu valvojia seuraamaan tuomareita. Ja ymmärrän sen ettei tuomarin tehtävä ole helppo, peli on nopeutunut ja tilanteet tulevat nopeasti. Mutta varmasti ymmärrät myös että yksi viheltämättömyyteen jäänyt tilanne voi ratkaista pelin ja pisteet jäävät saamatta sen takia. Kyllä se syö miestä ja kun on vielä pitkä ja kallis matka niin ei se ainakaan helpota.
Kyllä tähän asiaan saa ja voi puuttua, koska siitä ei ainakaan virallisesti keskustella missään, ainoastaan potkiskellaan kiviä vaihtopenkki takana.
Kukkotappelu
01/10/2017
Täällä toi yks epätoivoinen tuomaripoika ja sen kaverit huutelee Länälle kakkua Karhuilta.....koittakaas nyt pikkupojat mennä juttelemaan oikein kasvotusten kyseisen syyllisen kanssa niin saisitte mielellenne rauhan....tai jotain muuta......toivottavasti olitte tänään(kin) katsomossa kuuntelemassa komentteja.....T.Länän kaveri

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.