Lassi Kotovaara suorastaan hurmasi illan kauneimmalla suorituksella. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Suomen U23-maajoukkue purjehtii voitosta voittoon, ja tänäänkin tili pysyi puhtaana. Suomi löi harjoitusturnauksessa Kocenissa Latvian miehet 4-2.

Ottelun päälle harjoitellun rangaistuslaukauskisan vei Suomi 2-1 Lassi Kotovaaran ja Juho Sorrin onnistumisilla. Kotovaaran omien jalkojen välistä taituroitu rankkari oli illan upein suoritus ja varsinaista ”urheiluruutumateriaalia.” Rangaistuslaukauksen näet videomuodossa tämän artikkelin lopussa.

Perttu Koljonen laukoi Suomen avauserässä johtoon, ja pelin puolivälissä Rasmus Kainulainen sai yrittää rangaistuslaukauksesta. Se ei uponnut, mutta kolme minuuttia myöhemmin saman mies upotti lukemiksi 2-0. Latvia kavensi vielä ennen taukoa, mutta päätösjaksolla Rasmus Kainulainen ja Eemil Ukkonen laukoivat Suomelle kolmen maalin johdon. Latvia kavensi vielä kuudella viittä vastaan muttei onnistunut enää yllättämään Joonas Kaltiaista.

Latvia miehet – Suomi U23 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
1. erä: 7.11 Perttu Koljonen (Samuli Salomaa) 0-1.
2. erä: 31.56 Rasmus Kainulainen (Juho Sorri) 0-2, 34.05 Atis Stepans (Mihails Kostusevs) 1-2.
3. erä: 40.56 Kainulainen 1-3 sr, 42.28 Eemil Ukkonen (Salomaa) 1-4, 58.27 Peteris Trekse (Janis Rajeckis) 2-4 im.

Ottelun päälle harjoitellun rangaistuslaukauskisan vei Suomi 2-1.