Video: OLS:lle kauden avausvoitto – mestarillinen torjunta sykähdytti

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

OLS ja Koovee kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Oulussa. OLS nappasi pelistä kauden avauspisteet kaatamalla vierasjoukkueen maalein 6-4.

Kotijoukkueen pistenikkareita olivat Valtteri Parviainen (2+0), Petri Rantala (2+0) ja Antti Suomela (0+2). Ville Mestari torjui 22 laukausta ja venyi maukkaaseen torjuntaan pelin ollessa 1-1 (videolla kohdassa 00.45). Kooveen Eero Peiponen pysäytti 28 laukausta.

OLS on voiton turvin Salibandyliigan sijalla 11. Kooveella on kasassa yksi piste ja joukkue majailee toiseksi viimeisenä.

Ottelutilastot

11 comments

  1. Jännää. Taas laukaisukartassa Eero Peiponen 19 torjuntaa. Pöytäkirjaan merkitty 28.

    Aika suuri ero. Joku tilastoinnin hommat tietävä voisi valottaa, mikä näissä menee pieleen?

  2. Laukauksia maalia kohti OLS:lla 24, joista siis 6 meni maaliin ja Pepi torjui 18. Näiden 24 lisäksi hän ”poimi pallon” kolmesti ja heitti kerran eli MyCoazhActivity oli 28 (=kaikki pallolliset suoritukset). Liiton torjunta- ja laukaustilastointiohjeet on kopioitu suoraan lätkästä ja siksi siellä ei tiettävästi eroteta torjuntaa ja pallon haltuunottoa toisistaan. Lepolan Lasse voi varmaan tän vielä vahvistaa? Jos halutaan 100-prosenttisesti oikeat luvut, pitäis ne vielä jälkikäteen videolta katsoa uudelleen. Siksi esim. tässä pelissä liiton tilastoissa OLS:lla 25 laukausta maalia kohti ja MC:ssä 24. Mutta suurempi ”ongelma” tilastoissa on noiden pallon poimimisten tilastointi torjunnoiksi.

  3. Ja liigapelien toimitsijoissa on eroja. Joku saattaa laskea pelaajasta kimmonneen pallon torjunnaksi. Vain esimerkiksi. Ja muutenkin aladivareissa toimitsijan homma helpompaa. Kun ei tarvitse laskea maalivahdin torjuntoja.

  4. Hetkinen. Onko tuo Mycoazh siis oikeasti jossain yhteydessä Salibandyliiton otteluiden toimitsemiseen? Ja en siis tosiaan tiedä, mikä pulju nuo palvelut liitolle tarjoaa.

    Kuitenkin myös tuo esimerkkisi on outo: Annat ymmärtää, että maaliin mennyt laukaus lasketaan paitsi maaliksi, myös maalivahdille torjunnaksi (maaliin mennyt kutikin on tätä ”Mycoatz pallollista aktiviteettia”?). Eihän tässä ole mitään älyä?

    Oleellisinta lienee tässä yhteydessä nyt kaksi kysymystä: miten laukaisukarttaa tehdään ja miksi kaikkea pelin tietoa ei johdeta siitä? Siinähän kuitenkin tilastoidaan myös laukaukset maalin ohi, mutta tilastoidaanko vaikkapa joku keskialoituksesta lirunut pallo, jonka MV poimii hyppysiinsä ison MV-alueen nurkalla laukaukseksi–>torjunnaksi? Epäilen – torjuntahan (ainakin minun ymmärtääkseni lähes poikkeuksetta) vaatii aina myös laukauksen.

  5. …ja vielä: yllä kommentoinut vaikuttaa kyseenalaistavan 100% oikeiden lukujen merkityksen. Olen tästä eri mieltä – vaikkapa tämän esimerkin valossa 28 torjuntaa toisi prosentiksi 82,3, kun taas laukaisukartan torjuntamäärä tuo 76,0. Ero on melkoisen suuri, etenkin kun ottaa huomioon kuinka (liiallisenkin) suuri merkitys torjuntaprosentilla säbäveskarien tilastoissa on. 76 on liigassa yleensä keskitasoa, kun taas päälle 82 varsinkin pitkässä juoksussa on aika lähellä tilastokärkeä.

    Kun vaikkapa alkukauden pelejä katselee, niin tämän esimerkin tapainen fiba toistuu suurimmassa osassa ottelujen tilastoja. Ei tosin aina näin suurena, mutta silti.

  6. Voi olla että Kooveelle tulee valitettavan pitkä kausi. Valtterilla riittää hommia.
    Kotona on puitteet kunnossa ja väki paikalle äijiä kannustamaan!

  7. Mikko Immosen lähtö. Oli Kooveelle paha menetys. Toki olisi ollut monelle liigaseuralle.

  8. Mihinkähän sinä mahdat viitata tuolla ”muoviseura”-termillä?