Divarit

Welhot latoi 10 maalia ja nappasi kotivoiton liiga-avauksessa – katso lauantain salibandytulokset

23.09.
2017
26 Kommenttia
5
Divarit

Riku Tuononen vastasi Welhojen liigataipaleen avausmaalista. Kuva: Jari Turunen

Welhojen tie miesten Salibandyliigassa käynnistyi lauantaina kotikentällä, kun joukkue isännöi Hämeenlinnan Steelersiä Kuopio-hallissa. Welhojen 20-vuotisjuhlaottelu päättyi kotijoukkueen 10-6-voittoon.

Ottelun avausmaalista vastasi Steelers, kun Timo Johansson vei vieraat johtoon ajassa 4.57. Maalista ei ehtinyt kulua kahtakaan minuuttia, kun Riku Tuononen räjäytti kotiyleisön huutoon komealla tasoitusmaalilla.

Steelersin Iiro Nurminen pääsi kokeilemaan maalia rankkarista, mutta Petri Lesch veti pidemmän korren. Rankkarin jälkeen Steelers pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalle, mutta verkko heilui lopulta toisessa päässä, kun Tuononen lisäsi kotijohtoa vahvalla kudilla. Taikurihurmos sai jatkua, kun Tuomas Rautiainen iski pallon vieraiden verkkoon vielä 17 sekuntia ennen loppua ja erätauolle mentiin lukemissa 3-1.

Ajassa 27.18 kotijoukkue karkasi 4-1-johtoon Olli Taskisen maalilla. Saman minuutin lopussa Niko Uurtio muutti tilanteeksi 5-1. Tuossa välissä Pasi Järvinen vaihdettiin maalin suulta Tomi Aaltoseen. Ajassa 32.41 Iiro Lankinen iski jo kotijoukkueen kuudennen maalin ylivoimalla.

Erän viimeisillä minuuteilla Ville Lastikka näytti jälleen vaarallisuutensa. Ensin maaliruisku viimeisteli vapaalyönnin ilmasta sisään ja 26 sekuntia myöhemmin taiteili pallon läpiajosta kotijoukkueen verkkon. Molempiin maaleihin syötön tarjoili Nico Jonaeson. Hurlumhei jatkui erän loppuun saakka, kun Jesper Kauhanen hassutti ajassa 39.28 läpiajosta Welhot 7-3-taukojohtoon.

Vierasjoukkue sai kolmoserään lentävän lähdön, kun Johansson kavensi jo 25 sekunnin pelin jälkeen. Taskinen pääsi yrittämään lisäosumia rankkarista ajassa 41.49, mutta Aaltonen nollasi yrityksen. Minuuttia myöhemmin Steelers kuritti nousijajoukkuetta toistamiseen vapaalyöntikuviolla ja alivoimamaalin viimeisteli tällä kertaa Jonaeson. Peli oli siis 7-5 ajassa 42.57.

Steelersin hyvä vire jatkui ja seuraava kavennusosuma nähtiin ajassa 55.51 Samuli Grönforsin toimesta, joten viimeiselle neljälle minuutille mentiin luvuissa 7-6. Tuomas Rautiaisen vahva liigadebyytti sai jatkoa ajassa 56.32, kun mies löi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Steelers haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kiri päättyi ajassa 58.49, kun Janne Pitkänen viimeisteli tyhjiin kotijoukkueen yhdeksännen maalin. Pitkänen naulasi vielä toisen maalin tyhjiin ajassa 59.45.

Useampi kotijoukkueen pelaaja pääsi pisteille ottelussa ja Lankista lukuunottamatta ne olivat liigaurien ensimmäisiä. Ykköstykkinä hääri Tuomas Rautiainen, joka nakutti pisteet 2+2. Vieraiden tehokkaimpia olivat Johansson (2+1), Grönfors (1+2) ja Jonaeson (1+2).

Jari Turusen ottelukuvat

Tampereen Koovee emännöi TPS:aa naisten Salibandyliigan ottelussa lauantaina. Koovee oli ottelussa parempi maalein 6-3.

Koovee iski kahdesti ensimmäisen vajaan kahdeksan minuutin aikana ja TPS päätti käyttää aikalisän jo tuossa vaiheessa ottelua. Muutamaa minuuttia myöhemmin TPS kavensi ja ensimmäiselle erätauolle mentiin luvuissa 2-1. Toinen erä olikin sitten Kooveen näytöstä. Varsinkin Veera Kauppi (1+2) ja Oona Kauppi (2+0) varmistivat sen, että viimeiseen erään mentiin luvuissa 6-1.

Juuri viimeisen kympin kynnyksellä Milla Nordlundin ottelun toinen osuma toi turkulaiset neljä maalin päähän. Milja-Maaria Rastas kavensi tilanteeksi 6-3 vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta lisämaaleja ei nähty ottelun lopussa.

Kamppailun tehopelaajia olivat Veera Kauppi (2+3), Oona Kauppi (2+1) ja TPS:n Nordlund (2+0). Koovee nousi voitolla sarjakärkeen kahden voitetun kamppailun voimin. TPS on aloittanut kauden kahdella tappiolla ja majailee viimeisenä.

Esa Takalon ottelukuvat

Lappeenrannan NST ja Porin Karhut avasivat kautensa miesten Divarissa lauantaina. Karhut vei ottelun voiton rankkarikisan jälkeen maalein 8-7.

Ensimmäinen erä oli maalien muodossa melkoista hurmosta ja ensimmäiselle tauolle mentiin luvuissa 3-2 NST:n hyväksi. Toisessa erässä ei myöskään himmailtu, vaan NST maalasi kertaalleen ja Karhut kolmesti, joten kolmoserään mentiin Karhujen 5-4-johdossa.

Karhut johti viimeiselle kympille lähdettäessä 6-5, mutta kotijoukkue iski kaksi seuraavaa maalia ja oli lähellä voittoa, mutta Benjamin Lepolan osuma ajassa 59.21 toi vieraat tasoihin. Viiden minuutin jatkoaika ei tuottanut lisäosumia, joten edessä oli uusien sääntöjen myötä kauden ensimmäinen rankkarikisa.

Rankkareissa Karhujen Tuomas Puisto sekä Ville Salonen onnistuivat maalinteossa ja NST:n Joonatan Kovanen sekä Ere Laitimo epäonnistuivat omissa yrityksissään. Karhut nappasi ottelusta täydet kaksi pistettä ja NST yhden.

Ottelun tehopelaaja oli 3+1 naulannut Lepola. Saman ketjun Juho Myllyharju onnistui pistein 0+3. Karhut-vahti Rasmus Österman torjui kaikkiaan 33 laukausta. NST:n konkariosaston Arto Vainikainen iski kaksi maalia ottelusssa.

Markku Tauraman ottelukuvat

Miesten Salibandyliiga:
14:00 Happee-OLS 7-2 Ottelutilastot Esa Jokisen ottelukuvat
16:00 SB Welhot-Steelers 10-6 Ottelutilastot
17:00 SalBa-SPV 2-10 Ottelutilastot
17:30 Koovee-Indians 8-9 ja. Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
14:00 Koovee-TPS 6-3 Ottelutilastot Esa Takalon ottelukuvat
15:00 ÅIF-O2-Jyväskylä 4-3 Ottelutilastot
18:00 SB-Pro-SSRA 3-5 Ottelutilastot Jarmo Koskelan ottelukuvat

Miesten Divari:
14:00 NST-Karhut 7-8 rl. Ottelutilastot
14:00 NJ-M-Team 8-2 Ottelutilastot
16:00 Blue Fox-Loviisan Tor 3-6 Ottelutilastot
17:00 Josba-FBC Turku 4-3 Ottelutilastot
18:00 Tiikerit-EräViikingit Akatemia 3-9 Ottelutilastot
18:00 O2-Jyväskylä-LNM 7-5 Ottelutilastot
18:00 ÅIF-SB Vaasa 4-12 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
NJ
23/09/2017
Nurmosta tullut koostetta!
Arto Kilponen
23/09/2017
Tätä minä juuri tarkoitin, kun rankkasin Welhot säilyjäksi. Jostain se nousijajoukkue vain taikoo niitä pisteitä.

Vastaavasti olen edelleen todella vahvasti sitä mieltä, että ei todellakaan tule Steelers tekemään eniten maaleja tässä sarjassa.
Hämeestä
23/09/2017
Nyt Sihvonen herätys . Ei pidä olla pelaajaa jota ei voi penkittää. Pitäsi olla joukkeen ykköspyssyjä ja tehot on kahteen otteluun 0+0=0 ja tasakentin-6 niin ei kannata istuttaan pelihaluisia penkillä katselemassa. Nyt peli näyttää pelkästään perustuvan henkilökohtasiin ratkaisuihin. Vertaa viime vuoteen käännöt tehtiin koko viisikon voimin. Karvausta ei ole nimeksikään mikä on kääntöpeli perusta. Turha antaa vastustajalle avaimet käteen. Tänä kautena on joukkueessa käsiä minkä pitäisi myös mahdollistaa oman peli pelaamisen. Uskon , että Sihvonen katsottuaan pelit uudelleen videolta ymmärtää, että nimi selässä ei tee pelaajaa vaan näytöt kentällä. Sillä peliä pelataan kahteen suuntaan.
Megyaszai
23/09/2017
Vapautettava! Viime kauden pirteintä turha istuttaa! Sukeltaja Johansson voi antaa tilaa, säälittävä hyppy lopussa.
Hämeenlinnasta
23/09/2017
Yrittääkö Steelers tänä kautena, että heillä on kolme ykköskenttää ? Welho pelissä kuten Tps vastaan ei yhtään duunariosastoa. Todellinen felkmaattinen näytös oli Kuopiosta elisa viihteeltä. Peli kuuluu karvaus oleellisesti. Missä se oli Steelerssin pelissä ? Ilmeiseati oikealaita karvaa Steelerssissä korkealla tai ainakin pitäisi muodostelman mukaan. Tyhmä kysymys miksi sielllä ei pelaa sitten niitä pelaajia, jotka tekisivät sen ? Tintti, Ville ja Iiro eiväthän he ole kärkikarvaajia vaan maalintekijöitä. Todelllisia kärkikarvaajia olsi Sipronen, Megyaszai ja Aarnio. Eikös nämä pelaa kaikki vasemmalla puolen ? kannattasiko kääntää ? Mikä oli muuten tänään tuon Megyaszain kaksi vaihtoa ja takasin vilttiin. loukkaantunut ?
Arto Kilponen
23/09/2017
Komea pupellus Kooveelta!
Onko
23/09/2017
Artolla mennyt taas tunteisiin kun Indians voitti. Kyseessähän oli Arton mielestä tietenkin Kooveen pupellus (artomainen v.tun ärsyttävä termi muuten), eikä Indiansin loppuun asti taistelu. Arto hanki elämä.
Koutsi
23/09/2017
Keräys pystyyn ja Artolle kausari Otaniemeen.
Kalevi
23/09/2017
Ei väliä, vaikka sarjataso nousi kahdella pykälällä. Nuorempi Rautiainen dominoi silti ja pelaa lajia läpi.
NEULAMAKE
23/09/2017
Hyvä Arto! Indians täynnä kusipäitä. Mitä Welhot Steleen tulee, niin Megyszyai ratko juur tälläsiä pelejä viime kaudella.
ööö
23/09/2017
Arto voisi laskea montako Inkkaria lerssissä pelaa.
Steelers
23/09/2017
Muista divarista Megyaszain upotti welhot rankkarilla . Suuteli ensimmäisenä steelerssin logoa olin myyty. Viime kaudella joukkueen tasaisin pelaaja nyt ei mukamas mahdu joukkueeseen . Taitaa olla liigan parhaita karvaajia ja käsiä riittää . Harmi jos hänet viedään muualle . Haluan pelaajia jotka pelaavat steelerssille sydämmellään .
Steelers
23/09/2017
Muistan divarista Megyaszain upotti welhot rankkarilla . Suuteli ensimmäisenä steelerssin logoa olin myyty. Viime kaudella joukkueen tasaisin pelaaja nyt ei mukamas mahdu joukkueeseen . Taitaa olla liigan parhaita karvaajia ja käsiä riittää . Harmi jos hänet viedään muualle . Haluan pelaajia jotka pelaavat steelerssille sydämmellään .
Junnu#8
23/09/2017
Petri Lesch tekee paljon Welhojen maalilla. Todella hyvä maalivahti. SPV oli Raumalla tyly. Happeella myös peli kulki.
Hämeestä
23/09/2017
Petri on hyvä maalivahti ei kaktasanaa . Steelers oli tänään baleriinoja täynnä. Welhot oli pallolla 75% pelistä. Tätä menoa kun jatkuu niin ei ole 80-luvulla syntyneet virtuoosit jäljellä. Steelerssissäon kolme kentällstä todellisia joukkuepalaajia. Antakaa niiden pelata jotka pelaavat joukkueelle. Unohtakaa jo trackers ja ääliömäisyys .
Steelers a katsomo
24/09/2017
täältä kanssa ihmettelyt peluutuksen suuntaan. Olen käynyt katsomassa pelejä elenian avauksesta lähtien (3.5v) ja ehdottomaksi suosikiksi on noussut juuri megyaszai. logon suutelun lisäksi on niin steelersin näköinen pelaaja nuori taitava periksiantamaton sekä halu pelata steelersille. Lisäksi oli viimekaudella yksi steelersin parhaista. Mistä tällä hetkellä kiikastaa??
Arto Kilponen
24/09/2017
Tosiaan Leschin tasosta jotain kertoo se, että M-Team veti aivan vihkoon viime kauden ilman Leschiä. Samantien kun mies tuli takaisin, M-Team vei molemmat edelliskauden finalistit jatkoajalle. Juuri ennen tätä M-Team oli ottanut niukoin 18-3 lukemin pataansa Nokialta.
Tiimi
24/09/2017
Jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi, siis ilman leschiä.
puntari
24/09/2017
Vaasalla aukesi ketsuppipullot heti ekassa pelissä, tulee oleen kova, kolme hyvää kenttää ja heti henki päälle.
Terveiset Sippoosta
24/09/2017
Vaasalle ei kannata antaa yv:tä, eilen 8 kihautusta yv:llä. Vaasan ykkös yv-vitja todella vaarallinen, kun tekijämiehiä rosterissa. Ja lisäksi tuomarithan tarjosivat eilen Vaasalle mahdollisuutta yv:hen. Ja sitten täysin säälittäviä rangaistuksia jakelivat Vaasalle kolmannessa erässä, joilla yrittivät tasoittaa tilastoja?? Tasakentällisin pelattaessa peli tasaista.
Katsoja
24/09/2017
Josba pelissä katsomossa oli myös Steelersin valmennukseen kuuluva henkilö sunnuntaina. Antti Ruohonen vähän hermostuneesti kysyi mitä ihmettä Kuopiossa tapahtui lauantaina tältä. Ilmeisesti jotkut avainpelaajat olivat alisuorittaneet siellä.
Eikös
24/09/2017
Josba ja Welhot eri sarjatasolla, joten ei tuolla heille juuri merkitystä?
Katsoja
24/09/2017
En tuohon osaa sanoa, mutta tuollainen tilanne oli ja Ruokonen siis kyseessä eikä Ruohonen ja tämä Steelersin valmentaja ilmeisesti Joensuulaislähtöinen mikä siellä oli.
Junnu#8
24/09/2017
Petri Torni varmaan. Miehellä on koti Joensuussa. Vaikka valmentaakin Hämeenlinnassa.
Katsoja
25/09/2017
Kyllä kyseinen henkilö se oli. Mika Muukkonen Josballa valmennuksessa oli joten ei valmennus täysin nuorennuslinjauksen mukainen. Katsomossa myös entisiä valmentajia ja katsoin yhden elekieltä Porin läheltä piti tilanteen yhteydessä joka olisi tuonut tasoihin pelin ihankuin olisi toivonut pallon sisään menneen. Tämä oli vähän nuorempi henkilö ja tietysti saatoin tulkita tilanteen toivon mukaan väärin ja Josban joukkueella täysi tuki takana, sillä voittokulttuuri olisi hyvä palauttaa seuraan.
Eikös
25/09/2017
Hyvä että valveutuneita katsojia paikalla ei siinä mitään vähän kuin konsultit. Välillä lehdissä juttuja miten vaikka vääränlaiset pelaajat voi joukkueen sisällä vaikuttaa siihen ettei joukkue pärjää. Tietysti jos joku linjaus tehdään olisi hyvä sitä myös toteuttaa. Pienillä parannuksilla hyvästä voi tulla vähän parempi ja väärillä taas päinvastoin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.