Liigat

Analyysi: Nämä viisi pointtia nousivat esille Champions Cupin finaalissa

09.10.
2017
5 Kommenttia
0
Liigat

Jani Hakkarainen teki pika-analyysin miesten Champions Cupin finaalista. Kuva: Juha Käenmäki

Falunin ja Classicin välinen miesten Champions Cupin finaali oli kahden huippujoukkueen taisto, jossa Falun oli lopulta parempi maalein 7-4. Analyytikko Jani Hakkarainen teki ottelusta pika-analyysin ja toi esille viisi tärkeää pointtia ottelusta.

1. Classic voitti erikoistilannepelaamisen 3-2, vaikka istui enemmän jäähyaitiossa. Kolmas maali tuli tosin 6 vs. 5-pelissä.

2. Tasakentällisin Falun vei pelin siis maalein 5-1. Syitä onkin syytä etsiä erityisesti viisikkopelistä, kun vielä maalivahtipeli meni aika lailla tasan. Falunin Rehn pelasi kenties hieman Classicin Torisevaa paremmin, mutta ei ratkaisevasti.

3. Classic puolustaa keskialueella ja omassa päässä alueellisella miesvartioinnilla, jossa 1 vs. 1 -pelaaminen korostuu puhtaaseen aluepuolustukseeen verrattuna. Tässä 1 vs. 1 -pelaamisessa tuli liikaa ylipelaamista, joka johti 100-0 -häviöihin (esimerkkinä Lammisen toiminta Enströmin maalissa), merkkivirheisiin (esimerkkinä toisen erän kaaripallomaali) ja rikkomiseen (esimerkkinä Jääskeläisen tyhmä jäähy). Classicilla ei siis ollut riittävää kärsivällisyyttä puolustaa yhdessä, varsinkaan toisessa erässä.

4. Kotikatsomoon en pystynyt erottamaan suunnitelmaa Falunin puolustuspelin avaamiseksi. Pelaajat jäivät liian neuvottomiksi, mikä johti hitaaseen ja seisovaan hyökkäämiseen. Seurauksena oli kaksi Falunin vastaiskumaalia ratkaisevassa toisessa erässä, liian vähän maalipaikkoja ja riittämätön pallonhallinta. Falun olisi pitänyt saada pois pallosta.

5. Osittain näiden seurauksena Falun eteni sunnuntaina sekä terävämmällä että leveämmällä rintamalla kuin Classic. Classic olisi tarvinnut toisistaan riippuvien yksilö- ja viisikkotasojen täsmäonnistumisia, jos olisi halunnut taistella voitosta.

Kolmoskohdan mainittuja tilanteita voit tiirailla oheisesta maalikoosteesta:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jani Hakkarainen
Jani Hakkarainen
Analyytikko, asiantuntija ja filosofi.
Twitter: @hakkarainenjani
2.58
09/10/2017
Niih.. jolisiko peli vielä kääntynyt mahdollisesti jos classicin maali olisi hyväksytty videon ajassa 2.58
Nappo
09/10/2017
Falun puolusti kyllä tosi hyvin.. Spveetäki vastaan ei antanu mitää mahdollisuutta syötellä syvään! Meni siihen rasittavaan alakolmion hinkkaamiseen:D hyvin sijoittuivat kokoajan ja nopeitahan ne oli
Poro
09/10/2017
Tosiaan ajassa 2.58 näyttää pallo käyvän maalissa.

Yksi syy oli liigassa dominoiva Piha - Johansson -kaksikko, joka oli täysin pimennossa. Tai no, Piha oli pallossa, mutta menetti palloja eikä ollut tietoakaan maagisista syötöistä. Johansson (käytännössä ilman maalipaikkoja) olisi tarvinnut paremman pelintekijän. Salon menetys sittenkin liian suuri Classicille?
Heh
09/10/2017
Videotarkistus käyttöön.Kiitos.
Just
10/10/2017
Mahtiturnaus kun maalejakaan ei hyväksytä...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.