Arvonta suoritettu – pelataanko Suomen Cupia Singaporessa?

Classic nähdään miesten Suomen Cupin kuudennella kierroksella TPS:n. Kuva: Esa Takalo

Kuva: Esa Takalo

Salibandyn Suomen Cupin kuudennen kierroksen otteluparien arvonta suoritettiin tiistaina. Jäljellä on 16 joukkuetta Salibandyliigasta, Divarista ja 2. divisioonasta.

Miesten TEHO Sport Suomen cupissa on edessä kuudes kierros. Mukana on vielä kuusitoista joukkuetta, joista kolme kakkosdivisioonasta, kuusi Divarista ja seitsemän Salibandyliigasta.

Otteluparit arvottiin suorassa lähetyksessä tiistaina 31.10. Käytössä oli kolme alueellista arvontakoria.

Miesten TEHO Sport Suomen cupin 6. kierrokset otteluparit
NST (Divari) – Indians (liiga)
M-Team (Divari) – Loviisan Tor (Divari)
Rangers (2.div) – LASB (liiga)
SR (2.div) – SalBa (liiga)
TPS (liiga) – Classic (liiga)
Karhut (Divari) – Koovee (liiga)
Merikoski SBT (2.div) – OLS (liiga)
Nurmon Jymy (Divari) – Josba (Divari)

6. kierroksen runkopäivä on lauantai 25.11.2017. Mielenkiintoinen lisäjuonne on se, että TPS ja Classic kohtaavat 18.11. runkosarjan erikoisottelussa Singaporessa. On siis hyvin mahdollista, että otteluiden panos yhdistetään ja Suomen Cupia pelataan tällä kaudella Singaporessa.

Lisätietoja TEHO Sport Suomen Cupin sarjajärjestelmästä ja etenemisestä cup-sivuilta.
Cupin yksittäisten otteluiden tulospalvelu löytyy täältä.

Lähetyksen arvonnasta voit katsoa alta.

Teksti: Pääosin Salibandyliitto

24 comments

  1. Voitasiinko tämä cupin halveksunta nyt lopettaa yhdistelemällä kaikki mahdolliset pelit, ymmärrän kustannuskysymyksen ja sen, että cup peli 100 katsojalla ei välttämättä sytytä, mutta cupin halveksunta on törkeää.

  2. Omasta mielestä fiksua yhdistää pelejä. Tuo lisäarvoa runkosarjapeleihin ja meikäläisen mielestä halvenna cuppia mitenkään, päin vastoin.

  3. En ymmärrä miten yhdistelmäpeli on CUP-halveksuntaa. Minun mielestä erittäin käytännöllinen ratkaisu.

  4. Tuskin niitä pelejä ilman joukkueiden tahtoa yhdistellään. Jos joukkueet näkevät tässä lisäarvon peleilleen ja samalla mahdollisuuden karsia kustannuksia niin kuka siinä häviää? Tuskinpa ensimmäisen viestin kirjoittanut olisi paikan päälle menossa peliä katsomaan.

  5. Jopas siellä arvottiin sopivasti, aikamoinen arpaonni kävi esimerkiks Oulussa :):):)

  6. ”Käytössä oli kolme alueellista arvontakoria” tasoittaa arpaonnea mukavasti.

  7. Miks tätä cuppia sit ees pelataan ylipäätään jos kiinnostaa nii vähä että pitää yhistellä? Tai miks liigajoukkueet on edes mukana tässä ollenkaan jos tää koetaan vaan ylimääräsenä kustannuksena? Eipä noita alasarjajoukkueitakaan hirveesti enää ole mukana pelaamassa niitä once in a lifetime pelejä jotain liigapumppua vastaan. Niihinkin sit liigajengit lähtee aina aivan kakkosporukalla liikkeelle. Voitais mun mielestä pelata vaan alasarjajoukkueiden kesken jos arvostus cuppia kohtaan on tämä.

  8. ”Miks tätä cuppia sit ees pelataan ylipäätään jos kiinnostaa nii vähä että pitää yhistellä? Tai miks liigajoukkueet on edes mukana tässä ollenkaan jos tää koetaan vaan ylimääräsenä kustannuksena?”

    Ensimmäisenä on pakko todeta, että Suomen opetussuunnitelman uudistus on mennyt pahasti metsään… toisekseen pitää todeta kommenttiin ”koetaan vaan ylimääräsenä kustannuksena” se, että nimenomaan nyt pyritään välttämättään ylimääräisiä kustannuksia toteuttamalla ko. ottelu fiksusti taloudellisesti. Seurojen vastuulla on sitten saada tämä tapahtuma hyvin markkinoitua.

    En edelleenkään ymmärrä mikä on tämän kriitikin keihään kärkenä muuta kun se, että ”pitää olla oma CUP-peli koska pitää olla oma CUP-peli”.

  9. Nykysellään cup erinomainen, mukavia paikallispelejä. Rangers haastaa Lahden pommarissa Salon naulatessa 3+1!

  10. Nykyisessä järjestelmässä on varmasti parantamista ja liitto ottanee palautetta vastaan kauden jälkeen. Sen sijaan, tässä kohtaa uskaltaa sanoa, pääsääntöisesti ainakin 1.-2.divarien ja siitä alaspäin mukana olleille joukkueiden mielestä (sekä naisten- että miesten puolella) tullut uudistus järjestelmään on ollut iso edistysaskel ja ansaitsee plussat laatijoille. Mahdollisesti Naisten liigajoukkueet olisivat halunneet kierroksia enemmän nykyisen runkosarjan tarjoaman vähäisen ottelumäärän vuoksi, mene ja tiedä. Joka tapauksessa, mitä pidemmälle Cupissa etenee sen tiivimmäksi kalenteri tulee ja tällöin mahdollisuus otteluiden yhdistäminen sarjapelien kanssa on fiksua ja tuo sitä extralatausta, sekä myös kustannussäästöä, merkittävää sellaista useammassa otteluparissa. Koripainotteinen arvonta herättänee mielipiteitä, mutta todennäköisesti sitä lähemmäs joukkueiden kokoonpanot ovat täydempänä mitä lähempänä vierasmatkat pelataan ja tarjoaa mukavan mausteen todennäköisten paikallispelien muodossa. Peukku.

  11. Cupissa pelattiin liiga ja divarikierros mikä oli etukäteen päätetty ja hyvä niin. Mielestäni kuitenkin nyt jälkikäteen yhdistelemällä pelejä jää pieni kitkerä maku suuhun.

  12. Onko toimituksella jotain tietoa tuosta yhdistetystä pelistä vai onko vain toimittajan oma veikkaus? Onko liittoon soitettu ja kysytty? Myös Divarin otteluohjelmassa olisi kätevästi Nurmo-Josba sekä Loviisa-Mtiimi. Itse en pidä tuplapanospelejä yhtään huonona päinvastoin.

  13. Kiitos Joel soitin itsekin Paajaselle, homma kunnossa. Hienoja pelejä tulossa!

  14. Mikä tää kuvateksti on? Mikä sen idea on?
    ”Classic nähdään miesten Suomen Cupin kuudennella kierroksella TPS:n”
    Korjatkaa koska jäi häiritsee…

  15. Jymy oli melkein kaksi erää tilastojen mukaan tasaväkisiä 5. Divisioonajoukkuetta vastaan. Josballe pitäisi tämän tuloksen perusteella tulla naurettavan helppo jatkopaikka seitsemännelle kierrokselle.

  16. Joillekkin kakkosdivarijoukkueille tää uusi systeemi tuo vähän erikoisia tilanteita. Pohjois-Suomessa ja Sisä-Suomessa 5. kierroksella pelasivat keskenään samat joukkueet, jotka pelaavat aluefinaalissa. Muutenkin Cupin suola on päästä pelaamaan joukkueita vastaan, joita ei muuten kohtaisin. Alueellisuus vie osittain mahdollisuuden tähän.

    Mutta toisaalta pitkät pelireissut tuovat kustannuksia ja muita rasitteita, joten jos tämä uusi malli tuo enemmän joukkueita cuppiin, niin toki alueellinen systeemi on parempi.

  17. Kuvateksti nyt: Classic kohtaa miesten Suomen Cupin kuudennella kierroksella.

  18. Mitkä arvonnat….kyllä tämäkin kierros niin kuin edellinen kierros on niin läpinäkyvää järjestelyä kuin vaan voi olla.

  19. Huominen Loviisa-M-Team myös cupin peli eli M-team luopunut kotiedusta 🙂

  20. Näkyy Suomen Cupin peli TPS-Classic pelattavan Mynämäellä eikä Singaporessa.