Liigat

Classic joutui nöyrtymään – Falunista jälleen maailman paras seurajoukkue

08.10.
2017
6 Kommenttia
1
Liigat

Kuva: Juha Käenmäki

Suomen mestari Classic ja Ruotsin viime kauden ykkönen Falun kohtasivat sunnuntaina miesten Champions Cupin finaalissa. Falun vei kiihkeän kamppailun voiton maalein 7-4.

Classic oli alussa hitusen niskan päällä ja pääsi pyörittämään ylivoiman ensimmäisellä vitosella, mutta Falun kesti myllyn. Myös Falun pääsi kokeilemaan ylivoimapeliä, mutta kaksiminuuttinen ei tuottanut tulosta. Ottelun avausmaalin iski tamperelaisten Miro Lehtinen, jonka laukaus sujahti hiukan onnekkaasti ruotsalaisten verkkoon ajassa 13.14.

Seuraava osuma oli Falunin ykkösen käsialaa ja Rasmus Enström osoitti maalissa miksi häntä pidetään yhtenä maailman parhaista pelaajista. Enström nappasi taakse jääneen syötön taidokkaasti haltuunsa, harhautti kaksi pelaajaa vaikeassa asennossa ja laukoi pallon maaliin ajassa 15.45. Molemmille joukkueille tuomittiin erässä vielä jäähyt, mutta lisämaaleja ei nähty. Classic pääsi kuitenkin aloittamaan kakkoserän ylivoimalla. Kaikkinensa vauhdikas ensimmäinen erä miteltiin tasaisissa merkeissä.

Classicilla oli toisen erän alkuun muutama hyvä paikka, mutta Johan Rehn kesti ruotsalaisten maalilla. Noin viiden minuutin pelin jälkeen Asser Jääskeläinen lähti istumaan työntämisestä. Lassi Vänttinen teki mainion esityön, jonka myötä Mikko Leikkanen pääsi nokikkain Rehnin kanssa. Taitava viimeistely vei Classicin johtoon alivoimalla. Falunin ylivoima jatkui kuitenkin vielä ja Johan Falhström pääsi viimeistelemään tasoitusosuman 48 sekuntia myöhemmin.

Erän puolivälin jälkeen nähtiin maali joita on nähty useita vuosien varrella. Thomas Holmgren pelasi keskustaan Alexander Galante Carlströmille, joka laukoi ranteella noin tuopin korkuisen vedon Classicin takakulmaan. Tuosta maalista kului hieman yli minuutti, kun Omar Aldeep löi Falunin 4-2-johtoon maalin edestä. Tuossa vaiheessa Petteri Nykky otti aikalisän.

Erä jatkui Classicin kannalta surullisissa merkeissä, kun Adam Fernqvistin laukaus upposi Classicin verkkoon ajassa 35.49. Tamperelaisten kannalta lisämurheita aiheutti viimeisellä minuutilla saatu kahden minuutin rangaistus. Falun oli toisessa erässä jonkin verran parempi pelillisesti, mutta huomattavasti kliinisempi viimeistelyissään.

Kolmannen erän alussa Larsson tarjoili Galante Carlströmille keskustaan ja ylivoimamaali muistutti hyvin paljon miehen aiemmin iskemää 4-2-osumaa. Ajassa 41.44 Casper Backby ajoi liian innokkaasti Classicin maalille ja tapauksen jälkimainingeista tuomittiin Bakcbylle ja Falunin Simon Cederströmille kahden minuutin jäähyt. Myös maalivahti Lassi Toriseva sai tilanteesta kaksiminuuttisen, joten peliä jatkettiin Classicin 4-3-ylivoimalla.

Jäähyjä ehti kulua 13 sekuntia, kun Vänttinen tälläsi tamperelaiset kolmen maalin päähän tarkalla kudilla. Kuusi minuuttia myöhemmin Emil Johansson tarkka laukaus painui Classicin maalin alakulmaan ja peli oli 7-3.

Viimeisellä kympillä Classicin kiriä hidastuttivat varsinkin kaksi kahden minuutin rangaistusta. Viimeisillä minuuteilla joukkue pelasi ilman maalivahtia ja Lehtisen ottelun toinen osuma kavensi tilanteeksi 7-4 ajassa 57.33.

Ruotsalaisten pistenikkareita olivat tutut hahmot, kun Galante Carlström iski pisteet 2+1 ja Enström tehot 1+2. Champions Cupin voitto oli Falunille neljäs viiteen vuoteen.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Seuraaja
08/10/2017
Kiitos kutonen ja Oskari Saari! Saatiin salibandy näyttämään tv lajilta! Sata kertaa parempaa toimintaa kun Ylellä.
epäselvää
08/10/2017
ton turkoosin maton voisi polttaa jos haluaa että joku muukin kuin lajiniilot viitsii tätä katsoa
Eko
08/10/2017
Oskulle iso plussa, mutta se että 2017 vuonna matsia ei näe HD:na, sekä se että sitä ei mainosteta muualla kuin pääkallossa, niin iso miinus. Muutama kaveri jotka seuraavat lajia, tekivät ihan jotain muuta matsin aikaan, koska unohtivat... Samat kaverit ei unohda CL-Finaalia...
Ekolle
08/10/2017
Ainakin puolen tusinaa kertaa näin mainoksen TV5-kanavalla. Pidän sitä ihan hyvänä, koska tv-mainonta edelleen merkityksellistä. Myös tiedottaminen Champions Cupista oli laadukasta. En pidä laji-ihmisenä jos finaalista ei ollut tietoinen.
Katsoja
09/10/2017
Kyllä nyt jo tv-tasollakin hyvää katseltavaa, joten ei välttämättä ollut tarpeen paikan päällä nähdä pelejä. Ainahan ei aivan näin ole asia.
Kannattaja
09/10/2017
Kiitos Seinäjoen porukoille upeasta tapahtumasta!
Myös Kutonen hoiti ruutunsa mallikkaasti, varsinkin Oskari Saaarelle iso käsi!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.