Liigat

Kevään Superfinaalin toisinto päättyi Classicin voittoon – paikalla 1288 katsojaa

16.10.
2017
14 Kommenttia
3
Liigat

Joona Rantala oli hyvässä iskussa maanantaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Classic ja EräViikingit kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigassa ensimmäisen kerran sitten viime kevään Superfinaalin. Tampereella pelattu kamppailu päättyi Classicin 6-3-voittoon.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja avausmaalin pääsi iskemään ErVi. Mikael Laxin väkevä rannelaukaus lähti lähes puolesta kentästä ja laukaus painui Lassi Torisevan kautta Classic-verkkoon ajassa 4.28. Vieraiden johto ei kauaa kestänyt, sillä Miro Lehtinen petasi Albert Koskiselle paikan ja nuori laituri löi pallon taidokkaasti ilmasta Santtu Strandbergin selän taakse.

Ensimmäinen kymppi jatkui maalirikkaana, kun Samuli Hulkkonen teki vahvan nousun kotijoukkueen maalille ja Veli-Pekka Turula tälläsi irtopallon Torisevan taakse ajassa 8.22. Classic kuittasi ajassa 9.53, kun Joona Rantala pelasi pallon kulmavaparikuvion päätteeksi maalille ja Tino Salmisen löi pallon verkkoon. Sekä Turula että Salminen naulasivat kauden avausmaalinsa.

Classicin kakkosvitjaksi merkitty viisikko vastasi myös Classicin kolmannesta osumasta, kun Rantala pelasi pallon Atte Eroselle, jonka rannelaukaus upposi vieraiden maalin takakulmaan. Suomen mestarit jatkoivat vahvalla otteella, kun Eemeli Salinin ranneruoska sivalsi ylivoimalla ajassa 17.36. Maalisyötön tarjoili Mikko Leikkanen.

Ensimmäinen erä, ja varsinkin sen toinen kymppi oli Classicin käsialaa. Kaksikymppinen tarjoili vauhdikasta viihdettä ja aktiivista pallollista peliä. Rantalan johtama viisikko vastasi kolmesta Classic-osumasta ja aiheutti vieraille vielä jäähyn, jonka aikana syntyi 4-2-maali.

Toisen erän ensimmäinen huippupaikka siunaantui ErVille rangaistuslaukauksen muodossa, kun erää oli pelattu lähes kaksi minuuttia. Mika Moilanen ei onnistunut rankkarissaan, joten Rantala jäi istumaan kahden minuutin jäähyä. Classic kesti kahden minuutin painostuksen ja peliä jatkettiin tasakentällisin.

Erän ensimmäinen puolisko oli vierasjoukkueelta vahvempaa tekemistä, mutta erän avausmaalin teki Classic ajassa 30.52, kun Moilanen istui vuorostaan jäähypenkillä. Salin syötti ja Joonas Pylsy tykitti pallon tarkasti Strandbergin selän taakse. Classic sai pari minuuttia myöhemmin toisen ylivoimamahdollisuuden, mutta sen ErVi selvitti.

ErVille tarjottiin kavennusmahdollisuutta, kun Salminen kävi lyömässä Strandbergin käsille ja sai kahden minuutin rangaistuksen. Classic kesti hieman verkkaisen ErVi-ylivoiman ja viimeiseen erään mentiin luvuissa 5-2. Toinen erä oli ensimmäistä rikkonaisempi, hieman hidastempoisempi ja jäähyen sävyttämä.

Pylsyn ”töötättyä” Marko Juseliusta keskialueella kolmoserän alussa vieraille tarjottiin kolmatta ylivoimasaumaa, mutta tuokaan 5-4-peli ei tuottanut maalia. Kun peliä oli pelattu 44.20 Sami Johansson taiteili pallon ErVi-verkkoon Eetu Sikkisen esityöstä.

Maalin jälkeen ErVi paransi otteitaan ja katkoi hyvin Classic-hyökkäyksiä, mutta omat viimeiset syötöt sekä viimeistelyt eivät olleet terävimpiä mahdollisia. Classicin puolustuspeliä ei sovi kuitenkaan väheksyä, sillä se toimi hyvin koko ottelun ajan.

Viimeiset neljä minuuttia ErVi pelasi rohkeasti ilman maalivahtia ja ajassa 57.25 Moilanen löi irtopallon tamperelaisten verkkoon ja ero kaveni kolmeen maaliin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka ErVi löi rajusti painetta Classic-päätyyn.

Classicin tehopelaajia olivat Salin (1+1) ja Rantala (0+2). Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1288 katsojaa. Classic nousi voitolla sarjakärkeen ja EräViikingit löytyy sarjataulukon sijalta 6.

Ottelutilastot

Esa Takalon ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Minäpahoitinmieleni
16/10/2017
Ei voi kuin ihailla ervin peliä. Siis vastustajalta puuttuu Suomen (kenties maailman) paras pakki ja silti ei mitään jakoa clasua vastaan. :D
Arto Kilponen
16/10/2017
Sitten vain popparit esille ja odottelemaan kommentteja Vantaalta, miten EräViikinkien playoff-paikka meni viimeistään tuossa, eikä suora putoaminenkaan ole kuin hiuskarvan varassa.
On
16/10/2017
Jäätävää pallorallia välillä clasun ykköseltä!
Kilposen
16/10/2017
Kommenttien taso senkun laskee päivä päivältä. Milloin kooveella on heikohko halli, milloin mitäkin. Liikuntakeskus jengin pari hassua voittoa kihahtanut kivasti hattuun.
jos
16/10/2017
Puuttujista puhutaan, niin erviltä puuttuu vieläkin yksi Suomen parhaista vasemmista laidoista.
Naama
16/10/2017
Jos ei ole pokkaa laittaa omaa nimeä kommentin päälle, kuten Kilposella, niin kaikki sinne suunnattu kuittailu aiheuttaa aikuissa lukijoissa lähinnä myötähäpeää.
Minäpahoitinmieleni
16/10/2017
Ei taida olla clasulle pysäyttäjää tänäkään vuonna. Yhden pelin-ihmeellä spv tai happee voi yllättää mut heikolta näyttää :p
Arto Kilponen
16/10/2017
Kooveella heikohko halli? Voitko vääntää nyt ihan rautalankamallin tästä?
Hiekkalaatikkolla
16/10/2017
On tämäkin yks keskustelupalsta - vauva.fi palstallakin asiallisempaa keskustelua.
Arto Kilponen
16/10/2017
Ylellä hieno juttu kirjoitettuna EräViikinkien Tampere-möröstä. Eihän joukkue ole voittanut siellä kuin pari runkosarjapeliä, pari playoff-peliä ja Cupin finaalin. Onhan se varsin heikosti joukkueelta, joka on kuitenkin ollut olemassa jo puolitoista vuotta. Toivotaan, että pelaajat uskaltavat vielä joskus matkustaa Tampereelle.
Minäpahoitinmieleni
16/10/2017
HIEKKALAATIKKOLLA: hauku ylimielisesti keskustelupalstaa, tule silti lukemaan kaikki kommentit, kirjoita ryhmän huonoin kommentti. Tehtävä suoritettu ;)
Ulkomailla
17/10/2017
Fanseat onneksi toimii myos ulkomailla, tuli katsottua ottelu ja olihan Classic nyt vain ylivoimainen taas. ErVin toiminta on jotenkin todella surullista, hirveaa mussutusta kokoajan. En tieda mihin on amu lahtenyt, mutta vaikeaa tulee olemaan. Ylimielisia pelaajia taynna. Liiga oli parempi, kun oli viela SSV ja ERA. Classicille hatunnostot siita, miten kaveli yli ErVin, vaikka joukosta puuttui monta profiilipakkia mm. savonen, jaaskelainen ja hyvat naytot antanut nuori pulkkinen. (ä kirjain puuttuu)
heh
17/10/2017
Haalarit päälle
Yhden pelin ihme?
17/10/2017
MIELENSÄPAHOITTAJALLE: Eikös SPV voittanut viime kaudella molemmat liigapelit Classicia vastaan?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.