Liigat

Kotiyleisölle kova pettymys – Falunin tähdet kurittivat SPV:tä Champions Cupin välierässä

07.10.
2017
17 Kommenttia
3
Liigat

Alexander Galante Carlström (vas.) kuului Falunin ratkaisijoihin välierässä.

2400-päisen yleisön kannustus ei riittänyt viemään Seinäjoen Peliveljiä Champions Cupin finaaliin. Ruotsalainen Falun vei välierän nimiinsä 7–2.

SPV sai otteluun vaikean alun, kun Alexander Galante Carlström avasi maalihanat vajaan minuutin pelaamisen jälkeen. Henri Myllymäki kuitenkin kuittasi nopeasti tasoittamalla pelin.

Maailman parhaimmaksi pelaajaksikin arvostettu Rasmus Enström vei ruotsalaiset jälleen johtoon – toki hieman onnekkaasti, sillä syötöksi tarkoitettu sutaisu upposi Arttu Kukon jalan kautta maaliin.

Seinäjoki Areena räjähti kuitenkin uudestaan riemuun avauserän lopussa. SPV esitti hyvin SPV:n näköisen hyökkäyksen: Ville Kuusela pelasi pitkän pallon läpi kentän Falun-maalin eteen unohtuneelle Mikko Kohoselle, joka iski lukemat 2–2:een.

Toisessa erässä Falun määräsi jälleen pallon kanssa maajoukkuetähtiensä johdolla. Urhoollisesti laukauksia peittänyt SPV kuitenkin kesti ilman takaiskuja. Erityisesti Emil Johanssonin ja Enströmin uinnit maalille olivat myrkkyä. Julius Kivimäki esitti maalillaan tukun tärkeitä torjuntoja.

Galante Carlström osoitti jälleen vaarallisuutensa kolmannen erän alussa. Tarkka rannelaukaus upposi vastuttamattomasti takaylänurkkaan.

Kun SPV ei tehnyt omista paikoistaan, rokotti Falun armotta. Galante Carlström viimeisteli hattutempullaan 5–2-numerot.

Sen jälkeen haaste oli liian kova SPV:lle, ja Ruotsin mestarit pääsivät kaunistelemaan numeroita.

Falun kohtaa sunnuntain finaalissa Tampereen Classicin.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Stadi
07/10/2017
Loistavaa toimintaa Seinäjoella tapahtuman järjestelyissä. Samoin kutosen tv-toteutus, oli ammattimainen, varsinkin Oskari Saaren selostus. Toivotaan että Kutonen satsaa myös jatkossa säbään.
Harmi että SPV:n taso ei riittänyt Falunia vastaan, taistelu oli kyllä maailman luokkaa.
Realisti
07/10/2017
SPV hyvin mukana 2 erää, mutta sitten taisi loppua polttoaine. Kovakuntoisempi Falun laittoi vähän kaasua ja lisäsi vauhtia. SVP yritti sinnitellä cooper vauhdilla perässä, mutta nopeusvoima oli tänään valttia.
Jepjep
07/10/2017
Vielä kun olis lähetys ollut hd niin voi pojat!
Rokka
07/10/2017
Peukku Kutoselle lähetyksestä!
Minäpahoitinmieleni
07/10/2017
Aivan naurettavaa että Kutonen näyttää tämän mutta Yle ei.. Eikös läntti sanonut että falunin ykköskenttä väsyy kun pelaavat av:t sun muut? Melkoinen asiantuntija..
seinäjokinen
07/10/2017
Naurettavaa, tai ei... en kyllä edes haluaisi Yle:ltä enää yhtää salibandylähetystä. Iloinen asia, että on löytynyt tv-kanava, joka näyttäisi olevan kiinnostunut viemään lajin näkyvyyttä eteenpäin, eikä vain keräile rusinoita pullasta. Hyvä Kutonen, ja kiitos!
Mullakin on paha mieli
07/10/2017
Jäntistä kannattaa kuunnella niitä ympäripyöreyksiä, mitä vaan jänö osaa laukoa. Ja vaimon kanssa lyödään aina vetoa siitä, kertooko J että ”pelimiehen kymppi alkoi juuri”. Analyysiä ei tarjoa kyllä yhtään, mutta jotenkin jees-miehenä pääsee lähetyksiin pälpättämään.
Elmeri
07/10/2017
Miksi ihmeessä Ylen pitäisi näyttää, pääasia että joku ilmainen kanava näyttää. Tervetuloa 2010-luvulle. Kaukosäätimestä hyvä löytää myös muita kanavia kuin 1-3.
Ei
07/10/2017
Falunin ykkönen ole ennenkään hyytynyt, ihan sama vaikka on pelanneet 2ketjulla. Maailman paras ketju! Onneksi Ruotsin majussa eivät oo tota tajunneet!
Minäpahoitinmieleni
07/10/2017
"Miksi ylen pitäisi näyttää" no vaikka siksi että on olemassa pakollinen ylevero. Olisi kiva että ne rahat käytettäisiin vaikka urheilun edistämiseen näyttämällä paljon eri lajeja jolloin nuoriso voisi niistä enemmän innostua. Eikä vaan kaiken maailman höpöhöpöamatööriohjelmia jotka eivät kiinnosta kuin murto-osaa ihmisistä.
Minäpahoitinmieleni
07/10/2017
Tervetuloa 2010-luvulle. Ei oo väliä mitä kaikkia turhia maksuja on olemassa koska kaukosäätimessä on enemmän kanavia..Voi moro..
rakkikoira
08/10/2017
Onpa hieno kuva, lisää näitä.
Yle
08/10/2017
Yle on laittanut säbän boikottiin? No, ihan sama koska Kutonen hoitaa lähetykset paremmin, selostuskin on maailman luokkaa,
Seuraaja
08/10/2017
Falunin ykköskenttä näytti miten peliä pelataan taidolla hyvät laukaukset ja veivit ym. tätä arvostan ja se oli myös oma pelityyli aikoinaan, mutta edelleen ihmettelen miksi nytkin katsomossa en kentällä. Mielenkiintoista seurata myös tuomarityöskentelyä. Olihan siellä pari korkeaa mailaa vaikkei kenenkään osunut olisiko vaarallisesta pelistä voinut vitosen tuomita niin kuin divarin peleissä nähty tällä kaudella?
Junnu#8
08/10/2017
Kiva kun kutonen näyttänyt pelit. Ja netistä on mukava katsoa myös. Tosiaan Falunin ykköskenttä ei ole väsynyt ennenkään. Eikä väsy. Jäntti tuppaa höpöttämään samoja jorinoita vuodesta toiseen. Pelimiesten kymppi. Ja miten saat lavan vapaaksi??? Sama jalkapallossa. Selostaja höpöttää. Kun joku pelaaja ei saanut jalkaa vapaaksi. Ei tuollainen lause tarkoita yhtään mitään! On varmaan jonkun selostajan muka hieno verbaalinen keksintö. Not!!!
Peku
08/10/2017
Aivan mahtavaa taistelua SPVltä kaksi erää. Onhan tuo Falunin ykköskenttä aivan jäätävä. Emil Johansonin liike, Enströmin peliteko ja Galante-Carlströmin viimeistely ovat sellaista tasoa ettei maailmalta parempaa löydy. Finaalissa nähdään miten Classic pärjää tuolle porukalle, välierä taso ei riitä mutta onhan Classicilla osaamista paljon parempaan. Ja muistakaa PELI ON PARASTA PAIKANPÄÄLLÄ!
JiiK
08/10/2017
Kyllä minä ainakin molempia lajeja pelaavana ymmärrän tuon "jalka/lapa vapaaksi" -ilmaisun. Monesti jalkapallossa on tilanne, että on pallossa ja periaatteessa on tilaa, mutta ei tarpeeksi laukaisemista varten. Sama säbässä. Toki ehkä parempi termi olisi ihan vaan, että "saa tilaa laukaukselle" :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.