Kuva todistaa: liigajoukkueelta hylättiin selvä maali – vastustaja kuittasi välittömästi

Laahuksessa asti käynyt pallo ei tuomareiden mukaan ollut maalissa OLS:n ja Classicin välisessä ottelussa. Kuva: Sakari Väisäsen Instagram-tili

Laahuksessa asti käynyt pallo ei tuomareiden mukaan ollut maalissa OLS:n ja Classicin välisessä ottelussa. Kuva: Sakari Väisäsen Instagram-tili

Oulun Luistinseuran ja Tampereen Classicin välisessä Salibandyliigan ottelussa nähtiin paljon jälkispekulointia herättänyt tilanne, kun kotijoukkueelta hylättiin selkeältä näyttänyt maali.

Joukkueet kohtasivat jäähalliottelussa lauantaina Oulun Energia Areenalla. Kolmannen erän alussa Petri Niemelä laukoi pallon Classic-maalin yläkulmaan. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, ja se sai paikalla olleet hämmentymään.

Classic ei kuitenkaan jäänyt ihmettelemään, vaan löi 3–4-johdon tulostaululle heti seuraavasta hyökkäyksestä.

OLS nousi vielä ajassa 50.50 tasoihin Tatu Kiipelin maalin ansiosta, mutta Sami Johanssonin ja Miro Lehtisen osumilla hallitsevat mestarit nappasivat 5–7-voiton.

Oululainen Sakari Väisänen sai tallennettua kamerallaan kuvan Niemelä hylätystä maalista. Sen perusteella OLS ei protestoinnut tilannetta turhaan.

Hylätystä maalista uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

12 comments

  1. Ketäköhän vajakki tuon laahuksen on tuohon maaliin keksinyt? Siitä ei ole muutakun haittaa.

  2. Laahus on mielestäni hyvä lisä maaliin, mutta laahuksen ja maaliverkon kiinnityskohdasta pallo kimpoaa yleensä todella nopeasti pois. Olsin sivuilla näkyi kuvasta että tuomari oli maalin takana kaukalonkin ulkopuolella, eli kohtalaisen huonosti sijoittunut.

  3. Olis kyllä positiivista jos salibandyyn saataisiin jonkinlainen ”maalikamerateknologia” hinnalla, joka ei seuroja kaataisi…

    Siinä saataisiin samalla peliin ”lisätuomari” kun toinen dumari vapautuu seuraamaan pelitapahtumia maalinvalvonnan sijaan.

  4. Luultavasti maali olisi hyväksytty jos classic olisi sen tehnyt. Valitettavasti salibandyssä tuomareiden taso on todella huono. Maajoukkue pelajat saavat tehdä kentällä mitä vain. Tuomareille ei ole uskallusta viheltää heidän rikkeitään. Tuollaiset tuomarit ovat ihan väärässä sarjassa. Ja miksi heillä ei ole mitään vastuuta tekemistään virheistä?

  5. Näyttäisi että laahus on asettunut väärään kohtaan, jolloin pallolle jää liian vähän tilaa yläpuolella. Laahuksen pitäisi sijaita 20cm ylärimasta taaksepäin. Laahuksen kiinnittäminen myös yläsivuputkiin kiristysoptiolla, toisin kuin tällähetkellä vain maaliverkkoon, pitäisi laahuksen aina oikein. Tai laahus voisi sijaita myös vielä 10cm taaempana.

  6. Luulen, että tuomareilla ei ollut tätä Twitter-kuvaa käytettävissään. No, mielenkiintoista nähdä video.

  7. Hieman vastaavanlainen tilanne syntyi eilen naisten Classic-TPS pelissä 3-0 osuman kohdalta – kannattaa vilkaista maalikooste. Pitäisiköhän liiton miettiä mitä tehdä noiden maaliverkkojen suhteen.

  8. Ai liitto tekisi jotain:) 🙂 :). Jos liiton tekeminen on yhtänopeaa kuin kurinpitokösittely niin ehkä 10kk saat odottaa 🙂

  9. No hyvä. Laitetaan nyt kello käymään niin asia on kunnossa ensi kauteen mennessä. Pääasia että asia korjaantuu.

  10. Puitteet kuntoon…kyllä kellot ja tulostaulut täystyis olla jo molemmilla puolilla kenttää ja sitten vasta kamerat….maalia ei voi hyväksyä jos sitä ei nää!

  11. Eilen nähtiin samallainen ”ei maalia” tilanne cupin pelissä Blackbirds-Loviisan Tor Joni Niirasen rankkarissa. Ainakin katsomoon näytti selvältä maalilta?? Löytyiskö tästä videota? Tor voitti pelin, joten sinänsä ei ratkaissut mitään. Ja tarkoitukseni ei ole kritisoida tässä tuomareita.

  12. Tämä erotuomari Pitkänen on entisen päällikön Brännbakan kaveri, ei riitä vihellystaidot muutoin liigatasolle. Eivätkö nykyiset päättäjät uskalla kenkiä ulos? Sijoittuminen tässä väärä ja tulos oksettava!!!