Liigat

LASB yllätti Oilersin – espoolaisille kauden ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla

30.10.
2017
37 Kommenttia
8
Liigat

LASB löi Oilersin selkein lukemin ja eteni jatkoon Suomen Cupissa. Kuva: Jari Turunen

Esport Oilers ja LASB väänsivät maanantaina miesten Salibandyliigan ja Suomen Cupin tuplaottelussa Espoossa. LASB voitti ottelun maalein 9-4 ja eteni sen myötä Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle.

Ottelu käynnistyi espoolaisittain vahvasti. Kun noin kaksi minuuttia oli pelattu, niin Severi Korhonen viritteli kierteisen vaparilaukauksen, joka yllätti LASB-vahti Kaapo Kettusen. LASB sai ensimmäisellä kympillä kaksi ylivoimapaikkaa. Ensimmäisellä joukkue oli hyvin lähellä osua maaliin, ja toista ehdittiin koluta ainoastaan kuusi sekuntia, kun Tuure Ailio toi LASBin tasoihin komean kuvion päätteeksi.

Kettunen nollasi seuraavien minuuttien Oilers-yritykset ja ajassa 13.28 Rasmus Kainulainen vei vieraat johtoon Matti Korhosen tarkasta syötöstä. Ensimmäinen erä oli varsinkin toisen puoliskon osalta vieraiden hallussa. Oilersilla oli hankaluuksia omassa pallollisessa pelissä, kun taas LASB rakenteli omia hyökkäyksiin tasapainoisemmin ja varmemmin.

Toisen erän ensimmäisellä kympillä molemmissa päädyissä oli satunnaisia saumoja lisämaaleihin, mutta ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Ajassa 34.19 Roope Kainulainen punnersi ulos Oilersin kulmasta ja täräytti pallon todella komeasti Oilers-maalin takayläkulmaan. Erän lopussa Kainulaisen veljekset pyörittivät Oilers-puolustusta ja ajassa Roope Kainulainen heitti selkänsä takaa pallon Tino Nivalalle, joka iski vieraat 4-1-johtoon ajassa 39.15.

LASB oli toisessakin erässä parempi ja Oilersilla oli todellisia vaikeuksia rakennella omia maalipaikkoja. Parhaat maalipaikat syntyivätkin lähinnä vahvoista yksilösuorituksista. LASB puolusti sekä hyökkäsi varsin tasapainoisesti ensimmäiset 40 minuuttia.

Kolmannen erän alussa Oilers sai pienoisen mylläkän LASB-päätyyn, mutta kaksikko Ailio-Rasmus Kainulainen tehtaili vastahyökkäyksestä vieraiden viidennen maalin ajassa 40.36. Seuraavassa vaihdossa Oilersilla oli tuuria, kun Santeri Lindforsin laukaus kimposi Onni Piiparisen kautta maaliin.

Noin minuuttia myöhemmin Oilers pääsi ylivoimalle. LASB kesti sarjan tehokkaimpiin kuuluvan ylivoiman, mutta sekunti jäähyn jälkeen Casper Pfitzner toi Oilersin kahden maalin päähän ajassa 43.43. Tuon jälkeen ei jääty himmailemaan. Vahvasti esiintynyt Roope Kainulainen uunotti Oilersin puolustusta ja vei vieraat 6-3-johtoon ajassa 44.58.

LASB sai ylivoiman vajaa minuuttia myöhemmin. Oilers hyökkäsi turhan innokkaasti alivoimallaan ja Rasmus Kainulainen katkaisi öljyvyöryn puolessa kentässä, jonka jälkeen hän vapautti vuorostaan Korhosen maalintekoon, joten joukkueiden välinen erotus oli jälleen neljä maalia.

Viimeisellä kympillä myös kolmas Kainulainen osui eli Justus vei vieraat 8-3-johtoon. Oilers-valmennus teki tilanteesta omat johtopäätökset ja otti maalivahdin pois jo kahdeksan minuuttia ennen loppua. Markus Markkola kavensi kertaalleen, mutta Oilers-kioski meni lopullisesti kiinni, kun Joonatan Surakka löi ottelun viimeisen osuman tyhjään maaliin ajassa 58.40.

LASBin tehopelaajia olivat eritoten Kainulaiset (Rasmus 1+3, Roope 2+1 ja Justus 1+2) sekä Nivala (1+1), Ailio (2+0) ja Korhonen (1+1).

Vaikka LASBilla oli muutamia erittäin vahvoja yksilöonnistujia, niin kaikkinensa joukkue esiintyi kokonaisuutena espoolaisia virkaveljiään paremmin. Puolustuspeli oli hyvin tiivistä ja hyökkäyksissä oli enemmän ideaa kuin Oilersilla.

LASB nousi voitolla sarjataulukon kahdeksanneksi. Oilersille tappio oli kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla ja joukkue on edelleen sarjan kolmantena.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jarmo Kuronen
30/10/2017
Yllättävän aseeton oli Oilers tänään muutamia hetkiä lukuunottamatta.

Numerot ehkä jopa mairittelevat kotijoukkuetta.
Rane
30/10/2017
No niin, nyt ollaan siinä tilanteessa mitä joku odotti ja ennusti että Steelerssillä on enemmän miinusta maalierossa kun muilla joukkueilla yhteensä?
Suomen Cup
30/10/2017
Eli samassa cupin arvontakorissa

Indians, Espoo
Loviisan Tor
M-Team, Helsinki
NST, Lappeenranta
LASB, Lahti
Rangers, Kirkkonummi

Tulee jännät paikat!!
Hämeestä
30/10/2017
Olipas Lasbilta iloista ja nuorekasta säbää. Täältä Hämeenlinnasta löytyisi muutama paluu muuttaja sinne päin.
Rane
30/10/2017
No mutta se kommentoijahan oli Kilposen Arto... Miksi nyt ei avauduta tavalliseen tapaan?
@Lasb edustus
30/10/2017
Twitter-justus-lasit-tuuletus: hyvä että joku huolehtii sääntöjen noudattamisesta ja pelaajan terveydestä, kun joukkueen toimihenkilöt ei siihen pysty. Luokaton twiitti, johtamisen irvikuva. Kiitos pääkallo ja fanit, lasit on päässä.
Junnu#8
30/10/2017
Hieno voitto LASBILTA! Energistä peliä vain niin hyvä tulee.
46
30/10/2017
Nyt voidaan kyllä puhua jo kaikkien aikojen säbäkaudesta! Mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa.
Mika Virtanen
30/10/2017
Höpö höpö. Lasit on päässä seuran ohjeistuksesta, vaikka sääntö pelaajia eriarvoistava onkin. Kantani suojalaseihin voit käydä lukemassa twitter-tililtäni. Ja mitä tulee tuohon twitter- kuittiin, niin sehän on erinomainen. Lasit on päässä niin kuin kuuluukin ja kaikki 80 Justuksen turvallisuudesta huolta kantanutta kommentoijaa voivat nyt huokaista helpotuksesta. Hymyä huuleen!
Kyllä
30/10/2017
On eriarvoistava mutta mihin suuntaan? No mutta kukin seura tyylillään...
Jarmo Kuronen
30/10/2017
Eiköhän tämä lasihössötys voida jo unohtaa. Kuitti espoolaisille, ja muillekin, tuli tuuletuksen muodossa. Lasit päässä tietenkin. Voitaisko alkaa vaikka mittaamaan lapoja välillä?
Liiga
30/10/2017
Mitä ihmettä tuolla liigassa tapahtuu!!!! #kaikkienAikojenLiigakausi
Sarjataulukko ihan vinksinvonksin
Säkki
30/10/2017
Arto, milloin on seuraavat cupin pelit? ?
HAHAHA
30/10/2017
Jos kerta lasit on nyt päässä seuran ohjeistuksesta, niin miksi ne eivät olleet Kainulaisella kahdessa ensimmäisessä pelissään? Tai Lavosella ties kuinka monessä pelissä ennen sitä? Miksi arvon toiminnanjohtaja ei tähän puuttunut ennen kuin asiasta nostettiin meteli täällä keskustelupalstalla? Typerä kuitti tuo tuuletus, olisi itse noudattanut alusta asti sääntöjä, niin mitään kohua ei olisi syntynytkään.
Minäpahoitinmieleni
30/10/2017
46: paljon se steelers-clasu päätty? ;) ei nyt ehkä kuka vain ketä vain tms mutta hyvin tasainen sarja on ainakin tällä hetkellä. Saa nähdä onko lopulta siellä kärjessä ne samat vanhat vai "yllättääkö" joku :)
Surmis
30/10/2017
Mun mielestä ois hauskaa jos Justus pelais vaikka joka toisen pelin laseilla ja joka toisen ilman, niin saataisiin pidettyä keskustelua yllä koko kauden ajan.
juippi
30/10/2017
Lasit tai ei. LASB oli tänään parempi. Kaapo oli eläin....Justus myös vähän....
Vhs
30/10/2017
Oilerssilta tulossa lehdistötilaisuus ja maalikooste, ehkä? Surkeeta toimintaa.
Erikeeper
30/10/2017
http://beta.salibandy.net/files/8514/9872/1691/ETV_TulkinnatPelisaantoihin_2017_2018.pdf

613 Pelirangaistus 1:n aiheuttavia rikkeitä KilpS 38 § Pelaajien, jotka ovat syntyneet 1.1.1999 tai myöhemmin, on käytettävä virallisissa otteluissa kansainvälisen salibandyliiton hyväksymiä ja merkitsemiä suojalaseja.
VHS:sälle
30/10/2017
Tulee sieltä varmaan molemmat. Tämä ei ollut Kooveen peli. Ei voi kaikilta olettaa että maalikooste julkaistaan ennen lehdistötilaisuuden alkamista :)
Vhs
30/10/2017
Pikku provo, lerssillä tapana patakeikan jälkeen nukkua muutama pvä.
VHS:sälle
30/10/2017
Provo? Täällä? No joo...Nyt meni itseltäni kuitenkin vähän ohi tuo, Oilersin toimintaa kun ei ole tullut seurattua koosteiden julkaisemisen kanssa, vaan lähinnä KrP:n lisäksi noita Manselaisia. Joista Koovee tosiaan teki jonkun maalikoosteen julkaisemisen nopeusennätyksen sunnuntaina. Ja on Classic tehnyt oman ennätyksensä myös, kun ylipäätään niitä tällä kaudella julkaisee.
No mutta
31/10/2017
Missä on Arto?

Cup:in jatkokierrokset arvotaan ihan kohta. Arvontakorit nähtävillä jo. Eikö yhtään jännitä kuka tulee vastaan? Eiku. Sori. Unohdin.

#posinkautta. Espoossa pelataan vielä.

#posinkautta2. Siellä on Hesalaisiakin. Ei Vantaalta.
Oilers oli
31/10/2017
Naurettavan surkea, meni jopa motivaatio katsoa ottelu loppuun, kun oli vain yksi joukkue.
Liikuntakeskuksessa
31/10/2017
Taidettu miettiä pikkasen liikaa arvontakoreja.
Katsomo
31/10/2017
Näitä tappioitakin tulee kauden aika, hyvä että tauon aikana on töitä edessä. Puolustukseen pitää saada parempi ilme. Muuten hyvältä näyttää, kevättä kohden.
lasit
31/10/2017
miksi noista laseista olisi haittaa kun on koko ikänsä ne päässä pelannut?
Nimetön
31/10/2017
Kyläjengin virallinen twitter-kanava, että junnutähti näyttävät tyylitajuaan... voi voi.
Minäpahoitinmieleni
31/10/2017
Surmiksen kanssa samaa mieltä. Saataisko tänne jotain vetoa siitä kummat pahoittaa mielensä pahemmin? Kyläjengiläiset kentällä ja twitterissä vai piipittäjät täällä? :D
Ihmettelijä2
31/10/2017
Luulisi, että laji ja hyvät pelit kiinnostaisi kaikkia kommentoijia. Nyt kiistellään lillukan varsista, haukutaan henkilöitä, joukkueita jopa asuinalueita. Turvallisuus, säännöt ja toisten kunnioittaminen tulee olla keskiössä, mutta asiallisuus ja suhteellisuuden taju tulisi aina säilyttää. On parempia pelaajia sekä joukkueita sekä niitä vähemmän, mutta kaikilla on varaa petrata kaikilla osa-alueilla. Salibandy on viihdyttävää sekä pelaajan että katsojan kannalta - eikö niin ?
Kilponen
31/10/2017
Kommenttejasi odotellaan..
JZ
31/10/2017
Siis mitä ihmeen koulukiusaamista täällä nyt jankataan, pakkoko sen Arton perässä on olla joka välissä? Antaa kaverin jankata, onpahan edes joku joka tuottaa tänne jotain meteliä, muutakin kuin peruslinjaa "tuomarit on pazkoja!!1". Ei voi mennä noin pienestä sählääjillä ihon alle.

Toinen asia myös mitä en ymmärrä on LASBin ajoittainen tiedotuslinja. Vois vaikka laskee kymmeneen aina välillä ennenkuin pistää Trump-tyyliin twiittejä menemään ja sukeltaa nimettömien huutelijoiden sekaan. No joo. Tuleehan tuollakin jotain näkyvyyttä ja lisää meteliä kai, mutta omaan makuun joukkueen virallinen saisi olla aika asiallista. Lisään kukkia hattuuni ja totean: en tykkää.

Suojalasikeskustelu ja argumentit muistuttaa kovin paljon sitä, mitä aikanaan käytiin lätkäkypärien ja lopulta kypäränvisiirien kanssa. Sama ikärasismi siinäkin oli käytössä ja lopulta epämukavan suojavälineen käytöstä tuli standardi. Menetelmä siis ihan OK, suojalasien tarpeellisuuteen en sinänsä ota kantaa.
Nimetön
31/10/2017
Hyvä kirjoitus nimimerkiltä JZ.

Jokaisella on vapaus osoittaa typeryyttään vaikka twitter-viestin tai tuuletuksen kautta, mutta ihmettelen mitä noilla tavoiteltiin? Piikiteltiin sillä, että läl-läl-lää päätettiin noudattaa sääntöjä?

Ja tosiaan Kainulainen on koko ikänsä pelannut laseilla, niin sen ei pitäisi tulla yllätyksenä hänellekään. Ehkä aikuisten seurassa pitää olla "iso poika" mutta säännöt ovat sääntöjä.

15 euron suojavaruste on kuitenkin halpa verrattuna mahdolliseen vahinkoon mitä silmää saattaa tulla mailasta tai pallosta, niin minun mielestä sen käytöstä on mautonta heittää vitsiä varsinkin kun sen käyttöä tulisi promotoida kaikille pelaajille...
Promotoinnista
31/10/2017
Pisteet Tero Tiitulle, näytti, että vanhempikin kehäkettu voi lasit päässä pelata. Mutta samaan hengenvetoon, tämäkin aiheutti joissain jäärissä paheksuntaa. Joidenkin "kova jätkä"-imago ei kestä edes, että joku alkaa käyttämään. Sveitsissä Mathias Hoffbauer vetänyt jo pidempää lasit päässä ja Suomessa Hätönen.
kuoma
31/10/2017
Salibandyn silmävammoja ei mitata pelkästään rahassa. Pahimmissa tapauksissa näkökyky kärsii pahemman kerran, peruuttamattomasti.
Kova
31/10/2017
Onne veljekset kovia!! Huikea nähdä mihin tulevaisuudessa pystyvät jos kiinostus jatkuu pojilla!
Paavo
31/10/2017
Kukas tässä nyt olisi vielä haukkumatta... -heh- Tämän foorumin ko. aiheesta olevien kommenttien varjossa Justus Kainulaisen kuitti oli ihan linjassaan. Turha siitä kenenkään on hermostua.

Ja juu, täytyy käyttää suojalaseja. Oikeesti.

Ihmettelijä2 tiivisti kaiken olennaisen. Erittäin fiksusti kommentoitu.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.