Divarit

Mestari vaihtuu – nämä liigajoukkueet jatkavat miesten Suomen Cupissa

29.10.
2017
41 Kommenttia
5
Divarit

Keltapaitainen OLS punnersi jatkoon Suomen Cupissa. Kuva: Jarmo Koskela.

Salibandyn pääsarjoissa pelattiin sunnuntaina kuusi miesten Salibandyliigan ottelua, sekä yksi kamppailu sekä miesten Divaria, että naisten Salibandyliigaa. Miesten liigan otteluissa oli kaikissa tuplapanos, sillä voittajat etenivät myös Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle.

Miesten Salibandyliigassa Oulun Luistinseura nappasi jatkopaikkansa miesten Suomen Cupissa ja saalisti samalla kaksi tärkeää liigapistettä voittamalla EräViikingit vieraissa. Loppulukemat kirjattiin OLS:lle 5-4.

Tasaisessa ottelussa ErVi sortui jäähyilyyn, sillä joukkueelle vislattiin kaikkiaan seitsemän kahden minuutin rangaistusta. Kolmesti OLS rokotti isäntiä ylivoimalla, joskin kahdesti ErVi osui alivoimalla.

OLS:n tehokkain oli kolme osumaa alustanut Antti Nieminen. Valtteri Parviainen ampui kaksi maalia – OLS:n ensimmäisen, sekä voittomaaliksi jääneen viimeisen. EräViikinkien tehot lepäsivät Miko Kailialan (2+1) ja Marko Juseliuksen (1+2) harteilla.

Tappio oli EräViikingeille kolmas putkeen. Voitto oli puolestaan OLS:lle kauden kolmas.

Toinen yllättävä tulos nähtiin Seinäjoella, kun Indians rökitti SPV:tä lukemin 14-8. SPV:lle tappio oli jo toinen perättäinen, kun viime viikonloppuna se hävisi Welhoille vieraissa. Indians puolestaan on hyvässä syysiskussa ja voitto oli jo kolmas perättäinen. Kaksi edellistä se on napannut TPS:stä ja Happeesta.

SPV:tä kurittivat rankimmin tehoin 3+2 operoineet Heikki Iiskola ja Miko Summanen. SPV:n Sami Koski syötti neljä maalia ja Mikko Kohonen viimeisteli hattutempun.

Suomen Cupissa jatkavat ja kaksi liigapistettä tililleen keräsivät OLS:n ja Indiansin lisäksi SalBa, Classic, TPS ja Koovee.

Huomenna pelataan vielä liigan cup-kierroksen viimeinen kohtaaminen. Jatkoon etenee siis vielä voittaja ottelusta Oilers-LASB.

Naisten Salibandyliigassa NST:n kurimus sen kun jatkuu. Tänään SSRA haki pisteet Lappeenrannasta lukemin 7-4. Avauserä oli tasainen, mutta vieraat kuroivat hitaasti eroa toisessa erässä, eikä NST onnistunut enää kolmannessa kirimään.

Oululaisten tehokkain oli Essi Ronkainen, joka iski kaksi maalia. NST:lle kahdesti osui Ida Suikka.

NST on sarjassa viimeisenä. Se ei ole voittanut vielä peliäkään viidestä kamppailustaan ja tilillä on vain yksi jatkoaikatappion tuoma piste. SSRA on kerännyt kuudessa pelissä kahdeksan pistettä ja on sarjassa neljäntenä.

Miesten Divarissa Blue Foxilla ei ole juuri sen helpompaa. Joukkue kärsi kauden viidennen tappion tänään NST:lle lukemin 6-3. Blue Fox osui jo ensimmäisessä vaihdossaan, mutta NST tasoitti nopeasti, eikä päästänyt enää kertaakaan isäntiä edelle.

NST:n Joonatan Kovanen ja Konsta Koskimies takoivat kumpikin tehot 1+1. Blue Foxin Didrik Lillas osui kahdesti.

”Siniketut” ovat voittaneet vain yhden ottelun tällä kaudella ja hävinneet kertaalleen jatkoajalla, eli pisteitä on kasassa kolme ja sarjasijoitus viimeistä edellinen. NST on sarjassa kahdeksantena.

Miesten Salibandyliiga (samalla Suomen Cup)
16:00 EräViikingit-OLS 4-5 Ottelutilastot (OLS jatkoon)

17:00 SalBa-Steelers 9-5 Ottelutilastot (SalBa jatkoon)
18:30 Happee-TPS 1-3 Ottelutilastot (TPS jatkoon)
18:30 Koovee-Nokian KrP 6-5 JA Ottelutilastot (Koovee jatkoon)
18:30 SB Welhot-Classic 5-8 Ottelutilastot (Classic jatkoon)
18:30 SPV-Indians 8-14 Ottelutilastot (Indians jatkoon)

Naisten Salibandyliiga
14:00 NST-SSRA 4-7 Ottelutilastot

Miesten Divari
16:00 Blue Fox-NST 3-6 Ottelutilastot

Edit: Oilers-LASB -ottelun maininta lisätty su 29.10. klo 20:56.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Arto Kilponen
29/10/2017
"18:30 SPV-Indians 14-8 Ottelutilastot (Indians jatkoon)"

Vähän erikoinen meininki siellä.
Ilkka Kittilä
29/10/2017
Tattista huomiosta. Tulos korjattu oikein päin.
Ervin
29/10/2017
Kyntäminen senkun jatkuu. Positiivista harvinaisen iso yleisö ja poikkeuksellinen jopa äänekäs kannustaminen. Kai sitten helpompi kannustaa, kun pelit tiukkoja, toki joskus ois kiva ottaa voittojakin. Tällä menolla kevät jää lyhyeksi ja lomat alkaa ajoissa.
Arto Kilponen
29/10/2017
Onhan tuo ollut Indiansilta aivan jäätävän kovaa menoa nyt. Pidin käytännössä varmana, että tästä Happee-TPS-SPV putkesta ei juuri pisteitä irtoa, mutta kolme voittoa ja Jyväskylä-Seinäjoki-akselilla käsittämättömät 22 tehtyä maalia.

Ja siis tuosta uutisesta kun puuttuu tuon otsikon lupaama vastaus, niin nämä joukkueet (+Oilers/LASB) 16 joukkoon Cupissa:
Classic, Tampere
FBC Turku
Indians, Espoo
Josba, Joensuu
Karhut, Pori
Koovee, Tampere
Loviisan Tor, Loviisa
Merikoski SBT, Oulu
NJ, Seinäjoki
NST, Lappeenranta
OLS, Oulu
Rangers, Kirkkonummi
SalBa, Rauma
SR, Tampere
TPS, Turku
(Suluissa siis se paikka, jossa joukkue pelaa kotipelinsä, oli se varsinainen kotipaikka sitten Nurmossa tai jossain muualla)
Arto Kilponen
29/10/2017
Ja eihän se sinällään edes puutu, luin väärin. Mutta tuossa nyt kuitenkin nuo 15.
Ja
29/10/2017
Aika kovia yllätyksiä, cupista ulos ervin lisäksi happee ja spv, kaikki ennen kautta isoja suosikeita cupin finaaliin asti. Hyvä tässä, että sarja on tasainen ja kuka vaan voi voittaa kenet vaan, paitsi classicia. Esportin jengi myös selkeästi yli odotusten pelannut, ottaen huomioon vaihtuvuuden.
Kooveen
29/10/2017
Jatkoon meno sekin yllätys!
Häh
29/10/2017
Arto selittäisitkö miksi FBC Turku muka jatkoon cupissa vaikka M-Team voitti FBC Turun perjantaina
Ev - varjojen kausi
29/10/2017
Arto hei, vieläkö EV on menossa heittämällä pleijareihin, kuten uhosit ennen kauden alkua epäilijöille..?
Lapanen
29/10/2017
Esportilla ensimmäinen oikea valmentaja Ahtiaisen jälkeen.
ErVin
29/10/2017
tasoero - palvelee lajia...?
Arto Kilponen
29/10/2017
Jaha, no siihen sattui sitten virhe. Korjataan, jatkoon siis M-Team eikä FBC Turku.

Ja kyllä minä edelleen olen valmis lyömään vetoa EräViikinkien playoff-paikan puolesta.
Arto hei
29/10/2017
Arto oot kyllä pirun kärkkäästi viilaamassa pilkkua jos jossain virheellistä tietoa, näppäinhäröjä tai tuloksia vahingossa väärinpäin. Vaikka varmasti itse tiedät mitä näissä tarkoitetaan. Kritisoit joukkueita, tuomareita, liittoa ja jopa kannattajia. Lanseeraat ErVistä vantaalaisia ym. Nyt minä kritisoin sinua. Olisitko ystävällinen ja opettelisit vähemmän rasittavan tavan jatkuvalle naljailemisellesi. Ja ottaisit asioista selvää ennen näsäviisaita kommenttejasi. Jos jossain kirjoitusvirhe tai jotain et ymmärrä ole hyvä ja ota vaikka suoraan toimitukseen, joukkueeseen tai liittoon yhteyttä. Ne ovat kaikki palvelemassa salibandyä. Sinä et!
Heh
29/10/2017
Haalareita päälle ervi.Karsinnoissa saattaa tulla vastaan M-team.Toivottavasti.Sitten mitataan tasoerot.
Arto Kilponen
29/10/2017
Mitä kovempaan ääneen sanoo jonkun asian olevan pielessä, sitä varmemmin se korjataan. Minä sanon kovaan ääneen sekä negatiivisia että ennen kaikkea positiivisia asioita. Kaikenlaisia hyssyttelijöitä on sekä tämän lajin parissa että ennenkaikkea tässä kaupungissa aivan tarpeeksi ilman minuakin. Kyllä maksavan asiakkaan tulee saada ilmaista mielipiteensä (toki joo, Pääkallosta en tällä hetkellä maksa mitään, mutta monesta muusta asiasta kyllä). Jos sinua häiritsee tapani toimia, se on sinun ongelmasi, ei minun.
#51
29/10/2017
Hyvä TPS! ja peukut Artolle!
Voisko heh
29/10/2017
Käydä viemässä ne haalarit mosalle tai ihan minne vaan? Tarvetta ois todella paljon.
HM
29/10/2017
Hienoja yleisömääriä tänään:

Vantaa 1108
Rauma 286 (no tämä ei niin hieno)
Jyväskylä 692
Tampere 679
Kuopio 664
Seinäjoki 873

Erittäin mielenkiintoista tämä Ervin, Spvn ja Happeen pupeltaminen!
Arto Kilponen
29/10/2017
Jotkut epäilivät, että arvontatulokset Cupissa osuivat liian sopivasti maantieteellisesti ollakseen oikeasti arvottuja. Jos nämä laitetaan pienimmillä välimatkoilla, niin kahdeksan paria menisi esim. näin (joku löytänee paremmankin kombinaation, mutta idea varmaan kaikille selvä):
Indians, Espoo - Oilers, Espoo
M-Team, Helsinki - Rangers, Kirkkonummi
Classic, Tampere - Koovee, Tampere
SR, Tampere - TPS, Turku
OLS, Oulu - Merikoski SBT, Oulu
SalBa, Rauma - Karhut, Pori
Josba, Joensuu - NJ, Seinäjoki
Loviisan Tor, Loviisa - NST, Lappeenranta
tai LASBin jatkaessa:
Indians, Espoo - TPS, Turku
M-Team, Helsinki - Rangers, Kirkkonummi
Classic, Tampere - Koovee, Tampere
SR, Tampere - LASB, Lahti
OLS, Oulu - Merikoski SBT, Oulu
SalBa, Rauma - Karhut, Pori
Josba, Joensuu - NJ, Seinäjoki
Loviisan Tor, Loviisa - NST, Lappeenranta
Oleellista noissa ei tietenkään ole kotijoukkueet tai se mikä Tampereen joukkueista on mikä, vaan nimenomaan matkustettava välimatka. Varsinkin Oulun joukkueiden arvontatuloksia seurattakoon mielenkiinnolla. Minusta on ihan ok, jos myönnetään suoraan, että ei näitä varsinaisesti arvota kunnes esim. puolivälierissä, mutta jos tämmöistä ei myönnetä vaan puhutaan ihan vain arpomisesta, niin kyllä silloin pitää arpoa ihan reilusti. Tai siis, minulle on ihan sama mitkä ne säännöt ovat, kunhan ne säännöt ovat sekä avoimet että kaikille samat.
Esinahkatakki
29/10/2017
Kuules Arto. NJ, eli Nurmon Jymy pelaa pelinsä kyllä Nurmossa, Nurmohallilla.
Murros
29/10/2017
Jo tässä vaiheessa kautta uskallan väittää että vanhan liiton valmennus näkyy joukkueiden menestyksessä.
Miderni säbä on nyt nosteessa jota yleisökin osaa arvostaa.
Hmm
29/10/2017
En edellenkään löydä Happeen pelistä sitä uutta, jota kuulemma harjoitellaan. Ainoa mikä siinä näkyy on hyökkäysten toivottoman hidas avaus. Mahtaakohan pelisysteemin hahmottamisessa enää auttaa käynti optikollakaan...
Arto Kilponen
29/10/2017
Korjatkaa toki, jos olen väärässä, mutta käsittääkseni Nurmo on osa Seinäjokea.
ET soittaa kotiin
29/10/2017
Nurmo on osa Seinäjokea...
Minäpahoitinmieleni
29/10/2017
Saas nähdä onko clasulle tänäkään vuonna haastajaa :) muuten ois aika tasainen sarja tänä vuonna ihan häntäpäätä lukuunottamatta
Arto heeei
30/10/2017
Aikaisemmassa cup arvonnassa arvontokorit oli jaettu maantieteellisin perustein, ei siis ennakkoon aseteltuja pareja.
Arto Kilponen
30/10/2017
Yksi miten nuo voisi nyt jakaa on Uusimaa ja Häme yhteen loput toiseen. Menisi myös sarjatasot suht tasan, eli 1. korissa neljä liigasta, kaksi Divarista ja kaksi alempaa, 2. korissa kolme liigasta, neljä divarista ja yksi alempaa.

Toinen vaihtoehto on Uusimaa/Lahti ja Lounais-Suomi, jolloin tässä korissa olisi neljä liigasta, kolme Divarista ja yksi alempaa ja toisessa kolme liigasta, kolme Divarista ja kaksi muualta.

Toki nämä on aina vähän epäreiluja noille "pohjoisen" ja idän joukkueille, varsinkin jos ei osu paikallispeli. Kustannussyistä ymmärrän täysin, jos Oulun joukkueet laitetaan vastakkain ja voittajalle puolivälieriin vielä kotipeli, kun nyt pelasivat vieraissa. Ei ehkä se urheilullisin ratkaisu, mutta taloudellisesti reilu.
Heh
30/10/2017
Luulisi maailman suurimmalla seuralla olevan varaa haalareihin.Eiks oo kiva ku pelit sujuu?Tasoerokommentoijatkin ovat olleet ihan hiljaa ku omat pelit menee huonosti.Minähän sanoin että sieltä päältä on hyvä huudella.Yrittäkää saada edes maalisuhde plussalle.
Arto hoi!!
30/10/2017
Arto seurasitkohan lainkaan cupin uutisointia tai arvontaa kun pallot olivat eri koreissa. Mikä kohta jäi sulle epäselväksi että jengit arvotaan alueellisista koreista?
Katsomossa
30/10/2017
Onnea Kooveelle tärkeästä voitosta! Olipahan jännä peli, mutta missä oli KrP:n huutosakki?
Arto Kilponen
30/10/2017
En seurannut. Cupin tiedotus on mennyt minulta täysin ohi, edes ns. puuta en ole nähnyt missään. Milloin tämmöinen on julkaistu ja missä?
Kilposelle
30/10/2017
Liiton sivuilla uutisissa julkaistu 17.10.2017 uutinen, miten arvonta suoritettiin sekä otteluparit. "Miesten cupin otteluparit arvottiin alueellisten joukkuekorien mukaan." uutisessa jopa video arvonnasta!

Seuraavan kierroksen arvontaa en tiedä, että meneekö vielä alueellisesti vai kaikki sekaisin.
Arto Kilponen
30/10/2017
Tuo on mennyt minulta ihan täysin ohi. No, mielenkiinnolla katson sitä seuraavaa arvontaa sitten. Onko sen päivämäärä jo tiedossa?

Ei tuossakaan uutisessa kyllä sen kummemmin mainittu kuin "alueellinen" (en tosin videota vielä katsonut, ehkä siellä on tarkemmin).
Arvonta
30/10/2017
Arvonta on huomenna tiistaina klo 13 ja tulee suorana liigan fb.
Viime kierroksella arvontakorit julkistettiin edellisenä päivänä maanantaina joten oletan että niin tapahtuu tänäänkin.
Teerenpeli
30/10/2017
Arto ota nyt lääke välillä. Alkaa vähän lähtemään lapasesta jutut. Kaikkea pitää kritisoida vaikka ei viitsi edes perehtyä asiaan kunnolla.
Jaakko
30/10/2017
Nyt oli kyllä paskinta SPV:ä mitä on nähty vuosiin. Ei mitään pois Indiansilta, pelasivat hyvin, ja ennen kaikkea paljon paremmin kuin SPV. Joukkue elää puolustamisella ja nyt 14 omiin... "Kiva" että Happee ja Eräv. kyykkäsivät myös. Pelistä muuten sellainen huomio, että paikalle oli tullut kaksi Indiansin rumpumiestä, jotka hakkasivat samaa paskaa komppia käytännössä koko ottelun. Aivan helvetin raivostuttavaa kuunneltavaa, tämä on kannustamisesta kaukana. Rummut on kivoja, mutta rajansa kaikella. Kahviossa kuulin kuinka kaksi eläkeläistä lähtivät ensimmäisen erän jälkeen koko ottelusta, koska näitten "rumpalien" mökä otti korviin...
Koovee-Krp
30/10/2017
Oli kyllä tiukka peli, molemmilla puolustuspeli ihan hyvin uomissa näin syksyn peliksi. Koovee ykköskenttä on kyllä tehokas, reunamäki täydellinen lisä siihen. Tuosta krp:n kannattajaryhmästä luin facebookin puolelta että pelien päällekkäisyyksien takia eivät päässeet.
Arto Kilponen
30/10/2017
Tuossa myönsinkin jo heti seuraavassa viestissä, että luin väärin. Mielestäni on silti ihan hyvä, että kun on jäljellä 17 joukkuetta, niin niistä on myös lista. En ole nähnyt muualla tuota 17 joukkueen listaa. Vastaavasti korjasin sen väärin listaamani joukkueen. Olisin muokannut viestejäni, mutta siinä tuli vastaan tekniset rajoitukset.

Mitä tulee arvontoihin, niin olen edelleen samaa mieltä: Kunhan säännöt on selkeät ja kaikille samat, niin minulle käy kaikki. Onko se kritisointia? Ehkä, mutta jos asiasta ollaan samaa mieltä, niin ei kai siinä mitään ongelmaa ole?

Jakaminen koreihin tietyllä tavalla oli ehdotus, ei kritiikkiä.
Boris
30/10/2017
Arto lopeta.
Arvontakorit
30/10/2017
Siellähän ne on liiton uutisessa. Näyttää hyvältä.
JANIINPÄ
30/10/2017
Jospa sittenkin on niin, että Cup kiinnostaa yhtä paljon kuin kiekon CHL mestaruus.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.