Ruotsin liigan mailahuitaisu eteni poliisille asti – yksityishenkilö teki rikosilmoituksen

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Ruotsin Superliigan sunnuntaisessa Växjö-Pixbo-ottelussa sattunut välikohtaus on johtanut jatkotoimenpiteisiin. Pixbon Linus Henrikssonin maila Växjön Christophér Holméria naamaan ja varsinkin tietystä kuvakulmasta tilanne näytti varsin rajulta.

Ruotsin liigan kurinpito-osasto on määrännyt Henrikssonin toistaiseksi pelikieltoon, kunnes virallinen päätös pelikiellon suhteen on saatu aikaiseksi. Kurinpidon mukaan pelikielto on tässä tapauksessa hyvin todennäköinen.

Tapaus sai vielä vakavampia piirteitä, kun yksityishenkilö oli tehnyt jupakasta rikosilmoituksen. Mailanlyönti on nyt siis myös poliisin käsittelyssä.

Henriksson antoi aiheesta oman lausuntonsa julkisuuteen.

– Olen hyvin pahoillani tapahtuneesta. Koko tapaus oli hyvinkin epäonninen ja toivoisin, että tätä ei olisi tapahtunut. Olen keskustellut maanantaina aiheesta Christopherin kanssa, Henriksson sanoi.

Lisää aiheesta Innebandymagazinetissa.

Alkuperäinen kuvakulma:

Uudempi kuvakulma:

9 comments

  1. Poliisi kun puuttuu asiaan niin anteeksi pyydellään.Tyypillistä.Vahinko.Just.Tuskin tulisi pelikieltoa jos olisi vahinko…Aivovammoja odotellessa….

  2. Holmér hakeutuu itse ensin tahallisesti Henrikssonin juoksulinjalle ja pysähtyy. Sen jälkeen tekee pienen taklausliikkeen Henrikssonia päin, joka itsessään on jo todella raukkamainen ja vaarallinen teko täydessä juoksussa ollutta Henrikssonia kohtaan. Mailan heilautus suutuspäissään taklatuksi tulemisen jälkeen kohti Holméria oli varmasti tahallinen, mutta tuskin tarkoitti sen osuvan päähän. Molemmille ottelu pelikieltoa tai ei kummallekkaan mitään ja kättelyt päälle.

  3. Jos pelaajat löisivät mailalla toisiaan kaksin käsin päähän aina kun juoksulinjat kohtaavat niin poliiseja pitäisi palkata lisää.Ns.sokea Reettakin näkee että päähän lyöty pelaaja pysäyttää juoksunsa ennen kontaktia.

  4. Mailalla päähän lyöminen raukkamaista, ihan sama mihin sillä oli tarkoitus lyödä. Mikään vahinko toi ei ole, eka kuvakulma näyttää että selkeä lyönti, turha selitellä.

  5. Ei se pysähtyminen juoksulinjalle ole virhe varsinkaan kun valkea paitaisella pelajalla on mahdollisuus reagoida. Valkopaitoinen pelaaja ehtisi ihan hyvin hiljentää tai osittain väistää hänelle tehdyn skreenin. Mitää taklausliikettä musta paitainen pelaaja ei tee.

  6. No kyllä se vaan on rike kun tekee tietoisen screenin pallottomalle pelaajalle. Syrjäsilmällä katsoo valkoisen sijainnin ja juoksulinjan. Osumistilanteessa musta vie vielä hieman lantiota taakse varmistaakseen hidastavan osuman. Aivan selkeä rike mustalta jonka jälkiseurauksena saa valkoisen mailasta. Valkoisen ei tosin olisi tarvinnut enää kaatumisen yhteydessä huitasta kostona takaisin. Valkoiselle pari peliä huilia ja mustalle toivotus ”sait mitä tilasit. Älä valita”.

  7. Valkoinen vihanhallinta kurssille. Tuosta tilanteesta saa suuttua mut jos olet heti lyömässä niin se kyllä kertoo kaverin älykkyydestä jotain.