Ulkomaat

Ruotsin mestari talouspinteessä – seuraava kausi uhattuna

29.10.
2017
0 Kommenttia
1
Ulkomaat

IKSU juhli lokakuun alussa Champions Cupin voittoa. Kuva: IFF

Hallitseva Ruotsin mestari ja Champions Cupin naisten sarjan voittaja IKSU on pahoissa talousvaikeuksissa, kertoo Västerbottens-Kuriren -lehti.

Ruotsalaisen salibandysivusto ibnytt.se:n tekemän siteerausjutun mukaan IKSU:n pitäisi pystyä keräämään rahaa noin 200 000 kruunun (hieman yli 20 000 euroa) verran.

– Jos puhutaan rahasta, niin meidän pitäisi haalia noin 200 000 kruunua, että saisimme tämän kauden kattavat kulut kasaan, urheilutoimenjohtaja Jocke Sjöström kertoi Västerbottens-Kurirenissa.

IKSU juhli kuun alussa Champions Cupin voittoa, joten joukkue on tällä hetkellä maailman paras seurajoukkue naissalibandyn saralla. Artikkelin mukaan uumajalaisjoukkueen eliittitoiminnan rahoitus eroaa seuran muiden osuuksien rahoituksesta.

Vaikka joukkue vilisee maailmantähtiä, ja kaikkiaan yhdeksän pelaajaa valittiin Ruotsin tuoreeseen EFT-joukkueeseen, niin kukaan pelaajista ei saa palkkaa pelaamisestaan. Seuran toimitusjohtaja Margareta Eriksson sanoi Västerbottens-Kurirenille, että ”kauteen tarvittavien rahamäärien kerääminen on ollut haaste jokaisena vuonna”.

Lopulliset päätökset toiminnan jatkumisesta tehdään tammikuun aikana.

– Ei ole mitenkään varmaa, että poistumme sarjasta kauden jälkeen, ja keskitymme erityisesti siihen, että niin ei kävisi. Oli päätös mikä tahansa, niin sen tulee tapahtua tammikuun aikana, jotta pelaajille jää sopeutumisaikaa, Sjöström sanoi.

Suomessa naisten Salibandyliigassa nähtiin keväällä isoja muutoksia, kun Happee ja M-Team luopuivat sarjapaikoistaan. Muutama vuosi sitten Ruotsin kenttiä hallinnut Djurgården poistui pääsarjasta talousvaikeuksien vuoksi.

Artikkeli on tehty ibnytt.se:n siteerausartikkelin pohjalta. Alkuperäinen artikkeli on maksumuurin takana.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja
Asemapaikka: Helsinki
Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.