Salibandyliiton puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet valitaan marraskuussa – tässä hakijalistat

Ismo Haaponiemelle haetaan seuraajaa marraskuussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Ismo Haaponiemelle haetaan seuraajaa marraskuussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Jäsenseurat ovat jättäneet määräajan puitteissa esityksensä Salibandyliiton liittohallituksen puheenjohtajasta ja hallituksen jäsenistä. Liiton varsinainen kokous järjestetään Seinäjoella lauantaina 11. marraskuuta.

Puheenjohtajaksi ehdolla on yksi henkilö ja hallituksen jäseneksi seitsemän henkilöä. Liittokokouksen valitsema hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta (6) ja enintään kahdeksasta (8) jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta (2018-2020).

Salibandyliiton nykyinen puheenjohtaja Ismo Haaponiemi ilmoitti jo aiemmin, ettei aio hakea jatkokaudelle. Haaponiemi valittiin liiton puheenjohtajaksi marraskuussa 2014 ja hän aloitti tehtävässä tammikuussa 2015.

Ehdolle on asetettu seuraavat henkilöt aakkosjärjestyksessä (ehdottanut jäsenseura tai jäsenseurat)

Puheenjohtajaksi
Kauppinen Risto (Idän Traktor ry)

Hallituksen jäseneksi
Kangasluoma Tuulikki (Seinäjoen Peliveljet ry)
Kilpeläinen Arja (Otaonnela Floorball ry, Esport Oilers ry)
Kohonen Mikko (Seinäjoen Peliveljet ry)
Laamanen Juuso (Liikunnan Riemu ry)
Lyytinen Timo (SB Welhot ry)
Mikkola Valtteri (TPS Salibandy ry, SBS Masku ry, Salibandy Naantali ry)
Rantanen Jukka (Forssan Suupparit ry)

Toimintasääntöjen 16§ mukaan liiton äänioikeutettu jäsen (eli jäsenseura) voi asettaa ehdokkaan liiton hallituksen puheenjohtajaksi sekä hallituksen jäseneksi kirjallisesti liiton hallitukselle viimeistään 30 päivää ennen liiton kokousta. Muilla kuin äänioikeutetuilla jäsenillä ei ole oikeutta asettaa ehdokkaita. Liiton kokous ei ole sidottu jäsenten asettamiin ehdokkaisiin.

Salibandyliiton varsinainen kokous pidetään joka kolmas vuosi loka-marraskuussa liiton hallituksen kutsusta. Kokouksen yhtenä tehtävänä on valita uusi luottamusjohto. Nykyisen hallituksen toimikausi päättyy vuoden 2017 lopussa ja liittokokouksen valitsema uusi luottamusjohto aloittaa tehtävässä tammikuun alussa 2018. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta.

Ehdolle asetetut henkilöt esitellään tarkemmin Salibandyliiton viestintäkanavissa lähiaikoina.

Lisätietoa Salibandyliiton varsinaisesta kokouksesta on tällä sivulla. Sivulta löytyvät mm. kokousmateriaalit.

Teksti: Salibandyliitto

5 comments

  1. Hurja on jono päätöksentekijäksi. Kyseessä on suuria massoja liikuttava laji ja päätöksentekijäksi päädytään ilmoituksella. Jokin tuossa yhtälössä ei ole täysin kohdallaan.

  2. Montakohan miljoonaa Kauppisen budjetti kampanjaan tulee olemaan? Toivottavasti pääsee puheenjohtajakisassa edes top-3 joukkoon.

  3. Ketä kiinnostaa mennä haukuttavaksi, tähän omiin nilkkoihin kusevaan lajiin.

  4. ”Toivottavasti pääsee puheenjohtajakisassa edes top-3 joukkoon.”

    Itse ymmärsin uutisen siten, että Kauppinen olisi ainut joka on asettunut ehdolle. Hallituksen jäsenien osalta tilanne lienee saman kaltainen? Harrastajamäärältään yksi maan suurimmista lajeista ja ihmisiä ei kiinnosta osallistuminen päätöksentekoon hallitustyöskentelyn kautta. Jokin yhtälössä on mättää.

  5. Pääsisköhän sitä Kauppisen kampanjapäälliköksi. Jos minut palkkaa ja kilpailu on tuo joka listalla näkyy, niin voin taata voiton.