Sarjanousija yllätti kestomenestyjän – katso sunnuntain salibandytulokset

Welhot teki melkoisen yllätyksen. Arkistokuva: Jari Turunen.

Welhot teki melkoisen yllätyksen. Arkistokuva: Jari Turunen.

Miesten Salibandyliigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua. Divaria tahkottiin puolestaan kuudella eri paikkakunnalla.

Miesten Salibandyliigassa Kuopion SB Welhot teki melkoisen yllätyksen voittamalla Seinäjoen Peliveljet lukemin 6-5. Sarjanousija johti avauserän jälkeen 2-1, toisessa erässä maalit tasattiin 1-1 ja viimeisessä molemmat joukkueet osuivat kolmesti.

Welhoille voitto oli kauden kolmas ja joukkue on nyt voittanut puolet pelaamistaan peleistä. SPV:lle tappio oli varsinaisella peliajalla kauden ensimmäinen.

Kuopiolaisten tehomies oli kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Olli Taskinen. SPV:ltä kaksi maalisyöttöä saalisti Sami Koski ja Jyrki Holopainen merkkautti pisteet 1+1. Nurmon Jymystä farmisopimuksen kautta mukana ollut Jose Kivipelto antoi maalisyötön liigadebyytissään.

Miesten liigassa myös LASB onnistui yllättämään hienosti kauden aloittaneen, mutta nyt kaksi viimeisintä otteluaan hävinneen Happeen. LASB oli parempi selvin 10-5 -lukemin. Joukkueen tehokkain oli tehot 3+1 kerännyt Justus Kainulainen.

Divarissa puolestaan SB Vaasa nousi sarjan piikkipaikalle voittamalla FBC Turun lukemin 5-4. Vaasalaisten tehomiehenä hääri Tero Saaristo pistein 1+2. Häntä säesti Valtteri Pajunen kahdella maalillaan. Voittomaalin iski vain 25 sekuntia ennen päätössummeria neloskentässä aloittanut Kaius Klemetti. Turkulaisten tehokkain oli pistein 1+1 Oskari Laaksonen.

Voitolla vaasalaiset nousivat sarjakärkeen. Toki oranssipaitojen tapaan 10 pistettä ovat saaneet kasaan myös Loviisan Tor, M-Team ja Nurmon Jymy ja SB Vaasalla on peli enemmän pelattuna kuin muilla kyseisestä kvartetista.

Loviisa kaatoi tänään Limingan Niittomiehet selvälukuisesti 11-3 ja Nurmon Jymy puolestaan NST:n numeroin 6-4. Voitto oli Torille jo neljäs putkeen ja nurmolaisten voittoputkikin venyi jo kolmeen perättäiseen kahden pisteen pottiin.

Miesten Salibandyliiga:
18:30 LASB-Happee 10-5 Ottelutilastot
18:30 SB Welhot-SPV 6-5 Ottelutilastot
18:30 Classic-SalBa 5-1 Ottelutilastot

Miesten Divari:
15:00 NJ-NST 6-4 Ottelutilastot
16:00 SB Vaasa-FBC Turku 5-4 Ottelutilastot
17:00 Tiikerit-Karhut 6-8 Ottelutilastot
17:00 Loviisan Tor-LNM 11-3 Ottelutilastot
17:00 EräViikingit Akatemia-Blue Fox 6-3 Ottelutilastot
18:00 ÅIF-Josba 7-2 Ottelutilastot

96 comments

  1. Speve oli kyllä yllättävän vaisu, vaikka jalat oliki mukana eikä bussissa. Toisaalta taas wellihousut pelas puolustussuuntaan lähes hyvin muutamaa lapsusta lukuunottamatta. Hyökkääminen näytti molemmilla olevan jatkuvaa hakemista. Yllättävää sinänsä oli, et Welhot näytti pitävän palloa enempi, mut sieltä ne muutamat virheet samalla tuli.

  2. Tämä on juuri sellainen tulos mitä povasin Welhojen ottavan tällä kaudella silloin tällöin. Paperilla SPV voittaa vähintään kymmenellä maalilla tämmöiset pelit, mutta kun sarjanousija pelaa kotipeliään, niin yhtäkkiä peli on kaikkea muuta kuin selvä. Uskon myös edelleen, että Welhot tulevat saamaan jossain pelissä todella rumasti turpaansa ja loppusijoitus tulee olemaan jossain välillä ”melkein playoffeissa” – ”kuitenkin suht selvä säilyminen”.

    LASBilta todella kova temppu tuo 10 maalia Happeen verkkoon. Saa nähdä jäikö yksittäiseksi suonenvedoksi. Putoajaa on entistäkin vaikeampi ennustaa, jos LASBista tulee uskottava joukkue. OLS:n tilanne näyttää minusta juuri nyt kaikkein pahimmalta.

  3. Totta toinen puoli. Toista se oli Seppo Pulkkisen aikana. Welhot on nimenommaan joukkue isolla Jiillä. Pauno Kajoksisen ja Mikko Niivan lähtö. Ei ole näkynyt pahemmin. Juha Rautiainen oli hyvä kiinnitys kakkosdivarista. Welhot on hyvä piristysruiske liigaan! Lasbilta komea voitto myös.

  4. Happee jäi kyllä aika rumasti vikassa erässä jalkoihin tänään. Ekassa erässä olivat jalalla edellä ja paikkojakin oli mutta kaikkien odotusten vastaisesti LASB lla on tällä hetkellä näemmä kiistatta yksi liigan kovimmista maalivahdeista.

  5. Kyllä Kaapo hoitaa! Welhot ja Petri Lesch. On myös maaginen maalivahti.

  6. Happee alkoi konttaa heti kun eräs pörssimies tuli paikalle 😀 ja ennen kun täällä itketään että syytellään yhtä miestä ja lässytetään hästägejä poseista sun muusta niin ei. En ole syyttämässä ketään puuttuhan happeelta tänää esim Heikkinen. Lähinnä ihastelen miten ikinä urheilussa pelkät tilastot eivät paljoa kerro. Alku kaudesta Happee ollu aika kova ja Kotilaisen tulon myötä pitäisi tilastojen mukaan olla vielä kovempi. Juuri tämän takia urheilu onkin niin hauskaa ja ärsyttävää samaan aikaan 😀

  7. Olihan NST:ltä surkea viikonloppu. Jokohan Kytöhonka tajuais lopettaa valmennushommat kun ei niitä näköjään taida. Surkeaa!

  8. Muutama ajatus:

    – Megatärkeitä pinnoja Lasbille ja Welhoille putoamiskamppailua ajatellen. Steelers, OLS ja Salba tuskin mielissään näistä tuloksista.

    – Ovatko vuodet ajaneet Monttu Monthanin ohi? Takavuosina vielä Liigassa aivan jäätävä parhaimmillaan, nyt ei selkeesti koppi enää tartu. Vai onko syys puolustuksessa, NSThän oli vielä taannoin todella hyvillä rakenteilla puolustava jengi.

  9. Niin sorry. Eihän monttu edes pelannut tänään… Mutta tulipa noista tilastoista vaan taas mieleen, kun ei tartu oikein kaverillakaan.

  10. Miksi Justus Kainulaisen ei tarvitse pelata lasit päässä, vaikka on -99?

  11. Heitän ihan arvauksena, mutta liittyisikö tähän Kainulaiseen joku tarkempi syntymäpäivä? Justus on siis syntynyt 22.2.1999, kun taas esim. Oilersin Toni Rintala (joka käyttää laseja) on syntynyt 12.3.1999.

  12. Koska se on niin hyvä. Ja sen kaikki saman ikäluokan kaverit on niin kovasilmäisiä, että pallo hajoaa eikä silmään tule mitään ongelmia jos koskaan edes sattuis osumaan. Ne on niin kovia jätkiä. Tosi miehiä, 100 vuotias Suomi kiittää.

  13. Aikanaan – Laine, Puljujärvi ja Aho pistivät häkin päähän kuten säännöt sanelivat. Mutta eihän tuohon alennuta, nuo LASBin superpojat. Hei kuka vois maksaa mun seuraavan kuukauden kausimaksun?

  14. Korjataan, että ei ole siitä päivästä kiinni, sillä:

    ”38§ Varusteet

    Pelaajien, jotka ovat syntyneet 1.1.1999 tai myöhemmin, on käytettävä virallisissa otteluissa kansainvälisen salibandyliiton hyväksymiä ja merkitsemiä suojalaseja.”

  15. Eli Kainulainen ja Lasb ovat rikkoneet sääntöjä? Tuleekohan tuosta rankkua ja jos, niin minkälaista laitetaan?

  16. Kyllä kait kaikkien 1.1.1999 – > syntyneiden pitäs käyttää laseja. En sitten tiedä valvotaanko noita oikeasti. Tuskin.

  17. Näistä voi saada montakin peliä ja samoin voivat mitätöidä pelien tuloksia. Kannattaa ehdottomasti laittaa tutkintapyyntö kurinpitoon!!

  18. Todennäköisesti saa ikuisen kilpailukiellon. Koko suku. Tuomari vastaa että pelivarusteet on kunnossa.

  19. Jos tuomari ei valvo sääntöjä, hänelle tulee tuomita asiasta ensin vähintään varoitus ja toistuessa tuomariluokan laskeminen alaspäin.

  20. Vähän ylimielistä Kainulaiselta. Tuloskin olisi voinut olla hieman eri lasien kanssa. Lasbilta pistet vaan kylmästi pois.

  21. Aivan typerää ettei täysikäinen saa päättää itse vaarantaako silmänsä vai ei 😀

  22. Ei valitettavasti ole kovinkaan harvinaista että pelaajilta lasit ’unohtuvat’ laittaa. Harmi sinänsä, kaikkien etu ettei ainuttakaan silmävammaa tulisi.

  23. ”Aivan typerää ettei täysikäinen saa päättää itse vaarantaako silmänsä vai ei”
    Voi olla, että sarkasmitutkani on vähän jumissa, mutta eikös nämä mene samoihin kuin vaikkapa se, että moottoripyöräkypärää pitää käyttää? Omapa on kuskin pää.

    Se, että Kainulainen ei saanut rangaistusta tuosta (eihän?) on minusta ensisijaisesti Happeen vika. Jos se on Happeelle ok, että kaverilla on väärä varustus, niin sitten se on ok, eikä siitä sen enempää tarvitse nillittää. Tuskin siitä yli kahden minuutin jäähyä tosiaan kuitenkaan tulisi, paitsi jos uhmaisi tuomiota, niin varmaan jotain väliltä 10min – PR3, kun uhmasi tuomarin päätöstä.

    Toinen vaihtoehto on tietysti se, että liitto käskee merkitsemään ”alaikäiset” pelaajat erikseen, jotta tuomarit näkevät pelaajalistoista, että pelaajilla A, B ja C täytyy olla lasit.

  24. 2 huonoa yhdistyi ja kaikki tehty aina väärin, kummasti vaan pelaajatuotanto tuo huippujätkiä naapurikaupunkiin ja vähän pidemmälle! Minkäs teet ku hyviä on täällä liikaa…

  25. Se taitaa yleensä mennä niin että tuomari käskee laittamaan suojslasit päähän mikäli vastustaja näin vaatii. Jos sen jälkeen menee kentälle ilman laseja niin sitten voinee saada sen 2 minuutin jäähyn. Näin ainakin niissä tapauksissa mitä olen nähnyt.

  26. Voi olla vapaaehtoinen, jos silmävamma myös maksat kaiken omasta pussista ja/tai ainakaan liiton vakuutuksen ei pitäisi korvata. Ja tämä kaikille pelaajille. Tyhmyydestä pitää sakottaa.

  27. Olen Jarmon kanssa samaa mieltä. Sanoisin silti, että koska pelaajia koskevat eri säännöt heidän syntymäajastaan riippuen, joukkueiden tulisi jatkossa merkitä pelaajalistoihin syntymäajat. Tulospalvelussa näitä voisi merkitä pelaajan nimen vieressä siinä missä esim. kapteenistonkin. Ei olisi valtava homma. Näitä 1999-> syntyneitä on kuitenkin tällä kaudella sen verran vähän, että ei haittaa, vaikka säännön käyttöön ottaminen menisi ensi kaudelle. Eiköhän sieltä joukkueosta tälle kaudelle saada nakitettua aina joku, joka tarkastelee nuo syntymäajat jostain.

  28. Sähköisissä pelaajalistoissa kai tuo syntymävuosi on jo olemassa, eli tuomarilla periaatteessa tieto käytössä mikäli intresseissä tarkistaa varusteet esim ennen pelin alkua.

  29. Mun mielestä lasit:lle

    Suomen terveydenhoidossa ei oikein toimi tuo mainitsemasi logiikka – siksi mopoillessa pidetään kypärää. Ja sählyssä jatkossa laseja.

  30. Pitäähän se tuomarin sitten tarkistaa ne iät, siinä missä esim. maaliverkot ja kaukalon kokokin. Joku raportti tästä olisi hyvä saada ulos, tyyliin ”Seuraavilla pelaajilla oltava lasit: Koti: #5, 6 Vieras: #7”

  31. Vastaavasti jossain jääkiekossa tai formuloissa pidetään kypärää, koska säännöt sanoo niin. Ei erivapauksia. Ei tässä minusta pidä lähteä sooloilemaan.

  32. Toivottavasti lasit tulisivat jo ensi kaudeksi kaikille pakollisiksi.

  33. Taitaa lukea säännöissä, että jos on täyttänyt 18-vuotta ei tarvitse käyttää laseja.

  34. On typerää että lasien käyttö on vapaaehtoista, koska aina löytyy joku idiootti joka ei käyttäisi niitä. Tämän vuoksi on lasin käyttö tulisi olla kaikki pakollista.

  35. ”Taitaa lukea säännöissä, että jos on täyttänyt 18-vuotta ei tarvitse käyttää laseja.”

    Pienellä vaivalla on helppo tarkistaa sääntökirjasta mitä siellä lukee ja mitä siellä ”taitaa lukea”:

    38§ Varusteet:
    Virallisissa otteluissa saa käyttää vain sellaisia mailoja, mailanosia, palloja, kaukaloita, maaleja, maalivahdin kasvosuojuksia ja suojalaseja, jotka ovat kansainvälisen liiton hyväksymiä ja merkitsemiä. Pelaajien, jotka ovat syntyneet 1.1.1999 tai myöhemmin, on käytettävä virallisissa otteluissa kansainvälisen salibandyliiton hyväksymiä ja merkitsemiä suojalaseja.

  36. Mikäli pelaa ilman laseja erotuomarin kehoituksesta huolimatta, pelaajalle tuomitaan 5+20 PR1

    KilpS 38 §
    Pelaajien, jotka ovat syntyneet 1.1.1999 tai myöhemmin, on käytettävä virallisissa otteluissa kansainvälisen
    salibandyliiton hyväksymiä ja merkitsemiä suojalaseja.

  37. Siis olenko ymmärtänyt oikein… Happeen hävisi koska Juppe ei käyttänyt laseja? Herkkä laji, pitäisiköhän jonkun koittaa mitä tapahtuu, jos pelaa ilman sukkia, vai ollaanko tässä nyt tuomaroimassa pelejä varsinaisen peliajan jälkeen?
    Kompromissi: jupen 3 tehtyä ja 1 syötetty maali pois lasb – happeen peli päättyi 6-5

  38. ”Siis olenko ymmärtänyt oikein… ”

    Et ole. Toki täällä korjataan väärinkäsityksiä kuten:
    ”Heitän ihan arvauksena, mutta liittyisikö tähän Kainulaiseen joku tarkempi syntymäpäivä?”
    ”Aivan typerää ettei täysikäinen saa päättää itse vaarantaako silmänsä vai ei”
    ”Voi olla vapaaehtoinen, jos silmävamma myös maksat kaiken omasta pussista ja/tai ainakaan liiton vakuutuksen ei pitäisi korvata. ”
    ”… jos on täyttänyt 18-vuotta ei tarvitse käyttää laseja”

  39. Niin minähän korjaain tuon oman väärinkäsitykseni kolmea kommenttia ja varmaan varttia myöhemmin. Toki joillekin oli oleellista laittaa sama sääntö tänne vielä kahdesti.

  40. Happeen maalilla viimeiset kaksi peliä Markus Laakso alle 70 torjuntaprosentti. Ei millään tasolla hyväksyttävää salibandyliigan viiden parhaan joukkoon sijoittuvan joukkueen maalivahdille. Missä Tuomala, kenellä on ollut tällä kaudella erinomainen torjuntaprosentti? Miksi Laaksoa ei vaihdeta kesken pelin pois? Liian huono 2. maalivahti?

  41. ”Toki joillekin oli oleellista laittaa sama sääntö tänne vielä kahdesti.”

    Siinä mielessä on hyvää laittaa oikeaa tietoa vaikka muutamaan kertaan, kun tämäkin uutinen kommentteineen tulee hakukoneiden tuloksissa kun haetaan tietoa suojalasien käytöstä. Ja nykyihmisen kärsivällisyyden tuntien niin luetaan kommentteja vain vähän alusta, unohtamatta hyväuskoista ”internet on aina oikeassa” filosofiaa.

    Toki helpottaisi jos kerralla etsisi tietoa vaikka luottettavista lähteistä (kuten liiton sivut) ennen kommentointia.

  42. Tommi Merto sai viimekaudella pahan silmävamman. Silti lasit olivat päässä vain pakollisen ajan. Melko välinpitämätöntä touhua pelaajilta!

  43. Jääkiekon puolella oltiin visiirivastaisia sen vuoksi, että se on tiellä kun tapellaan (menee nyrkki rikki kun isketään pleksiin). Mielestäni salibandyssa voisi lasit olla kaikille pakolliset ja lajin sisäinen koodisto voisi päivittää siten, että otetaan lasit pois kun tapellaan.

  44. Oliko Merton tapaus viime kaudella? Minä sanoisin, että vuodenvaihteessa 2014-15.

  45. Minusta tuo sääntö, että uudet pelaajat pelaavat laseilla on ihan hyvä. Jääkiekossa meni kypärien kanssa myös niin, siinä meni tyyliin 15 vuotta siitymisessä ja niin käynee myös salibandyssa. Toki Mika Kohonen pelaa vielä 2050-luvulla maajoukkueessa, mutta muiden osalta toiminee.

  46. Jääkiekossa siirtyminen kesti lajin pitkän historian vuoksi (missä pelattiin jo ilman kypäriä), sekä jo aiemmin mainitsemani tappeluiden vuoksi.

    Salibandy nuorena lajina voisi nyt tehdä kerralla fiksusti ja korjata tämän epäkohdan nopeasti ja kerralla kuntoon. Se, että ”koska jääkiekossa…” ei ole riittävän järkevä perustelu.

  47. KV-tason ohjeistusta ei ole, koska halutaan pitää lajiin tutustumis-/pelaamiskynnystä mahdollisimman alhaisena kustannusten suhteen.

  48. Herää kysymys miksi niin moni heistä jotka ovat loukanneet silmänsä eivät käytä kuin pakollisen ajan tai junnut jotka ovat käyttäneet koko uransa lopettavat käytön heti kun silmä välttää. En usko että ainoa syy on vain se että ne eivät ole ”cool”.

  49. ”Herää kysymys miksi niin moni heistä jotka ovat loukanneet silmänsä eivät käytä kuin pakollisen ajan tai junnut jotka ovat käyttäneet koko uransa lopettavat käytön heti kun silmä välttää. En usko että ainoa syy on vain se että ne eivät ole ”cool”.”

    Juuri tämän vuoksi lasien pitäisi olla pakolliset jotta vanhemmat eivät voisi käytää ”omaa harkintaa” ja jotta junnut eivät ottaisi niistä mallia. Unohtamatta sitä tärkeintä, eli vähennetään silmävammoja määrää hyvin pienillä kustannukselle ja pienellä käytön epämukavuudella.

  50. Täällähän julkaistiin joskus 2013 että silmävammoja oli noin 300 näistä noin 75 sai ”vakavia vammoja”. Harrastajia oli noin 51500 eli alle 0,15% sai vakavan vamman. Aika iso haloo taas tehty lukuihin verrattuna huomioiden myös sen ettei porukka halua niitä käyttää. Mutta pakolliseksi vaan. Sehän on muotia 🙂

  51. Ainakin A-junnuijoukkueille tullut liitosta tiedote että 1.1.1999 jälkeen syntyneet pelaa laseilla. Ei poistu kun täyttää 18v. Ja eihän noist säännöistä enään äkkiseltään löydy kohtaa joka kumoaisi lasienkäytön. Viimekaudella taisi olla vielä maininta tosta 18v.iästä.

  52. KV-tasolla meinasin esim. arvokisoja, eli antaako Suomi muille tasoitusta, jos vaatii lasit? Jos taas ei vaadi, niin samat pelaajat liigassa laseilla ja majussa ilman?

  53. Minäkin pahoitan mieli. Tolla perusteella turvavyöstäkin on tehty liian suuri haloo, kun prosentit pieniä…

  54. Kyseessä saattaa olla aika isoja korvaa summia. Kun menettää näön,voi olla ongelmia ammatin kanssa.

  55. Jos lasisääntöä ei tarvitse noudattaa, niin ei varmaan vakuutuksiakaan ole pakko ottaa, jos luottaa tuuriinsa?

  56. Kyllä se säännöissä on ja sitä pitää noudattaa. Asia on tuomarin käsissä tuomita pelaaja, jälkeenpäin siitä ei voi rangaista.

  57. Tähän en tiedä vastausta siksi kysyn, mutta entäs siinä tilanteessa että pelaajalla on ikänsä puolesta ”lasipakko”, mutta päättää olla käyttämättä niitä ja tuleekin onnettomuus / silmävamma. Korvaako vakuutus tätä vaikka kyseessä on laimiinlyönti? Entäs harjoituksissa vastaava tilanne?

  58. Eli autolla ajaminen ja salibandyn harrastaminen on sama asia 😀 ihan yhtälailla voidaan sit heittää miksi tupakka on sallittua vaikka se vaan tekee tuhoa elimistölle 😀 ehkä on ihan hyvä että on vielä vapauksia valita ja elää riskillä jos haluaa. Lasien käyttämättömyys ei aiheuta ongelmia kuin itselleen 🙂

  59. ”…ehkä on ihan hyvä että on vielä vapauksia valita ja elää riskillä jos haluaa. ”

    Yllä olevan luettuani on pakko toistaa itse itseäni: On typerää että lasien käyttö on vapaaehtoista, koska aina löytyy joku idiootti joka ei käyttäisi niitä. Tämän vuoksi on lasin käyttö tulisi olla kaikille pakollista.

  60. Ei korvaa vakuutus. Harjoituksissa tullut silmävamma on harjoitusten vetäjän ,valmentajien, vastuulla.

  61. Ei kyse tässä ole siitä mikä on sallittua ja mikä kiellettyä, vaan siitä, että tuleeko päätöksiä noudattaa, kun sellaiset on tehty. Kainulaisen mukaan hänen ei ilmeisesti tule noudattaa tämmöisiä sääntöjä.

    Jos näihin sääntöihin halutaan muutokset, niin liitto varmaan käsittelee sääntömuutosehdotukset.

  62. No Seuraavassa pelissä pistää lasit päähänsä, koska asia on nyt otettu esille. Vastustaja ja tuomari pitänee huolen siitä.

  63. ”Ei korvaa vakuutus. Harjoituksissa tullut silmävamma on harjoitusten vetäjän ,valmentajien, vastuulla.”

    Mitä tämä tarkoittaa suomeksi, että vetäjä/valmentaja korvaa vahingot? Tottakai vakuutus korvaa jos on ollut lasit, mutta entäs jos on päättänyt olla käyttämättä niitä ja siten laiminlyö tilanteen?

  64. ” Kainulaisen mukaan hänen ei ilmeisesti tule noudattaa tämmöisiä sääntöjä.”

    ”Kainulaisen mukaan”? Onko hän antanut jonkun lausunnot asiasta? Saisiko linkkiä?

  65. Hänen lausunto on se, että hän ei käytä laseja. Se on ihan sama mitä puhutaan. Teot ratkaisee.

  66. ”Hänen lausunto on se, että hän ei käytä laseja.”

    Nyt tämä alkoi kiinnostamaan, että pelaaja tieten tahtoen ja tarkoituksellisesti rikkoo sääntöä. Ihan mielenkiinnon vuoksi laitatko vielä linkkiä missä hän on näin todennut?

  67. OK, luulin että tarkoitit mitä kirjoitit mutta et sitten tehnytkään niin… yleensä termillä ”lausunto” viitataan siihen, että joku / jokin taho on kommentoinut jotain asiaa.

    Se, että hän ei käyttänyt laseja saattaa olla tarkoituksellista tai vahinko. Se, että vierasjoukkue tai tuomaristo ei puuttunut tilanteeseen ei ole Justuksen vika.

  68. Kyllä minä pidän tahallisena sitä ettei ole käyttänyt. Aivan varmasti joku on asiasta ilmoittanut + pelaajien tulee tietää säännöt.

  69. Joo nyt menee mielenkiintoiseksi. Mitä seuraa jos pelaaja tarkoituksellisesti kieltäytyy käyttämästä laseja..

  70. Jos kukaan ei huomauta ei seuraa mitään. Jos tuomari huomauttaa, ei seuraa mitään. Jos tuomari huomauttaa uudelleen, niin sen huomautuksen arvo on PR1. Näin minä sen käsitin.

  71. Jottei nyt mene pelkästään Kainulaisen lasittomuuden ihmettelyyn, niin todetaan, että ainakin maalikoosteen mukaan Elmo Lavosellakaan (myös 99) ei näytä laseja olevan. Joten vaikuttaisi siltä, että koko Lasb vähät välittää tuosta lasipakosta.

  72. Kyllä pitää alkaa seuraamaan tätä sääntöä tarkemmin ! Ja etenkin näitä sääntörikkojia. Tiedän, että moni joka joutuu niitä ikänsä puolesta käyttämään ei pidä niistä (kun eivät ymmärrä parastaan), mutta käyttvät silti kun näin lukee säännöissä. Ja kyllä ne vaan säännöt kulkaas koskee siten ihan kaikkia. mehän maksamme tuomarikorvauksia siitä etä he pitävät kurin ja huolen että sääntöjä noudatetaan. Vaadin alennusta kustannuksiin jos eivät osaa hoitaa hommiaan, Ja on todella huonoa mainosta seuralta ettei pidä itse huolta sääntöjen noudattamisesta!. Ei ole mitään poikkeuksia. Äkkiäkös sitä saadaan listat 99 , 00 syntyneistä liiga, divari jne pelaajista

  73. Kertoo liigan ja pelien tasosta, jos kiivain keskustelu saadaan aikaiseksi pitikö joku pelaaja laseja, vai ei. Mut hei, parasta paikan päällä.

  74. Ihmisiä tuntuu yleensä kiinnostavan eniten sääntöihin liittyvät aiheet otteluiden jälkeen. Toinen mikä monesti kiinnostaa, on lehdistötilaisuuksien sanomiset.

    Sanopa Lapanen, että mitkä aiheet eiliseltä kierrokselta olisivat sinusta kaikkein mielenkiintoisimpia keskustella?

  75. Säännöissä sanotaan myös, et kenttäpelaajalla on oltava polviin ulottuvat sukat.
    Kaikilla varmaan onkin, mut monella ne on kasassa nilkoissa. Tämähän ei ole väärin, kun säännöissä ei edellytetä sukkien pitoa polvisukkina ?

  76. Ainakin pääsarjajoukkueille on tullut asiasta erillinen huomatus avauskierroksen jälkeen;

    Kilpailusääntöjen 38§ mukaan ”pelaajien jotka ovat syntyneet 1.1.1999 tai myöhemmin, on käytettävä virallisissa otteluissa kansainvälisen salibandyliiton hyväksymiä ja merkitsemiä suojalaseja. Tämä koskee kyseisen ikäisen pelaajan pelatessa niin juniorien kuin aikuisten sarjoissa, myös pääsarjoissa. Ja sääntö koskee kaikkia pelaajia, myös 18-vuotta täyttäneitä.

    Mikäli ottelussa havaitaan tai epäillään kyseistä ikäluokkaa nuoremman pelaajan pelaavan ilman suojalaseja, on toimintamalli seuraava:

    Jos joukkueen kapteeni pyytää erotuomaria tarkastamaan ilman suojalaseja pelaavan iän, on erotuomarin tarkastettava pelaajan ikä välittömästi mikäli mahdollista tai viimeistään seuraavalla pelikatkolla. Yksittäisissä otteluissa pelaajan syntymävuosi löytyy helposti tulospalvelun otteluraportista pelaajan nimeä klikkaamalla. Erotuomarit suorittavat pelaajan iän tarkistuksen tulospalvelun otteluraportista.

    Jos pelaaja on syntynyt 1.1.1999 tai myöhemmin ja häneltä puuttuvat suojalasit, hän saa huomautuksen ja kehotuksen ottaa suojalasit käyttöön. Jos pelaaja yrittää vielä huomautuksen jälkeen pelata ilman suojalaseja, hänelle määrätään PR1 (pelisäännöt 613:1).

    Jos pelaajan ikä ja hänen käyttämänsä suojalasit ovat KilpS 38 §:n mukaiset, tarkastamista pyytäneelle kapteenille tuomitaan 2 minuutin rangaistus (pelisäännöt 605:7).

  77. Säännöissä pitäisi mielestäni myös mainita, että lavan päällä pitää pitää sukkaa, kuten 80-luvun parketeilla. Saisi samalla pehmeämmän kosketuksen palloon.

  78. No olisikohan keskusteltavaa vaikka itse tuotteesta. Pelistä. Esim vaikka miten Happeen valmennus reagoi kun omissa alkoi ropisemaan tai alkaako Variksen teesit vihdoinkin löytämään ymmärtäjiä. Esimerkiksi vaikka noista voisi kommentoida. Todellisuudessa peli on sitä tasoa p.skaa illasta toiseen, että noi lasit ja mainiona nostona sukat on todellisuudessa pelin kiinnostavin elementti. Mitä mieltä porukat on pitkistä hihoista pelipaidan alla? Salliiko säännöt sen? Jos nyt ihan oikeasti pelistä puhutaan, niin kuuluuko Johansson maajoukkueeseen? Nyt on tuote kunnossa ihmisten mielenkiinnon saavuttamiseksi.

  79. Heti kärkeen anteeksi, että poikkean asiasta täällä Artsin palstalla. Voisin kyllä kysyä sijoitusneuvoja, kokkausohjeita ym. muuta mukavaa, mutta en nyt kysy. Täytyy vähän kommentoida tuota syväkyykky, rikuli Happeeta, joka kiitää mahtavassa alisuorittamisen laskukiidossa.

    Mielenkiintoinen klishee tappion tullessa tuo ”kyllä on vielä paljon hommia tehtävänä”. Niin varmaan, mutta ihmetellä täytyy miten esimerkiksi Happee on niitä hommia tehnyt. Jos on treenattu laadukkaasti, kuten haastattelussa annettin ymmärtää, niin mihin se laatu voi kokeneelta joukkueelta yht’äkkiä hävitä pillin viheltäessä. Tuota maalikoostetta kun katsoo, niin siellä on megalomaaninen määrä virheitä, ylipelaamista ketjuilta, huonoa merkkaamista ja ala-arvoista karvaamista. Tuhlatuista tekopaikoista en sano mitään, koska niitä ei tuossa näy. Edellisessä pelissä joukkueesta paistoi tietynlainen haluttomuus pistää ”roppaa likoon”, 1vs1 hävittiin koko ajan ja reagointipeli oli onnetonta. Ja sitten kun reagoitiin. oltiin myöhässä ja boxi kutsui. Tuntuu että nyt on ”liian mukavaa ja liian hyvä henki”, jota Happeessa aina korostetaan. Joskus pitää poiketa sille vatsanhappoiselle epämukavuusalueelle, jotta löydetään uudelleen se pelielämän tarkoitus. Yksilöistä on turha nostaa esiin ne eniten alisuorittaneet ja pehmonalleilleet, kaikkihan ne sieltä toki näkee. Ja rehellisesti sanoen ei ollut mokessakaan sankariainesta tässä pelissä. Kajoksinen saattaa olla vielä hyvä vahvistus, jahka pelirytmi alkaa löytymään. Äijällä on selvästi pelisilmää. Mutta muutoin nuo aloituskokoonpanot ja valmennuksen reagointi pelin sisällä ei todellakaan vakuuta. Siellä on paljon äijiä mistä ottaa ja varioida rosteria. Ovatko ne kaikki loukissa vai eikö uskalleta kokeilla? Tiivistäminen pelirytmin ollessa hukassa? En ole huomannut. Nyt on höpisty hetki uudesta pelitavasta, en ole huomannut oikein muuta, paitsi että kahdessa viime pelissä omiin on mennyt 18. Kaipa sen sokea Reettakin näkee, että puolustuspeli pitäisi nyt tilkitä kuntoon. Oman pään täyttö kuntoon. Turha alakolmiopallottelu pois ja nopeat käännöt ja vastikset käyttöön. Ja jos joku ymmärtää kertoa pelaajille heidän roolinsa tietyissä pelitilanteissa, niin puhukoon. Nyt ovat aivan lost in the lost world.

  80. Pääkallon taso hiukan laskenut. Tännekkö kaikki junnukommentijat tullut.

  81. Villi veikkaus, että lehdolla ei ole auktoriteettia sitäkään vähää mitä sepolla.

  82. On sitten todella kiinnostavaa, esim lätkässä vaan luistellaan sinne tänne(etenkin nhl) ilman pelitapaa reakoiden ja välistä tapellaan kun ei muuten katsojat jaksa pysyä hereillä. Meillä sukat ja lasit, eli voittajia ollaan

  83. ”On typerää että lasien käyttö on vapaaehtoista, koska aina löytyy joku idiootti joka ei käyttäisi niitä. Tämän vuoksi on lasin käyttö tulisi olla kaikille pakollista.” Täällä joku jo ehdottikin sukkaa lapaan. Sillä vasta saisikin riskit pois kun lavan takia tulevat onnettomuudet saisi pois. Ja myös pehmeämmän kosketuksen. Ehdottomasti pakolliseksi myös tämä ettei kukaan idiootti jättäisi käyttämättä.

  84. Pääsisköhän tällä nimellä läpi, kun aikaisempi kilpo urponen jostain syystä blokattiin. Eli onnittelut Welhoille ja LASBille hienoista voitoista ja tärkeistä pisteistä! Tämän maailmaa suuremman väryyden välttämiseksi Arto voi mennä ainakin aina Espoossa toimitsijapöydän taakse huutamaan nuppi punaisena että tolla on väärät varusteet. Olis hienoa kun viikon päästä LASB veis lerssit kypärät päässä.

  85. Aivan taatusti tulen kuittaamaan, jos siellä vastustaja pelaa väärällä varusteella. Ei ole ihan ennen kuulumatonta, että kotijoukkueen kannattajat huomauttavat vierasjoukkueen virheestä. Ja nyt tässä ei ole edes mitään kyseenalaista, toisin kuin esim. jossain kontaktitilanteessa.

  86. Täähän on ihan selvää että Happee hävisi ottelun sen takia, kun kaksi pelaajaa ei käyttänyt suojalaseja. Ei ois Kainulainen varmasti tehny kolmea häkkiä lasien kanssa!

  87. No onhan noi kaksi viimeistä peliä ollut Happeelta ihan käsittämättömiä, ei löydy ees sanoja. Vaikka aina ei voi voittaakkaan, muttakun kattoo pelaajamateriaalia niin ei nyt noin rumasti vaan voi hävitä, ei herranjumala!

  88. toi itku siitä että ”miksi pitää käyttää laseja” on ihan sama kuin oli nhl:ssä kun piti alkaa käyttää kypärää tai pesiksessä kun kypärät tuli

    ihan turhia vammoja säästetään ja hyvä niin. Parin vuoden päästä ihmetellään jo että miten hulluja oltiin kun pelattiin ilman laseja.

    Jokainen saatto on siellä kasvojen korkeudella, kyllä niitä osumia tulee väkisinkin.

  89. Lasit kaikille pakolliseksi ensi kaudesta alkaen!!! Ne joille ei kelpaa, niin menkööt pelaamaan vaikka jääkendoa, niin ei tarvi häiritseviä varusteita päälleen pukea. Eiku…

    Peli muuttuu koko ajan fyysisemmäksi, mutta polvet ja nilkat saadaan vielä korjattua ainakin siviilielämään kelpaaviksi. Silmien kanssa tuo korjaaminen on sitten hankalampaa.