Liigat

SPV:n tiukka puolustus piti loppuun saakka – isäntäjoukkue Champions Cupin välieriin

06.10.
2017
8 Kommenttia
4
Liigat

Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja SV Wiler-Ersigen mittasivat toisiaan perjantaina Champions Cupin puolivälierissä Seinäjoella. SPV eteni turnauksen välieriin voittamalla Sveitsin mestarit maalein 3-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli tunnusteleva, ja tarkan pelin myötä kummallekaan ei siunaantunut erityisen paljoa hyviä maalipaikkoja. Tarkan puolustuspelin ja verkkaisen pallonsiirtelyn siivittämänä erätauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toisessa erässä nähtiin maalejakin. SPV pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen ja Sami Koski upotti pallon varmasti etukulmasta sisään ajassa 21.22. Muutamaa minuuttia myöhemmin Wiler rakensi hyvän hyökkäyksen ja Andrin Hollenstein pääsi lyömään irtopallon SPV:n verkkoon, joten peli oli tasan 1-1.

Wiler hallitsi pallollista peliä tasoitusmaalin jälkeen koko erän ensimmäisen 15 minuutin ajan ja loi hyviä paikkoja, mutta ei onnistunut lisämaalien teossa. Tuossa vaiheessa sveitsiläisille tuomittiin jäähy ja SPV pääsi mylläämään ylivoimalla. Koski osoitti jälleen maalintekotaitonsa ja vei turnauksen isäntäjoukkueen takaisin johtoon ajassa 36.47.

Erä oli pitkälti sveitsiläisten hallintaa, mutta SPV kesti omassa päässä ja oli sangen tehokas maalintekotilanteissa, joten kolmas kaksikymppinen käynnistyi seinäjokelaisten johdossa.

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla jatkettiin pitkälti siitä mihin toisessa erässä jäätiin, joten ”pelimiesten kympille” lähdettäessä tilanne oli kutkuttava. Wilerille aukesi hyvä paikka tasoitukselle ajassa 53.20, kun Jari Hankkio komennettiin jäähyaitioon. SPV kesti kahden minuutin alivoiman mallikkaasti.

Wiler painoi tiukasti päälle loppua kohden, mutta SPV:n nöyrä viisikkopuolustus piti pintansa maalivahti Julius Kivimäen avustuksella. Hankkio naulasi sveitsiläisten arkun kiinni iskemällä pallon tyhjään maaliin.

Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1734 katsojaa. Lauantain välierissä SPV kohtaa kivikovan Falunin ja ottelu alkaa klo 18.30.

IFF:n ottelukuvat
Ottelutilastot

Tommy Koposen tuoreita mietteitä näet oheisesta Salibandyliiton haastattelusta:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
TV-katsoja
06/10/2017
Oskari Saaren selostus nosti kyllä säbän tvlajiksi. Vielä voisi toivoa kunnon studioformaattia ja parempi kuvaus.
Onneksi SPV voitti.
Junnu#8
06/10/2017
Huomenna sitten mitataan todellinen taso. Veikkaan että Falun pyyhkii Peliveljillä lattiaa! Emil Johansson kannattaa seurata. Huikea kaveri. On toki Calström ja Enström hyviä myös:D
raipe
06/10/2017
Meinaat että wiler ei ollut tasonmittari? Falun toki on se kirkkain, mutta kyllä tämäkin jo suht hyvä päänahka oli.
Jorkki
06/10/2017
Olipa huonot tuomarit..huh huh
Jake
06/10/2017
Hyvä tulos mutta oli kieltämättä aika tylsä salibandymatsi..Aikamoista kyykkäämistä suurin osa pelistä
Junnu#8
06/10/2017
Korjaan Raipe. Wiler on laatujoukkue! Hyvin Speve puolusti. Kivimäki hyvä maalissa. Onnea tarvitaan peleissä. Wilerillä neljä laukausta ristikkoon. Hienot pelit tulee huomennakin...
alakatsomo
06/10/2017
Loistava voitto, yläputkia ei lasketa. Kuitenkin vain 1 päästetty maali. Huomenna toki maailman parhaat vastassa.
Poskari Baari
07/10/2017
Suomen tv.kommentaattor vs swiss salobanduliitokoomentti. Jäntti vs Mäntti

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.