Maajoukkueet

Tässä tulee miesten maajoukkue Sveitsin EFT-turnaukseen – SPV-puolustaja debytoi

19.10.
2017
55 Kommenttia
2
Maajoukkueet

SPV:n Matias Veikkola (oik.) pääsi vääntämään ruotsalaisia vastaan Champions Cupissa. Nyt sama toteutuu myös Suomen paidassa. Kuva: Juha Käenmäki

Suomi lähtee kokeneella ryhmällä 2. – 4. marraskuuta Sveitsin Krichbergissä pelattavaan EuroFloorball Tour -turnaukseen. Joukkueen ainoa ensikertalainen on SPV:n puolustaja Matias Veikkola.

Mukana jatkavat myös syyskuun Ruotsi-otteluissa ensimmäiset näyttönsä antaneet Westend Indiansin hyökkääjät Aaro Astala ja Valtteri Kainulainen. Maalin suulle palaa maailmanmestarivahti Eero Kosonen, jota ei nähty kesän eikä alkusyksyn maaotteluissa.

– Ryhmä näyttää valmennuksen silmin oikein hyvältä, vaikka muutama poissaolo kuten Eemeli Salin, Krister Savonen ja Mika Moilanen pienten loukkaantumisten takia onkin, päävalmentaja Petteri Nykky arvioi.

– Samalla päästään katsomaan uudempien kaverien suorituksia. Aaro Astalan ja Valtteri Kainulaisen kohdalla katsotaan edelleen, miltä kehityskäyrä kansainvälisessä vauhdissa näyttää.
SPV:n puolustaja Matias Veikkola pelaa joukkueesta ainoana ensimmäiset miesten maaottelunsa.

– Hän on hyväraaminen ja hyväkuntoinen kaveri, joka tekee puolustuksessa oikeita yksinkertaisia asioita ja on saanut U23-joukkueen valmennukselta hyvät arviot. Seuraava tapahtumammehan onkin jo MM-karsinta, eli nyt on oikeastaan viimeinen hyvä paikka kokeilla uusia nimiä, Nykky muistuttaa.

Vasta ensimmäisen ottelun aamuna yhteen kokoontuva Suomen joukkue kohtaa Sveitsissä tutut kärkimaat Tshekin, Sveitsin ja Ruotsin, ja tuloskunnian lisäksi viikonloppu on taas yksi iso osa runsaan vuoden päässä Prahassa häämöttävää MM-turnausta.

– Edelleen etsitään sitä omaa peliä ja opetellaan sen perusasioita: tiukkaa puolustusta, hyvää järkevää hyökkäämistä ja erityisesti sitä maalipaikkoihin murtautumista. Samalla päästään myös viemään viestiä pelaajille näissä peleissä vaadittavan pallovastuun tasosta. Se, mikä menee vielä liigassa läpi, ei kansainvälisissä peleissä ihan riitä, Nykky heittää pelaajilleen haastetta.

Maalivahdit (ikä, seura, ottelut, m, s, yht.)
31 Eero Kosonen 31 Växjö Vipers (SWE) 56 0 2 2
41 Joonas Kaltiainen 24 Esport Oilers 3 0 0 0

Puolustajat
5 Petri Hakonen 27 FC Helsingborg (SWE) 5 5 10
8 Juha Kivilehto 35 FC Helsingborg (SWE) 137 14 49 63
17 Janne Lamminen 31 Classic 63 21 16 37
20 Nico Salo 23 FC Helsingborg (SWE) 48 14 25 39
21 Tatu Väänänen 34 SV Wiler Ersigen (SUI) 138 27 62 89
23 Matias Veikkola 22 SPV 0 0 0 0
27 Jonne Junkkarinen 27 Happee 33 7 7 14
30 Lauri Stenfors 27 TPS 44 13 6 9
66 Mikko Leikkanen 29 Classic 9 5 1 6

Hyökkääjät
2 Aaro Astala 20 Westend Indians 2 1 0 1
10 Niclas Meyer 34 Esport Oilers 9 0 1 1
19 Joonas Pylsy 27 Classic 25 14 10 24
22 Jani Kukkola 31 EräViikingit 47 59 72 131
29 Mika Kohonen 40 FC Helsingborg (SWE) 183 86 167 253
33 Valtteri Kainulainen 24 Westend Indians 2 0 0 0
58 Casper Pfitzner 26 Esport Oilers 22 10 6 16
61 Peter Kotilainen 23 Happee 31 21 22 43
77 Sami Johansson 24 Classic 32 25 11 36
81 Jami Manninen 29 Happee 61 44 27 71
87 Miko Kailiala 24 EräViikingit 49 25 17 42

Petteri Nykky päävalmentaja
Samu Kuitunen valmentaja
Lasse Eriksson valmentaja
Henri Toivoniemi maalivahtivalmentaja
Aleksi Öhman fysio
Ari Haapalainen huolto
Juha Jäntti Team Manager

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Veke
19/10/2017
Huomenta Nykky, Holopainen puuttuu taas.
Keppo
19/10/2017
Hakonen ja Kivilehto kelpaa nyt kun ei enää SPV paidassa.
Peter (nimi muutettu)
19/10/2017
Sveitsissä vissiin ravit?
Manku
19/10/2017
Holopainen se ei vaan mahdu. Liigan yks parhaista pakeista, mutta ei. Ihmetellä täytyy.
Joku muu
19/10/2017
Miksi meyer???
Vauhti ei riitä
19/10/2017
Aina sama itku lakeuksilta. Miksi ei Koski ole joukkueessa, miksi ei ole Holopainen, miksi ei ole se ja se ja se.
Vastaus on helppo, noilla kavereilla ei riitä vauhti KV-peleissä, Tommyn pelitapa sopii hyvin liigan verkkaiseen syksytahtiin mutta kun kevät saapuu liigaan tai on kyse KV-peleistä niin ei ukkojen vauhti vaan riitä.
alakatsomo
19/10/2017
Kuinka monena keväänä holopaisen vauhti on hiipunut? Onneksi kivilehdon jalka vielä liikkuu.
Keppo
19/10/2017
Mites se Hakosells on vauhti niin rajusti Ruotsissa kiihtyny, ei mahtunu ykkösen pakkipariin Spevessä, ei edes lähelle. Kivilehto oli hyvä kun Holopainen vierellä. Ja oot ihan oikeasti sitä mieltä, että Kivilehdolla riittää vauhti paremmin???
HM
19/10/2017
Seinäjoki rauha! Majussa, etenkin ruotsia vastaan, pitää pystyä pelaamaan muutenkin kuin kukkupallolla päätyyn. Siihen on syynsä ettei spevestä ikinä ole juurikaan pelaajia kv-peleissä.
#51
19/10/2017
Missä on HEIKKI IISKOLA!!??! ???
Vihainen
19/10/2017
Eikö henri johanssonia voisi ottaa mukaan nyt jo edes säälistä?
Metrin Slerba
19/10/2017
Nythän on taas kyse vain harjoitusotteluista. Täällä pitääkin kokeilla vähän eri kavereita, eikä valita aina niitä parhaita. Suomen jalkinepallomaajoukkue peluutti loppukauden karsintaotteluissa varmaan laajinta rinkiä ikinä, ja veti viimeiset ottelut erinomaisella tuloksella. Sitten kun pelataan oikeasti isoja matseja, eli arvokisoja, sitten tiedetään kuka pärjää ja kuka ei - koska on kaverit jo nähty maajoukkueessa.
Johan nyt
19/10/2017
Eikö Nykky ole yhteydessä lainkaan seuroihin päin? Kotilainen on keskenkuntoinen ja aivan kujalla ensimmäisessä pelissään. Olisin kokeillut Indiansista Toropaista tai Iiskolaa tuonne Sveitsiin. Kehityskelpoisia poikia. Mikä on se homman juju, että tuonne pitää väkisin raahata Kohoset, Kivilehdot yms. Antaisi nuorille näytönpaikkaa. Kyllä nuo jampat jo tiedetään eivätkä tarvitse lisänäyttöjä, josko tarvitaan kisoihin. Tää on jotenkin niin pysähtynyttä touhua, eivätkä majuvalmentajat uskalla lähteä radikaalisti ajamaan uusia äijiä sisään tulevaisuuden joukkueeseen. Mitä sitten vaikka jostain Sveitsin turneesta ei tulisikaan turnausvoittoa? HÄH?
Rauma
20/10/2017
Näissä turnauksissa voisi kokeilla uusia äijiä esim salbasta Lehtoniemi olisi mukava nähdä majussa
JOHAN NYT:lle
20/10/2017
Ehdottomasti samaamielta. Toropainen tai Iiskola olisi hyva kokeilu esimerkiksi Astalan sijaan. Toropaisen fysiikka ei valttamatta riita, mutta Heikki Iiskolalla vauhtipaalla talla kaudella, joten soisi pojalle naytonpaikan majuun.
Voividduny
20/10/2017
Mitä toi kohonen tekee vieläki tuolla eikö vois siirtyy valmennukseen ku ei siitä kentällä oo enää apua
Uudistusmielinen Nykky
20/10/2017
Ajattelin jo, että kettus peten siirtyessä pois valmentajan paikalta, saataisiin uudistusmielinen Nykky puikkoihin, mutta mitä vielä.. Listalla pitäis nyt ihan vähintään olla mm. Johannes Jokinen (tehokkain suomalainen maailman kovimmassa liigassa), Henri Johansson ja testimielessä voisi ottaa Markkolaa, Kainulaisia ja H. Iiskolaa yms. Sen sijaan sinne nyt otetaan uran ehtoopuolella olevia pelaajia, jotka ei viime vuosina muutenkaan majussa pärjänny. Ei hyvä.
Seuraaja
20/10/2017
Olisin seurajoukkueen turnauksen perusteella painottanut siellä esiintyneitä pelaajia tässä turnauksessa. Heillä alla hyvätasoinen turnaus takana ja tämä olisi tuonut siihen jatkoa. Näin ollen perusteltua kritiikkiä siitä ettei SPV:stä pelaajia mukana. Muistetaan että yksi SPV:n pelaaja pääsi myös turnauksen all-star kenttään.
Samppa70
20/10/2017
Jos joku on sitä mieltä ettei Holopaisen nopeus riitä, ei ole nähnyt hänen pelaavan! Kääntää peliä todella vauhdilla ja on kansainvälisen tason pakki ehdottomasti. Veikkola on hyvä valinta.
STY
20/10/2017
Perustetaan addressi H. Johanssoniin jengiin saamiseksi.
Nuorennusleikkausta
20/10/2017
Uudistusmielisen kanssa samaa mieltä. Miksi porukka itkee Holopaisen perään
Ei sinne enää mitään 30v ikäisiä pakkeja tarvita, vaan niitä nuorempia. Miksi Kivilehto ja Kohonen pelaavat mj.ssa!? Nimetkää ne vanhat tähdet johonkin hall of fameen, jäädyttäkää paidat, tms.
Tero
20/10/2017
Missä Iiro Lankinen??
Fakta
20/10/2017
Kyllä nyt taas Nykky hölmöili. Johannes Jokinen ja Henry Johansson olisivat olleet aivan ehdottomia valintoja tähän kohtaan. En ole enää varma edes tuosta Kaillialasta...
Arto Kilponen
20/10/2017
Kyllä Holopaisen pitäisi ehdottomasti olla mukana. Pistepörssin ykkönen kuitenkin.
Arto Kilponen
20/10/2017
Korjataan nyt sen verran, että ei tarvitse olla just tässä turnauksessa just nyt mukana, mutta näytönpaikka pitää saada jossain vaiheessa.
Samoin
20/10/2017
Tämä Welhojen 0+14 tehon laituri ois ihan kokeilemisen arvoinen!
Arto Kilponen
20/10/2017
Olen samaa mieltä, Rautiainen olisi ilman muuta myös kokeilemisen arvoinen.

Eikö olisi hyvä pelata jotain sellaisia ei-arvokisaturnauksia, niin voisi kokeilla uusia pelaajia?
Koppakuoriainen
20/10/2017
Nokian KrP näköjään on seura, josta ei maajoukkueeseen kutsuta. Vaikka tilastot ja tulokset niin antaisivat ymmärtää.
alakatsomo
20/10/2017
"..nyt on oikeastaan viimeinen hyvä paikka kokeilla uusia nimiä, Nykky muistuttaa" puhuu monikossa ja yhtä siis kokeillaan. Veikkolallakaan ei mitään asiaa mm-karsintaan ym. peleihin, helsingborg-kiintiöön ei kosketa jne jne.
Ne suhteet
20/10/2017
No niin, on meidän kaikkien muistettava että ne suhteet vaikuttavat valitettavan paljon näissä maju-valinnoissa. Onhan se nyt oikeasti läpinäkyvää mistä seuroista on melkeinpä mahdotonta murtautua pelaavaan majuun. Tämä ei ole pelkästään säbän haaste, tosin mielestäni kyllä korostuu säbässä kuitenkin. Majuvalmennus joka valitsee pelaajansa tulisi olla oikeasti liigan valmennuskuvioista ja liiton politikoinnista ulkona niin pitkälle kuin se vain on mahdollista. Tosin sittenkin riittää valinnoista aina mielipiteitä ja hyvä niin. Kaikki keskustelu on hyvästä kunhan ei henkilökohtaisuuksiin mennä. Tsemppiä majulle ja meille kaikille säbän parissa roolissa kuin roolissa toimiville! ?
?
20/10/2017
Millä näytöillä tämä Astala on tuola? Tai Meyer?
Tunkekaa
20/10/2017
Nuorennus sanonko mihin, vuodesta toiseen pistebörsän harjaa samat "liian vanhat" ja plaijareissa mestaruudet ratkoo myös vanhat ja hoitaat. Kokemus & nuoruus sopusuhteessa on oikein!
Seuraaja
20/10/2017
Tuo juttu suhteista toi mieleen oman tilanteeni seurajoukkueissa kun vaikea päästä tai jos pääsee ei peli-aika ja rooli mieleinen. Voisiko tuota esiintyä näissäkin tilanteissa. Tietysti vielä jos tehot jää pieneksi kun pelaat yhtä vaihtoa pelissä käytetään sitäkin esteenä jatkossa. Sitten ei oteta vaikka kesätreeniin ym. mikä myös heikentää tilannetta.
stadi
20/10/2017
ihmettelen vaan että mitä eriksson lasse tekee valmennuksessa,liitossa on pakko löytää sille joku virka.
Junnu#8
21/10/2017
Joskus olisi mukava nähdä. Tuure Ailio miesten majussa. Jalkaa riittää, ja hyvä pallollisena.
Jaakko
21/10/2017
En tajua, en vaan tajua noita valintoja... En kerta kaikkiaan voi ymmärtää..
Jaakko
21/10/2017
En tajua, en vaan tajua noita valintoja... En kerta kaikkiaan voi ymmärtää...
Petteri20
21/10/2017
Kyllä taas säbäporukka kusee omaan nilkkaansa. Miksi helvetissä Kivilehto ja Kohonen ovat kokeiluporukassa. Ei ymmärrä ja muutenkin valinnat perseestä.....
Jaakolle
22/10/2017
Uuistukset taitaa mennä hitaasti. Muistan Joensuun seudulla aikanaan all-star joukkue haastoi Josban ja eräs toimittaja entisen liigapelaajan kanssa kokosi joukkueen. Toimittaja esitti jo hyvissä ajoin että aikoo pesäpalloilijoita ottaa. Ei heitä siellä näkynyt eli se ei ollut onnistunut aluksi. Muistelen että jatkossa näin kävikin eli myös pesäpalloilijat valittiin joukkueeseen. Olihan kun Josba tippui ja Petri Väänänen, Tatu Könen, Jiri Tikkanen siirtyi kakkosdivariin heidän edelleen pistepörssissä tuli pesäpalloilija. Eli en näkisi mahdottomana maajoukkueessakaan sitä, että jos tarpeeksi rohkea henkilö tulisi taustoihin, niin ainakin ajan kanssa uudistuksia voisi tulla ja yllättäviäkin uusia kykyjä sinne pelaajiston parhaimmistoon.
Nykyn valeuutistoimisto
22/10/2017
Nykyn kommentit ovat taas ihan diibadaabaa, kuten liiton tiedotteelta voi odottaakin. Milloin joku saisi päävalmentajalta selvät perustelut sille, miksi Henri Johansson ja Jyrki Holopainen eivät pääse edes kokeilemaan majussa ja että Kohonen ja Kivilehto tulevat mukaan vaikka rollaattorilla?
HM
22/10/2017
Falun - Helsingborg 12-2, Kohonen & Salo -6 (!!),
Maju
22/10/2017
Erikoista, jo viime kaudella nähtiin että Helsingborgin suomalaisten tason lasku.
Maajoukkue on ns. varma paikka Kohoselle ja Kivilehdolle, näin myös Mihu on julkisesti antanut ymmärtää kun hän on kertonut tähtäävänsä kotikisoihin 2020.
Aika harva nelikymppinen uskaltaa esiintyä näin itsevarmasti kuin Kohonen. Maajoukkue paikka on siis ansaittu ja ikuinen? Vielä erikoisenpaa on Kivilehdon valinta joka on auttamattomasti tippunut kansainvälisen säbän vauhdista aikoja sitten.

Kaiki varmasti osaa arvostaa Kohosen ja Kivilehdon saavutuksia vuosien takaa mutta olisiko kuitenkin parempi arvostaa myös itse lajia salibandy ja antaa nuoremmille vastuu jonka he ovat ansainneet.
alakatsomo
22/10/2017
Maajoukkueen helsingborg-kiintiöltä loistavaa tekemistä falunia vastaan. Tuollaisiin peleihin ei kyllä kankeilla holopaisilla ja kumppaneilla olisi mitään asiaa.
Re
22/10/2017
Isosti voidaan myös kyseenalaistaa Peter Kotilaisen valinta tähän turnaukseen. Selkeästi puolikuntoisena kahteen liigapeliin 0+0 ja -6. Vain kiukuttelu on pysynyt samalla tasolla edelliskausiin verrattuna. Olisi tosiaan mielenkiintoista kuulla hieman perusteluja näiden pelaajien valinnoista! Hauskana vertailuna Justus Kainulainen niin ikään loukin jälkeen kaksi peliä 5+3 ja +4, jonka seurauksena Lasbille kaksi peräkkäistä isoa voittoa.
Re
22/10/2017
Ja tosiaan Happee ottanut Kotilaisen paluun jälkeen molemmat ottelut kuokkaan, sitä ennen neljän ottelun voittoputki ja liigan kärjessä. Ei nyt tietenkään yhden miehen vika, mutta hassu yhteensattuma, varsinkin kun vertaa tuohon Kainulaiseen ja Lasbin kurssin kääntymiseen.
Jaakolle
22/10/2017
Muistetaan vielä että Petri Väänänen pelasi myös maajoukkueessa Petri Kettusen aikakaudella eli lisää tämän pesäpalloilijan suorituksen arvoa.
Herätkää
22/10/2017
J.Rautiainen? I. lankinen? J.Hankkio? Kainulaiset? Iiskola? M.Lax? P.Lesch? H.Johansson? M.Lehtinen? P.Kajoksinen? Vm.Hynynen? P.Kauko? Ja vaikka ketä onko Nykyllä minkä miinuksen lasit päässä?
Ei voi ymmärtää
23/10/2017
En millään ymmärrä, et miksi Kohonen on vielä
majussa. Miksi ei nuoremmille anneta tilaa? Mikä voi olla se syy, että hän vie paikan paremmalta ja kehittyvältä?
Sieltä voi kuka tahansa käydä katsomassa Falun-Helsingborg Highlightseista, et miten Kohonen pärjäs maailman parhaiden kans. Surullista seisoskelua ja koko ajan jäljessä. Hävetti. Brutaalia.
Valitettavasti ei siellä muillakaan suomalaisilla kovin hyvältä näyttäny.
Edelliselle
23/10/2017
Kyseessähän maailman paras seura vastassa ja suomella ei näin taitavia pelaajia kuin falunilla tai ainakaan sen tyylisiä pelaajia ei ole haluttu nostaa huipulle? Tämä on voinut johtaa että vastustajan peli näyttää heikolta, mutta kyse voi olla myös taktiikasta eli hyvin puolustusvoittoinen se voinut olla?
Heh
23/10/2017
Älkää laittako tänne jotain Kohosen miinuksia Falunia vastaan.Ok käännetään sitten veistä haavassa.Muistatteko Champion cupin finaalin Falun-Happee? 12-0!! Maalissa saman vuoden maajoukkuekassari Kosonen Happeesta ja taisi siellä olla Manninenkin samasta jengistä? Mitä teki majussa? =)
Maju
23/10/2017
Miksi Nico Salo siirtyi Helsingborgiin? Taisi olla tyhjä arpa..
Majulle
23/10/2017
En ottaisi omaan joukkueeseen Ruotsista pelaajia tämän kauden näytöillä. Teksti-Tv:n 263 sivuilta parhaat pelaajat ja kokeilisin hyökkääjiä puolustajina mikäli heille se sopisi. Jos ei Spv:n Holopainen menisi tämän kauden näytöillä joukkueeseen.
Majulle
24/10/2017
Tällä systeemillä pääkriteeri valinnassa olisi Salibandyliigan tehot ja Ruotsista pitäisi vähintään samaan pystyä. Sveitsi pitäisi katsoa omana juttuna sillä sen taso ei niin hyvä. Tämä ehkä tekisi sen että Salibandyliigan arvo paranisi ja myös seurat tasa-arvoisia valinnoissa. Nythän esim. Ruotsin tehokkain suomalainen Jokinen ei valittu mutta muita otettu sieltä. Tämä logiikka valinnoissa ihmetyttää.
Majulle
24/10/2017
Näyttää Suomenkin Salibandyliigasta pistepörssin top 5 puuttuvan maajoukkueesta mikä outoa. Miten monessa lajissa tämä oli mahdollista eli vaikka jääkiekossa ei otettaisi Patrik Lainetta maajoukkueeseen jos se olisi mahdollista?
Kumma
25/10/2017
Tiedoks et Salo pelaa pakkina Helsingborgissa, en tiedä mitä valmentajan päässä liikkuu!!??

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.