Liigat

TPS punnersi voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen – juhlapelissä yli 1300 katsojaa

25.10.
2017
9 Kommenttia
2
Liigat

TPS ratkaisi voiton kolmannen erän loppuhetkillä LASBia vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseura juhlisti 95-vuotista historiaansa juhlaottelulla miesten Salibandyliigassa. Ilman lahjaa se ei jäänyt, sillä LASB kaatui Marli Areenalla loppulukemin 6–5.

Keskiviikon kamppailu tarjosi jännittäviä hetkiä avauserästä alkaen, sillä ensimmäisen 20-minuuttisen aikana nähtiin peräti seitsemän osumaa. Viimeisimpänä verkkoa heilutti Eero Jalo, joka vei turkulaiset 4–3-taukojohtoon.

Sisuuntumisen merkkejä liigassa näyttänyt LASB otti komennon toisessa erässä. Justus Kainulainen tasoitti ottelun heti alkajaisiksi. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Matti Korhonen pääsi ylivoimalla siirtämään vierailijat 4-5-johtoon.

TPS:ltä löytyi kuitenkin vielä yksi vaihde, jonka se laittoi päälle päätöserässä. Erinomaisesti LASB-maalilla torjunut Kaapo Kettunen oli voimaton, kun ensin Jani Hyytiäinen tasoitti mittelön. Hyytiäisestä tuli lopulta juhlittu sankari, kun hän pääsi naulaamaan hattutempun täyteen ajassa 58.40.

Enää LASB ei onnistunut tasoittamaan, ja TPS pääsi katkaisemaan kahden ottelun tappioputkensa. Hyytiäisen ohella kolmeen tehopisteeseen ylsi kotijoukkueen Jaakko Hautamäki (1+2). Juhlapeliä oli saapunut keskiviikkoiltana todistamaan paikan päälle yhteensä 1320 katsojaa.

TPS on sarjassa seitsemäntenä, kun taas LASB pitää hallussaan 11. sijaa.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Katsoja
25/10/2017
Hienoo Tepsi! Tasokas matsi näin kotisohvaltakin katsottuna, Labsilla pajon lahjakkuutta vaikka Turkulaiset olivat vielä parempia.
Erikoista kun kamerat näyttää vain tyhjää katsomoa vaikka paikalla 1300 katsojaa?? Kameratekniikka saadaan toimimaan varmasti Turussakin jos oikein yritetään.

Juhla-ottelua ei (verovaroin rahoitettu) Yle noteeraanut, jälleen kerran herää kysymys ylen valinnoista..
Toinen katsoja
25/10/2017
Hyvä jos ottelu näytti tasokkaalta kotisohvalle. Paikan päältä katsottuna ottelu näytti todella heikolta. 3 erä ehkä pelasti jotain ketjumuutosten johdosta kotijoukkueen kannalta katsottuna. Kahden erän jälkeen olin vahvasti sitä mieltä myös edelliset ottelut huomioiden, että Tepsin olisi syytä vaihtaa valmentajaa. Niin kauheaa ja mielikuvituksetonta pallollinen-/hyökkäyspeli on ollut.
Tupsu
26/10/2017
Tästä voittoon päättyneestä ottelusta huolimatta Tepsin alkukausi on ollut pettymys. Savolaispoika ei ole saanut lisättyä Tepsin hyökkäysvoimaa, mutta näyttää pistäneen puolustuspelin kuosiin. Takaiskumaaleja tulee enemmän kuin aikaisempina kausina.

Tepsillä on ollut hyvä juniorituotanto, mutta harvat omat junnut nousevat pelaavaan kokoonpanoon. Hämmästyttää miksi ulkomailta otetaan rosteriin b-luokan pelaajia kuten tällä kaudella tämä sveitsiläinen. Ottaa pelipaikan omilta kasvateilta, mutta aikaansaannostensa perusteella ole liigakelpoinen pelaaja Suomessa. Neljään matsiin statsit näyttävät tukevasti miinusta sekä ettei ole saanut aikaan yhtään laukaisua vastustajan maalia kohti. Se on melko vähän hyökkääjan pelipaikkaa pelaavalle pelaajalle.
Junnu#8
26/10/2017
Lasbilla oli niin vahva Happee ottelu taustalla. Ihme ettei LASB voittanut tepsukkaa.
Ylärivi
26/10/2017
TPS on hajuton ja mauton joukkue valmentajankin mukaan. Tekee tehokkaasti peleistä tylsiä, ellei sitten tykkää ok puolustamisesta pallolla ja ilman.
Tupsu
26/10/2017
Tällä hetkellä Tepsille on tehty toiseksi eniten maaleja, että se siitä puolustusvoittoisesta pelistä, joka oli tunnusomaista Vilanderin päävalmentajakaudella.
Ylärivi
26/10/2017
Kannattaa huomioda pelatut ottelut.
Lieto
26/10/2017
Sorrin piti olla tähtipelaaja.
Tupsu
27/10/2017
Säbä on joukkuepeli ja Sorrin toistaiseksi vaatimattomiin tehoihin on vahvasti vaikuttamassa se, millaisessa kentässä on laitettu pelaamaan. Viime kaudella Sorri teki 19 maalia. Tepsistä ainoastaan Hyytiäinen teki enemmän. On siis näyttöä olevansa ahnas maalintekijä, jos saa rinnalleen vertaisensa ketjukoostumuksen. Aikaisempina kausina Sorri on pelannut Kinnusen kanssa hyvin yhteen. Miksi ei nytkin, jos olisivat samassa kentässä.

Tepsin kausi ei ole alkanut kovinkaan vakuuttavasti. Kaudesta on pelattu kolmannes ja näyttää siltä, että pelin pitää kehittyä paljon, jotta olisi mahdollisuuksia sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.