Tyrmäävä aloitus toi ”taikureille” kauden toisen voiton – katso sunnuntain salibandytulokset

Welhojen Juha Rautiainen on antanut tällä kaudella jo 13 syöttöä, eikä ole tehnyt vielä yhtään maalia. Arkistokuva: Jari Turunen.

Sekä miesten Salibandyliigassa, että miesten Divarissa pelattiin tänään kolme kamppailua. Pääsarjapelien lisäksi pelattiin sekä miesten, että naisten Suomen Cupia.

Oulussa SB Welhot oli tyly vieras OLS:lle. ”Taikurit” nappasivat historian toisen voittonsa miesten Salibandyliigassa numeroin 10-5.

Avauserässä Welhot oli tyrmäävä, kun se siirtyi johtoon jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Kuopiolaiset latoivat maaleja tasaiseen tahtiin johtaen tauolla jo 4-0. Vieraat onnistuivat myös tekemään varsinaisen pukukoppiosuman vain kaksi sekuntia ennen erän päätössummeria.

Welhot ennätti jo 6-0 -johtoon, ennen kuin OLS sai kuparisensa rikki. Peliä oli pelattu yli puolet, kun Tatu Kiipeli latasi oululaisten ensimmäisen ylivoimalla. Tästä huolimatta erä ”taikureiden” nimiin ja toisella erätauolla lukemat olivat 7-2 Welhojen hyväksi.

Kolmannessa erässä OLS aloitteli jo orastavaa kiriä onnistuen kahdesti ensimmäisen seitsemän minuutin aikana. Seuraavan iski kuitenkin Welhot ja OLS-kiri jäi piippuun. Lopussa Welhot kaunisteli vielä lukemia.

Welhojen tehokkain oli tehot 0+5 iskenyt Juha Rautiainen, joka on merkkauttanut nyt viiteen ensimmäiseen liigapeliin mainiot 0+14 -tehot. Eetu Sorvali ampui Welhoille hattutempun. OLS:n tehomies oli pistein 2+1 Tatu Kiipeli.

Miesten Divarissa Loviisan Tor oli ÅIF:ia etevämpi selvin 6-2 -lukemin. Tyylipuhtaalla voitolla Tor eteni myös miesten Suomen Cupin 5. kierrokselle, sillä ottelussa oli tuplapanos: sarjapisteet ja cupin jatkopaikka.

Itse ottelussa jaettiin runsaasti rangaistuksia. Avauserässä Torin jäähypenkin kulutusta ei ÅIF pystynyt juuri hyödyntämään, sillä vierasjoukkueen ainokainenkin syntyi tasaviisikoin. Toisessa erässä Tor nousi tasoihin ja sen jälkeen onnistui hyödyntämään kaksi ylivoimaansa puristaen hieman eroa niiden myötä. Peik Salminen tehtaili vielä 4-1 -osuman juuri ennen toiselle tauolle siirtymistä.

Kolmannen erän alussa sama mies siirsi Torin jo 5-1 -johtoon, eikä ÅIF onnistunut enää punnertamaan 5-2 -kavennusta lähemmäs viimeisen kolmanneksen aikana. Jesse Tolvanen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

Torin tehokkaimmat olivat kahdesti osuneet Salminen ja Jonas Hällfors, sekä kaksi maalia syöttäneet Jere Jokinen ja Joni Niiranen. Matias Kuisma teki toisen ja alusti toisen ÅIF:n maaleista.

Naisten Suomen Cupissa EräViikingit taipui Kooveelle lukemin 4-1. Suhteellisen vähämaalisessa ottelussa Koovee oli aavistuksen niskan päällä tuloksellisesti läpi pelin.

Laukausten suhteen maalipaikkoja riitti EräViikingeilläkin ja torjuntoja kertyi Koovee-vahti Sara Aaltoselle selvästi kollega Laura Loisaa enemmän. Aaltonen oli pallon tiellä 20 kertaa ja antoi yhden maalisyötön. Loisalle merkattiin 13 torjuntaa.

Kooveen tehokkain oli tuttuun tapaan Veera Kauppi kahdella maalillaan. Henriikka Keinänen tehoili niin ikään kaksi tehopistettä lukemin 1+1. EräViikinkien ainokainen merkattiin Maura Paajaselle.

Miesten Salibandyliiga
17:00 SPV-TPS 10-6 Ottelutilastot
17:00 SalBa-LASB 4-7 Ottelutilastot

18:00 OLS-SB Welhot 5-10 Ottelutilastot

Miesten Divari

13:00 O2-Jyväskylä-M-Team 1-8 Ottelutilastot

17:00 Loviisan Tor-ÅIF 6-2 Ottelutilastot (Samalla Suomen Cupin 4. Kierroksen ottelu)

18:30 Karhut-SB Vaasa 7-5 Ottelutilastot (Samalla Suomen Cupin 4. Kierroksen ottelu)