Divarit

Tyrmäävä aloitus toi ”taikureille” kauden toisen voiton – katso sunnuntain salibandytulokset

15.10.
2017
17 Kommenttia
2
Divarit

Welhojen Juha Rautiainen on antanut tällä kaudella jo 14 syöttöä, eikä ole tehnyt vielä yhtään maalia. Arkistokuva: Jari Turunen.

Sekä miesten Salibandyliigassa, että miesten Divarissa pelattiin tänään kolme kamppailua. Pääsarjapelien lisäksi pelattiin sekä miesten, että naisten Suomen Cupia.

Oulussa SB Welhot oli tyly vieras OLS:lle. ”Taikurit” nappasivat historian toisen voittonsa miesten Salibandyliigassa numeroin 10-5.

Avauserässä Welhot oli tyrmäävä, kun se siirtyi johtoon jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Kuopiolaiset latoivat maaleja tasaiseen tahtiin johtaen tauolla jo 4-0. Vieraat onnistuivat myös tekemään varsinaisen pukukoppiosuman vain kaksi sekuntia ennen erän päätössummeria.

Welhot ennätti jo 6-0 -johtoon, ennen kuin OLS sai kuparisensa rikki. Peliä oli pelattu yli puolet, kun Tatu Kiipeli latasi oululaisten ensimmäisen ylivoimalla. Tästä huolimatta erä ”taikureiden” nimiin ja toisella erätauolla lukemat olivat 7-2 Welhojen hyväksi.

Kolmannessa erässä OLS aloitteli jo orastavaa kiriä onnistuen kahdesti ensimmäisen seitsemän minuutin aikana. Seuraavan iski kuitenkin Welhot ja OLS-kiri jäi piippuun. Lopussa Welhot kaunisteli vielä lukemia.

Welhojen tehokkain oli tehot 0+5 iskenyt Juha Rautiainen, joka on merkkauttanut nyt viiteen ensimmäiseen liigapeliin mainiot 0+14 -tehot. Eetu Sorvali ampui Welhoille hattutempun. OLS:n tehomies oli pistein 2+1 Tatu Kiipeli.

Miesten Divarissa Loviisan Tor oli ÅIF:ia etevämpi selvin 6-2 -lukemin. Tyylipuhtaalla voitolla Tor eteni myös miesten Suomen Cupin 5. kierrokselle, sillä ottelussa oli tuplapanos: sarjapisteet ja cupin jatkopaikka.

Itse ottelussa jaettiin runsaasti rangaistuksia. Avauserässä Torin jäähypenkin kulutusta ei ÅIF pystynyt juuri hyödyntämään, sillä vierasjoukkueen ainokainenkin syntyi tasaviisikoin. Toisessa erässä Tor nousi tasoihin ja sen jälkeen onnistui hyödyntämään kaksi ylivoimaansa puristaen hieman eroa niiden myötä. Peik Salminen tehtaili vielä 4-1 -osuman juuri ennen toiselle tauolle siirtymistä.

Kolmannen erän alussa sama mies siirsi Torin jo 5-1 -johtoon, eikä ÅIF onnistunut enää punnertamaan 5-2 -kavennusta lähemmäs viimeisen kolmanneksen aikana. Jesse Tolvanen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

Torin tehokkaimmat olivat kahdesti osuneet Salminen ja Jonas Hällfors, sekä kaksi maalia syöttäneet Jere Jokinen ja Joni Niiranen. Matias Kuisma teki toisen ja alusti toisen ÅIF:n maaleista.

Naisten Suomen Cupissa EräViikingit taipui Kooveelle lukemin 4-1. Suhteellisen vähämaalisessa ottelussa Koovee oli aavistuksen niskan päällä tuloksellisesti läpi pelin.

Laukausten suhteen maalipaikkoja riitti EräViikingeilläkin ja torjuntoja kertyi Koovee-vahti Sara Aaltoselle selvästi kollega Laura Loisaa enemmän. Aaltonen oli pallon tiellä 20 kertaa ja antoi yhden maalisyötön. Loisalle merkattiin 13 torjuntaa.

Kooveen tehokkain oli tuttuun tapaan Veera Kauppi kahdella maalillaan. Henriikka Keinänen tehoili niin ikään kaksi tehopistettä lukemin 1+1. EräViikinkien ainokainen merkattiin Maura Paajaselle.

Miesten Salibandyliiga
17:00 SPV-TPS 10-6 Ottelutilastot
17:00 SalBa-LASB 4-7 Ottelutilastot

18:00 OLS-SB Welhot 5-10 OttelutilastotMiesten Divari

13:00 O2-Jyväskylä-M-Team 1-8 Ottelutilastot

17:00 Loviisan Tor-ÅIF 6-2 Ottelutilastot (Samalla Suomen Cupin 4. Kierroksen ottelu)

18:30 Karhut-SB Vaasa 7-5 Ottelutilastot (Samalla Suomen Cupin 4. Kierroksen ottelu)


Miesten Suomen Cup

15:00 LeBa-Pelicans 9-0 Ottelutilastot

16:30 Lätty-Happee Steamers 6-7 JA Ottelutilastot

16:30 Sastamolo-MLT 15-5 Ottelutilastot

18:00 Merikoski SBT-KoskRi 10-5 Ottelutilastot

18:30 Rangers-SB Vantaa 6-5 Ottelutilastot


Naisten Suomen Cup
13:00 Santa’s United-PSS 2-9 Ottelutilastot
13:30 EräViikingit-Koovee 1-4 Ottelutilastot
15:00 SB Vantaa-KaPa-65 2-5 Ottelutilastot
15:30 O2-Jyväskylä-NST 8-4 Ottelutilastot
16:00 FBC Loisto-Classic 3-7 Ottelutilastot
17:00 TPS-SB-Pro 1-5 Ottelutilastot
17:00 Steelers-ÅIF 1-7 Ottelutilastot
18:00 SB Pro II-SSRA 2-8 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jarmo Kuronen
15/10/2017
Hienot vierasvoitot niin LASBilta kuin Welhoiltakin. OLS tuntuu kyllä olevan jopa odotettua heikompi tällä kaudella.
Arto Kilponen
15/10/2017
SalBa ja Steelers, eli joukkueet, joiden juuri tällä kaudella piti olla paljon aiempia parempia ovat avausviikonlopun jälkeen keränneet yhteensä saldon 0-0-0-7 maalierolla 28-72. Kotonaan Steelers on ottanut turpiinsa kertaalleen 3-16 ja SalBa on päästänyt kotonaan kolmessa pelissä 26 maalia.

SalBalla homman tekee vielä erikoisemmaksi se, että joukkue oli joskus todella riippuvainen kotipeleistään, eli melkein peli kuin peli päättyi kotivoittoon (tai vierastappioon). Nyt neljä ottelua ja kotijoukkueille näistä tasan nolla pistettä.
Kauppis
15/10/2017
Muutenkin huono näkyvyys niin laitetaan vielä kameramies seisomaan yleisön eteen.. herätys..
Kauppis
15/10/2017
Muutenkin huono näkyvyys niin laitetaan vielä kameramies seisomaan yleisön eteen.. herätys
Arto Kilponen
15/10/2017
Mitenkäs tuo Cup jatkuu, jos jätetään laskuista pois Salibandyliigan/Divarin Cup-kierrokset? Kuka pelaa ketä vastaan missä ja milloin, vai onko tässä arvonta ensin ja jos, niin milloin?
Mites se taas menikään
15/10/2017
tuo naisten pikkufinaalin joukkueiden valikoituninen? Tietääkö joku?
Raumalainen
15/10/2017
Salba oli kyllä ensimmäisessä erässä todella vaisu. Kaksi seuraavaa erää meni aika lailla koirapaitojen hallitessa mutta viimeistely oli huonoa ja LASB taas hyödynsi paikkansa. LASB kyllä ansaitsi voittonsa.
Junnu#8
15/10/2017
Hyvä voitto Lasbilta. Olsilla sekavaa touhua. Voittavat Indiansin vieraissa. Ja häviävät kotonaan Welhoille. Ei näin. Sorri ja Kinnunen olivat pahat menetykset. Toki Olsilla on edelleen laatupelaajia. Mikä on vaatimustaso joukkueessa???
Arto Kilponen
15/10/2017
Mielenkiintoista nähdä millainen SalBa sieltä tulee torstaina vastaan Oilersille. Äkkiseltään voisi kuvitella, että Oilers voittaa ottelun mennen tullen, mutta kuitenkin hävisivät viime kaudella molemmat SalBa-pelit ja oikeastaan kaikki Oilersin ottelut ovat menneet suht tiukalle. Lisäksi tosiaan jokainen SalBan peli tällä kaudella on päättynyt vierasvoittoon.

Eli pomminvarma voitto, mutta just nyt en osaa sanoa kummalle.
Takapiru
15/10/2017
Raumalla laadukkaita pelimiehiä, mutta peli takeltelee. Onko valmennus pelaajien tasolla? Aiemmin oli helppoa suunnitella taktiikkaa kun puolustaja oli ainoa ase. Nyt kun olisi miehiä hyökkäämään niin valmennuksen taidot ei enää riitä.
Rauma
16/10/2017
Lasb puolusti kyllä loistavasti tänään mutta ei salban kärkimiehetkään tänään hyvin pelanneet Hyvönen oli yllättävän vaisu Härkösellä kova halu ratkaista mutta vielä ei ole ruuti ollut kuivaa mutta Härkönen Lahti Prokki ketju oli selkeästi paras tänään. Seppiseen luotan kyllä täysin mutta täytyy ihmetellä ratkaisua jättää Viitanen tänään vilttiin on ollut hyvä viime kaudella sekä ensimmäisissä peleissä alkaneella kaudella
Lilla finalen
16/10/2017
Naisten pikkufinuun kapa ja pro 2. Divarijoukkueet ei liigajoukkueille pystyneet vastaan laittamaan. Yllätys Classicin vähämaalinen voitto Loistosta.
Seuraaja
16/10/2017
Kyllä Juha Rautiainen hyvä esimerkki ettei nimipelaajia kannata pelätä. Joku minut taisi "tyrmätä" jossain aiemmassa aiheessa kun epäilin esim. Mika Kohoselle pärjääväni. Paljastetaan että esim. Esa Jussilaa vastaan olen joskus päässyt pelaamaan eikä siinä hätää ollut, tietenkin huippupelaajahan hän oli. Se minua enemmän yllätti kun viime yönä näin unta pelaavani suomen jääkiekkomaajoukkueessa ja jopa maalin tein.
Artolle
16/10/2017
Cupin 5.kierroksen arvonta on huomenna tiistaina klo 13.
Pikkufinu
16/10/2017
Naisten cupin pikkufinaaliin pääsi kylläkin Loisto ainakin, ja lisäksi Kapa (mikäli ei selvitä tietään varsinaiseen finaaliin)
Viitasen sisko
16/10/2017
Viitanen pitänyt koko viikon Rauman sellutehdasta pystyssä ja sen takia varmaankin oli pelin alun viltissä.
Cup-info
16/10/2017
Liiton sivuilla on uutinen cupista. Naisten pikkufinaalissa KaPa ja Loisto tai jos KaPa pääsee finuun niin Loisto ja Steelers.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.