U19-poikien maajoukkue julkaistiin – ”2000-lukulaiset saavat ensikosketuksen”

Suomi on voittanut kaksi edellistä MM-kultaa U19-poikien MM-kisoissa. Kuva: IFF

Suomi on voittanut kaksi edellistä MM-kultaa U19-poikien MM-kisoissa. Kuva: IFF

Maailmanmestareita ja milleniumilaisia – tässä tulee Suomen U19-maajoukkue Sveitsin EFT-turnaukseen
Monella tapaa uudistunut Suomen alle 19-vuotiaiden poikamaajoukkue palaa tositoimiin marraskuun alkupäivinä Sveitsin Kirchbergissä pelattavassa EuroFloorball Tour -turnauksessa.

Edellinen U19-ikäluokan otatus nähtiin keväällä, tarkemmin 7. toukokuuta. Tuolloin Suomen U19-maajoukkue juhli maailmanmestaruutta kaadettuaan MM-loppuottelussa Ruotsin luvuin 7-4.

Atte Juuti sai päävalmentajan tehtävän kaksinkertaiselta MM-kultavalmentaja Heikki Luukkoselta MM-turnauksen jälkeen. Juuti kuului Luukkosen vetämään U19-poikien valmennustiimiin ja sitä ennen hän toimi U19-poikien maajoukkueessa valmentajana vuosina 2003-2005. Tällä kertaa hän on ensimmäistä kertaa päävalmentajana. Uusia valmentajia maajoukkuetasolla ovat Stefan Korhonen ja Janne Krankka.

Samalla käynnistyi 2000-luvulla päivänvalon nähneiden pelaajien tarkkailu, sillä seuraavassa MM-turnauksessa keväällä 2019 Kanadan Halifaxissa tulessa ovat 2000- ja 2001-syntyneet pelaajat.

Nyt valitussa EFT-joukkueessa on mukana yksitoista 2000-syntynyttä ja kaksitoista 1999-syntynyttä pelaajaa, joista seitsemän kuului kevään MM-kultajoukkueeseen.

– Ysiyseille EFT-turnaus on viimeinen tässä ikäluokassa. He ovat ikään kuin siirtämässä kapulaa ja kertomassa tarinaa nuoremmille. Sveitsin-turnauksessa 2000-lukulaiset saavat ensikosketuksen ja tasonmittauksen kansainvälisiin peleihin, luonnehtii päävalmentaja Atte Juuti.

– Innolla ja mielenkiinnolla tässä itse kukin, myös uusi valmennus, odottaa EFT-turnausta, etenkin kun kansainvälisiä pelejä ei ole hirveän usein. Niitä pelejä varten tässä kuitenkin työtä tehdään.

Pelaajatarkkailua on päävalmentajan mukaan tehty kesästä lähtien.
– B-nuorten SM-sarjakarsinnat olivat tiiviissä seurannassa ja alkukaudesta seurattu nuoret pärjäävät aikuisten sarjapeleissä. Muutama uusi 1999-syntynyt ”löydettiin” vielä mukaan. Iso merkitys EFT-joukkueen valinnassa oli syyskuun maajoukkueleirillä annetuilla näytöillä, Juuti kertoo.

Viiden kuukauden tauon jälkeen Sveitsin EFT-turnauksessa vastassa on tuttu kolmikko. Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki. Alkavan projektin mukaisesti tässä vaiheessa tavoitteet ovat erilaiset kuin tuonnempana.
– Aina halutaan pärjätä ja hyvää tulosta saada aikaan kun Suomen maajoukkue pelaa. Tässä kohdin valmennus näkee tärkeänä 2000-syntyneiden tuomisen kansainvälisiin peleihin ja tason mittauksen.

U19-pojat kokoontuvat tiistaina 31.10. valmistavalle leirille Eerikkilän Urheilukeskukseen. Ennen Sveitsiin lähtöä luvassa on kolme lajiharjoitusta. Suomi aloittaa EFT-turnauksen torstaina 2.11., kun vastaan asettuu Tshekki. Perjantain vastus on Ruotsi ja lauantaina Sveitsi. Samassa yhteydessä myös miehet pelaavat oman EFT-turnauksensa.

Lähetykset
Turnausjärjestäjän mukaan swissunihockey.tv lähettää kaikki EFT-ottelut kanavallaan.

EFT-ottelut
Torstai 2.11.
18:00 Suomi – Tshekki (PU19)
21:00 Suomi- Tshekki (miehet)

Perjantai 3.11.
12:00 Ruotsi – Suomi (PU19)
15:00 Sveitsi – Tshekki (PU19)
18:00 Ruotsi – Suomi (miehet)
21:00 Sveitsi – Tshekki (miehet)

Lauantai 4.11.
11:00 Ruotsi – Tshekki (PU19)
14:00 Ruotsi – Tshekki (miehet)
17:00 Sveitsi – Suomi (PU19)
20:00 Sveitsi – Suomi (miehet)

Sunnuntai 5.11.
11:00 Sveitsi – Ruotsi (PU19)
16:00 Sveitsi – Ruotsi (miehet)

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue
EuroFloorball Tour 2.-5.11.2017
Kirchberg, Sveitsi (FIN, SWE, SUI, CZE)

Maalivahdit
Oskari Fälden 2000 0 0 0 0 TPS
Olli Kuisma 1999 9 0 0 0 TPS
Nemo Sipilä 2000 0 0 0 0 Esport Oilers

Puolustajat
Eemeli Akola 1999 12 2 1 3 Classic
Samuli Huppunen 2000 0 0 0 0 NST
Otto Kurronen 2000 0 0 0 0 OLS
Eetu Manninen 2000 0 0 0 0 Esport Oilers
Jere Mattila 2000 1 0 0 0 Nokian KrP
Joni Puolakka 1999 0 0 0 0 LASB
Oskari Savolainen 1999 6 1 0 1 EräViikingit
Niko Uurtio 1999 0 0 0 0 SB Welhot

Hyökkääjät
Aaro Helin 1999 9 9 2 11 Classic
Kim Hyrkkönen 2000 0 0 0 0 Koovee
Jasper Juuti 2000 0 0 0 0 TPS
Justus Kainulainen 1999 14 19 11 30 LASB
Juuso Kekki 1999 0 0 0 0 NST
Joonatan Kovanen 1999 10 7 5 12 NST
Lauri Laine 1999 0 0 0 0 EräViikingit
Aaro Ollikainen 2000 0 0 0 0 FBT Karhut
Joona Rantala 1999 13 10 14 24 Classic
Toni Rintala 1999 10 6 2 8 Esport Oilers
Markus Salmi 2000 0 0 0 0 EräViikingit
Joona Valkama 2000 0 0 0 0 Koovee

Atte Juuti, päävalmentaja
Tony Bäcksbacka, valmentaja
Stefan Korhonen, valmentaja
Janne Krankka, valmentaja
Katriina Toivonen, fysio/huolto
Marko Kinnunen, fysio
Timo Lindqvist, joukkueenjohtaja

Teksti: Salibandyliitto

48 comments

  1. Missä Siekkisen tutkapari ja heti Happeessa peliaikaa saatuaan liekkeihin syttynyt Timi ”O2” Kotka? #mikäSMsarja

  2. Listasta puuttuu SPVn Juuso Keskinen. Varmasti dominoisi noitakin pelejä…

  3. Isin poju mukana, of course. Poika kovilla tehoilla A-junnuissa. Kolme peliä 0+0. Kyllähän näillä näytöillä pääsee vuotta vanhempien Majuun:)

  4. Missä ols:n Eetu Ijäs hyökkäyspäästä, mielestäni pitäisi olla hänen ja monen muun joukkueessa ennemmin, kuin esimerkiksi tällaisilla isä-poika suhteilla joukkueeseen mahdutettu Jasper Juuti.
    Ei voi ymmärtää

  5. Miks näitten iskävalmentajien annetaan ottaa noita niitten lapsia ilman mitää näyttöjä noihi joukkueisiin. Atte on aina jumaloinut tota poikaansa. Hävettää. Paistaa myös mv valinnoissa vähän tepsin väri.

  6. Muuten hyvä joukkue, mutta miten hyökkäykseen mahtuu kolme hyökkääjää, joilla 0+0 A-junioreiden sm-sarjassa eikä otteluita liigassa tai divarissa ja jätetään ulos pelaajia jotka ovat pelanneet A-sm jo muutaman kauden ihan hyvillä tehoilla?

  7. Missä on Jonas Kuusela? Olisi varmasti ollut kova pakkipari Joni Puolakan kanssa

  8. Missä Kooveen puolustuksen tukipilari Aapo Mäkelä? Erottuisi näissä peleissä fyysisyydellä ja pystyisi varmasti säväyttämään myös hyökkäyspäässä, varsinkin kun kaverilla on ihan järjetön viivapommi.

  9. Mä en ihan aikudten oikeesti ymmärrä miks tänne tulee ihmiset kommentoimaan jotain kun eivät adioista mitään ymmärrä… Atte otti oman pojan jengiin miks?? Oisko vaikka siks et koen vuoden aikana ollut dominoiva pejaala omassa ikäluokassa, omaa jonkun sortin voittamisen kulttuurin kolme vuotta sm pelejä kaks kultaa… käytännössä pystyy luomaan maalipaikan vaikka yksin. On se ihme että tällänen poika pääsee jengiin, ainiin ois pitäny jättää pois ku on koutsin poika. Hmmm… en vaan ymmärrä teidän logiikkaa, miten se nyt tekee Japerista huonon pelaajan että on koutsin poika?? Kertokaa kun en ite keksi.

  10. Mä en ihan aikudten oikeesti ymmärrä miks tänne tulee ihmiset kommentoimaan jotain kun eivät adioista mitään ymmärrä… Atte otti oman pojan jengiin miks?? Oisko vaikka siks et koen vuoden aikana ollut dominoiva pejaala omassa ikäluokassa, omaa jonkun sortin voittamisen kulttuurin kolme vuotta sm pelejä kaks kultaa… käytännössä pystyy luomaan maalipaikan vaikka yksin. On se ihme että tällänen poika pääsee jengiin, ainiin ois pitäny jättää pois ku on koutsin poika. Hmmm… en vaan ymmärrä teidän logiikkaa, miten se nyt tekee Japerista huonon pelaajan että on koutsin poika?? Kertokaa kun en ite keksi.

  11. Jos nyt ensiksi opettelisit koulussa kirjoittamaan suomenkieltä oikein, olisi helpompi ostaa sinun ”aikuisten oikeasti” asiat. Toisekseen: valinnat herättävät aina näkemyseroja, ja arvattavaa oli että isä-poika kuvio eturistiriidan ollessa selviö, lisää sitä entisestään. Vaikkakin poika onkin pelimies. Ja vielä lopuksi oma näkemys: antaa joukkueen näyttää, että valinnat ovat oikeat. Pörssipoikia kaikki sarjoissaan, olivatpa sitten kärjessä tai peräpäässä.

  12. Muutama erkoinen valinta. Ei oikein osu perusteluihin. Sentään parhaat -99t vielä mukana.

  13. Kyllä tuo lista aika lähellä omaa mielipidettäni on. Toki pari kysymysmerkkiä löytyy. Eetu Ijäs ja Juuso Keskinen ovat takoneet jo ASM:ssäkin aika kovia tuloksia.

    Ijäs toki taisi olla jossain kohtaa listoilla vielä, mutta J.Keskiselle ei ole annettu edes näytön paikkaa. Tällä kaudella kolmeen peliin kaksi hattutemppua ja muutama syöttäri päälle, pitää välillä täysin pilkkanaan puolustajia, mutta osaa kyllä joukkuepelaamisen salatkin. Oli jo viime kaudella yksi syy, miksi SPV pisti TPS:n todella ahtaalle puolivälierissä.

  14. Ihmettelijälle, on voinut luoda maalipaikkoja oman ikäisten peleissä, mutta ei tee sitä kyllä todellakaan A-junnuissa, koska tila ja aika vähissä. Poika tarvitsisi lihaa luiden ympärille, mutta on niitä huono hankkimaan, koska erittäin huono/laiska harjoittelemaan fysiikkaa. Tähdenlento.

  15. Muistaakseni Edvin Laineella oli ihan riittävästi lihaa luidensa ympärillä

  16. Kaksi A peliä ja yhden B pelin Juutilta tällä kaudella nähneenä on pakko sanoa kaverin kärsivän heikosta fysiikastaan. Tönimisten jälkeen on kovasti asiaa tuomareille, jotka eivät vihellä ihan normaaleista sarjatasoon kuuluvista tilanteista, kuten ei kuulukkaan. Omanikäisissään pärjää vielä, tosin nykyään suhteessa paljon aiempaa huonommin. Beessäkin alkaa fyysisyys menemään taitojen edelle. Vanhemmissaan ei ole pärjännyt ikinä. B vanhempana ja ikäluokkansa kärkenä pitäisi pärjätä helposti esim. miesten kakkosessa tai divarissa, mutta en kyllä näe Juutia aikuisten peleihin vielä hetkeen. A pojissa on pieniä välähdyksiä lukuunottamatta koko ajan hukassa kun ei pysty jalalla enää ohittamaan ja vastustajatkin tulee vielä ikävästi iholle. Toivottavasti tajuaa fysiikan tekemisen tärkeyden, ettei tosiaan jää vain junnuajan tähdenlennoksi. No nyt on majussa näytönpaikka. Mielenkiinnolla odotan kuinka selviytyy 5vs5 pelissä, kun ainakin keskurina joutuu oman maalin edustaa siivoamaan. Ylivoimalla ja tilanteissa, jossa kentällä on tilaa ja aikaa, tulee olemaan varmasti hyvä. Isä varmasti huolehtii pojalleen parhaat pisteentekopaikat.

  17. Simo Paulaharju pelannut tällä kaudella Divaria sekä tehnyt A-sm hyvin monta tehopistettä esim. 7 maalia OLSia vastaan kun heillä oli Liiga mukana.

  18. Missä All Stars otteluista tuttu Jere Niemelä?

  19. Ite mietin kans tätä Paulaharjua.. toki en ole hänen pelejään nähnyt, mutta kovat tehot pojalla!

  20. Missä on tps:n Samuli Pinomäki?? Tämä taitava peluri omaa silmiä hivelevän syöttötaidon ja jonka syöttövalikoima on hyvin laaja. Olisi oiva lisä pyörittämään peliä!!!

  21. Jaa että lisää hyökkäysvoimaa Tepsistä? Pinomäki ei tunnu pärjäävän edes BSM:ssä. Juuti sentään siellä vielä pärjää ja silti täällä lynkkauksen kohteena. Majussa ei kaikkien tarvitse olla pistenikkareita, vaan kenttäpelaajilla on omia roolituksia. Puolustamaan sen sijaan pitää pystyä jokaisen ja siihen Tepsiläiset on kyllä melko pienikokoisia ja hentoisia.

  22. 00-hyökkääjät aika heppoisia. Missä pelaajat jotka ovat olleet tällä kaudella liekeissä, vai mennäänkö vanhoilla meriiteillä?

  23. Löytyyhän niitä. Laine kapellimestarina ervin hyökkäyksissä, samaten Rintala oilersissa. Taitaa ne Rantala ja Kainulainenkin aika hyviä paikkoja pedata kavereille

  24. Taitaa se Juutikin lukeutua pelintekijöihin, koska pistemieheksi ei voi laskea. ASM viiden pelin jälkeen 0+0 ja pistepörssin sija 315!!! Enää ei voi tosin pudota kuin kymmenisen sijaa ja on pörssin viimeinen.

  25. Jep, nyt kun on pitkä pisteputki (0+0) jatkunut A-junnuissa, niin oli sopiva paikka pienelle levolle ennen ”ansaittuja” Majupelejä. Täytyy sanoa, että Tepsin B-junnut pelaa huomattavasti paremmin ilman Juutia. Juutin kanssa ei hänen kentällisen viisikkopelaamisesta tule yhtään mitään, koska pallo koko ajan yhdellä miehellä, lisäksi vetää usein vastustajan peittoihin, joista tullut todella paljon maaleja omiin.

  26. Mitenköhän Edvin Laine tietää Juudin fysiikka harjoittelusta? Tuntuu että Edvin tietää jokaisesta pelaajasta kaiken. Miksi et ole sitten valmentamassa maajoukkuetta kun olet aikamoinen tietäjä? #EdvinilleBännit

  27. Haloo millon liitolla herätään. Jasper Juuti ollut viimeksi dominoiva pelaaja kun pelit oli puolella kentällä. Pojan koko ura ollut kuin laskeva lehmän häntä. Milloin liitolla herätään tähän että isäpoika suhde on mennyt tässä perheessä jo yli. Se on ihme että talent leireilläkin Juutin poika pokaa palkinnot kun isä on valitsemassa. Jos tätä joukkuetta valmentaisi joku muu ei jasper juuti olisi tässä joukkueessa. Tämän voi allekirjoittaa jokainen turun ulkopuolella asuva.

  28. Äiälle, Juudista en tiedä mitään, mutta Juutista kylläkin:) Näkeehän sen jo kilometrien päähän, ettei Fysiikkaa ole tehty kunnolla. Pojan täytyy muuttaa omaa pelitapaansa enemmän joukkuetta ja viisikkoa tukevaksi. Tähän mennessä pärjännyt vetonsa turvin, kun on ollut tilaa ja aikaa. Nyt kun kumpaakaan ei ole, niin täytyisi pystyä monipuolistamaan pelaamistaan. Paikkojahan siihen on ollut A-junnujen ykköskentässä, mutta ei vaan riitä. Monipuolisemmat pelurit menee jyristen ohi. Tähdenlento.

  29. Edvin Laine ansiokkaasti kommentoi joukkue tai viisikkopelin merkitystä. Mitä vaativammaksi peli menee, niin vähemmän yksilöiden merkitys vähenee.
    Sankarikuljetusten ja jatkuvan ampumisen aika vaan on ohi mitä lähempänä aikuisten pelejä ollaan. Moni pelaaja on sitä ”minä yksin” osastoa, pelikäsitys ihan perhanasta – lähes koomista touhua kun ammutaan vaan joka paikasta eikä nähdä kaveria takatolpalla vapaana. En ymmärrä. Kai se vaan on niin hienoa mennä yksin. 00-ikäluokka on ainakin niin heppoinen, että yksilöiden varaan jos homman rakentaa, niin goodbye. Fiksut pelaajta yksinmenijöiden tilalle ja heti!