Liigat

Video: Hylättiinkö TPS:lta maali? Näppärä rankkariosuma ja voitto lohduttivat

30.10.
2017
5 Kommenttia
3
Liigat

Kuva: Esa Jokinen

Happee ja TPS mittasivat toisiaan sunnuntaina Jyväskylässä. TPS nappasi ottelusta vieraspisteet loppulukemin 3-1.

TPS:n maalintekijöinä kunnostautuivat Nikolas Laaksonen, Olli Kinnunen ja Jaakko Hautamäki, joka upotti kauniin rankkariosuman ensimmäisessä erässä. Rankkarin näet kohdasta 3.00 eteenpäin.

Myös Jyväskylän ottelussa nähtiin tilanne, jossa ”maalia” arvuuteltiin pelaajiston ja tuomareiden kanssa. Tilanteen näet kohdasta 2.04 eteenpäin.

Kaksi viimeistä peliään voittanut TPS on noussut Salibandyliigan viidenneksi. Happee on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan ja joukkue on kuudentena. Ottelu oli myös Suomen Cupin kamppailu ja TPS eteni cupin kuudennelle kierrokselle voiton myötä.

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

Lehdistötilaisuus:

Maalikooste:

Otsikkoa päivitetty 13.27.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
JZ
30/10/2017
Ainakin videon perusteella mahdotonta sanoa yhtään mitään, kun Happeen puolustaja peittää oleellisen sektorin kokonaan. Muutaman parhaiten sijoittuneen pelaajan reaktiot kertovat omaa kieltään, mutta valitettavasti tuomari ei voi jakaa heidän silmiään...
JKL
30/10/2017
Joo ne hyökkäyspelin ongelmat ovat ilmiselviä, mutta kyllähän tuo pätkä näytti armottomasti myös puolustuspään ongelmat: 1. Junkkarinen ja Lahti samalla puolella ulkona tilanteesta ja sentteri irti keskellä olevasta. Oman alueen merkkaus/täyttö/kenttätasapaino aivan kuutamolla. 2. Tilanne alkaa Ukkosen huuhailusta hyökkäysalueella, pallon meneteys, ei varmistusta ja 3-1 vastis. Rike ja tyylikäs RL sisään. Välillä joo, kyl pallo tois puol viivaa kävis, näkyi lähialueelle, ei tuossa videossa selvästi. Ja samaan aikaan muualla läpiajosta vedettiin seinille ja myöhemmin jäädyttiin 2-1 tilanteessa totaalisesti. Viimeistely oli muutoinkin nuhaista. 3. laita auki ja sai vapaasti nousta ja vetää hyvän yläbörsän. Siinä ja tässä oliko moken otettavissa.

Vaikka nämä ovat pelin yksittäisiä tilanteita, niin kyllä ne kertovat sekä hyökkäyspelin että puolustuspelin organisoitumisongelmista. Paketin pitäisi pysyä kasassa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, mutta ei pysy. Nämähän ovat toistensa saumattomia jatkumoja, mutta nyt ei niin ole. Tepsin aktiivisnen paine hyökkäyspäässä näykyi muutamana nuoren pakin namupassina vastustajalle, kuten tuostakin pätkästä näkyi. Haastatteluun viitaten: nyt on matskua, jonka pohjalta harjoitella oikeita asioita. Toivottavasti pelikirjasta löytyy lääkkeet....Mutta yksilöistä se lopulta lähtee, nyt porukka vaan on liian "löysä" näihin peleihin. Tyylipisteet voisi nyt unohtaa hetkeksi..
Gary Copper
30/10/2017
Miten neljästä maalista saadaan yli kuuden minuutin maalikooste?
Nus nus
30/10/2017
Katsomosta käsin pallo kävi kiistatta maalin sisällä, kuten pelaajien reaktioistakin voi päätellä. Joko tuomarilla oli todellinen bläkäri tai sitten huomioi siirtyneen maalikehikon, josta syystä laukaus olisi mennyt ohi lattiaan merkityn maalin paikan. Tällöinhän hylkäys olisi ollut sääntöjen puitteissa tietääkseni oikeutettu. Jotakin videolla myös näkee tuomarin sohivan tolpan suuntaan, mutta asian laidan tietänee vain pelaajat ja tuomari. Paras mahdollinen aihe spekuloinnille siis. :P
Naama
30/10/2017
Jatkossa varmaan kannattaa näiden koosteiden tekijöiden vaihtaa nimi maalikoosteesta ottelun kohokohdiksi tai pelkäksi ottelukoosteeksi niin ei rupea Viljameita harmittamaan liian pitkät kestot suhteessa maalien määrään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.