Ulkomaat

Video: Likainen temppu? Pelaaja huitaisi vastustajaa mailalla naamaan

02.10.
2017
23 Kommenttia
0
Ulkomaat

Linus Henriksson hölmöili oikein olan takaa sunnuntaina. Kuva: perwiklund.se

Sunnuntaina pelattu Växjön ja Pixbon välinen Ruotsin Superliigan kamppailu sai ikävän sivujuonteen, kun sosiaalisessa mediassa levisi video, josta näkyy kuinka Pixbon Linus Henriksson löi Växjön Christophér Holméria mailalla naamaan.

Tilanne meni ohi tuomaristolta ja siitä ei tuomittu rangaistuksia. Holmérin veljen Jonathanin julkaisema video levisi kuitenkin ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa ja se sai osakseen hyvinkin tyrmistyneitä reaktioita. Joidenkin mielestä pelikieltoa voisi antaa jopa loppukauden ajaksi.

Innebandymagazinet julkaisi myöhemmin maanantaina videomateriaalia toisesta kuvakulmasta ja se antaa tilanteesta erilaisen kuvan.

Itse ottelussa Växjö oli parempi maalein 5-2. Suomalaisvahti Eero Kosonen torjui Växjön maalilla täydet 60 minuuttia.

Tilanne toisesta näkövinkkelistä:

Päivitys 2.10. klo 14.05: Lisätty myöhemmin julkaistu video toisesta kuvakulmasta. Otsikkoa muutettu.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Heh
02/10/2017
Eikä edes kostanut?Käännä toinenkin poski...
Jep
02/10/2017
Selitelläänkö Koskimaisesti liukastumisella?
Sami Koski
02/10/2017
Luulen että kaveri vaan horjahti kömpelönä ja huitaisi vahingossa mailalla. On noita itsellekin tapahtunut junnuvuosista lähtien ja harjoituksissakin ajoittain.
Heh
02/10/2017
Niin selvä tahallinen kuin olla voi.No ruotsissa näytetään esimerkkiä.Ei jäähyä. :-)
Linkku
02/10/2017
Mustapaitainen työntää takamuksen eteen ja estää pallotonta pelaajaa. Valkopaitainen ajatteli varmaan läpäyttää takaisin ja kaatuessa maila nousi päähän. Näyttää todella rumalta, mutta kukaan ei huomaa mustapaitaisen pikkusikailua, josta kaikki lähtee. Kumpikaan teko ei ole hyväksytty ja ehkä molemmat oppii pelamaan jatkossa reilua ja vastustajaa kunnioittavaa salibandya...
Just joo..
02/10/2017
Pistetään ukolle 5 ottelun pelikielto! Onhan tuo törkeä!
Chipotle
02/10/2017
Miten niin kukaan ei huomaa? Luuletko olevasi ainoa joka näki mustan teon? Oletko silloin parempi kuin muut?
Prinsessa
02/10/2017
Ja iskun ottanut neiti ei edes täräytä takaisin.

Ei ihme kun tätä lajia pidetään neitien lajina. Hame päälle vaan.
Ylläoleva
02/10/2017
Voi huvikseen hakea netistä pätkän kun mcshorley huitasi vastustajaa päähän mailalla, ei muuten sekään prinsessa lyönyt takasin. Hienosti kyllä alleviivaat kuinka urpoa sakkia lätkäjanttereista osa on!
JZ
02/10/2017
Aika heikkotasoista provoa täällä liikkeellä :D

Kyllähän musta tuossa ottaa noin 0.5 sekuntia ennen läpsyä hieman tuollaisia askeleita ikäänkuin olisi tarjoamassa perstaklausta. Mutta - aika pirun tärkeä mutta - ei sitä kuitenkaan tee. Jää paikalleen seisomaan eikä nähdäkseni mitenkään estä valkopaitaisen liikettä.

Olisko sitten valkopaita tulkinnut tuon liikkeen joksikin "uhkaukseksi" ja vetänyt herneen välittömästi nenään. Kostanut teon, jota ei edes tapahtunut? Vai oliko tätä ennen tapahtunut jotain kahnausta? Hankala arvuutella.

Eipä sillä ole lopulta edes mitään väliä. Uskomattoman törkeä ja vaarallinen huitaisu ja pelikielto pitäisi laskea monissa kuukausissa + sakot päälle.
Erittäin törkeä ylilyönti.
02/10/2017
Musta pelaaja pysähtyy paikoilleen ja minusta ei todellakaan yritä mitään perse taklausta vaan nimeenomaan pysähtyy paikoillee jääden toisen juoksulinjalle. Kaveri selkeesti kostaa lyömällä takaisin kun juoksulinja katkaistaan. Pitkä pelikielto ja sakkoa päälle, ei mitään vastustajan kunnioitusta.
ET soittaa kotiin
02/10/2017
Pääkallo voisi päivittää uutisen yhteyteen toiselta puolelta kenttää kuvatun videon. Löytyy ainakin innebandymagazinetin sivuilta.Tahallisuus näyttää aikalailla erilaiselta siitä kulmasta....
Toivottavasti..
02/10/2017
..ei käynyt pahasti, ja toivottavasti Ruotsissakin sarjajärjestäjä voi tehdä rikkomusilmoituksen jos ei otteluvalvoja tmv. taho sitä jo tilanteesta tehnyt. Kyllä noin raa'at rikkomukset pitää saada vaikka sitten jälkikäteen rangaistuksi.
Joel Siltanen
02/10/2017
Toinen videokulma lisätty juttuun ja juttua päivitetty sen myötä.
JZ
02/10/2017
Uskomatonta kyllä, miten erilaiselta tilanne näyttää tuosta toisesta suunnasta kuvaltulta videolta! Hyvä esimerkki taas (meille) kaikille, jotka yhdestä suttuisesta videosta tekevät auringonvarmoja päätöksiä.

Siitä toisesta siis näkyy päivänselvästi kontakti, jonka musta siis antaa asettumalla juoksulinjalle tavalla, josta olen aika usein nähnyt jaettavan estämis-kakkosia. Mailanlyönti tulee välittömästi kontaktin seurauksena, osin varmasti jopa sen aiheuttaman kaatumisliikkeen ansiosta.

Tärkein pointti kuitenkin edelleen lienee vastuu mailastaan. Eikä tuollaista viikatetta varmaankaan saa aikaan ilman omaa "tehostusta"? Sikäli, kova rangaistus on edelleen paikallaan.
Teme
02/10/2017
Toi oli ihan puhdas vahinko. Kaatumiseen käsi tekee tuollaisen liikkeen. Pelaaja on kuitenkin aina vastuussa omasta pelivälineestään. Ei kuitenkaan missään nimessä yrittänyt vahingoittaa.
Heh
02/10/2017
Mcsorley sai vuoden pelikieltoa kun huitaisi Brashearia päähän.Sitä ennen oli saanut monta kertaa turpaansa Brashearilta ja sairaala-aamuja/hengenlähtö olisi ollut lähellä jos tuomarit ei olis tullu väliin....
Jep
02/10/2017
Eli selitellään vahingolla. Mcshorley ei selitellyt. Nää on näitä pelaajia, kun paikka tulee niin tehään tämmöisiä, se eka kuvakulma todistaa. Seinäjoelta löytyy yksi vastaava
JÜHI
02/10/2017
HEI, tästä annetaan PR3!!!!
Pituushypääjä ainesta
02/10/2017
Oli kyllä semmonen loikka että huhhuh , kaveri vetäisee aivan älyttömän pitkän hypyn ja sattuu nyt ilmalennon aikana huitaisemaan pelikaveria mailalla naamaan kaksin käsin. Varmasti kompastui rankkarialueen viivaan tai jotain vastaavaa.
Arto Kilponen
02/10/2017
No, eräänlainen PR-temppu tuokin.
JUHAQ
03/10/2017
Olisin antanut PR3. Osa pelaajista luulee, että tämä on joku metsä missä hakataan.
Heh
04/10/2017
Poliisin tutkintaan meni.Onneksi ei sentään ollut vihapuhetta...Se se vasta olisi tuntunut..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.