Liigat

Video: Viikonlopun kohutuin tilanne tulee tässä – maali jäi näkemättä

30.10.
2017
21 Kommenttia
2
Liigat

OLS ehti jo tuulettaa johtomaaliaan, mutta lopulta pallo löytyi omasta verkosta. Kuva: Kuvakaappaus videosta

OLS ja Tampereen Classic kohtasivat lauantaina miesten Salibandyliigan jäähallipelissä Oulun Energia Areenassa. Classic voitti ottelun lopulta lukemin 7-5.

Ottelun puhutuin tilanne nähtiin kolmannen erän alussa, kun OLS iski pallon maaliin 3-3-tilanteessa, mutta tuomaristo ei nähnyt osumaa. Classic jatkoi pelaamista ja Sami Johansson vei tamperelaiset 4-3-johtoon vastahyökkäyksestä.

Johansson oli ottelun hahmo pistein 4+1. OLS:n puolelta Juho Laurila juhli liigauransa avausmaalia. Classic johtaa miesten Salibandyliigaa ja OLS on tällä hetkellä sijalla 12.

Ottelua seurasi paikan päällä 1850 katsojaa ja peli oli osa lentopallojoukkue ETTA:n kanssa järjestettyä Superlauantai-tapahtumaa.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
4 sokeaa silmää
30/10/2017
Nyt on paha tuomarivirhe....mutasarjaan takasin nuo tuomarit
JKL
30/10/2017
Jyväskylässä lähes yhtä paha. Tepsiltä hylättiin selvä maali, tuomari vieressä. Videotarkistus vuonna 2050?
REF
30/10/2017
Nimenomaan videot käyttöön! Kumpi on isompi moka, hyväksyä olematon maali vai jättää hyväksymättä epäselvä maali? Niinpä.
JZ
30/10/2017
Pirun nopea pomppu ja verkkokin värähtää älyttömän vähän. Tuomarin vinkkelistä ei ihan niin päivänselvä tilanne, mitä tästä videota kelaamalla Jonnepetterit mesoavat.

Mahdotonhan näitä on 100% oikein havaita ihmissilmällä. Video auttaaisi paljon, mutta hieman epäilen ollaanko lisäkustannuksiin vielä valmiita.
Tuomarikin olin
30/10/2017
Näitä sattuu. Silti olisi hienoa kuulla tuomariparilta edes jonkinlainen pahoittelu, etenkin, kun kyseessä oli ottelun lopputulokseen olennaisesti vaikuttanut kämmi. Itse ainakin ottaisin puhelimen kauniiseen käteen, ja pyytäisin anteeksi.
Heh
30/10/2017
Jalkapallossakin meni aika kauan ennen kuin saatiin maalikamerat käyttöön.Ja jalkapallossa liikkuu sentään aika paljon rahaa....
Heh
30/10/2017
Taisi se 100 vuotta mennä ennen kuin saatiin maaliteknologia futikseen.Että sillai...:-)
Oulu
30/10/2017
Pallo pomppaa tosiaan todella nopeasti pois maalista ja tuomari ei maalin takaa olleessaan voi nähdä varmuudella kävikö pallo maalissa. Selkeä ja iso, mutta sinällään ymmärrettävä virhe.

Isompi virhe omaan silmään on melkein tuo 5-6 voittomaali, jossa Johansson kolaa ensin myöhässä ja selän puolelta pakin kumoon ja seuraavassa tilanteessa iskee pallon maaliin tämän rikkeen myötä syntyneen tilan ansiosta.
Maalikooste
30/10/2017
Todella hyvä maalikooste! Monesta kulmasta kuvattu ja "turhat tuuletukset" jätetty pois. Mukava kun nuo "1. liigamaali"-infotkin tuohon laitettu mukaan. Tästä voisi monet ottaa mallia vaikkei välttämättä kaikilla olekaan mahdollisuutta kuvata monesta kuvauskulmasta.
JZ
30/10/2017
Oli mielestäni ihan aiheellinen kommentti jossain aiemmin, että laahuksen rakennetta ylhäällä voisi kyllä miettiä. Ei ole ensimmäinen kerta, kun vastaavia pomppuja tuosta "saumasta" tapahtuu, toki useimmiten ne havaitaan - tuomari saattaa olla vähän paremmassa kulmassa, katse tuon nanosekunnin aikana paremmin kohdistuneena, tai verkko heilahtaa selkeämmin.
Maaliviivan tasalla istunut
30/10/2017
JKL:lle, Happee - TPS matsissa pallo ei kyllä käynyt kuin kulmaraudassa ja kimposi siitä maalivahdin etupuolelta pois, kun taas tässä tapauksessa pallo taas kierii laahuksen kiinnitystä pitkin maalivahdin takaa.
Oo-äl-äs
30/10/2017
Oli toi Classicin viideskin maali aika kyseenalainen, Piha laittoi peliin liikkuvasta pallosta puoli metriä kulmapisteeltä. Täytyy myös sanoa että loistavat kuvakulmat koosteessa. Usein moni maali menee ohitte kun kuvattu vain yhestä kamerasta missä kuvaaja 5 sekuntia myöhässä.
Pepe
30/10/2017
OO-ÄL-ÄS:n kanssa samaa mieltä kulmavaparista. Kyllä oli melko räikeästi väärästä paikasta ja liikkuvasta pallosta. Tosin lähivuosina tuon tyyppiset vaparit ovat yleistyneet ja ilmeisesti nykyisin hyväksyttyjä tuomaripiireissä. Harmi sinänsä, koska puolustava pelaaja saattaa olla polvella oikeassa paikassa ja kun pallo laitetaan metrin väärästä paikasta, niin sijoittuminen on ihan väärä.
Ari Holopainen
30/10/2017
OO-ÄL-ÄS ja PEPE:
Olssin edellisessä kotiottelussa SB Welhoja vastaan taidettiin itseasiassa vaihtaa ainakin 2-3 kulmavaparin/sisäänlyönnin suunta, kun joukkue antoi vapari väärästä kohdasta vaikka selkeesti oli tiedossa että kulmapisteeltä jatketaan. Muutenkin tuo on melko hanurista että väärästä paikasta annetun vaparin saa yleensä aina uusia.
OO-ÄL-ÄS.sälle
30/10/2017
Mites toi olssin 1-1 maali, kulmavapari liikkuvaan palloon ja puoli metriä kulmapisteeltä :)
Stankku
30/10/2017
Eipä tossa paljon maalikameroita tarvita. Selvästihän sen näkee ilman hidastuksiakin, että pallo käy maalissa.
Salbandy
30/10/2017
Tuomarit taisi olla ainoat ketkä eivät nähneet että pallo meni maaliin, eihän ne kyllä mitään muutakaan näe.
Videotuomari
30/10/2017
Voin antaa ilmaisen vinkin. Laittakaa se laahus maalin kattoverkkoon kiinni harvemmista kohdista. Lähes kaikkialla laahus on kiinni jokaisessa kattoverkon silmukassa, ja se on kireä kuin viulunkieli. Silloin pallo pomppaa ulos tosi nopeasti, kuten tässäkin tilanteessa. Kun laahuksen yläosa ei ole kiinni kuin tietyistä kohdista, pallo ei pomppaa sieltä ulos läheskään niin usein kuin nyt. Toinen vaihtoehto on laittaa se laahus kiinni taaempaa, tai käyttää paljon kevyempää laahusverkkoa.
Ari Holopainen
30/10/2017
Kun nykyään kaikki pääsarjojen ottelut videidaan, niin miksipä ei otteluvalvoja tai et-tarkkailija voisi pyytää teknistä aikalisää, varsinkin jos em. henkilö toteaa aiheelliseksi ja kävisi videolta tarkistamassa tilanteen. Ei lisäkuluja!
Laatua
31/10/2017
Olipas varmaan teknisesti paras maalikooste minkä olen ikinä nähnyt. Tiivis leikkaus, hyvät kuvakulmat, selkeät infot ja loppuun vielä tilastokattaus. Kiitos ja näitä lisää!
Koosteesta
31/10/2017
Näyttää olevan ISTV:n/Ruudun kuvamatskua. Hieno on kooste kyllä, mutta näitä julkaistaan vähintään yhtä hyvällä laadulla joka kierrokselta. Ja useammastakin kuvakulmasta. Riippuu vähän minkä joukkueen koosteita katsot.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.