Divarit

Yllätys liigakentillä: Indians kukisti kärkijoukkue Happeen – katso lauantain salibandytulokset

14.10.
2017
26 Kommenttia
2
Divarit

Indians järjesti lauantaina yllätyksen Jyväskylässä. Kuva: Esa Takalo

Jyväskylän Happee sai kokea kauden avaustappionsa miesten Salibandyliigassa lauantaina. Espoolainen Indians kävi ryöstämässä pisteet vieraskentältä maalein 5–8.

Indians otti pelin haltuunsa toisessa erässä, kun se karkasi jo 3–6-johtoon toisen 20-minuuttisen aikana. Erityisesti ykkössentterinä pelannut Mikael Sievänen esiintyi edukseen, kun hän saldosi kauden avausottelussaan tehot 2+1.

Happeen kiriä vaikeutti entisestään Santeri Toropaisen 3–7-maali heti kolmannen erän alussa. Hirviryhmä ei päässyt enää tarpeeksi lähelle, vaikka Jami Manninen toi joukkueensa parhaimmillaan kahden maalin päähän lopussa.

Indiansin tehokkain oli koko liigan pistepörssin kärkeen siirtynyt Heikki Iiskola (3+1).

Happee tippui sarjataulukossa toiseksi, kun oman ottelunsa voittanut Oilers nousi piikkipaikalle. Indians nousi voiton ansiosta kuuteen pisteeseen ja seitsemännelle sijalle.

Naisten Salibandyliigassa SSRA nappasi kovan päänahan kaatamalla kotonaan Oulussa PSS:n. Tappio oli porvoolaisvieraille kauden ensimmäinen, ja se tuli 6–1-numeroin.

Rankkojen Ankkojen sankari oli peräti neljä maalia laukonut puolustaja Sanna Risteli. Hän vei joukkueensa jo 3–0-johtoon avauserässä iskemällä hattutempun seitsemässä minuutissa.

SSRA:lla on neljän ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä. Kaksi pistettä enemmän kerännyt PSS majailee sarjataulukossa sijan oululaisia ylempänä, eli kolmantena.

Miesten Salibandyliiga:
Happee–Indians 5–8 Ottelutilastot
Koovee–Oilers 5–8 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
SSRA–PSS 6–1 Ottelutilastot
O2-Jyväskylä–Classic 2–14 Ottelutilastot

Miesten Divari:
M-Team–EräViikingit Akatemia 9–6 Ottelutilastot
Blue Fox–Nurmon Jymy 3–6 Ottelutilastot
Josba–O2-Jyväskylä 4–3 Ottelutilastot
NST–LNM 8–7 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Espoo
14/10/2017
Ei muuten jatka Happee liigan kärkipaikalla, espoolaiset ryösti myös sen.
Bofon
14/10/2017
Onnea ravuri palas kehiin t. Inkkari
fakta
14/10/2017
Onneksi ella alanko toipui nopeasti Champions cupin pahan näköisestä loukista. Huh huh kun pelästyin.
Zei
14/10/2017
Vapise Arto! Inkkarit Tulee.
Arto Kilponen
14/10/2017
Kieltämättä komea tulos Indiansilta.
ellafani
14/10/2017
Ella on HUIKEA urheilija. <3
Ei oikea kaupunki
14/10/2017
Ja Arto ovat taas vauhdissa! Ehkä jonain vuonna saavat ihan oikean kokoisen kaukalon lähiöntapaiseen paikkaansa, turva-alueet varmasti liikaa vaadittu.
Tampereella
15/10/2017
Kooveen miehiltä pirteä ja viihdyttävä peli vaikka voittoon ei tällä kertaa riittänytkään. B poikien pelin jälkeen miehet näytti kuinka pallo liikkuu, miehet liikkuu ja pelataan joukkueelle. Tilanteita syntyi ja nyt myös kakkonen onnistui ykkösen ohella. Salomaa on varsinainen tsemppari!
Katsoja
15/10/2017
KooVeellä on kyllä potentiaallinen joukkue ja jo tälläkin kaudella voivat hyvin haastaa liigassa kenet vaan.
Oilerssin ratkaisjat on ollut liigassa jo vuosia tässä roolissa, jopa maajoukkuessa.
KooVeellä on hienot uudet puitteet hallissa mutta miksi ei saada enempää yleisöä paikalle, kun vastaavasti naapuriseura Classic saa yli tuhat katsojaa enemmän?
Kaikesta huolimatta Koovee on hyvin todennäköisesti liigassa myös ensi kaudella.
Katsoja
15/10/2017
Josba ainakin kaikissa kotipeleissä saanut vähemmän jäähyjä vastustajaan verrattuna plus eilinen rangaistuslaukaus.
Heimolainen
15/10/2017
Voi Peeeeter Kotilainen. Hyvä että olet kuntoutunut peleihin mutta mutta.. Milloin kasvat joukkuepelaajaksi?
Etkö ymmärrä vieläkään että pelaat joukkueelle et itsellesi? ?
Eilisessä pelissä yritit saada maalia aikaiseksi väkisin, syöttöä kaverille et vaan saa laitettua vaan päätät laukoa maalille päin vaikka neljä kaveria on vastassa.
Olet aina ollut hyvä pelaaja mutta aina tuo omien pisteiden metsästys on aina ollut etusijalla. Jospa vihdoinkin pelasit tämän kauden joukkueelle!
Katsoja
15/10/2017
Kyllähän Happee oli sysi p..luokaton joukkueena, siitä ei pääse mihkään. Hirveä määrä virheitä ja alimpien pelaajien ylimielistä leikkimistä paineen alla. Toivottoman hidasta avauspeliä, ketjun ylipelaamista ja organisoitumatonta viisikkopuolustusta. 1-1 peli hävittiin ja reagointi kaikkiin pelin tilanteisiin onnetonta. Halu ja fokus jossain tauolla edelleen, ei todellakaan pelissä, pieniä hetkiä lukuunottamatta. Myös valmennuksen reagointi peluuttamismuutoksiin oli todella passiivista ja tapahtui viiveellä, kun peli oli jo karkaamassa käsistä. Koko se viime kauden saisse oli onnistuttu palauttamaan yhteen peliin. Ja kyllä kommentit Kotilainen Pe:n suhteen ovat oikeutettuja. Kunto keskeneräinen ja asenne viisikkopelaamiseen täysin kadoksissa. Ei pitäisi toistaiseksi olla avauksen pelaaja. Luulisi noin kokeneen valmennuksenkin sen huomaavan. Toivottavasti yksi syväkyykky riitti tälle kaudelle.
Arto Kilponen
15/10/2017
Minä en ymmärrä mihin tähän "Koovee hävisi koska kokematon ja/tai Oilers voitti koska kokemus"-perustuu. Katsoitteko yhtään esim. Oilersin alivoimanelikkoa, jolla tappoivat tärkeässä paikassa jäähyä? Siellä oli kolme neljästä sellaisia pelaajia, jotka vähintään viime kaudella olivat A-ikäisiä, jos eivät jopa tällä kaudella. Oilersilla ei ollut kokoonpanossa ensimmäistäkään 80-luvulla syntynyttä. Kooveella oli mm. varsin tuoreita SM-kultamitalisteja pelaamassa.
Kilposelle
15/10/2017
Oikeastiko Arto luulet pienessä roolissa olleiden SM-kultamitalistien yhtäkkiä hyppäävän isoon ja/tai ratkaisijan rooliin?
Arto Kilponen
15/10/2017
Kyllä minusta sitä voi täysin perustellusti esimerkiksi Reunamäeltä olettaa.

Pointti tässä nyt kuitenkin on se, että jos Oilers pelailee esimerkiksi alivoimiaan sellaisella pakkiparilla, joilla on yhteensä kokemusta playoffit mukaan lukien 12 liigaottelua, niin vastustajan kokemattomuus ei ihan mene selityksenä läpi.
Kilposelle
15/10/2017
Minusta nimenomaan Reunamäki ottaa sitä vastuuta ja isoa roolia. Koko ykköskenttä, johon myös Reunamäki minusta kuuluu! Vai oletatko sinä hänen tehojen olevan 10 maalia / peli?
Arto Kilponen
15/10/2017
Minä oletan, että jätetään selittelyt kokemattomuudesta pois varsinkin sellaisia joukkueita vastaan, joilla on niitä kokemattomia pelaajia on vielä enemmän. Oilersilla ei edes avauskentällisessä (oikeassa, ei siinä kuuluttajan ilmoittamassa - nämä kun eivät ole sama asia) ollut ensimmäistäkään 25 vuotta täyttänyttä pelaajaa. Joka kentässä oli ainakin yksi viime kaudella B-edustuskelpoinen pelaaja. Penkillä aloittaneista vanhin on 5.4.1998 syntynyt, eli kukaan neljästä ei ole edes 20 vuotta täyttänyt. Ja heillä oli taskussa yhteensä 16 liigaottelua ennen eilistä - Näihin tietysti lasketaan mukaan kaikki puetut ottelut, vaikkei sekuntiakaan olisi pelannut.

Kooveella kokoonpanossa oli vain yksi -98 syntynyt (Sillanpää), kaikki muut vanhempia. Lisäksi Kooveella oli kokemusetunaan päävalmentajan suhteellisen pitkä ura joukkueen peräsimessä.

Edelleen, pointti on nimenomaan siinä, että Koovee ei ollut eilen erityisen kokematon vastustajaan verrattuna.
Kilposelle
15/10/2017
Kokematon tai ei, niin katso kokonaisuutta. Loppupeleissä juu ratkaisee maalit ja sitä kautta pisteet, mutta myös se palloton pelaaminen sekä muu johtaminen ovat tärkeitä! Älä siis tuijota pelkkiä tehtyjä maaleja, vaan sitä kokonaisuutta.

Kokematonkin voi yllättää ja kokenut tehdä virheen. Vai odotanko nyt minun kehuvan Oilerssia? Sitä en nimitäin tee, vaikka kuinka pelin voittivat.
Arto Kilponen
15/10/2017
Maaleja, pisteitä? Ikää, pelattuja otteluita ja saavutuksia vastaavalla tasolla minä katson, kun kokemusta arvioidaan. Ja siitähän tässä nyt on kyse, kuten useampaan kertaan olen alleviivannut.
Joo
15/10/2017
Esport hakenut hyvin junnut muista seuroista! Tapansa kullakin.
Täältäkin Kilposelle
15/10/2017
"Kooveella oli kokemusetunaan päävalmentajan suhteellisen pitkä ura joukkueen peräsimessä."----> Sainiolla alkoi juuri toinen kausi Kooveen päävalmentajana. Ja kyllä, älä suotta vastaa että Luukkosella ensimmäinen, tiedän sen kyllä. Huvittaa vaan tuo "suhteellisen pitkä ura."

Kooveen rosteristahan tuosta matsista puuttuivat Jasse Kuusisto sekä Tuomas Aho. Olkoon pelaajien ikä sitten ihan mikä tahansa, niin melkoisen paska oli kyllä Kilposen Oilerskin ajoittain eilen vaikka voiton veivätkin.

Sinänsä harmittaa että Kilponen ei sanaakaan ole kirjoittanut Kooveen uudesta kotiluolasta. Yleensä kun noita halleja/ottelutapahtumia arvostelet, niin mielenkiinnolla haluaisin tuosta kommentit kuulla.
HM
15/10/2017
Aika heikko kyllä on tämän kauden Koovee jos kerta ottaa kotonaan kuokkaan "ajoittain melkosen paskalta Oilersilta", joka on vieläpä nuorempi ja kokemattomampi kuin Koovee!
Olkaa
16/10/2017
Huoletta! team liikuntakeskus tipahtaa jälleen puolivälierissä
Arto Kilponen
16/10/2017
Kooveen kotihalli oli katsomon/kentän puolesta aika ideaali Salibandyliigan runkosarjapeleille. En lähtisi tuolla kuitenkaan esim. mitalipelejä pelaamaan, vaikutti aika pieneltä siihen. Nyt oli 364 katsojaa ja tuntui silti olevan väkeä suht paljon.

Siellä ei ainakaan minulla tuntunut oikein netti toimivan, onko tätä sattunut muillekin?

Kahvio oli varmasti liigan parhaita. Tosin niin se oli Spiralilla ja Tesomallakin jo.

Parkkipaikkoja oli melkoisen vähän. Jos 364 katsojalla paikat ovat täynnä, niin mitä käy kun siellä on 1 000 katsojaa jossain pelissä? Vai mahtaako jossain lähistöllä olla lisää paikkoja?

Vähän kummallinen järjestely pelaajien kentällä tulossa ja varsinkin sieltä poistumisessa. Onko jopa liigan ainoa, jossa katsojien kulku blokataan siksi aikaa, että pelaajat poistuvat paikalta? En ainakaan muista mitään toista paikkaa, jossa näin olisi.

Kouluarvosanana antaisin paikalle kokonaisuudessaan "ihan jees". Ei Tesoman tasoa kuitenkaan.

Tosiaan menihän se alku vähän vihkoon. Oilersin aikalisän jälkeen loput pelistä menikin sitten 1-6. Aika rutiinivoitto ja kun puhutaan yllämainitulla kokemuksella menevästä ryhmästä, josta puuttui parhaita/kokeneimpia tekijöitä niin hyökkäyksestä kuin puolustuksesta, niin minä ainakin olen varsin tyytyväinen tuohon. Seuraavista kymmenestä pelistä kahdeksan on Espoossa ja nyt on sitten se iskun paikka sijoituksia ajatellen.
KILPOSELLE
16/10/2017
Kiitos kommenteista, olen tuo joka niitä pyytelikin.

Katsomon kapasiteetti AutoCenterillä on käsittääkseni noin 900, joten kyllä sinne vielä melkoisen paljon mahtuisi. Parkkipaikkojahan löytyy vaikkapa siitä tien toisella puolella olevan CityMarketin pihasta vaikka kuinka ja paljon. Matkaa hallin ovelle sellaiset 300-400 metriä arvoilta. Jos tuokin täyttyy, niin 400 metriä lisää käelyä ja tarjolla on Prisman parkkipaikka.

Kommenttiasi Spiralin kahvioon en ymmärrä. Sehän oli melkoisen säälittävä tarjoiluiltaan...

"Vähän kummallinen järjestely pelaajien kentällä tulossa ja varsinkin sieltä poistumisessa. Onko jopa liigan ainoa, jossa katsojien kulku blokataan siksi aikaa, että pelaajat poistuvat paikalta?" Näin ei ollut tarkoitus olla. Tämä menköön alkukangeuden piikkiin. Joukkueiden tarkoitus poistua muualta. Nyt kävi näin ja tulevaisuudessa toisin. Ongelma havaittu jo tapahtuman aikana.
EDIT: KILPOSELLE
16/10/2017
Siellä ei ainakaan minulla tuntunut oikein netti toimivan, onko tätä sattunut muillekin?

Jos tuota "Koovee-Vieras"-verkkoa käytit, niin se toiminut ainakin itselläni sekä mobiilissa, että tietokoneessa täysin virheettömästi ja hemmetin nopeasti. Kuten toimi kyllä tuon pelin aikanakin. Muuten kyllä, mobiiliverkot jostain syystä todella heikot, joten kannattaa liittyä tuohon hallin verkkoon.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.