Liigat

ErVi ryöpytti SPV:tä, Oilers masensi sarjajumbon ajassa 59.51 – katso perjantain salibandytulokset

10.11.
2017
20 Kommenttia
5
Liigat

ErVin ykkösvitja teki tuhojaan perjantaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime keväänä hurjan välieräsarjan mitelleet EräViikingit ja SPV kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa. ErVi jyräsi kotiottelussaan pohjalaiset maalein 12-3.

Ensimmäisillä minuuteilla paikkoja ehti syntyä molemmissa päissä. Ajassa 3.58 Mikko Sipilän hyvä syöttö löysi Perttu Järvisen, joka iski pallon ilmasta vieraiden verkkoon. Maalia edelsi SPV:n hölmö menetys keskialueella. Ajassa 6.41 ErVin kakkosvitja iski toistamiseen. Sipilä viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa Otto Blomqvistin syötöstä SPV:n maalin edustalta.

ErVin kakkosvitja oli suorastaan ylivoimaisella päällä ensimmäisellä kympillä. Sipilä tarjoili maukkaan syötön luukulle ja Järvinen naulasi ottelun toisen osumansa ajassa 9.18. Muutamaa minuuttia myöhemmin SPV menetti ihmeellisen helposti omassa päässä ja Tuomas Iiskola pelasi Jani Kukkolalle, joka lisäsi johtoa entisestään. Tuossa vaiheessa SPV-luotsi Tommy Koponen teki johtopäätöksensä ja käytti aikalisän ajassa 13.41.

Löysä puolustuspeli jatkui, kun Miska Mäkinen pelasi pallon vieraiden maalin eteen kun noin 15 minuuttia oli pelattu. Veli-Pekka Turula viimeisteli hyvästä paikasta 5-0-osuman. SPV kavensi ajassa 16.20 kääntämällä pelin erinomaisesti keskialueen menetyksestä. Jari Hankkion loistopassi löysi Henri Myllymäen, joka ei paikasta erehtynyt.

ErVin kuudes maali syntyi SPV:n eväillä. Pallo pelattiin riistosta nopeasti vastustajan alueelle, josta Iiskola tarjoili maukkaan passin Miko Kailialle, joka naulasi pallon varmasti verkkoon.

Ensimmäisestä erästä voi todeta ainakin sen, että ErVi esiintyi erinomaisesti ja käytti SPV:n tarjoaman tilan hienosti hyväkseen. Seinäjokelaisten suunnalta ensimmäisen erän esitys oli harvinaisen heikko, huolimaton sekä aneeminen, ja kotijoukkueen osalta voidaan puhua päinvastaisesta esityksestä.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. SPV-puolustus sössi pallon oman maalin eteen ja Kukkola kävi iskemässä muovikuulan Hannes Hannulan selän taakse ajassa 20.48, joka oli vaihdettu maalille toiseen erään Julius Kivimäen tilalle. ErVin ykkönen teki lisää tuhojaan, kun Kukkola ja Iiskola avasivat keskialueella vieraiden puolustuksen ja toiseksi mainittu tarjoili pallon Kailialalle tyhjään maaliin.

Viisi sekuntia ennen ottelun puolivälin täyttymistä SPV-puolustaja joutui rikkomaan Iiskolaa maalin edessä, jonka myötä Kailiala viimeisteli hattutempun ja 9-1-osuman rankkarista. SPV osui erässä kertaalleen Hankkion toimesta, joten viimeiseen erään mentiin luvuissa 9-2.

Varsinkin toisessa erässä ErVin ykkönen myllytti vaihdosta toiseen ja loi alati vaarallisia paikkoja. Syyksi voinee osittain laskea myös vieraiden ykkösen heikon pelin.

Voi todeta, että kolmas erä alkoi jokseenkin samoissa merkeissä kuin toinen, sillä Kukkola osui kolmannen kerran ja edellisen erän tapaan 48 sekuntia alun jälkeen. SPV:n kakkonen oli vieraiden parasta antia läpi pelin ja 44.09 Myllymäki-Hankkio -akseli iski toistamiseen. Hankkion maukas passi löysi jälleen paikkaan hiipineen Myllymäen.

Kolmannessa erässä meno oli yhä enemmän sen suuntainen, että joukkueet odottelivat lähinnä loppuvihellystä. Tästä eteenpäin todettakoon, että maaleja iskettiin seuraavaan tahtiin:
11-3 45.24 Marko Juselius ja mainio ohjaus Kailialan syötöstä.
12-3 54.23 Blomqvist iski liigauransa avausmaalin Janne Salosen syötöstä.

Tehopelaajia olivat Kailiala (3+1), Kukkola (3+0), Sipilä (1+2), Iiskola (0+3) ja SPV:n Hankkio (1+2).

Kaikkenensa ottelu oli ErViltä vahva esitys ja joukkue katkaisi kolmen pelin tappioputken komean esityksen saattelemana. SPV oli kestomenestyjäksi täysin ponneton ottelussa ja joukkueen esityksestä ei varsinaisesti jäänyt mitään positiivista sanottavaa. Kahteen viime peliin joukkue on päästänyt 26 osumaa, mikä on hämmentävä lukema SPV:n tasoiselle joukkueelle.

Ervi nousi voitolla viisi sijaa ja on liigan kuudentana. Sarja on tällä hetkellä sen verran tasainen, että SPV tippui tappion myötä kolme sijaa ja on kymmenentenä.

Miesten Salibandyliiga:
ErVi-SPV 12-3 Ottelutilastot
Classic-Koovee 5-4 Ottelutilastot 897 katsojaa. Esa Takalon ottelukuvat
Oilers-Steelers 8-7 Ottelutilastot Voittomaali ajassa 59.51 Riku Holopaisen toimesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Joo
10/11/2017
On se Kailiala tosiaan ollu heikko ja ei osaa mitään, vai miten sitä nyt onkaan huudeltu. Alkaa jo pikkasen peli löytyy
Keupadude
10/11/2017
Speven pelinopeus on kyl luokkaa laiskiaisten shakki
Jaakko
10/11/2017
SPV SPV!!! *huoh*
Toivotaan menestystä jatkoonkin!
10/11/2017
Syvissä vesissä ollaan EV:n osalta uiskenneltu. Hienoa, jos aletaan päästä pinnalle jo. Hyvä EV!
Spv
10/11/2017
Kyllä oli TAAS masentavaa katsottavaa. Saas nähdä antaako OLSsikin turpaan peliveljille huomenna.
ESPOO
10/11/2017
Steelersiä kyllä koetellaan olisi ansainnut vähintään pisteen ja voittokaan ei olisi ollut vääryys. Todella viihdyttävä peli.
Heh
10/11/2017
No mitäs Kailiala?Joko tulee kommenttia tasoeroista SPV:n suuntaan? Tasapuolisesti katsos.Kailiala vois mennä M-teamiin pelaamaan niin katsotaan tuleeko pisteitä saman verran ja tapellaanko mitaleista.
ansaintalogiikka
10/11/2017
Mun mielestä voisi jakaa hävinneelle joukkueelle pisteen jos tilanne on tasan ajassa 59:00. On epäreilua jäädä tyhjin käsin 9 sekuntia ennen loppua. Jokseenkin yhtä epäreilua kuin hävitä kaikki pisteet jatkoajalla, mutta tämä vääryys onneksi on jo korjattu.
Heh
10/11/2017
Haluaisin sitä huutelua nyt Kailiala ja kumppanit.Irtoaako?Siinä "kuuluisassa" tasoeroavautumisessa,joka tapahtui 2-11 voiton jälkeen (siis sama maaliero kuin tänäänkin) voitonkiimaisena rehvasteltiin niin että oksat pois.Miksi ei nyt? Kysyn vaan.
Heh heh
10/11/2017
Eikö Siellä rusalla vaan voida keskittyä jo omaan tekemiseen?
Kiertoranne
10/11/2017
Oli kyllä Espoon peli sellainen trilleri, että huh huh. Syke korkealla vielä kotonakin. Hieno taistelu Steelersiltä. Oilers käytti paikkansa hienosti ja lopun maali oli upea tarjoilu Maestro Kaartiselta.
Katsoja II
10/11/2017
Olipa viihdyttävä sählybandypeli Tampereella! Onneksi lähdin paikan päälle. Luo mukavaa odotusarvoa tulevaan, kun paikallispelit tuntuu aina olevan ns. maalinpelejä sarjataulukosta huolimatta. Hyvä.
Espoosta
10/11/2017
Kyllä!
Parasta säbäviihdettä, molemmat joukkueet taistelivat hienosti loppuun asti, parempi voitti.
Katsomossa myös hyvä meno, paljon nuoria ja perheitä jotka pitivät tunnelman korkealla.
Heh
10/11/2017
Steelerssille voi ervi myös laittaa kommenttia.Katsotaan meneekö yhtään sen paremmin kuin M-team viime kaudella.Ainakin ymmärtääkseni ei ole kommentoitu siihen suuntaan.Valikoivia ovat jotkut kommenteissaan.
No Viisi
11/11/2017
Muroihin kusee kuin arto konsanaan?
Jari Järvinen
11/11/2017
Jussi Piha, kuuntelin haastattelusi classic-Koovee pelin erätauolla. Kerroit elämäntilanteesta, vastuullinen työ, pieniä lapsia perheessä ja sitten vielä kapteenina huippujoukkueessa. Kuormaa tuli liikaa ja sittenkin osasit tehdä oikeita asioita, luopumalla ja ottamalla happea. Esimerkillinen kapteeni näyttää näinkin vaikeassa tilanteessa vielä mallia, mitä on tehtävissä ja kertoo tilanteensa avoimesti. Olet hieno urheilija ja ihminen. Rakkaus lajiin ei häviä koskaan se on vaan on piilossa välillä. Tsemppiä.
Katsoja
11/11/2017
Länsimetro voi tuoda Espooseenkin hyvän vaihtoehdon peliä katsomaan nyt kehäjuna ja Vantaan Energia areena helpompi kohde julkisilla.
Katsomosta kuuluu
11/11/2017
Pakko tunnustaa että hetkeen en ole nähnyt niin aseetonta Speveä. Kukkola hallitsi ihan miten tahtoo ja Kailiala ja kumppanit vähintään juoksi kaverit nurin. Vaikka se olikin meidän hyvyyttä niin pakko se on tähän tokaista vielä että se oli Speven huonoutta.

Yhdestä hetkestä en ole varma. Voisin vaikka väittää että pallo kävi maalissa ja Vilkki oli asettunut tolkuttoman huonosti mutta hei... 12-3 Kyllähän se riittää.
Tuntematon
11/11/2017
Ei liigan vauhti pahalta vaikuttanut. Hyvien pelaajien kanssa pelaillut ja kyllä tuonne itsenikin näkisin. Siinä mielessä divariin kiinnostus väheni.
Ansaintalogiikalle
13/11/2017
Niin, tai jos peli on tasan 10 sekuntia ennen loppua. Tai 11. Tai 12. Tai miksei sit samantien kolmannen erän puolivälissä? Oiskohan nää säännöt nyt sittenki ihan järkevät?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.