Happee porskuttaa voittoputkessa, nyt kaatui Oilers – katso sunnuntain salibandytulokset

Petri Kauko tehoili neljä pistettä pöytäkirjasarakkeeseensa Oilersia vastaan. Arkistokuva: Esa Jokinen

Petri Kauko tehoili neljä pistettä pöytäkirjasarakkeeseensa Oilersia vastaan. Arkistokuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee on kääntänyt vielä muutama viikko sitten vaivanneen heikon kurssinsa toiseen suuntaan. Sunnuntaina joukkue kaatoi Oilersin ja kasvatti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.

Ennen sunnuntaita miesten Salibandyliigan kolmospaikkaa hallussaan pitänyt Oilers onnistui iskemään ainoastaan yhden maalin Jyväskylän monitoimitalolla. Pitkään vähämaalisena pysynyt ottelu repesi lopussa, ja Happee nappasi pisteet lopulta maalein 5–1.

Hirviryhmän viidestä osumasta peräti neljä syntyi ylivoimalla.

Illan nimiä olivat Veli-Matti Hynynen (3+0), Petri Kauko (1+3) ja Jami Manninen (1+2), jotka vastasivat kolmistaan kaikista Happeen tehoista. Kapteeni Kauko sai samalla täyteen 400 syöttöpistettä Salibandyliigassa. Oilersin ainokaisen iski Christian Remes.

Voiton myötä Happee kasvatti pistesaldoaan 14:ään ja on tasapisteissä Oilersin kanssa.

Happeetakin kovemmassa lennossa jatkaa miesten Divarissa pelaava Lappeenrannan NST, joka otti jo viidennen perättäisen voittonsa sunnuntaina. Loviisan Tor kaatui tasaisen väännön jälkeen Lappeenrannan urheilutalolla maalein 6–5.

Päätöserässä Tor kiri vielä tasoihin Atte Silvennoisen ja Asko Santeron maaleilla. Viimeisen niitin iski kuitenkin Joona Heiskanen, joka napautti voittomaalin tulostaululle ajassa 53.44.

Voittoputkensa ansiosta NST on kivunnut Divarissa jo neljänneksi. Loviisan Tor on kerännyt pisteen vähemmän ja majailee kuudentena.

Miesten Salibandyliiga:
SPV–LASB 8–2 Ottelutilastot, Juha Käenmäen kuvat ottelusta
Happee–Oilers 5–1 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
Classic–ÅIF 8–2 Ottelutilastot

Miesten Divari:
NST–Loviisan Tor 6–5 Ottelutilastot
Tiikerit–Josba 2–7 Ottelutilastot, Juhani Järvenpään ottelukuvat
Karhut–O2-Jyväskylä 6–8 Ottelutilastot

Miesten Suomen Cup, 6. kierros:
Merikoski SBT–OLS 3–8 Ottelutilastot (OLS puolivälieriin)

32 comments

  1. Ratko tänäänkin? Vai joku muu selitys tällä kertaa? Hyvä Happee parempi voitti ja selkeesti parempi

  2. Oli hyvä taistelu kaksi erää, maalin verran Happeelle.
    Sen jälkeen sattui ja tapahtui ja paljon. Minulle jäi epäselväksi mitä oikeasti tapahtui. Selostaja oli kai murteesta päätellen Jyväskylästä mutta oli kylmän viileä tapahtumista?
    Jos samanlaista sekoilua olisi ollut jääkiekossa niin kaikki mediat olisivat spekuloineet tapahtuneita muutaman päivän.
    Nyt salibandyn oma media toteaa vain tylsästi lopputuloksen ja maalintekijät.
    Huippupalloilu kuten fudis, koris, kiekko herättävät tunteita ja keskustelut käy joskus kuumina ennen ja jälkeen matseja.

    Joskus myös salibandyssä tunteet syttyvät muillakin kuin pelaajilla, toivottavasti.

  3. Fanseat puhuu asiaa. Oilersin peleissä on pelaajilla ja katsomossakin tunnetta ja tunnelmaa ja sehän on ihan kamalaa. Pitäisi vaan pelata ja katsojien olla hiljaa, se on se oikea tapa. Tässä filosofiassa parhaiten menestyneet seurat pelaavat kotipelitkin naapurikaupungissa jottei kukaan vaan tule katsomoon metelöimään…

  4. Selittäminen ja selittely on vaan ihan eri asia kuin tunnelma ja tota ekaksi mainittua vinkumista sieltä peräkyliltä riittää. Milloin syrjitään majuvalinnoissa ja milloin mitäkin.

  5. Hakee niitä oikeita syitä miksi tukkaan tulee ja tulee myös jatkossa, jos Luukkonen ei herää. Ykkösketju vetää yli -10 keskiarvolla, hehkutettu Holopainen -11.

  6. Mitäs tuosta enempää. Oilersilla hajosi taas kerran pää kolmannessa erässä, tuttu laulu monessa pelissä aikaisemmillakin kausilla.

  7. Ei hajonnut öljymiesten päät vaikka iskuja tuli pähän hirviltä. Vaikeampaa on kestää tuomareiden yksisilmäisyyttä.
    Oilers ei saanut yhtään ylivoimaa, eli ei päähänkohdistuneet iskut ole siis tuomittavia jos kohteena on öljymies?
    Ainakin kaksi selvää tapausta voi nähdä maalikoosteesta.

  8. Ramosia vedettiin puskutilanteessa karatepotkulla päähän niin että nenä murtui.Ei korttia eikä rankkaria.Benzema makasi maassa ja peli vihelletty poikki.Atleticon mies veti raukkispotkun pallolla päähän.Ei korttia.Etc etc.Että tällaisia ammattituomareita Espanjassa.Onkohan barca maksanut tuomarin veroparatiisitilille pari miltsiä?

  9. Mikäli tällä hetkellä pitäisi veikata divarin voittaja ja liigaan suora nousija, se on Vaasa. Pystyvät kääntämään heikommatkin pelit kotiin.

  10. Eiköhän tuo Kotilanen saa kakkua kurinpitäjältä tuosta päähän kohdistuneesta?

  11. Nimimerkille JUST. Los Blancosin pelaajille. On saanut noin tehdä jo vuosia. Kortteja ei vastustajalle tule? Barka ja Ueafaloona saa tehdä mitä vaan!

  12. Selvä tapaus: Kotilainen ajaa Pfitzneriä päähän ja katsoo tuomariin ja jatkaa vaihtoaitioon.
    Oilerssilla ei ole yleensä tapana valittaa näistä virallisesti mutta eikö liigan kurinpitäjän pitäisi nyt puuttua näihin päähän kohdituneisiin ennenkuin sattuu vielä jotain pahempaa?

  13. ”..eikö liigan kurinpitäjän pitäisi nyt puuttua näihin päähän kohdituneisiin ennenkuin sattuu vielä jotain pahempaa?”

    Kurinpitoasian virelletulo on määritelty säännöissä. Vireilletulo voi tapahtua
    i. Erotuomariraportin seurauksena.
    ii. Otteluvalvojan raportin seurauksena.
    iii. Joukkueiden tai otteluvalvojan tekemän videotutkintapyynnön kautta.
    Videotutkintapyyntöä menee videotuomarille, joka päättää itsenäisesti haluaako hän
    kurinpitäjän tutkivan tilanteen.
    iv. Liigan päällikö yhdessä toimitusjohtajan kanssa haluaa, että kurinpitäjä tutkii tilanteen.

    Kurinpitäjä ei voi oma-aloitteisesti ottaa käsittelyyn ottelussa tapahtuneita tilanteita.

  14. Muotoseikat säännöissä ei näköjään poista näitä päähänkohdistuneita iskuja, kaikki vaan siirtävät vastuuta.. Pelaajat tästä nyt ensimmäiseksi kärsivät. Pitääkö oikeasti sattua jotain vakavampaa ja sitten herätään kuten jääkiekossa on tapahtunut. Suurin ero kiekkoon on että säbässä ei ole kypärää suojaamassa tärkeintä eli päätää.
    Pahalta näytti Jyväskylässä kun pelaajan kunnioitus kollegaa kohtaan puuttui näin näkyvästi.

  15. Jos teet tahallaan et katso huolestuneena taaksesi yllättyneenä mikä osui. Jos teet tahallasi ainoa huolenaihe on tuomari. Joo.o 4 yv maalia ja 5-1. Toiselle puolelle nolla jäähyä. Toinen selvästi parempi…

  16. Kyllähän tuo tilanne näin uusintana kohtuu pahalta näyttää. Valkonen katsoo muualle ja musta juoksee valmitsemaansa juoksulinjaa tekemättä väistöliikettä. Jäähyä ei tullut, mutta onhan näitä joskus ratkottu jälkikäteen ja penaltia jaettu vaikka pelissä ei tullut boxia. Pahalta näytti myös koosteessa näkymätön tilanne, jossa iso kaappi Talvitie jyräsi takaapäin täydestä juoksusta selvästi itseään pienemmän vastustajan. Äijä lensi aika vauhdikkaasti. Ikävä kyllä, hyvä peli ei saanut ansaitsemaansa loppua.

  17. Kunnioituksen puute näkyi myös lehdistötilaisuudessa, jossa Hynynen saa tämän kauden idioottisimman pressiesiintymisen palkinnon. Kaikki muut, jopa oma valmentaja, kehuu vastustajan puolustuspelaamista ja tämä yksi pelle lyttää vastustajan puolustuksen. Ihme idiootti. Toki olihan sitä tilaa siellä kentällä paljon kun kaverilla istuu kokoajan pari ukkoa jäähyllä.

  18. Olen enkä todellakaan Oilerssin kannattaja mutta kyllä pelistä on rehdisti myönnettävä että Happee sai tuomareilta kyllä aivan liikaa apuja. Oilerssille jäähyjä mitä ihmeellisimmistä tilanteista ja Happeelaisia ei boksiin mistään.Peli olisi voinut olla tosi hyvä mutta tuomarit pilasi sen yksipuolisuudellaan.Toivottavasti jatkossa Jyväskylässäkin sellaiset tuomarit jotka uskaltaa viheltää myös kotijoukkueen rikkeet, muuten jää peliin tulematta.

  19. Sääntöjen mukaan siis liigan toimitusjohtaja ja päällikkö voivat yhdessä nostaa vireilltulon kurinpidossa kyseisen päähän kohdistuneesta iskusta.
    Kukaan ei ole tähän mennessä julkisesti ottanut vastuuta, ongelma yritään vaan lakaista maton alle? Vastuu on viimekädessä liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurmisella.
    Jäädään odottamaan miten uusi tj.tulee ottamaan kantaa tähän todistetusti tahalliseen iskuun joka jäi rankaisematta.

  20. ”todistetusti tahalliseen iskuun ” – tarkennatko vähän? Onko Kotilainen myöntänyt julkisesti hakeneensa kontaktia päähän tmv., vai mitkä ovat todisteesi?

  21. Maalikoosteessa näkyy selvästi isku Pfitznerin päähän, jonka jälkeen Kotilainen vilkaisee tuomariin ja juoksee suoraan vaihtoaitioon. Jos isku olisi ollut vahinko niin olisi ollut luonnollista pysähtyä ja katsoa miten kaverille kävi.
    Tuskin Kotilaisessa on sen verran miestä että myöntäisi tapahtuneen ja pyytäisi rehdisti anteeksi.

  22. Kotilaiselta raukkamainen teko. Kannattaa ryhtyä pelaamaan lätkää seuraavaksi ja jättää salinandykentät rauhaan.

  23. Mikäs oli viimeisen jäähyn syy? Komeasti lenteli Happeen poitsut kyllä.

  24. Mikäli tarkoitat sitä siirrettyä rangaistusta tilanteessa 3 vs 5, niin syyhän on Hynysen ”loukaantuminen” ja pelikaverin tuomarille asiasta huuto. Ellis tekee kyllä itsestään todellisen pellen nostamalla käden ylös sekunteja ”kaatumisen” jälkeen kun tilanteessa oikealla oleva happeelainen protestoi Ellisille tilanteesta. Todella klassinen huudosta jäähy. Mutta ei Ellis ole ainoa pelle tilanteessa. Kun käsi nousee, niin Hynynen kokee ihme parantumisen ja nousee ylös tehdäkseen terveenä miehenä maalin. Kun itedän, että tuomaritkin näitä lukee, niin terveiset Ellisille. Katso nyt itsekin miten hölmöksi itsesi teit. Häpeä.

  25. Eikö olisi saanut tehdä maalia? Miten tilanne muuttui. Ei siihen ylimääräisiä näytä paikalle ehtivän ja maali tulee aiemman 5-3 tilanteen jatkumona. Mistä sinä voit tietää miten terveenä joku kolhun jälkeen nousee? Jos joku munille huitoo niin yleensähän se tuntuu. Minusta pelin jatkaminen kolhun jälkeen ei ole raukkamaista, mutta nivusiin huitominen on.

  26. Taitaa olla neitipuolen ihminen kun kommentoi miten iloista ja auvoista on pelata sen jälkeen kun kulkusille lyödään. Voin kertoa, että jos tosissaan on kulkusille lyöty, niin ei se maalin tekeminen ihan ensimmäisenä mielessä ole. Ei Hynynen ns. mitään väärää tee. Käyttääpähän hyväkseen tuomarin yksinkertaisuutta ja typeryyttä. Se onkin sitten toinen asian miten rotan itsestään tekee. Varmaan se maali lämmittää kun rotan nahkaa päällään kantaa.

  27. Mitä yrität todistella. Se on aivan sama millä forssilla munille lyödään, silti se on rottamainen teko ja myös sääntöjen mukaan rangaistava. Jäähy tuli aiheesta. Mustahan oli polvillaan, joten ei sille voinut syöttää. Joten tilanne oli itse asiassa hetken Happeelle epäedullinen. Kaipa siitä pystyyn nousee jos joukkueen etua ajattelee ja suinkin pääsee. Ja edelleen: jos sulla on varma tieto toisen kiputiloista, niin olet harvinaislaatuinen ihminen. Harva pystyy siihen. Rotta, mikä se on? Messit, Ronaldot ym. aina turvallaan kun vaan paikka. Sitä taidetaan myös kutsua taktiikaksi.

  28. Yritän todistella, että mitään munille lyöntiä ei edes tapahtunut, koska jos olisi lyöty kiville vaikka hiljaakin, niin ei varmasti olisi pompannut pystyyn samalla kun tuomari meni filmiin ja huutoon ja nosti käden pystyyn. Jos olisi lyöty, niin se vaihto olisi ollut siinä. Pelkkää niljakkeen filmiä. Happeen tapa pelata. Ethän sinä neiti-ihminen voi tietää miltä tuntuu kun kiviä kutitellaan.

  29. Kyllä on tullut munille lujaa ja hiljaa, pelissä ja muuallakin, joten et sinä, omasta mielestäsi kovakin karju, tässä ainoa asiantuntija ole. Miehen mitta näyttää olevan uhoilla ja käyttää pelaajista alatyylisiä ilmaisuja. Mahdoitko olla lähelläkin tuota tilannetta, kun niin hyvin näytät olevan asiasta perillä? Mutta ei auta kuin kestää. 5-1 jää historiaan ja Oilers miettii jo toista kertaa lyhyen ajan sisällä miksi käpy ei kestä pelin ratkaisuhetkillä.

  30. Rotta mikä rotta. Niljake. Lainaan tähän lopuksi teidän happeelaisten filosofiaa pelistä. Kertoo teistä kaiken. ”aina turvallaan kun vaan paikka. Sitä taidetaan myös kutsua taktiikaksi”.

  31. Ihan samaa mieltä! Hieno luonnehdinta! Paitsi että koirat haukkuu mutta karavaani kulkee….

  32. Elekää valittako täällä aina. Happeen pojat on suloisia ja halutessaan pelaavat hyvin, ilo silmälle 🙂