Jymy kovassa vireessä – pohjalaisjoukkue eteni Suomen Cupin puolivälieriin

Nurmon Jymy kaatoi Josban maalein 9-2 ja eteni Suomen Cupin puolivälieriin. Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Nurmon Jymy kaatoi Josban maalein 9-2 ja eteni Suomen Cupin puolivälieriin. Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Nurmon Jymy ja Joensuun Josba kohtasivat lauantaina miesten Divarin ottelussa, joka oli samalla Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu. Jymy kaatoi vierasjoukkueen lopulta lukemin 9-2.

Ottelu oli tasainen ensimmäiset kaksi erää ja viimeiselle kaksikymppiselle mentiin tilanteessa 2-1. Ottelun ratkaisevaksi tilanteeksei nousi Jesse Reijosen saama viiden minuutin jäähy kolmannen erän alussa. Jymy mätti ylivoimalla kaikkiaan neljä maalia ja karkasi turvalliseen viiden maalin johtoon.

Josba osui viimeisellä kympillä kertaalleen ja Jymy vielä kolmesti. Jymyn tehopelaaja oli 1+2 iskenyt Hannu Palomäki. Eetu Sariola ja Martti Lamminmäki iskivät kaksi maalia mieheen.

Nurmolaisryhmä on voittanut neljä viimeistä Divarin peliään ja on nyt taulukon kakkostilalla. Suomen Cupissa joukkue on nyt kahdeksan parhaan joukossa. Josba on Divarin neljäntenä, vaikka joensuulaisjoukkue on hävinnyt kolme peliä viimeisestä neljästä kamppailustaan.

Miesten Divari:
Nurmon Jymy-Josba 9-2 Ottelutilastot (Jymy Suomen Cupin puolivälieriin)
LNM-ÅIF 6-7 rl. Ottelutilastot

6 comments

  1. Pitää kyllä nostaa viikolla pääkallon hienossa henkilökuvassakin esiintyneelle Jarmo Etelä-aholle hattua. Mies on loihtinut viime kaudella sarjan huonoimmaksi arvioidusta nipusta reilussa vuodessa yhden sarjan parhaimmista joukkueista.
    Itse epäilin että tämä kausi tulee olemaan NJ:lle erittäin haastava, koska kovia pelimiehiä jätti joukkueen ja vielä viime kauden ehdoton ykköspyssy Jose Kivipelto nostettiin SPV:hen. Tulijapuolella kun oli lähinnä speven juniorimyllyn tuotoksia.
    Katsoin Fanseatilta tämän päivän Josba matsin ja pitää todeta että Nurmon peliä on nykyään ilo katsella, koska joukkue on erittäin hyvin roolitettu. Etelä-Aho on selkeästi vienyt Nurmon peliä eteenpäin. Nurmolla on selkeästi sarjan paras maalivahti (Rasmus Hasu), sekä myös rutkasti tulivoimaa mm. Eetu Sariolan, Miko Saarelan, Arttu Hautapakan ja Hannu Palomäen muodossa. Nurmo on päästänyt selkeästi vähiten maaleja sarjassa ja isona osasyynä siihen ovat Miko Malkamäki ja Ville Rynnäs, jotka ovat loistavia puolustavia puolustajia ja voittavat käytännössä kaikki kaksinkamppailut.
    Pidän Nurmoa isona haastajana Loviisalle, Karhuille, Nst:lle ja muille sarjan suosikeille.

  2. Uskoisin M-teamin harjaavan sarjan lopulta aika kivuttomasti. Juuri juniorimyllynsä ansiosta.

  3. Ei pidä nuolaista liian aikaisin. Luulen että TOR voi yllättää monet.

  4. Timpalta hyviä pointteja yllä, mutta nimet pahemman kerran hakusessa. Joukkueen päävalmentajana toimii Jarmo Eteläaho. Surffarin elämäntyyliä vaaliva Arttu Hautabacka on kieltämättä ollut piikkinä vastustajien lihassa tällä kaudella. Kai se sitten on pohjalaisittain kirjoitettava Hautapakkana. SPV:ssä Suomen mestaruuden urallaan voittanut Malkamäen etunimi on puolestaan Miika. Tunnetaan myös lempinimellä Siilo.

  5. Kiitos TEPATUS kun oikaisit nimet. Minulla ei ollut hajuakaan aiemmin kenestä puhuttiin.