Ulkomaat

Kahdeksan peliä riitti – Ruotsin liigassa kauden ensimmäiset potkut

04.11.
2017
10 Kommenttia
0
Ulkomaat

Andreas Harnesk ei jatka kautta loppuun Linköpingin penkin takana. Kuva: Per Wiklund.

Andreas Harnesk nimettiin Linköpingin miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi tälle kaudelle. Nyt seura on ilmoittanut, että hänen sopimuksensa on purettu yhteisymmärryksessä.

Harnesk nimettiin viime kaudella naisten Superliigan vuoden valmentajaksi luotsattuaan IKSU:a. Harneskin piti olla uudistuvan Linköpingin veturi, mutta pesti jäi vain kahdeksan ottelun mittaiseksi.

– Totta kai olisin tykännyt jatkaa työtäni, koska mielestäni joukkueessa ja seurassa on upeita ihmisiä. Samalla on kuitenkin todettava, että olemme valahtaneet kestämättömään tilanteeseen, jossa meillä ei ole konsensusta ja yhteisymmärrystä töissä. Siksi uskon, että molempien osapuolien kannalta on parempi perua yhteistyö. Toivottavasti tämä alku antoi kipinää, joka voisi johtaa menestykseen. Toivon joukkueelle kaikkea hyvää jatkossa, Harnesk kommentoi.

Kahdeksasta ottelustaan Linköping voitti neljä. Linköpingin manageri Johan Fredriksson kommentoi asiaa seuraavasti:

– Andreas on erittäin pätevä valmentaja, joka tuli seuraan hyvällä tavalla kehittäen joukkuetta ja yksilöitä positiiviseen suuntaan. Valitettavasti emme kuitenkaan ole saaneet yhteistyöltä sitä, mitä olemme halunneet. Päätös lähteä eri suuntiin on tehty yhdessä Andreasin kanssa.

Linköpingin penkin taakse palaa Johan Abstrant.

– Kyllä, Johan Abstrant vetää kauden loppuun, Fredriksson kommentoi.

Suomalaishyökkääjä Johannes Jokinen siirtyi täksi kaudeksi Linköpingiin.

Linkki:
ibnytt.se:n uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
#51
04/11/2017
Miksei Suomessa olla yhtä rohkeita?
Petteri
04/11/2017
Nykky vois olla eka...nyt nähty nykkyä tarpeeksi..
Seuraaja
04/11/2017
Minullakin kun seuraava seura tuli ja se oli kotipaikkakunnalta eli siinä mielessä peleihin oli helpompi päästä ja puolet treeneissä oli siellä tilanne parani. Kunta oli niin laaja että valmentaja oli eri puolelta kuntaa ja minusta suosi sen osan pelaajia ja kyllä sieltä mistä minä tulin ne pelaajat tunsivat valmentajan opiskelupaikasta. Tuntui että minä olin ainut ulkopuolinen. Hyvin pääsin oman osan pelaajien juttuun ja siinä kemiat toimi, mutta valmentaja sitten tyrmäsi ideat ja varmaan loukkaantui niistä. Eli sekin sitten minulle osoittautui huonoksi ympäristöksi. Kyllä omassa opiskelupaikassa olin pidetty pelaaja eli jos sellaisesta koottuun seuraan olisin päässyt ja treenipaikat lähellä se olisi ollut optimaalisin tilanne.
#51
04/11/2017
Onko SEURAAJALLA jäänyt lääkkeet taas ottamatta?
Lapanen
04/11/2017
Noi Seuraajan jutut on kuin Peter Kotilaisen englanninkieliset haastattelut. Naurattaa ainoastaan asianosaista itseään ja paria lähipiiriläistä. Muissa vain myötähäpeää ja ärsytystä. Kannattaisi lopettaa jo.
Hyvä
04/11/2017
Se että löytynyt paikka purkaa fiiliksiään, toki kysymys herää, onko löytynyt paikka se oikea?
Osku
04/11/2017
Onko tämä Seuraaja käynyt suomenkielisen koulun?
Tarkkailija
04/11/2017
Joo, keräys pystyyn että saatais "seuraajan" mopoauto pajalta, ja ko. häirikkö takas päriseen sinne mistä tulikin.
Seuraaja
04/11/2017
Hyviä haastoja sitä olisin kaivannut myös omalta valmentajaltani että olisi ideat otettu haaston kannalta. Se voi kehittää joukkuetta.
Seuraaja
05/11/2017
Omat ideani esitin ensin sen oman alueen pelaajille ja ne puolsivat niitä ja siksi sitten ehdotin valmentajalle kun hekin niitä toivoivat. Joidenkin asioiden eteen tuli tehtyä asioita, jotka sitten ei onnistuneet. Tämäkin viestiketju mielestäni osoittaa, että jos jostakin ei tykätä ei onnistumisen mahdollisuudet ole suuret ja siihen ehkä törmäsin pelaajaurallani tai sen jälkeen. Muistan esim. armeijassa joku henkilö, jota en vuosiin ollut nähnyt ja jolle yritin olla aina ystävällinen kohteli minua huonosti, epäilen juuri näistä peliasioista sen johtuneen vaikka tuo henkilö niissä ei ollut, mutta jotain outoa juttua minusta varmaan kulki tai sitten kateus. Normaalissa elämässä ei sellainen puolituttu henkilö, jota ei juuri tunne tai siitä kauan aikaa noin käyttäytyisi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.