Kapanen iski ratkaisun jatkoajalla Espoossa – katso perjantain salibandytulokset

ErVi juhli perjantaina Espoossa. Kuva: Esa Takalo

ErVi juhli perjantaina Espoossa. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers isännöi perjantain EräViikinkejä Tapiolan Urheilutalolla. ErVi nappasi täyden pistepotin Lauri Kapasen iskettyä jatkoaikaratkaisun ajassa 61.58.

Tapiolassa ei nähty maaleja ensimmäisellä kympillä, vaikka molemmille oli maalipaikkoja. Ottelun avausmaalin iski Oilers ajassa 12.48, kun Onni Piiparinen vei kotijoukkueen johtoon Christian Remeksen syötöstä. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja päättyi lukemissa 1-0.

ErVi aloitti toisen erän vahvalla myllytyksellä. Ilkka Kosken kauden avausmaali syntyi kaukalaukauksella ja tilanne oli tasan ajassa 23.42. ErVi vastasi myös pelin seuraavasta osumasta, kun rankkarispesialisti Miko Kailiala pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, eikä tälläkään kertaa erehtynyt. Vajaa minuuttia myöhemmin Matias Kaartinen tarjoili loistosyötön ja Casper Pfitznerin kuti löysi maalin ajassa 27.29, joten peli oli jälleen tasan.

ErVi pääsi myllyttämään ylivoimalla erän puolivälin jälkeen. Mika Moilanen malttoi kiertää Oilers-puolustusta aikansa ja tarjoili lopulta Roni Laasoselle loistopaikan, joka löi ErVin johtoon ajassa 33.30. Ervin johto kesti jälleen alle minuutin, kun Kristian Lammisen väkevä rannelaukaus toi kotijoukkueen tasoihin ja tilanne oli 3-3.

Eikä ottelu ehtinyt kulua kuin 48 sekuntia tasoituksen jälkeen, kun Oilersin kakkosvitja kierrätti pallon jokaisella ketjun pelaajalla ja Markus Markkola pääsi iskemään tyhjiin espoolaisten johto-osuman. Toisessa erässä peli oli vauhdikkaampaa ja paikkoja siunaantui tiuhempaan tahtiin. Kolmanteen erään mentiin lukemissa 4-3.

Kolmannen erän alussa maalisaumoja oli molemmissa päissä ja avausmaalin iski ErVin ykkösvitjaan palannut Kapanen, jolle osuma oli kauden kolmas. Oilers käytti aikalisän ajassa 58.09 ja päätti pitää palloa loppuerän, joten edessä oli jatkoaika. Kolmas erä oli pelillisesti ottelun heikkotasoisinta antia.

Jatkoajalla ErVi sai rankkarin ajassa 60.34, mutta tällä kertaa Joonas Kaltiainen torjui Kailialan yrityksen. Peli jatkui ErVin ylivoimalla, ja kun Oilersin Erik Storgårds otti vielä viiden minuutin jäähyn ajassa 60.57, niin ErVi pääsi 5-3-ylivoimalle. Ajassa 41.58 Kapanen ratkaisi pelin Jani Kukkolan syötöstä.

Pistejako meni siten, että ErVi palkittiin kahdella pisteellä ja Oilersille lisättiin taulukkoon yksi piste. ErVi nousi taulukossa viidenneksi ja Oilers jatkaa kolmantena. Happee voitti Kooveen maalein 8-1 ja on nyt talukon neljäntenä.

Voittomaalin tekijä pääsi median tenttiin kamppailun ratkettua:

Perjantain Salibandyottelut:

Miesten Salibandyliiga:
Oilers-ErVi 4-5 ja. Ottelutilastot
Happee-Koovee 8-1 Ottelutilastot Esa Jokisen ottelukuvat Maria Ahon ottelukuvat

Peter Kotilaiselle kauden ensimmäiset pisteet (2+0). Pauno Kajoksinen (0+3) ja Kaapo Savinainen (2+1).

Miesten Divari:
SB Vaasa-Blue Fox 6-5 rl. Ottelutilastot
ÅIF-Tiikerit 5-8 Ottelutilastot Iiro Karesniemen ottelukuvat

18 comments

  1. Voitto. Harmittavasti jatkoajan jäähytilanteista ei tullut hidastuksia. Talvitien näytti selkeältä, Storgårdsin ihan hämärän peitossa, mitä tapahtui. Ekiltä ei kyllä mikään mairitteleva matsi, kun lahjotti yhen ja jatkoajalla ratkaiseva jäähy.

  2. Hieno matsi mutta dumarit pilasivat lopussa. Nämä sankarit ei kuulu liigatasolle.

  3. Surkeaakin surkeampaa tuomarointia, lue tunarointia. Pääsarjatasolla pitäisi matsit ratkaista pelaamalla eikä jatkoaikaa käyttää yhden tuomarin egon pönkittämiseen.

  4. On toi pelin tappaminen surullista kun varsinaisella peliajalla ei ole kuin kaksi pinnaa jaossa ja jatkoajalla/rankkarikisassa kolme. Pari minuuttia peliä jäljellä ja kumpikaan ei tee mitään ettei kaveri vaan pääse rokottaa. Hyvä että uudistus tehtiin mutta se olisi pitänyt tehdä kunnolla loppuun asti.

  5. Hyvä ja viihdyttävä matsi Tapiolassa. Paljon tilanteita ja molemmat maalivahdit oli liekeissä. Harmi, että lopussa ratkesi jäähyihin.

  6. Oilers oli selvästi parempi pallolla ja sai myös enemmän maalipaikkoja. Ei rittänyt tällä kertaa, valitettavasti tuomarit tumitsivat kaiken olerssia vadtaan. Kukkola sai touhuta vapaasti jne.
    Salibandy ei oikeasti kehity urheilullisesti jos tuomarit ovat tällä tasolla.
    Ainoastaan KHL:ssä näkee vastaavaa yksipuolisuutta.

  7. Mutta ruudusta katselin Happeen peliä ja kaksikko kajoksinen-kotilainen syötteli hienoja paikkoja. Tulevat olemaan vielä monelle vastustajalle murheeksi….

  8. Pelaajilla vielä jälkiverkat käynnissä ja oilers-äidit täällä jo syyttämässä tuomareita häviöstä. Vuodesta toiseen sama ralli. Faktahan on että EV oli tänään parempi ja pisteet ansaitusti maakunnasta Helsinkiin.

  9. Kyllä on epäurheiljamaista toi Oilersin loppupelleily. Nyt saivat pisteen, ku eivät uskaltaneet edes omalta alueelta kolmannen lopussa poistua. Tää johtaa vaan siihen, et säännöt muuttuu taas ens vuonna.

  10. Mitä epäurheilijamaista on pelata täysin sääntöjen mukaan ja tulos edellä?

    Enivei, Ervi tänään tuomarien ja Storgårdsin avustuksella hieman parempi ja pisteet Vantaalle.

  11. Pulinat pois, kyllä tuomareille soi tämän voiton, niin jäätävän kova kaksikko on kyseessä.

  12. Oilers piti hyvin palloa viimeiset pari minuuttia ja hyökkäsi viimeisillä sekunneilla, ei onnistunut mutta piste tuli. Täysin Oilerssin peli, olisivat ansainneet kaksi pistettä.

    Epäurheilijamaista oli kyllä tuomareiden toiminta joka ratkaisi pelin, ei Kapanen.

  13. En kyseistä peliä nähnyt. Vaikea sanoa tuomareista mitään. Mutta kyllä sitä kotiinpäin tuomitsemista . Tapahtuu myös Suomen kiekkoliigassa. Ihan vain esimerkkinä.

  14. Keskittyy peliin ja pelaamiseen, toiset hakee syyt tuomareista. Ottaahan se häviö koville.

  15. Täältä Ervi leiristä EOTVlle, hyvät hidastukset kahdesta jatkoaika jäähystä! Ihan selkeät rikkeethän ne oli kumpikin.

  16. Erän 5vs5 peli ei juurikaan vakuuttanut, ainoastaan ykköskenttä pystyi saamaan järkevää pyöritystä pallolla. Ilman erikoistilanteita peli olisi ollut selvä. Vielä on amulla paljon tekemistä, jos meinaa vantaalaiset pelata pitkälle kevääseen.