Lauri Kapanen tiukasta Indians-pelistä: ”Ruvettiin vähän itse hölmöilemään siinä vaiheessa”

Lauri Kapasen mukaan ErVin ote herpaantui liiaksi Indians-ottelun kolmannessa erässä. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja Westend Indians kohtasivat keskiviikkona miesten Salibandyliigan runkosarjan ottelussa Vantaan Energia Areenassa. ErVin 6-5-kotivoittoon päättynyt ottelu tarjosi hyvää salibandyviihdettä alusta loppuun saakka.

Ensimmäisessä erässä Indians loi ajoittain loistopaikkoja, mutta Santtu Strandberg piti huolen, että verkko ei pölissyt. ErVi sen sijaan maalasi kertaalleen. Toisessa erässä peli kääntyi ErVin hyväksi ja kotijoukkue käytti siten tehokkaasti paikkansa hyväkseen, että viimeiseen erään lähdettäessä tilanne oli helsinkiläisten hyväksi 5-2.

Kahdessa ensimmäisessä erässä ErVi piti ja eritoten pyrki pitämään jonkin verran enemmän palloa, mutta Indians osoitti alati vaarallisuuttaan ja loihti paikkoja lähes samaan tahtiin kuin kotijoukkuekin. Tolpat ja rimatkin kolisivat kiitettävästi molemmissa kenttäpäädyissä läpi ottelun. Kahden erän jälkeen ErVi näytti saaneen jonkinmoisen niskalenkin, mutta kolmas erä osoitti olettaman vääräksi.

Kolmanteen erään lähtiessä tilanne näytti hyvältä teidän kannalta. Mitä sitten tapahtui?

– Ruvettiin vähän itse hölmöilemään siinä vaiheessa. Turhan helposti luovuttiin pallosta ja vieläpä vähän tyhmissä paikoissa. Totta kai vastustajakin nosti tasoaan, mutta ei meille tuollaisia notkahduksia pitäisi tulla. Kyllä meidän sen verran fiksusti pitäisi pystyä tuollaiset otteluiden loput pelaamaan, Lauri Kapanen kommentoi ottelun jälkeen.

Indians iski ottelun kolme seuraavaa maalia ja noin seitsemän minuuttia ennen loppua peli oli tasan. Johtomaalikaan ei ollut kaukana, mutta lopulta ratkaisun iski loistavasti esiintynyt Jani Kukkola komean suorituksen päätteeksi.

Kapanen oli oikeassa siinä, että ErVi hölmöili itse kolmoserässä, mutta suitsutusta voi antaa myös Indiansin komealle esitykselle viimeisellä kaksikymppisellä. Nuori espoolaisryhmä antoi jatkuvasti hyvin pallotonta painetta, ja pelasi erinomaista pallollista peliä, jossa miehet ja pallo liikkuivat mallikkaasti. ErVillä olikin yllättävän paljon vaikeuksia päästä omasta päästään kolmoserässä.

Ykkösvitjan Valtteri Kainulainen, Aaro Astala, Heikki Iiskola, Otto Lehkosuo ja Santeri Toropainen olivat isossa pelillisessä vastuussa ja täyttivät tonttinsa esimerkillisesti. Hattutempun laukonut Kainulainen kuului Kukkolan ohella ottelun hahmoihin.

Kapanen yhtyi ajatukseen, että kentällä piisasi varsinkin vauhtia sangen hyvin marraskuiseksi runkosarjan otteluksi. Virheitäkin toki tuli, joista Kapanen muistutti vielä toistamiseen.

– Oli kyllä ihan vauhdikas peli ja mielestäni aika hyvätasoinen ottelu kyseessä. Ainakin ajoittain, jos jättää nuo meidän omat hölmöilyt pois laskusta.

Kapanen on palannut Salibandyliigaan vuoden tauon jälkeen ja nyt mies pelasi vasta kolmatta täyttä peliään tämän kauden liigassa. Steelers-pelissä laituri pelasi vähän, mutta osui kahdesti. Edelliset 2,5 peliä olivatkin hurjaa näytöstä miehen osalta, sillä pisteitä kertyi yhteensä 5+5 otteluissa.

Indiansia vastaan Kapanen ei yltänyt tehopisteille. Ensimmäinen erä meni ykkösvitjassa Miko Kailialan ja Kukkolan kanssa, mutta kaksi viimeistä erää Kapanen pelasi Mika Moilasen ja Mika Majalahden kanssa samassa hyökkäysvitjassa.

– Se oli jo itselleni tiedossa, että oma pelipaikka saattaa vaihdella pelin aikana. Alkukaudesta oli kuitenkin selkeät kentälliset ja viimeisissä peleissä on ollut jonkin verran loukkaantumisia, joiden myötä olen itse pelannut siinä ykköskentän mukana. Tuomas Iiskola kun tuli takaisin, niin koetettiin taas vähän uutta. Aina mennään tietysti sen mukaan, että miten se peli milloinkin soljuu. Silloin valmentajat sanoo mitä tehdään, ja mennään sitten sinne minne sanotaan, Kapanen avasi.

ErVin vire on ollut viime aikoina kova ja joukkue on noussut viiden perättäisen voiton myötä jo kolmanneksi. Indiansin trendi on hyvästä esityksestä huolimatta päinvastainen, sillä joukkue on kärsinyt neljä perättäistä tappiota liigassa ja on yhdeksäntenä. Joukkue hävisi viime sunnuntaina myös Divarin NST:lle Suomen Cupissa.

Kokenut Kapanen tietää, että tässä vaiheessa kautta ei kannata vielä liikaa hötkyillä, vaan edetä vain pikku hiljaa eteenpäin.

– Päivä kerrallaan tehdään töitä ja seuraava peli tulee eteen sunnuntaina. Käännetään katseet siihen ja keskitytään aina vain siihen seuraavaan koitokseen.

Juhani Järvenpään ottelukuvat

Lauri Kapasen mietteitä on tarjolla lisää huomenna sivustollamme.

1. EräViikingit ei tule voittamaan mestaruutta ja syy on pakki kalusto. Jos joukkueella on vaan yksi liiga tason puolustaja (Lax) niin saa Kailiala ja Kukkola mättää maaleja ihan urakalla jos halutaan pelejä voittaa. Onneksi maalivahti on liigan eliittiä. Esim eilen viikkarit oli onnekkaita että voitti. Inkkareilla viis kuus ylärima/tolppa laukausta.