Liigajumbon nuoret porskuttavat SM-sarjan kärjessä – A-junioreissa huipputasaista

Steelersin A-poikien vauhti SM-sarjassa on ollut hurjaa. Kuva: Esa Takalo

Steelersin A-poikien vauhti SM-sarjassa on ollut hurjaa. Kuva: Esa Takalo

Hämeenlinnan Steelersin miehillä on ollut vaikea kausi Salibandyliigassa, mutta sen sijaan seuran A-nuorilla peli kulkee mainiosti. Teräspojat johtavat tällä hetkellä SM-sarjaa.

Muutamaa joukkuetta vaille kaikki ovat pelanneet tällä kaudella kahdeksan ottelua. Steelers on kasannut niissä 11 pistettä ja pitää piikkipaikkaa hallussaan pisteen erolla M-Teamiin.

Pääkallo.fi ennakoi sarjanousija Steelersistä potentiaalista mustaa hevosta ennen kauden alkua, mutta tähänastinen meno on ollut kovempaa kuin moni osasi aavistaa.

Helsinkiläisistä nimenomaan M-Team on ollut Steelersin tapaan alkukauden yllättäjä. Täksi kaudeksi SM-sarjaan nousseen joukkueen kantava voima on ollut hyökkääjä Simo Paulaharju, joka on iskenyt tehot 17+1=18. Paulaharju johtaa sarjan maalipörssiä ja on toisena pistepörssissä.

Helsingin toisella joukkueella, EräViikingeillä, on sen sijaan ollut hankalaa. Joukkue on tällä hetkellä yhdeksäntenä.

Kaikkein suurin yllätys lienee kuitenkin viime kauden mestarijoukkueen TPS:n 10. sija. Turkulaiset ovat onnistuneet nappaamaan tällä kaudella ainoastaan kolme voittoa.

Sarjatilannetta seuratessa kannattaa kuitenkin pistää merkille se, miten äärettömän tasainen sarja on ollut tällä kaudella. Steelersin ja EräViikinkien välinen ero on vaivaiset kolme pistettä.

Joukkueet ovatkin pelanneet toistensa kanssa paljon ristiin alkukaudella, ja kärkiporukassa lymyävät joukkueet ovat kärsineet tappioita häntäpään nipuille.

Pistepörssin kärjessä viilettää Kirkkonummi Rangersin tärkein pelaaja, Teppo Salo. Hyökkääjä on kasannut seitsemässä pelaamassaan ottelussa peräti 10+13=23 tehopistettä.

Maalivahtien puolelta edukseen ovat erottuneet Kooveessa hienoa kautta pelaava Toni Tuomi, M-Teamin veskari Jesse Heino sekä erittäin työllistettynä Happeen maalinsuulla torjuva Miko Hassinen.

Viime sarjakierroksella miteltiin Tampereen herruudesta, kun Classic ja Koovee kohtasivat kauden ensimmäisessä paikallismittelössä. Koovee oli lopulta parempi selvin 4–11-numeroin, ja ottelun maalit voi katsoa alla olevasta videosta.

A-nuorten SM-sarjan sarjataulukko ja pelaajatilastot

2 comments

  1. Mites tämän kauden viimeiseksi veikattu SPV??? Takalan näpärit kun on samaa luokkaa kun Tepsiä vastaan niin lyhyt kesäloma tulossa. Myös Koskelan syöttöpisteet iso plussa.

  2. Ei tarvitse paljon Turun Pursiseuran touhuja ihmetellä. Joukkueen PÄÄvalmentaja kertoo nettisivuilla valmentavansa heikointa joukkuetta koskaan. Aivan käsittämätön kommentti. Joukkuetta johdetaan edestä eikä huutelemalla seuran nettisivuilla. Lisäksi Tepsillä on kaksi tasavahvaa maalivahtia, joista vain toinen pelaa.