Mikä on FanseatGO?

Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Suomalaisia salibandyn ystäviä on hemmoteltu viime vuosina erinäisillä verkon kautta tarjotuilla salibandylähetyksillä. Pääsarjojen lähetyksissä on nähty syksyllä uusi tuttavuus, kun Divarin Nurmon Jymy on lähettänyt pelejään FanseatGO:n kautta.

FanseatGo:n kautta on aiemminkin lähetetty salibandya, mutta nyt mukana on ensi kertaa myös pääsarjaseuroja. Fanseatin liiketoiminnasta Elisalla vastaava Ilkka Vanala kertoi palvelusta Pääkallo.fi:lle

Mikä on FanseatGO?

– Palvelu, jossa urheiluseurat voivat tuottaa suoria lähetyksiä otteluistaan ja tapahtumistaan faniensa katsottaviksi. Lähetykset ovat katsottavissa myös jälkikäteen tallenteina. Useat seurat kuvaavat jo nykyäänkin kaikki ottelunsa valmennuksen käyttöön ja/tai kilpailumääräysten takia. Yksinkertaisimmillaan tämä tuotanto striimataan samalla myös faneille FanseatGO:n välityksellä.

– Tulemme vielä loppuvuoden aikana yhdistämään Fanseat ja FanseatGO -palvelut, jolloin kaikki striimit ovat entistä helpommin löydettävissä samasta palvelusta.

Miten FanseatGo palvelee salibandyseuroja?

– Seurat hyötyvät tekemistään lähetyksistä ansaitsemalla rahaa toimintansa kehittämiseen katsojamäärän mukaan maksettavasta korvauksesta. Lisäksi näkyvyys kasvaa, koska matsit ovat yhä useamman fanin katsottavissa. Laajennettu näkyvyys sekä matsistriimit tarjoavat varmasti osalle seuroista myös mahdollisuuden yhteistyökumppanuuksien kehittämiseen ja entistä parempaan kaupallistamiseen.

Miten FanseatGo palvelee salibandyn katsojia?

– FanseatGO:n kautta fanit voivat katsoa heitä kiinnostavia otteluita, joita ei ennen välttämättä ole ollut suorastriiminä tarjolla. Samalla fanit tukevat heille tärkeiden seurojen toimintaa seuroille maksamamme korvauksen ansiosta.

– Konkreettinen esimerkki voisi olla vaikka A-juniori, jonka joukkueen matsit hänen perheenjäsenet ja ystävät haluisivat nähdä, mutta eivät pääse kaikkia koti- tai vierasmatseja paikanpäälle katsomaan. Matsit on mahdollista katsoa FanseatGO:n kautta kun sarjan seurat lähtevät matseja tuottamaan. Joukkueelle FanseatGO toimisi sitten tässä esimerkissä myös uutena varainhankintamahdollisuutena perinteisten arpajaisten ja erilaisten turnausaktiviteettien lisäksi.

FanseatGo:n kotisivu (FanseatGO toimii normaalin Fanseatin tilin tunnuksilla.

7 comments

  1. Sitten kun vielä saataisiin videotarkistus jokaiseen pääsarjatason peliin niin alkaisi olla asiallista! Monelta paikkakunnalta löytyy myös siihen valmiudet 🙂

  2. Ihan mielenkiinnosta kysyn että paljon tuo striimin tuottaminen maksaa kun kerran joka peli kuvataan? Tällöinhän jokainen pääsarjapeli niin liigassa, divarissa ja naisten liigassa kannattaisi pistää tännä fanseat Go palveluun ja salibandyn suurkuluttajat nauttisivat ja seurat saisivat katsojista rahaa?

  3. Tosi hyvätä kuulostaa – niin mikäli ymmärsin oikein.
    Kotipelit ovat parasta paikan päällä, sinne siis jatkossakin. Kaikki vieraspelit voin siis seurata/katsoa FanseatGO:n kautta.

  4. Fanseat go on hyvä palvelu vierasjoukkueen faneille. Toteuttajalle se ei ole. Varsinkaan jos vähänkään panostetaan. Kuitenkin hieno juttu näkyvyyden kannalta, että tämä tuli mahdolliseksi. Jymyn vierasjoukkueille tiedoksi,että me emme tienaa tällä. Eli voitte ihan hyvin mainostaa omilla sivuillanne pelejä,niin pääsee fanit katsomaan.

  5. Sen verran vielä, että toki fanseat maksaa korvausta ja se on ihan hyvä. Sillä korvauksella ei kuitenkaan makseta lähetyksen hidastustekniikasta ja monikamera kuvauksesta aiheutuvia kustannuksia, saati selostuksia joita tällä rakenteella ei voi edes miettiä.
    Kuitenkin pääasia on, että saadaan pelejä näkyviin. Salibandy on kiva sisälaji ja jokainen näkyviin tuleva peli vie asiaa eteenpäin.

  6. Mitä väliä vaikka saisitte? Kyllä palvelee vierastakin jos pelit näkyy!!