Nico Jonaesonille lisäpelikieltoa polvikontaktista – huilaa yhteensä kaksi peliä

Nico Jonaeson (vas.) sai lisäpelikieltoa polvikontaktistaan ja kärsii kahden pelin ajan rangaistustaan. Kuva: Esa Takalo

Nico Jonaeson (vas.) sai lisäpelikieltoa polvikontaktistaan ja kärsii kahden pelin ajan rangaistustaan. Kuva: Esa Takalo

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Salibandyliigaa Steelersissa pelaavalle Nico Jonaesonille yhden ottelun lisäpelikiellon tämän ottelussa saaman pelirangaistuksen (PR3) päälle.

Nico Jonaesonille tuomittiin pelirangaistus (PR3) 24.11. pelatussa Salibandyliigan ottelussa Westend Indians – Steelers. Pelirangaistus johtaa automaattiseen yhden ottelun pelikieltoon sekä seuralle 100e sakkorangaistukseen.

– Peliajassa 59.29 Otto Lehkosuo nousee pallon kanssa omalta pelialueeltaan aikomuksenaan ylittää keskialue. Keskiviivan tuntumassa Lehkosuon oikealta puolelta pallon tavoittelutilanteeseen tulee Nico Jonaeson, joka asettaa jalkansa Lehkosuon juoksulinjalle. Lehkosuon jalka osuu Jonaesonin jalkaan ja molemmat pelaajat kaatuvat törmäyksen johdosta. Jonaesonille annetaan PR3 rangaistus väkivaltaisuudesta, Lehkosuo ei loukkaannu tilanteessa, kertoo kurinpitäjä tilanteesta.

– Jonaesonilla oli esteetön näkyvyys Lehkosuohon ja hänen olisi pitänyt käsittää, että hän ei voinut turvallisesti saada Lehkosuon liikereittiä poikki asettumalla tämän juoksulinjalle. Jonaeson ei ensisijaisesti pyri vahingoittamaan Lehkosuota, mutta rike vastapelaajan jalkoihin tämän ollessa kovassa vauhdissa on piittaamattomuutta vastapelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan, kurinpitäjä perustelee päätöstään.

– Rangaistusta ankaroittavana seikkana katson Jonaesonin liikelinjan leikkaavuuden suhteessa vastapelaajaan, vastapelaajan kovan vauhdin sekä vastapelaajan vähäisen mahdollisuuden välttää kontakti.

Nico Jonaeson kärsii rangaistuksensa Salibandyliigan otteluissa 2.12. Steelers – SPV ja 3.12. Steelers – Happee.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Salibandyliiton tiedote

8 comments

  1. Onko kyseisestä kontaktista videota olemassa ?Koska livenä ei ainakaan näyttänyt ihan tolta.

  2. naurettavaa pelleilyä! Mikään ihme ettei näy missään klipissä kun kerta vaparin arvoisesta tilanteesta lyödään 2 peliä kakkua… VALOJA

  3. Niin tuskin tulee tilanteesta videota. Ei paljoa vaatisi…

  4. Miksi inkkareitten pitäisi mitään videota julkaista? Erotuomarit sen punaisen ilmeisesti on nostaneet ihan omasta aloitteesta. Kyllähän Steelersilläkin on sama materiaali. Mielummin voisi kysyä miksi Steelers ei videoa julkaise, jos tilanteessa ei oikeasti ollut punaisen arvoista rikettä?

  5. Ihan yhtä hyvin voisi kysyä että miksei? Sillä eihän se nimenomaan olekaan inkkareiden syy, joten voisihan sen näyttää? Yleensähän nämä ovat kosteissa tai edes julkaistaan jälkikäteen.

  6. Nytpä Jonaeson voi pitää pelituntumaa yllä Steelersin 2.divarijoukkueen peleissä. Luulisi että näissä peleissä Jonaesonin vauhti riittää ilman sikailuja. Kannattaa siis tulla lauantaina Elenialle hyvissä ajoin, muitakin yllätyksiä kuulemma kokoonpanoon (2.div) luvassa.