Pakkien pörssikärki jälleen pääarkkitehtina Welhojen voitossa

Iiro Lankinen oli taas liekeissä. Kuva: Jari Turunen.

SB Welhot kaatoi tänään Kooveen lukemin 6-5 miesten Salibandyliigassa. Ottelu pelattiin Kuopiossa.

Ottelun avauserässä vierasjoukkue Koovee oli vahvempi ja ensimmäiselle tauolle mentiinkin 1-3 -lukemissa. Vielä toisen erän alkuunkin Samuli Salomaa latasi Kooveen kolmen maalin karkumatkalle ennen kuin isännät aloitti kirinsä. Ennen toista erätaukoa Welhot ponnisti tasoihin. 4-4 -tasoitus syntyi vain 12 sekuntia ennen erätaukoa.

Päätöserän alussa Welhot siirtyi ensi kertaa ottelussa johtoon. Jonni Koskinen viimeisteli tyhjään maaliin erän loppupuolella voittomaaliksi jääneen 6-4 -osuman. Koovee kavensi vielä kertaalleen 46 sekuntia ennen päätössummeria.

Welhojen voiton pääarkkitehti oli, kuten monesti aiemminkin, Salibandyliigan puolustajien pistepörssiä johtava Iiro Lankinen tehoin 2+1. Lankinen on tehnyt tällä kaudella 11 pelissä 22 tehopistettä. Identtisillä 2+1 tehoilla Kooveen paras pistemies oli tänään Samuli Salomaa.

Welhot nousi voiton myötä sarjataulukossa kuudenneksi. Koovee on liigassa sijalla 11.