Ruotsin kovin pörssihai tulee tässä – iskenyt alkukaudesta yli 10 pistettä ottelua kohden

Ruotsalaispelaaja on onnistunut hyvällä tahdilla tällä kaudella. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Ruotsalaispelaaja on onnistunut hyvällä tahdilla tällä kaudella. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

IBF Heremodan Mattias Ager on aloittanut salibandykautensa ihan mukavasti varsinkin pisteiden valossa. Ruotsin Division 5 -tasolla pelaava Ager on iskenyt pisteet 40+23=63 kuudessa pelissä.

Täten pistetahti on ollut tarkalleen 10,5 pistettä peliä kohden, joka tarkoittaa yli kolmen pisteen erätahtia. Innebandymagazinet on nostanut miehen tämän hetken Ruotsin tehokkaimmaksi pistenikkariksi ja epäilemättä väitteelle on katetta.

On kuitenkin hyvä huomioida, että Division 5 on Ruotsin seitsemänneksi korkein sarjataso Superliigan, Allsvenskanin (2 lohkoa) ja ylempien divisioonien jälkeen. Division 6 taso löytyy joiltain alueilta Ruotsissa.

– Herr5anissa pelaa paljon pelaajia, jotka eivät ole koskaan ennen pelanneet salibandya. Meillä on kuitenkin hyvä joukkue Hedemorassa ja meille on tullut takaisin pelaajia, jotka olivat mukana, kun joukkue pelasi Division 1:ssa. Valitettavasti pelaamme väärässä sarjassa, Ager kertoi lehdelle.

Ruotsin aladivareissa ottelut pelataan 3 x 20 minuutin pituisina tehokkaalla peliajalla. Systeemi on erilainen kuin Suomen alasarjoissa, jossa pelit ovat 3 x 15 minuuttia juoksevalla peliajalla ja ottelut katkaistaan, jos toinen joukkue on 12 maalin johtoasemassa.

Agerin ottelut tähän mennessä:
Hedemora–Malung 18–0 (8+4)
Krylbo–Hedemora 2-16 (4+6)
Hedemora–Ludvika 2 23-3 (9+4)
Hedemora–Gagnef 2 12–3 (6+1)
Nås–Hedemora 3-17 (7+2)
Hedemora–Långshyttan 16–0 (6+6)

Innebandymagazinetin artikkeli

5 comments

  1. Niin, kaveri kuitenkin pelannut muutama kausi sitten Ruotsin liigassa, että tasoeroa on. Vai eikö niitä pitänytkään olla Ruotsissa?

  2. Vähän sekavat nuo ottelu / pistetilastot, kun ollut copy paste käytössä, josta sitten osa muutettu ja osa poistunut ja jäänyt muuttamatta vahingossa kokonaan.
    Krylbo–Hedemora 2-16 (4+6)
    Hedemora–Ludvika 2 (9+4)
    Hedemora–Gagnef 2 12–3 (6+1)
    Nås–Hedemora (7+2)

  3. Onhan näitä alasarjojen pistelinkoja nähty Suomessa koko 2000-luvun ajan. Varmaan joka kaudelle löytyy kaveri joka pelannut 7-8 pisteen keskiarvolla koko kauden ajan.

  4. Ei ole. Tarkoittaa aladivareissa 126-144 pojoa, kun 18 peliä. Ei oo tullut eteen ikinä noin paljon… kakkosdivarista ylöspäin pelejä vielä enempi.

  5. Muistelen omasta jengistänikin löytyneen pelaajan joka teki abt. 75 pistettä 12 tai 14 otteluun. Useinhan nämä sällit ei kaikkia pelejä pelaa sarjassa. Mutta mikäs siinä jos kerran tiedät että näin ei ollut. Ja en pitäisi tuota ihan tavattomana, tai ehkä sitten vaan meidän jengiin osui täysin poikkeuksellista talenttia.