Salibandymahti Ruotsi koki historiallisen tappion – yli 60 ottelun putki poikki

Sveitsi iski pallon seitsemän kertaa Ruotsin maalivahti Viktor Klintstenin selän taakse. Kuva: Swiss Unihockey

Sveitsi iski pallon seitsemän kertaa Ruotsin maalivahti Viktor Klintstenin selän taakse. Kuva: Swiss Unihockey

Miesten EFT-turnaus päättyi yllätykseen, kun isäntämaa Sveitsi kukisti Ruotsin loppulukemin 7–5. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun sveitsiläiset onnistuivat voittamaan suurmaa Ruotsin miesten maajoukkuetasolla.

Ennen sunnuntain ottelua maat olivat kohdanneet peräti 66 kertaa. Historiallisen voiton sankarina hääri Sveitsin Manuel Maurer, joka kirjautti tehopisteet 2+1.

Rikard Eriksson piti osumallaan Ruotsin maalin päässä kolmannessa erässä, mutta ajassa 50.44 Maurer niittasi Sveitsin 6–4-johtoon.

Matthias Hofbauer laukoi 7–4-maalin, jonka jälkeen Kim Nilsson kavensi vielä kertaalleen, mutta se riitti tällä kertaa vain laihaksi lohduksi.

Viimeisen pelin tappiosta huolimatta Ruotsi voitti miesten EFT-turnauksen Suomen jäädessä toiseksi.

Ottelutilastot

9 comments

  1. Sveitsi! Hofbauerille suon tämän voiton, todellinen legenda ja vielä jaksaa ja pysyy kyydissä.

  2. No niin besserwisserit.Nyt haukkumaan kilpaa,miten huonot pelaajavalinnat ruotsilla on.Nuorennusta kehiin.Ei pysy vanhat enää perässä jne. 🙂

  3. Se nyt vaan on niin että muut maat nostavat pikkuhiljaa tasoaan lähemmäksi.Silloin ovat ”yllätykset” todennäköisiä.

  4. No kaikki putket katkeaa joskus. Ja parempi hävitä näitä ei niin merkityksellisiä pelejä. Kuin esimerkiksi mm välierää:D Sveitsi toki pelaa hienoa ja nopeata salibandya.

  5. Ensinnäkin tätä olen odottanut tapahtuvaksi ja nyt se tapahtui ja sveitsin upealla pelillä upean kotiyleisön edessä! Tällä voi olla iso merkitys välillisesti lajille niin sveitsissä kuin muuallakin.

    Ja tämä ei todellakaan ollut mikään yllätys vaan niinkuin eräs sveitsin pelaajakin sen totesi että ”tämä oli tulossa ennemmin tai myöhemmin” ja että he ovat menneet maajoukkuetasolla askel askeleelta eteenpäin sen jälkeen kun tää ruotsalainen koutsi tuli peräsimeen. Ja Nykkyhän ei mitään merkittävää saanut siellä aikaiseksi ja nyt hän valmentaa suomen joukkuetta… Olen vähän skeptinen tämän suhteen ja ehkä vähän kärjistäen nostan sveitsin suomen ohi vaikka suomi sveitsin voitti. Ainakin se on fakta että nyt ruotsilla on kaksi kovaa haastajaa seuraaviin kisoihin ja ei tsekkikään huono ole.

    Ja mitä tuohon iltasanomien hereillä oloon tulee niin jos koko turnauksesta ei muuta uutisoitavaa löydy kuin tämä todella hieno hetki lajin kannalta niin saavat mun puolesta ”pitää tunkkinsa”. Olen aina seurannut kaiken salibandy uutisoinnin pääkallosta ja tulen myös jatkossa seuraamaan koska täällä siihen panostetaan.

  6. Todellakin hyvä päivä säbälle!
    Oikea on suunta, kv säbä on jo tullut tasokkaammaksi Sveitsin ja Tsekkien kautta.
    Suomessa yle ja muu valtamedia elää menneisyydessä jossa säbää ei vielä ollutkaan.
    2020 kun Suomessa on kotikisat voisi salibandyliitto hinnoitella kisat tv-oikeuksin?
    Nyt ollaan vielä lajina lasten kengissä anelamassa mediatilaa, iloitaan muutaman sekunnin petkää ylen urheiluruudussa.
    Onneksi media on niin suuressa murroksessa että jopa Ylen valta on aika pientä tulevaisuudessa.

  7. Joillain ruotsin pelaajilla ei vain jalka enää riitä.Sinnittelee mukana vanhoilla meriiteillä.En ymmärrä 🙂