Sarjajumbo voitti taas, Kapanen tekee hurjaa paluuta – katso päivän salibandytulokset

Steelers nappasi kauden toisen voittonsa. Arkistokuva: Esa Takalo.

Steelers nappasi kauden kolmannen voittonsa. Arkistokuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigaa pelattiin tänään Vantaalla ja Espoossa. Vantaalla voiton vei kotijoukkue EräViikingit lukemin 13-4 ja Espoossa vierailija Steelers lukemin 8-4.

Vantaan Energia Areenalla EräViikingit ja SalBa väänsivät avauserässä tasaisesti ja kotijoukkue johtikin erätauolla ainoastaan 2-1. Toisen 20-minuuttisen ErVi voitti kuitenkin 5-2.

Heti kolmannen erän alkuun Jani Kukkola niittasi hattutemppunsa vieden ErVin jo 8-3 -johtoon. Lopulta loppulukemat merkattiin muotoon 13-4 EräViikingeille.

Illan ehdoton tähti oli pitkästä loukkaantumisesta toipuva Lauri Kapanen, joka tekee hurjaa paluuta Salibandyliigaan. Kokoonpanoon Kapanen on merkattu viidessä ottelussa, mutta ainoastaan kolme niistä hän on pelannut kokonaan. Tänään Kapanen nakutteli hurjat 1+5 -tehot ja viidessä ottelussa herra on nyt onnistunut pistein 5+5.

Espoossa Indiansin ja Steelersin välisen ottelun avauserä oli tarkkaa pelaamista ja laukauksia nähtiin vähän. Joukkueista sarjajumbo Steelers onnistui maalinteossa kahdesti; heti erän alussa, sekä reippaan kuuden minuutin jälkeen. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin siis 2-0 -vierasjohdossa.

Toisen erän alkuun hämeenlinnalaiset lisäsivät johtonsa kolmeen maaliin ennen kuin isännät onnistuivat rikkomaan kuparisensa ajassa 26:42. Nico Jonaeson maalasi kuitenkin vielä reipas minuutti ennen toista erätaukoa.

Kolmannen erän alussa molemmat osuivat kertaalleen ennen kuin edes kolme minuuttia erää oli ehtinyt kulua. Erän puolivälin tienoilla Steelers oli kuitenkin karannut jo viiden maalin johtoon.

Ajassa 52:29 Heikki Iiskola sai yrittää kavennusta rangaistuslaukauksesta, mutta epäonnistui. Minuutti tästä ja Heikki Hätösen seuraksi jäähypenkille istahti viiden minuutin istunnolle komennettu Mikko Ruokolainen. Juuri Hätösen jäähyn päätyttyä Indians kavensi lukemiksi 7-3 ja jatkoi koko vitosen loppuun kuudella neljää vastaan.

Tulosta ei kuitenkaan tullut ja puolitoista minuuttia ennen päätössummeria Aleksi Kulmala sivalsi viimeistään ottelun ratkaisun tyhjään espoolaismaaliin. Ottelun lopussa Nico Jonaesonille nostettiin vielä punainen kortti ja Samuli Granlund pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 8-4 Steelersille ylivoimalla.

Kauden kolmannen voittonsa, ja toisen perättäisen sellaisen, napanneen Steelersin tehokkaimmat olivat Markus Sipronen (1+3) ja Aleksi Kulmala (2+1). Voitolla sarjajumbo Steelers nousi tasapisteisiin viimeistä edellisenä majailevan SalBan kanssa.